Cover image of #Investeringspodcasten
(1)
Business
Investing

#Investeringspodcasten

Updated 5 days ago

Business
Investing
Read more

To mænd på en mission. Målet er at skabe et sted, hvor private investorer kan blive bedst opdaterede på investeringstendenser i øjenhøjde. Følg med, når Per Hansen og Helge Larsen uge efter uge tager tendenser og temaer under den finansielle lup i #Investeringspodcasten.

Read more

To mænd på en mission. Målet er at skabe et sted, hvor private investorer kan blive bedst opdaterede på investeringstendenser i øjenhøjde. Følg med, når Per Hansen og Helge Larsen uge efter uge tager tendenser og temaer under den finansielle lup i #Investeringspodcasten.

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0
Cover image of #Investeringspodcasten

#Investeringspodcasten

Latest release on Sep 24, 2020

The Best Episodes Ranked Using User Listens

Updated by OwlTail 5 days ago

Rank #1: 9. afsnit af #Investeringspodcasten finder ud af, om ULV'en kommer?

Podcast cover
Read more
I 9. episode af #Investeringspodcasten ser Hansen og Larsen på, hvilken vending investorerne har i sigte - bliver det en U-, L- eller V-formet vending? Hansen og Larsen udspiller de tre forskellige scenarier i studiet og ser på, hvordan det i så fald influere den måde, investorerne kommer til at agere på. Få også svaret på, hvad den absolutte katalysator for roligere tider på aktiemarkedet er i følge Hansen og Larsen.

Og kan man egentlig som investor med en lavere eller middel risikoprofil stadig finde aktier at investere i, når markedet bevæger sig med store bølger? Hansen og Larsen ser på stjernepriser vs. stjerneselskaber.

Få også en aktuel status på oliepriserne, herunder OPEC- og pluslandenes seneste oliecut - hvilken betydning har det for oliepriserne?

Men det er ikke kun oliepriserne, der har det hårdt i øjeblikket. Bankaktierne kæmper hårdt i denne Coronakrise. Få sammenligningen fra nu og til finanskrisen for bankaktierne i USA og Europa. Hvilken recovery er der i sigte?

Apr 16 2020

26mins

Play

Rank #2: 5. afsnit af #Investeringspodcasten om recessionsdiagnose og stress i aktiesystemet

Podcast cover
Read more
Femte afsnit af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen er præget af de effekter, som covid-19 har skabt på de finansielle markeder verden over. Corona-effekterne har også fået konsekvenser i podcaststudiet, hvor Per Hansen i denne uge tager temperaturen på aktiemarkedet alene. Lyt med, og bliv klogere på ECB’s policy error i den forgangne uge, finanspolitikkens betydning for aktiernes kursvending, VIX-indekset der tegner et stresset aktiesystem og hvordan den globale økonomi ser ud til at have fået en recessionsdiagnose.

Mar 19 2020

24mins

Play

Rank #3: 8. afsnit af #Investeringspodcasten om tidligere kriser, historiske recovery-rater og balance

Podcast cover
Read more
I 8. afsnit af #Investeringspodcasten taler Hansen og Larsen om hektiske markeder, store udsving og ikke mindst kursfald. Samtalen starter med et tilbageblik på tidligere kriser, potentielle ligheder og historiske recovery-rater. Det helt store spørgsmål er, hvor lang tid tager det for aktierne at komme tilbage og har vi set bunden endnu? Det kan nemlig være svært at navigere i et bear-marked, som vi ser lige nu, og derfor slutter Hansen og Larsen af med at tale om rebalanceringsstrategi og vigtigheden af konstant balance i porteføljen.

Apr 09 2020

21mins

Play

Rank #4: 7. afsnit af #Investeringspodcasten gør status på urolige coronatider og gunstige tankaktier

Podcast cover
Read more
Per Hansen og Helge Larsen gør i syvende afsnit status på de urolige coronatider. Er vi nået til en kulmination eller venter der fortsat større økonomiske konsekvenser forude? Og kan vi prøve at forudsige noget om markedsbevægelserne ud fra VIX'en? Men på trods af coronakrise, så er især spotraterne på tankskibe i høj kurs i øjeblikket. Hvor længe bliver de forhold ved med at være gunstige og hvad siger forward-kurven om den fremtidige oliepris?

Apr 02 2020

24mins

Play

Rank #5: 15. afsnit af #Investeringspodcasten om valueaktier, bilfabrikanter og fremtidens brændstof

Podcast cover
Read more
15. afsnit af #Investeringspodcasten ser på det comeback, der er kommet til valueaktier og kommer blandt andet ind på bilfabrikanterne Daimler-Benz, BMW og Volkswagen. Snakken går også på Tesla, der har sat agendaen for fremtidens brændstofsnak.

Herudover ser Hansen og Larsen på aktiemarkedernes forholdsvis store kursstigninger taget Coronakrisen i betragtning. De cykliske aktier i "Medico Valley" præget af Genmab, Novo Nordisk og Coloplast har indtil nu være forholdsvis sikre havne, men sker der et skifte?

Herudover ses et mindre prispres på olie ledet af den store vækst i transport, der ikke kræver offentlig transport, under epidemier som den vi ser nu. Og kan olieprisen være på vej mod de 40 dollar efter det store fald tidligere på året?

May 28 2020

25mins

Play

Rank #6: 13. afsnit af #Investeringspodcasten om 2. runde effekter og digitalisering

Podcast cover
Read more
I 13. afsnit af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen går snakken på udsigterne til 2. runde effekter på aktiemarkedet - kommer der en bølge til eller måske flere? Især detailhandlen og forbrugerne sidder med en stor indflydelse på økonomien. Men differentierer købeviljen sig fra Europa til USA? Og fra Nordeuropa til Sydeuropa?

Herudover stiller Hansen og Larsen også spørgsmålet; kommer denne krise til at betyde mere digitalisering, mere fjernarbejde og mere internethandel for virksomheder?

Teva aflagde regnskab i sidste uge, og resultatet var væsentligt bedre end forventet. Men den helt store kurskatalysator kommer stadig an på udfaldet af den igangværende Opioid-sag i USA.

May 14 2020

23mins

Play

Rank #7: 12. afsnit af #Investeringspodcasten om oplukningsstrategier og aktier - hvad så herfra?

Podcast cover
Read more
12. afsnit af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen har fokus på oplukningsstrategier - hvad har det af betydning for aktierne og økonomien, når der kommer nyheder fra Mette Frederiksen eller Donald Trump? Og hvordan ser kursudsigterne ud for i sær de danske aktier og C25?

Få også en opdatering på laks og olie og den igangværende regnskabssæson, hvor Pandora og Novo Nordisk netop har aflagt regnskab.

May 07 2020

26mins

Play

Rank #8: 11. afsnit af #Investeringspodcasten om pharma og biotek under Coronakrisen

Podcast cover
Read more
11. afsnit af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen ser på den sektorrotation, der i øjeblikket er i gang blandt pharma og biotek aktier. Det er blandt andre selskaberne Novo Nordisk, Bavarian Nordic, Genmab og Zealand Pharma, som Hansen og Larsen har oppe og vende i ugens aktiesamtale. Men også en anden tendens blandt pharma aktier får særlig opmærksom denne uge. Utallige vaccinerygter fra diverse selskaber får aktiekurserne til at lave store daglige udsving - hvordan kan det være? Og er der noget sandhed i rygterne?

Apr 30 2020

28mins

Play

Rank #9: 10. afsnit af #Investeringspodcasten om vindere og tabere af Coronakrisen

Podcast cover
Read more
I 10. episode af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen kan du blandt andet høre, hvorfor alle køber pharma i øjeblikket samt hvem vinderne og taberne i denne krise egentlig har været. Både amerikanske oliepriser (WTI) og eurpoæiske oliepriser (BRENT) har i denne uge styrtdykket - Hvad betyder de lave oliepriser ikke mindst for tankraterne og hvad er udsigterne til højere oliepriser? Først var det luftfart, så hoteller og restauranter og nu olie - hvad er det næste?

Specifik selskabsnævnelse: Equinor, Aker Solutions, Exxon Mobil, Boozt, Asos, Hennes & Mauritz, Novo Nordisk, Coloplast.

Apr 23 2020

26mins

Play

Rank #10: 4. afsnit af #Investeringspodcasten om oliepriskrig, skifergas og tankrater

Podcast cover
Read more
I fjerde afsnit af #Investeringspodcasten taler Hansen og Larsen om oliepriskollapset og kampen om markedsandele - men er lavere oliepriser ikke i virkeligheden en god nyhed for forbrugerne? Herudover sætter de to herrer perspektiv på de meget store aktieudsving særligt i tech-aktierne, et potentielt og kortvarigt, gunstigt marked for tankaktier samt specifikke selskaber som ISS, Hunter, Frontline, Occidental Petroleum Corporation mm.

Du kan som altid skrive ind med idéer og spørgsmål til investeringspodcasten@nordnet.dk

Lyt til #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen der, hvor du normalt lytter til podcast. Podcasten udkommer også som video på kanalen her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLMzff8-UR9fBHdTDDAB7yAiYKyAhH4_Si

Mar 12 2020

27mins

Play

Rank #11: 3. afsnit af #Investeringspodcasten om Corona, der har givet investorerne slem aktieforkølelse

Podcast cover
Read more
I afsnit 3 af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen går snakken på Coronavirusset, der har givet investorerne en slem aktieforkølelse. I sidste uge kulminerede det, og de finansielle markeder faldt alle flere procent. Det har i denne uge fået FED til at sænge renten udenfor planlagte møder med 0,50 % - noget der ikke er sket siden finanskrisen i 2008. Så hvor er vi på vej hen? Hvad har de seneste ugers aktieforkølelse betydet for luftfart og shipping? Og hvilken betydning kan det amerikanske primærvalg få for aktierne?

Mar 05 2020

26mins

Play

Rank #12: 2. afsnit af #Investeringspodcasten om Teva, Zealand Pharma, Scatec Solar og dønninger i tankaktier

Podcast cover
Read more
I afsnit 2 af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen kan du høre om aktuelle selskaber, deres kursudvikling og fremtidsudsigter. Snakken går på blandt andet Scatec Solar, Zealand Pharna, Norwegian, Teva, Photocure og kursbevægelserne inden for tankaktier.

053138

Feb 20 2020

23mins

Play

Rank #13: 1. afsnit af #Investeringspodcasten om gode danske regnskaber og Coronavirus

Podcast cover
Read more
Første afsnit af #Investeringspodcasten med Hansen og Larsen kommer omkring gode regnskaber fra det danske C25-indeks og forholder sig til, hvor og hvordan Coronavirusset kan påvirke aktiekursen for selskaber i bestemte brancher.

Feb 13 2020

21mins

Play

Rank #14: #PengmedPer - 44- GomSpace på pengejagt. Gæst: Dir. Niels Buus, GomSpace

Podcast cover
Read more
Det er kun 3 uger siden jeg sad sammen med direktør Niels Buus på  investordagen og talte om fremtiden for Gomspace og nanosatellitter. Men for investorerne føles det som en evighed, efter at aktien endnu engang er skåret i 2, desværre lige små dele.

Gomspace er på pengejagt og leder efter op til 300 mio. SEK, i ny aktiekapital som formentlig vil være den sidste fundingrunde, før selskabet bliver cash flow- positivt og skal tjene penge til investorerne.

Du kan høre mere om:

- Fortid, nutid og mest om fremtiden
- Den flygtige aktiemarkedsstørrelse og prisen på egenkapital
- Markedsudsigterne på rekordtid har ændret sig dramatisk til det værre?
- Risici og muligheder
- Fortegningsemission for nuværende aktionærer
Og meget meget mere

Oct 10 2018

42mins

Play

Rank #15: #Pengemedper - 43 - Kunsten at tælle til 90. Med Rasmus Jarlov, erhvervsminister.

Podcast cover
Read more
I forbindelse med Dansk Aktionærforenings Investordag den 18/9 fik jeg i #pengemedper besøg af erhvervsminister, Rasmus Jarlov. Jeg forsøgte at blive klogere på, om hans ambitioner og muligheder på erhvervsområdet med speciel fokus på aktionærernes vilkår, matcher investorernes?

Kom med ind bag om Borgen, og hør Rasmus Jarlov fortælle mere om:
• Balancen mellem ambitioner og muligheder på erhvervsområdet
• Kunsten at kunne tælle til 90+1
• Investorerne kan forvente en lavere aktiebeskatning?
• Lavere aktiebeskatning i givet fald kommer før en lavere selskabsbeskatning?
• Ministerens vurdering af om vi har en god aktiekultur, og hvordan vi kan blive et land af aktiemæssigt medejere ligesom i Sverige?
• Aktiesparekontoen, som blev decimeret fra ambitionens 500.000 til realismens 50.000, er de muliges kunst?

Sep 24 2018

19mins

Play

Rank #16: #Pengemedper - 42 - Flyver nanosatellitten stadig, som den skal? Med dir. Niels Buus, GomSpace

Podcast cover
Read more
I forbindelse med Dansk Aktionærforenings Investordag har jeg haft mulighed for at tage temperaturen på Gomspace og tale med direktør Niels Buus.

Udsendelsen er optaget i en udfordrende lydkvalitet, som jeg håber, at lytterne er villige til at se igennem fingre med.

Du kan høre mere om:
- Hvad børsnoteringen har betydet
- Niels Buus blev rystet af et 30 % kursfald på første børsnoteringsdag?
- Udviklingen fra prototype til serieproduktion
- At Gomspace er den største virksomhed indenfor nanosatellitter
- At det at producere satellitterne selv ikke kun er en god ide, men et must
- Misforståelse omkring kapitalberedskabet
- At udløbet af en 2 årig lock-up periode har skabt lidt ekstraordinær og unødig dramatik
- At ledelsen ikke har solgt og ej heller har planer om at sælge ud af deres aktier
- En potentiel markedsstørrelse på op til 3 mia. USD over tid
- Hvilke konkurrenter der findes
- Hvorfor Ålborg ligger tættere på London end København, når det drejer sig om at tiltrække nye medarbejdere
Og meget andet..

Sep 20 2018

39mins

Play

Rank #17: #PengemedPer- 41- Svensk investering over Øresund

Podcast cover
Read more
I første afsnit efter sommerpausen af #pengemedper får jeg besøg af ”Sparekonom” Joakim Bornold og investeringscoach Alexander Gustavsson fra Nordnet i Sverige. Podcasten er indspillet på svensk/dansk, og emnet er, hvad der kendetegner dansk økonomi, det danske aktiemarked, de danske investorer og meget andet. Der er ganske mange forskelle mellem den svenske og danske økonomi og dermed også det svenske og danske aktiemarked.

Sep 12 2018

35mins

Play

Rank #18: #PengemedPer - 34 - Vestas: Fremtiden er grøn. Gæst: Patrik Setterberg, IR-chef, Vestas

Podcast cover
Read more
I årets 6. afsnit af #pengemedper har jeg fået besøg af IR-chef fra Vestas, Patrik Setterberg for at tale lidt om nutiden og en hel del mere om fremtiden for vindindustrien og Vestas specifikt. Hør mere om:
• Hvor stor en del af verdens elforsyning der i dag sker via vindenergi?
• Hvordan Vestas sikrer sig at være up-to-date med udviklingen generelt og specifikt via større investeringer; herunder i Australien?
• Der er mulighed for at Vestas kan vende tilbage til en 15 % EBIT margin i en overskuelig fremtid?
• Hvor mange år der går før industrien kan stå på egne ben uden subsidier?
• Om det er interne eller eksterne forhold, som har gjort Vestas til et mere indtjeningsstabilt selskab?
• Hvorfor serviceforretningen er en underfokuseret del af vindleverancen med rigtig gode indtjeningsmarginaler?
• At Vestas ikke er specielt bange for Donald Trumps luner, men vant til at leve med udviklingen i politikernes rammebetingelser.
• Om svaghed hos General Electric og en eventuel opsplitning af selskabet kan have nogen betydning for Vestas?
….Og meget mere

Mar 14 2018

42mins

Play

Rank #19: #PengemedPer - 32 - NNIT: Fra "høj" til "lidt mindre høj" vækst. Med CFO i NNIT

Podcast cover
Read more
I årets 4. afsnit af #pengemedper har jeg fået lov til at komme på besøg i Søborg hos NNIT og hos finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen. NNIT aktien har de seneste måneder haft det lidt svært; ikke mindst efter 3. kvartalsregnskabet, og jeg vil forsøge at finde ud af om overgangen fra ”meget høj” til ”lidt mindre høj vækst”, kan være den udløsende faktor bag ved den kursudvikling.

Hør mere om:
• NNIT var tilfredse med 2017?
• Om væksten i ordrebeholdningen er en god forventningsindikator for omsætningsudviklingen i det kommende år?
• Om forventningerne til vækst og indtjening i 2018
• Novo Nordisk spiller i mange henseender en større rolle hos NNIT. Både som aktionær, men også som kunde. Hør med, om jeg får held med at aflure, hvor meget Novo Nordisk vækst finansdirektøren har lagt ind i 2018 forventningerne i relation til en 4-7 % omsætningsstigning?
• Over de seneste år har NNIT fået en række nye større kunder. Indtjenings- og forretningsforløbet er forskellig fra kunde til kunde. Hør mere om, hvorfor Stark og tidligere Pandora har givet indtjening stort set fra dag 1, mens der gik længere tid fra NNIT underskrev en kontrakt med Danske Bank og til forretningsomfanget for alvor tog fart
• Bliv klogere på, hvorfor det for NNIT er et konkurrenceparameter at være certificeret
• NNIT købte sidste år Scales, som var et mindre men meget succesfuldt opkøb. Har NNIT appetit på mere, og hvilken størrelsesorden kigger NNIT i givet fald efter?
• Og meget andet

Mar 05 2018

43mins

Play

Rank #20: #PengemedPer – 22 - Genmab: Er potentialet udtømt efter aktie-40-dobling? M. Rachel Curtis Gravesen

Podcast cover
Read more
I 22. afsnit af #pengemedper er der besøg fra en virksomhed, som har forgyldt investorerne. Siden bunden i 2009 er aktien mere end 40-doblet. Selv om det er sket over en årrække, er det intet mindre end en fremragende og fantastisk udvikling, som Genmab har leveret til investorerne. Dagens gæst er IR- og kommunikationschef Rachel Curtis Gravesen.

Hør blandet andet lidt mere om:
• Hvad Genmab er kort fortalt?
• Hvad der er Genmabs vigtigste projekter/produkter
• Hvordan Genmab har ændret sig over tid?
• Hvad Genmab kan, som andre ikke kan?
• Hvem der er Genmabs væsentligste konkurrenter?

Og en del mere.

Sep 04 2017

39mins

Play