OwlTail

Cover image of Genstart

Genstart

DR's nyhedspodcast.Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage - fra klokken 03:00.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Hvor naive var Brittas børn?

Varmblodsheste, dyre biler og villa i Sydafrika. Det var sådan nogle gaver, Britta Nielsen gav sine børn. Hælerisagen mod børnene starter i dag, og anklagerne påstår, at børnene må have vidst, at gaverne blev købt med penge fra milliontyveriet i Socialstyrelsen. For hvor naiv har man egentligt lov til at være?

21mins

4 Mar 2020

Rank #1

Podcast cover

Socialisme splitter USAs demokrater

En lasso-svingende socialist. Det lyder skørt, men i USA har stadig flere lyst til at stemme på den selverklærede socialist, Bernie Sanders. Kampen om at blive USAs demokratiske præsidentkandidat har skabt en dyb splittelse i partiet over, hvorvidt socialisme er godt eller skidt.

22mins

6 Mar 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Panik ved grænsen

Tusindvis af flygtninge er samlet ved den tyrkiske grænse til Tyrkiet. Hvem er de? Er en ny flygtningekrise under opsejling? Jyllands-Postens journalist Marie Louise Albers og fotograf Casper Dalhoff møder flygtningene - og kommer selv i problemer.

20mins

12 Mar 2020

Rank #3

Podcast cover

Terroristens mor

Alle terrorister har en mor. Men spørgsmålet er, om man kan blive klogere af at høre en tilgivende mors udlægning af historien. Det synes dokumentarist Nils Giversen, som har brugt fem år på at få Omar El-Husseins mor i tale.

20mins

5 Mar 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

På et bjerg i Italien

CORONA: Han har set Italien smelte ned, Morten Søndergaard. Han er digter, bor på et bjerg i Toscana, er næsten selvforsynende. Og han skriver digte om Corona-krisen. Måske kan litteraturen forbinde punkterne i den ukendte tid?

19mins

14 Apr 2020

Rank #5

Podcast cover

Corona-Lone genåbner Danmark

CORONA: Påskepilsnere på afstand. Det er prisen for en forsigtig genåbning af Danmark. Kunsten bliver at åbne landet uden at få smitte-tallene til at stikke af. Lone Simonsen ved, hvordan det kan gøres og skal rådgive regeringen om netop det. Vi skal ikke fylde alle klasselokaler op med det samme. De svage er nødt til at forblive isoleret på ubestemt tid - men hvem skal have lov til at komme ud?

22mins

2 Apr 2020

Rank #6

Podcast cover

Det store syge æble

CORONA: Hospitalsskibet 'Trøst' passerer Frihedsgudinden. Et telthospital popper op i Central Park. USA's hårdest ramte by New York City er forstummet og ligner en krigszone. Mens coronavirusset forstærker byens store klasseskel, spirer sammenholdet også på nye måder. Genstart har talt med forfatter og freelancejournalist for Weekendavisen, Sara Maria Glanowski, der befinder sig i smittens epicenter.

19mins

3 Apr 2020

Rank #7

Podcast cover

Sheikens vaccineværksted på Amager

CORONA: Cocktailfest med lilla farvetema på hotel Radisson. Sådan fejrede sheiken - med forbindelser til det muslimske broderskab - købet af en statsstyret dansk vaccinefabrik for et par år tilbage. En fabrik han købte for en slik. I dag står vi midt i en pandemi, fabrikken er ude af vores hænder - og de nye ejere er i fuld gang med at fremstille en coronavaccine. Det har vækket den politiske debat om det skandaleombruste salg til live. Genstart taler med Ekstra Bladets James Kristoffer Miles, der følger historien.

21mins

28 Apr 2020

Rank #8

Podcast cover

Det er Yahya, som er død

Nekrolog: Alle ville have en bid af ham. Det ville jeg også. Martin Krasnik skriver nekrolog over digteren Yahya Hassan i Weekendavisen. For de var venner, og digteren flyttede ind hos Krasnik efter et interview i Deadline, hvor kometen første gang brændte gennem skærmen. Men hvilket lys efterlader digteren til eftertiden? Og har Krasnik selv et ansvar i den forudsigelige tragedie?Vært: Knud Brix.(Udsendt som podcast 6. maj 2020).

29mins

6 May 2020

Rank #9

Podcast cover

Delfiner i Venedig

CORONA: Vildsvin spankulerer rundt i mennesketomme gader. Hvaler viser sig på kyststrækninger, hvor de ellers sjældent ses. Coronaen har givet naturen en tiltrængt pause. Samtidig er den ved at slå os ihjel med en virus, der udsletter udsatte borgere. Jette Baagøe - naturformidler og pensioneret museumsdirektør - fortæller hvad, der er på spil.

20mins

29 Apr 2020

Rank #10

Podcast cover

Hvorfor tester vi ikke Corona-Lone?

Corona-Lone hoster. Hendes kæreste har feber. Men pandemiprofessor Lone Simonsen kan ikke blive testet. Hvorfor har Danmark kun testet 7.631 personer - mens de i Sydkorea tester 20.000 om dagen? Fra sin selvvalgte isolation analyserer Lone Simonsen Danmarks skiftende strategier, når det kommer til at teste for coronavirus.

20mins

19 Mar 2020

Rank #11

Podcast cover

Iran - Massegrave i et lukket land

CORONA: Massegrave og coronasyge toppolitikere. Iran er Mellemøstens epicenter, når det kommer til covid-19. Landet benægter det ikke længere, men det ser ud til, at præstestyret helt har opgivet at stoppe den dødelige virus. Genstart har talt med Mellemøstkorrespondent Sune Engel Rasmussen fra den amerikanske avis Wall Street Journal.

18mins

24 Mar 2020

Rank #12

Podcast cover

One Man Corona-Band

CORONA: Radioværten Asger Juhl var besat af Corona-virussen, længe før dækningen i andre medier blev massiv. Og han vidste godt, at folk synes, han virkede nærmest paranoid. Men han var for bange for corona til at lade være. Så han lavede sin egen daglige Facebook-livestream om virussen med professor Lone Simonsen: Den Uafhængige. Og nu brænder nye kritiske spørgsmål i ham.

20mins

18 Mar 2020

Rank #13

Podcast cover

Mysteriet om patient zero

CORONA: Sløset omgang med flagermusblod på et kinesisk laboratorium. En to år gammel amerikansk efterretning har givet liv til en alternativ teori om pandemiens arnested. Måske begyndte den alligevel ikke på et eksotisk madmarked i Wuhan, men i laboratoriet rundt om hjørnet, hvor man i årevis har eksperimenteret med coronavirus i flagermus. Selv præsident Trump lufter den nye fortælling, for der er gået storpolitik i coronaens skabelsesberetning. Genstart taler i dag med journalist og Kina-kender Christina Boutrup.

24mins

23 Apr 2020

Rank #14

Podcast cover

Kvaksalver?

CORONA: Læge Stig Ekkert udskriver malariamedicin til svage patienter, som er særligt sårbare over for coronavirus. Men det er en meget dårlig idé, siger Lægemiddelstyrelsen, som advarer om, at malariamidlet klorokin ikke er godkendt til behandling af coronavirus. Samtidig vurderer læger i Australien, Polen, Kina og Frankrig nu, at klorokin sandsynligvis kan hjælpe kritiske covid19-patienter. Genstart besøger Stig Ekkert i sin klinik og spørger, hvorfor han trodser myndighederne?

21mins

23 Mar 2020

Rank #15

Podcast cover

LIBERATE TEXAS!

CORONA: Han er bluesmusiker, Trump-fan og revolverbærer. Og så vil amerikaneren Doc Greene ikke lade en virus styre sit liv. Derfor står han forrest til reopen-rallys i Texas. Han er del af den bevægelse, som lige nu demonstrerer aggressivt mod nedlukning - med rygdækning i præsident Trumps tweets, der uden meget forklaring opfordrer til at frigøre en række stater. Journalist Anne Alling har fulgt Docs kamp og nedtur for at forstå, hvad bevægelsen prøver at opnå

22mins

7 May 2020

Rank #16

Podcast cover

Verdens værste coronaskurk

CORONA: Borgerne banker på grydelåg i protest, kristus-figuren i Rio de Janeiro er iklædt lægekittel - og virusforskere holder vejret. Brasiliens præsident Jair Bolsonaro er blevet udråbt til Corona-skurk nummer 1. DR's korrespondent Kristian Almblad tager på reportage i et af de hårdest ramte områder: slumbyerne i Rios favela.

25mins

30 Apr 2020

Rank #17

Podcast cover

Hvis Løkke var statsminister...

CORONA: Lars Løkke Rasmussen er i isolation i et tomt Lalandia. Det kribler i fingrene. Han begynder at skrive corona-kritiske indlæg mod Mette Frederiksen. Men han har ikke længere ansvaret. Han er ikke formand mere. Så hvorfor bryder han borgfreden? Og risikerer han ikke at underminere sin egen formand? Genstart tager til Nyhavn for at finde svarene.

21mins

17 Apr 2020

Rank #18

Podcast cover

En leder i livsfare - et land i frit fald

CORONA: En kronprins i isolation og en premierminister på nippet til at miste livet. Coronavirus har ramt Storbritannien hårdt - et land, der i forvejen var presset af splittelse og usikkerhed efter Brexit, er nu i en altoverskyggende sundhedskrise. Kim Bildsøe Lassen er på vej hjem som korrespondent og gør status på en nation i frit fald.

25mins

16 Apr 2020

Rank #19

Podcast cover

Loyal to corona

CORONA: Politikerne kaldte det en historisk sejr, da banden Loyal to Familia blev opløst ved lov. Men slangen har bare skiftet ham og navn, og mens Danmark har været lukket ned, er en ny bandekonflikt blusset op mellem LTF og en rivaliserende bande med to drab og en række skyderier til følge. DRs krimireporter Louise Dalsgaard jagter historien. Og i Genstart fortæller hun historien om LTF og deres sky leder, som er udvist af Danmark, men stadig spøger i kulissen.

22mins

5 May 2020

Rank #20