OwlTail

Cover image of Verden ifølge Gram

Verden ifølge Gram

- udsyn med personlighed og perspektiv.Vært: Steffen Gram.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Verden ifølge Gram Kunstig intelligens og nye verdensorden

Datastrømme, algoritmer, kunstig intelligens og den fjerde industrielle revolution. Den nye verden er over os. Hvad er den egentlig? "Big Brother", der overvåger dig på din telefon? Førerløse biler? Autonome våben? Og hvem kontrollerer maskinerne i den nye verden?Vært: Steffen Gram.(Sendt første gang 18. juni).

54mins

18 Jun 2019

Rank #1

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Lever revolutionen i Afrika?

Diktatorerne er faldet i Sudan og Algeriet. Folkelige og ikke-voldelige protester chokerede omverdenen og væltede diktaturerne på et kontinent, hvor demokratiet har det svært. Men overlever de folkelige bevægelser?Vært: Steffen Gram.(Sendt første gang 14. maj).

53mins

14 May 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Kampen om Arktis

Grønland er "klimakrisens frontzone", siger Mette Frederiksen. Men Grønland er mere end det. Isen smelter, nye farvande bliver farbare, Trump vil købe Grønland og kapløbet mellem USA, Rusland og Kina tager til i Arktis - med Danmark og Grønland i centrum.Gæster: Minik Rosing, Camilla Nørup Sørensen og Nils Wang.Vært: Steffen Gram.(Sendt første gang 8. oktober).

54mins

8 Oct 2019

Rank #3

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Mens vi venter på Irans gengældelse

Præsident Trumps attentat på Irans general Soleimani har med ét ændret spillet i Mellemøsten. Iran trækker sig fra atomaftalen - og varsler gengældelse. Irak kræver amerikanske styrker ud af Irak. Og Trump truer med aktioner og sanktioner. Så hvad vil der ske - hvor, hvornår og hvordan?Gæster: Puk Damsgaard, Lars Erslev Andersen og Kristian Mouritzen.Vært: Steffen Gram.

54mins

7 Jan 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Rigsretten sat mod Trump

Så er rigsretssagen mod Trump begyndt. Han står anklaget for magtmisbrug og for at forhindre Kongressen i at gennemføre sin undersøgelse af sagen. De demokratiske anklagere siger, at han er en trussel mod nationen. Trump kalder rigsretssagen et fupnummer.Gæster: Niels Bjerre-Poulsen, Helle Porsdam og Peter Kurrild-Klitgaard.Vært: Steffen Gram.

54mins

21 Jan 2020

Rank #5

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Hvem vinder magten i Mellemøsten, hvis Trump trækker USA ud?

Iran, Saudi-Arabien og Tyrkiet kæmper om magten i Mellemøsten, hvis USA trækker sig. Tre danske ambassadører trækker de lange tråde fra Mellemøstens fortid til kampen om fremtiden.Gæster: Svend Olling, ambassadør i Tyrkiet; Danny Annan, ambassadør i Iran; Ole Moesby, ambassadør i Saudi Arabien.Vært: Steffen Gram.(Sendt første gang 3. september.

54mins

3 Sep 2019

Rank #6

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Trump for rigsret?

Trump blev præsident for tre år siden. Nu er der et år til næste valg. Men er han stadig præsident om et år? Demokraterne har indledt undersøgelser til den tredje rigsretssag i USA's moderne historie. Den kan fjerne Trump fra Det hvide Hus.Gæster: Derek Beach, Peter Kurrild-Klitgaard og Rasmus Sinding Søndergaard.Vært: Steffen Gram.

54mins

5 Nov 2019

Rank #7

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Macron til kamp

Hundredetusinder af demonstranter har lukket Frankrig ned. Tog står stille. Politiet strejker. Lærerne bliver hjemme. Hospitaler er ramt. Hvorfor? Fordi Macron vil reformere pensionssystemet - i et land, der ikke vil reformeres. Nu står Macron i en magtkamp med fagforeninger, de gule veste - og borgere, der ikke tror på ham.Deltagere:Karin Mørch, Kirsten Malling Biering og Jørn Boisen.Vært: Steffen Gram.

54mins

10 Dec 2019

Rank #8

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Det rådvilde Europa?

Er det et rådvildt Europa, der stiller op til 70-årsdag i et hjernedødt NATO? Macron's bastante udmelding om NATO's sindstilstand har kastet grus i det europæiske maskineri. Uheldigt ordvalg? Måske - men Europa skal træffe nogle valg om, hvad vores rolle skal være i verden. Og de valg er ikke gratis.Gæster: Vibeke Schou Tjalve, Sten Rynning og Flemming Splidsboel.Vært: Steffen Gram.

54mins

3 Dec 2019

Rank #9

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Tysklands mentale mur

Da Muren faldt for 30 år siden, blev østtyskerne lovet "blomstrende landskaber" ved den tyske genforening. Men i dag beskriver mange østtyskere sig som "anden-klasses borgere" og søger til den yderste højrefløj.Gæster: Jesper Vind, Philipp Alexander Ostrowicz og Michael Reiter.Vært: Jakob Vinde Larsen.

54mins

12 Nov 2019

Rank #10

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Ny tider i EU

De store partier bliver mindre. De mindre partier større. Og ingen partier er i dag store nok til at trumle deres viljer igennem. Spørgsmålet er, om EP-valget har gjort Europa Parlamentet mere demokratisk - eller blot mere uregerligt!Vært: Steffen Gram.

53mins

28 May 2019

Rank #11

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Polens nye deling

En uge før valget til Europa-Parlamentet støtter ni ud af 10 polakker EU, men de har forskellige visioner. Regeringen satser på familie, nationalstat og mini-EU. Oppositionen kæmper for demokratiets overlevelse. Og EU følger bekymret udviklingen.Vært: Steffen Gram.

54mins

21 May 2019

Rank #12

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Hong Kongs nej til Kina

Pro-kinesiske lokal-politikere blev fejet ud, da Hong Kongs vælgere stemte til lokalvalg. Rekordmange vælgere kastede deres støtte bag krav om demokrati og vandt 17 ud af 18 lokalvalg. Et massivt nederlag til Xi Jinping og det kommunistiske parti i Kina.Gæster: Casper Wichmann, Kjeld Erik Brødsgaard og Philip Khokhar.Vært: Steffen Gram.

54mins

26 Nov 2019

Rank #13

Podcast cover

Verden ifølge Gram: Al magt til Putin

Ruslands Putin kunne have udnævnt sig selv til diktator på livstid. Men han tog en omvej til den evige magt. Han skriver forfatningen om, placerer sig selv som leder for et Statsråd, der skal bestemme de lange linjer for Ruslands fremtid. Og han bliver i Kreml. Gæster: Andrey Kazankov, Matilde Kimer og Flemming Splidsboel Hansen.Vært: Steffen Gram.

54mins

28 Jan 2020

Rank #14