OwlTail

Cover image of Følg pengene

Følg pengene

"Følg Pengene" går kritisk og nysgerrigt i kødet på ugens store erhvervshistorier fra ind- og udland. En af Danmarks mest vidende erhvervsjournalister Mette Simonsen er vært og tager dig med ind bag magtens kulisser. Bliv klogere på de ofte komplicerede sammenhænge og beslutninger lige fra fabrikshallen til bestyrelseslokalet, der er med til at definere rammerne i din dagligdag.

Popular episodes

All episodes

Podcast cover

Nej-kampagne under opsejling

De sidste kommaer er ved at være på plads i årets store overenskomstforhandlinger - imens arbejdes der ihærdigt på at få en nej-kampagne på benene. Nu er spørgsmålet, om nej-aktivisterne bliver stærke nok til at sende os ud i en storkonflikt? Det er din løn, din hverdag og dit arbejdsliv, der er på spil, når Følg Pengene dækker overenskomstforhandlingerne. Gæster: Helga Mathiassen, tømrer og fagligt aktiv i 3F, Nana Wesley Hansen, arbejdsmarkedsforsker, FAOS og Casper Schrøder, Økonomisk korrespondent, DR.Vært: Mette Simonsen.

53mins

23 Mar 2023

Podcast cover

Hvem er kronens nye vogter?

Danmark har fået ny nationalbankdirektør, der skal stå vagt om kronen og holde kriser og krak fra døren i dansk økonomi. Mød den afgåede direktør Lars Rohde og hans afløser Christian Kettel Thomsen.Gæster: Lars Rohde og Christian Kettel Thomsen.Vært: Casper Schrøder.

55mins

20 Mar 2023

Similar Podcasts

Podcast cover

Opgøret om din løn

Er det overhovedet realistisk, at din løn stiger lige så meget som priserne på el, gas og mælk? Der er pres på de forhandlere ude på virksomhederne, der skal sikre reallønnen. Og fagforeningsboss Claus Jensen truer med at opgive de lokale lønforhandlinger, hvis ikke der bliver leveret denne gang.Gæster: Nana Wesley Hansen, arbejdsmarkedsforsker, FAOS og Kristoffer Nordskov, redaktør, A4 Overenskomst.Vært: Casper Schrøder.

55mins

16 Mar 2023

Podcast cover

Havvind sat på dyr tænkepause

Energiselskaberne river sig i håret. Både penge og tid går tabt, mens myndighederne overvejer, om det er lovligt at stille havbunden gratis til rådighed for de havvindmølleparker, der skal få os i mål med vores klimaambitioner. Følg Pengene spørger, hvad der er gået galt, og hvordan vi får møllerne på vingerne igen. Gæster: Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning AAU, Peter Mogensen, direktør i tænketanken Kraka, Kristine Grunnet, afdelingschef Green Power Denmark, Andreas Lauridsen, chef for havvind i European Energy. Værter: Karen Hjulmand og Thomas Hougaard.

54mins

13 Mar 2023

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Claus Jensen - Virksomhederne skal til lommerne i lokalaftalerne

Overenskomstforligene ruller ind som perler på en snor. Vi samler op og giver det store overblik. Imens har lønmodtagernes hovedforhandler, Claus Jensen, fmd. i Dansk Metal et klart budskab til arbejdsgiverne på, hvad der skal til, for at han er tilfreds. For selvom Industriens forlig er landet, så er arbejdet langt fra overstået. Følg Pengene sender de næste torsdage et særprogram, hvor vi følger overenskomstforhandlingerne tæt. Det handler om din løn, din hverdag og dit arbejdsliv. Gæster: Mira Persson, butiksansat i Føtex, Nana Wesley Hansen, lektor og arbejdsmarkedsforsker FAOS, Casper Schrøder, økonomikorrespondent DR.Vært: Mette Simonsen.

54mins

9 Mar 2023

Podcast cover

Lige køn - lige løn

Hvad skal der til for at mænd og kvinder i Danmark har de samme muligheder for at nå til tops i erhvervslivet - og for at de tjener det samme. Følg Pengene tager fat i de økonomiske forskelle mellem kønnene og ser på, hvordan vi kommer dem til livs.Gæster: Lise Vesterlund, University of Pittsburgh, Birthe Larsen, CBS, Signe Cederstrøm, Resino Trykfarver, Gitte Kirkegaard, Logitrans og Jette Jørgensen CBS/Next Gen.Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard Eilsø.

54mins

6 Mar 2023

Podcast cover

Nu rammer rentesmæk, koster milliarder

Boligejerne har i år udsigt til en ekstraregning på over 16 mia. kroner alene pga. højere renter, vurderer Mikkel Høegh, Jyske Realkredit. Efter årtier med historisk lave renter koster det nu igen at låne penge og der er ikke udsigt til egentlige rentefald foreløbig, vurderer førende økonomer. Følg Pengene ser på konsekvenserne. Gæster: Mikkel Høegh, Jyske Realkredit, Helge Pedersen, Nordea, Henrik Olejasz Larsen, Sampension, Sune Malthe-Thagaard, Totalkredit, Nicolaj Christensen, Pengerådgivning, Morten Granzau Nielsen, DI.Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

54mins

27 Feb 2023

Podcast cover

Exit Rusland - om den svære vej ud og Rockwools røde linjer

Da Putins tropper væltede ind over grænsen til Ukraine sidste år, meldte mange virksomheder ud, at de ville forlade det russiske marked. Exit Rusland har dog vist sig at være både dyr og besværligt og mange er ikke nået i mål. Vi gør status på danske virksomheder i Rusland Og vi har Rockwools bestyrelsesformand med i studiet. Rockwool har besluttet at blive i Rusland. Men hvorfor egentlig og hvor går grænsen?Gæster: Rockwools bestyrelsesformand Thomas Kähler, investeringsdirektør i Akademikernes Pension, Anders Schelde og Aage V. Nielsen, stifter af Vitus Bering og virksomhedsrådgiver.Værter: Katrine Overgaard Eilsø og Jakob Ussing.

53mins

20 Feb 2023

Podcast cover

ØK - En gigant, der forsvandt

ØK var gennem næsten et århundrede en totalt dominerende faktor i dansk erhvervsliv. På bare 15 år, blev selskabet Danmarks største, men på lige så få år sygnede kompagniet hen og forsvandt. Hvordan kunne det blankpolerede ØK gå fra mastodont til ingenting på lige så kort tid? Gæster: Henning Kruse Petersen ØK's sidste bestyrelsesformand, Henrik Rasmussen tidl. ØK-mand og forfatter og Martin Iversen, lektor på CBS og forfatter.Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

56mins

13 Feb 2023

Podcast cover

Novo - 100 år og i topform

Novo Nordisk er en unik dansk succes i dansk erhvervsliv. Virksomheden runder 100 år i februar og har aldrig været i bedre form med et rekordoverskud på hæsblæsende 55 mia. kroner efter skat for hele 2022. Med succesen og et nyt fedmemiddel, der spås en stor fremtid, er Novo Nordisk også mere kontroversiel end nogensinde. Vi har topchef i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen i studiet. Derudover medvirker Michael Novod fra Nordea også i programmet.Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

54mins

6 Feb 2023

Loading