OwlTail

Cover image of Veloropa Podcast

Veloropa Podcast

Veloropa Podcast er for alle der elsker cykling. Vi vender aktuelle emner i cykelsporten - og ofte har vi interviews med danske og internationale cykelryttere eller gæster i studiet. Det faste panel består af vært Claus Elming, ekspert Kim Plesner og tidligere cykelrytter Stefan Djurhuus. Arnested for #veloropaeffekten. Vi taler primært landevejscykling og store cykelløb som Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta Espana og de fem monumenter, men vi udkommer henover hele cykelsæsonen. Har du lyst til at støtte Veloropa Podcast med en lille skilling, så har du muligheden via den såkaldte "10'er" ordning. Hvis du går ind på https://veloropa.10er.dk/ kan du selv vælge hvor stort eller lille et beløb per episode, du ønsker at støtte med. Når vi laver Veloropa Podcast er vi afhængige af sponsorer og donationer, så vi takker på forhånd med kyshånd for dit bidrag til at gøre podcasten endnu bedre!

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Bjarnes Biks: Special edition om Riis og NTT

Vi har pakket en masse af Claus Elmings interviews fra pressemødet på D'Angleterre ind i Stefan Djurhuus og Kim Plesners analyse af Bjarne Riis' genindtræden på World Touren. Hør blandt andet Rolf Sørensen, Brian Holm og selvfølgelig Riis selv fortælle om den nye rolle hos NTT og forventningerne til fremtiden.

1hr

3 Feb 2020

Rank #1

Podcast cover

86 Matti-pakken, DM-anekdoten og aldrig mere fejeblad

Matti Breschel var i studie 11 til en god snak om sin aktive karrieres op- og nedture samt forventningerne til den nye rolle som sportsdirektør hos EF Education. Matti havde en vanvittig pakke med af cykeltøj og tilbehør fra sine professionelle mandskaber åbnede også godt op for posen med anekdoter og røverhistorier.

1hr 25mins

31 Oct 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

78 Hvad koster en sejr? Fuglsang-triumf og sidevinds-Vuelta, bud på dansk VM-hold og en dårlig nyhed

Fuglsang fik sin første Grand Tour-sejr og F*cking Quintana er tilbage i Vueltaen efter en overraskende sidevindsblunder fra de øvrige favoritmandskaber. Vinokourov kræves fængslet for bestikkelse, men hvad koster en sejr egentlig? Vidunderbarnet Van der Poel kørt i stilling som VM-favorit - hvilke danskere skal han op imod? Og så er Riis på vej tilbage på en større scene, mens vi hos Veloropa har en dårlig nyhed fra egen andedam.

1hr 29mins

11 Sep 2019

Rank #3

Podcast cover

74 Mads Würtz, PostNord Danmark Rundt, BingoBango Tour, Dumoulin, Gilbert og sløj quiz

Der var ikke helt styr på hverken matematik, geografi, logistik eller historik i denne episode af Veloropa Podcast, hvor vi dog fik en god snak med Mads Würtz om det forestående PostNord Danmark Rundt og rygterne om at Riis vil overtage Team Katusha. Vi kigger tilbage på et på mange måder dramatisk BinckBank Tour og vender også de øvrige af weekendens etapeløb. Der er som sædvanlig spiltips i samarbejde med Oddset fra Danske Spil og naturligvis quiz.

1hr 19mins

19 Aug 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

81 Mads P og den regnbuefarvede trøje

Det bliver ikke meget større. Mads Pedersen vandt som den første dansker de professionelle herrers linjeløb ved VM. Hør fra verdensmesteren selv og lyt til fra Stefan Djurhuus og Kim Plesners gennemgribende analyse af den kollektive danske indsats og VM-løbet generelt . Der er selvfølgelig quiz og helt nye, vanvittigt attraktive præmier til 10er støtterne. Müller har været sendt i byen igen. I studie 11 er det som altid Claus Elming, der forsøger at styre løjerne.

1hr 30mins

30 Sep 2019

Rank #5

Podcast cover

43 Tour Down Under, Mikkel Honore, Mattias Skjelmose, Team Sky og Quiz

I årets første Veloropa Podcast kigger vi nærmere på årets første World Tour-løb, Tour Down Under. Nyprofessionelle Mikkel Honoré fra Deceuninck-Quickstep fortæller om sig selv, om forventningerne til Tour Down Under og hvem man skal holde ekstra øje med hos det belgiske storhold. Vi vender også Mattias Skjelmoses dopingsag og den nye udvikling i Team Sky-sagen - med både godt og skidt nyt for et britiske mandskab. Løjerne styres af Claus Elming med Stefan Djurhuus og Kim Plesner som eksperter i studiet.

1hr 14mins

15 Jan 2019

Rank #6

Podcast cover

64 DM-optakt, Schweiz Rundt, Tour de France, Rasmus Byriel, INEOS-magtkamp, Riis lukker kvindehold

Vi kigger tilbage på Egan Bernals sejr og de danske fremgange i Schweiz Rundt og frem mod DM i Esbjerg. Der er interview med Rasmus Byriel, som vandt ungdomstrøjen i ZLM Tour, hvor Mads Würtz blev nummer tre. Magtkampen på INEOS spidser til inden Tour de France og nu er Egan Bernal pludselig bookmakernes favorit. Der er som sædvanlig spiltips i samarbejde med Oddset fra Danske Spil. Men hvor er Stefan?

1hr 19mins

25 Jun 2019

Rank #7

Podcast cover

38 Tour de France-rute 2019 SPECIAL. Sky vinder-ikke edition med Kasper Linde Ankjærgaard

Veloropas senior rutekorrespondent, Kasper Linde Ankjærgaard, og CEO Kim Plesner nørder igennem på Tour-ruten 2019. Kasper forudsiger at Team Sky ikke vinder - og du kan høre alt om de afgørende etaper i Pyrenæerne og Alperne.

1hr 1min

30 Oct 2018

Rank #8

Podcast cover

70 Pinot indtog Pyrenæerne - hvor længe holder Alaphilippe?

Thibaut Pinot blev den store vinder i Pyrenæerne og Julian Alaphilippe viste de første svaghedstegn. Men det er fortsat tæt i toppen af klassementet i årets Tour de France, der tegner til at blive et af de mest dramatiske og spændende i lang tid. Jakob Fuglsang har måttet vinke farvel til sine podiedrømme, mens ryttere som Romain Bardet, Enric Mas og Adam Yates er gået helt ned og så er Team Ineos overraskende tvunget lidt i knæ. På Tourens anden hviledag gør vi status efter en forrygende weekend og ser frem mod de store slag i Alperne.

1hr 49mins

22 Jul 2019

Rank #9

Podcast cover

80 VM-optakt i Rundetaarn, Chris Juul, Rolf og Meinert kiggede forbi

Veloropa Café var taget til bogreception hos DPCC, der markerede udgivelsen af deres anden bog med titlen “Lede hunde og kolde kameler” med en bjergenkeltstart i Rundetaarn. Chris Juul, Rolf Sørensen og Peter Meinert kom forbi studiet, der også fungerede som rytternes omklædningsrum. Stor VM-optakt men selvfølgelig også fejring af Mikkel Bjergs guldmedalje.

1hr 33mins

24 Sep 2019

Rank #10

Podcast cover

85 Den store Tour 2020 rutegennemgang med senior rutekorrespondent, Kasper Ankjærgaard

Kasper Ankjærgaard er nørdernes nørd, når det kommer til detaljer og gennemgang af Tour de France-ruterne. Igen i år var vi så heldige, at få besøg af vores senior rutekorrespondent, der gennemgår 2020-ruten, så du får det perfekte øverblik. Der er også quiz og spiltips og munter stemning.

1hr 6mins

17 Oct 2019

Rank #11

Podcast cover

49 Milano-Sanremo, Katalonien, Jonas Gregaard, brostens-uge, Sky-hykleri og 6-5 i Quiz

Vi kigger tilbage på Julian Alaphilippes første monumentsejr i Milano-Sanremo og taler med nyprofessionelle Jonas Gregaard, der både kørte Milano-Sanremo og stiller til start i dag i Katalonien Rundt, hvor han skal hjælpe Miguel Angel Lopez til et topresultat. Vi gennemgår favoritterne og danskerne i netop Katalonien, men også ugens tre brostensløb, De Panne, E3 og Gent-Wevelgem. Der er en smule Sky-bashing og så er der en der kommer foran 6-5 i quizzen.

1hr 25mins

25 Mar 2019

Rank #12

Podcast cover

65 DM og Den Store Tour-optakt med Mørkøv og Würtz

Vi vender kort DM og ser ellers frem mod weekendens Tour de France. Der er interview med den nykårede danske mester, Michael Mørkøv, og Tour-debutanten, Mads Würtz Schmidt. Vi gennemgår alle Tour-holdene og de tre første etaper. Der er spiltips i samarbejde med Oddset fra Danske Spil og ny konkurrence i samarbejde med Garmin og en præmie til en værdi på mere end 7.500 kroner.

2hr 24mins

4 Jul 2019

Rank #13

Podcast cover

66 Valgren er tilbage og han vil ha en bil, Tour status efter 3. etape, Asgreen styrtet

Michael Valgren er ved at komme i omdrejninger igen efter et besværligt forår efter skiftet til Dimension Data. Han fortæller i denne podcast om hvilke etaper han har udset sig i Touren, om Kreuziger som klassementsrytter og om hvilken ny bil der står øverst på ønskesedlen, hvis han kører på podiet på en Tour de France-etape. Claus Elming, Stefan Djurhuus og Kim Plesner gør status efter tre dramatiske åbningsetaper i Touren og så kom nyheden om Kasper Asgreens styrt midt under udsendelsen. Desuden optakt og spiltips til 4., 5. og 6. etape. Den sidste med mål på toppen af Planche des Belles Filles.

1hr 39mins

8 Jul 2019

Rank #14

Podcast cover

63 Fuglsang, Froome, Fasgreen - Optakt Schweiz Rundt og Touren

Jakob Fuglsang vandt Dauphiné for anden gang på tre år, Chris Froome styrtede slemt og er ude af Tour de France, mens Kasper Asgreen fortsætter med at imponere i 2019-sæsonen. Vi drøfter også Michael Rasmussens udfald mod Michael Valgren og Juan José Cobos stærkt forsinkede dopingdom.

1hr 18mins

17 Jun 2019

Rank #15

Podcast cover

71 Får de skovlen under Alaphilippe? Er Bernal ny favorit? Exit Fuglsang, Rowe og Martin.

Julian Alaphilippe er svær at slippe af med for de store klassementsmandskaber. Nu er der kun to Alpe-etaper tilbage. Jakob Fuglsang udgik for anden gang på tre år af Touren, mens Luke Rowe og Tony Martin blev smidt hjem. Egan Bernal tog tid på de øvrige favoritter på den første Alpe-etape - men betyder det at han nu er favorit? Eller har Geraint Thomas helt styr på det?

1hr 35mins

25 Jul 2019

Rank #16

Podcast cover

39 Breaking News, Waoo og Wattmålere

Et program med kaskader af Breaking News. Vi kigger desuden på tingenes tilstand hos Bjarne Riis' Team Waoo, der har oplevet lidt af en rytterflugt på det seneste. Og så startede Tour-bossen Christian Prudhomme debatten om wattmålere eller ej i verdens største cykelløb. Kim Plesner og Stefan Djurhuus samler handsken op og alle løjerne styres som sædvanlig af quizmaster Claus Elming.

55mins

8 Nov 2018

Rank #17

Podcast cover

94 Søren Kraghs største sejr og 10er mælepil

Ingen Veloropa Podcast uden en stor dansk sejr. I sidste uge fortalte Kasper Asgreen om sin Kuurne-Bruxelles-Kuurne triumf, denne gang hører vi fra Søren Kragh, der onsdag vandt enkeltstarten i Paris-Nice og dermed tog karrierens største sejr. Mads Würtz er også i god forårsform og han fortæller om gode ben, men en lidt skuffende enkeltstart, om nye træningsmetoder og det store mål, Paris-Roubaix.

1hr 12mins

11 Mar 2020

Rank #18

Podcast cover

50 Alexander Kamp, Gent-Wevelgem, Hvem vinder Flandern? A-sje-deux-R? Tyndfed Froome?

Vi kigger frem mod årets andet monument, Flandern Rundt, der køres søndag. Og tilbage på forårets måske bedste væddeløb indtil videre, Gent-Wevelgem. Og så er der et hudløst ærligt interview med Alexander Kamp, som i weekenden vandt pointtrøjen i Coppi e Bartali og kæmper for at komme i betragtning til en World Tour-kontrakt. Vi kigger også på det interne hierarki hos Team Sky og så får Stefan luft for sin aversion omkring udtalen af Ag2r.

1hr 25mins

2 Apr 2019

Rank #19

Podcast cover

91 Cort-interview, Fuglsang-sejr, Quintanas ikke-rekord og den norske Bernal

Magnus Cort fortæller om sin flotte sæsonstart på EF Education og om hvorfor han ikke skal køre brostensklassikerne i år. Vi ser på Jakob Fuglsangs åbningssejr i Ruta del Sol, forklarer Nairo Quintanas ikke-rekord på Mont Ventoux og så skal vi naturligvis også vende den nye norske bjergged, Torstein Træen. Der er gennemgang af de danske stjerner på World Touren og så er der dramatisk udvikling i quizzen.

1hr 25mins

20 Feb 2020

Rank #20