OwlTail

Cover image of Fodbold FM

Fodbold FM

Podcast med et altid skarpt og vidende panel og debat om verdens bedste sport. Fodbold FM er til de danskere, der virkelig interesserer sig for og elsker fodbold. Elsker spillet, spillerne og ikke mindst historierne bag spillet og spillerne. Lyt med hver uge - hele året.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

En uheldig udvikling i fodboldens verden, Hjulmands Plan B og dansk succes i Bundesligaen

Manchester City er kommet i et uheldigt søgelys og kan – hvis anklagerne holder stik – se frem mod større straffe. De store transfersummer i Premier League er ødelæggende for konkurrencen i fodboldens verden, hvor ingen af de andre større ligaer kan lege med. Panelet anser det som en kedelig udvikling på vores elskede sport – og de håber på, at der snart opstår en modreaktion. Og spørgsmålet er, om det overhovedet er rentabelt for de her klubber? Det har panelet i hvert fald svært ved at forstå.Kasper Hjulmand og DBU fortsætter samarbejdet, men kommer nok ikke til at fortsætte længere end sommeren 2024. Det kunne meget vel tyde på, at Hjulmand havde forudset et vellykket VM for derefter at prøve kræfterne af i en større klub – hvorfor det her ligner en plan B.Jesper Lindstrøms udvikling i Frankfurt har taget raketfart, men panelet tror alligevel ikke på, at danskeren kan nå et niveau på øverste hylde. Og så er det godt at se Frederik Rønnows succes i buret i Union Berlin, der måske kan være med til at øge konkurrencen på det danske landshold.Panelet består af Troels Henriksen og Peter Froulund.See omnystudio.com/listener for privacy information.

53mins

6 Feb 2023

Rank #1

Podcast cover

”Transferjournalistik er en kunst” – den populære gren inden for sportens verden.

De to sportsjournalister, Daniel Nøjsen Fallah og Frederik Gernigon, fortæller i dagens udgave af Fodbold FM om, hvordan diverse transfernyheder bliver til.Et bredt kildenetværk er alfa omega, og de indsamlede informationer skal absolut godkendes af 2-3 uafhængige kilder, før nyheden bringes.Transferjournalistikken adskiller sig fra andre typer journalistik, hvor kampen mod uret og andre medier spiller en kæmpe rolle – og ligeledes er det journalistens ansvar at lure, hvilken agenda kilden har med sine informationer.Interessen for transfernyhederne er stukket af – og den velkendte Fabrizio Romano har været med til at revolutionere interessen.Vi kommer ligeledes omkring de store transferhistorier fra vores egen andedam, og vores panel vurderer, hvilke hold der er kommet bedst ud af vinduet, og hvilke hold der har meget travlt de næste 30 timer, inden vinduet smækker i.Panelet består af Daniel Nøjsen Fallah og Frederik Gernigon.See omnystudio.com/listener for privacy information.

54mins

30 Jan 2023

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Juventus i krise og Napoli til tops, en tam udgave af LIV-CHE og PL-titlen ender i Nordlondon

Victor Kristiansens skifte fra FCK til Leicester vækker en smule nervøsitet i panelet for, om skridtet simpelthen er for stort for den unge venstreback. Juventus er blevet taget med fingrene i kagedåsen og er med rette blevet straffet – medmindre straffen på en eller anden måde bliver ændret, så Juventus igen kan spille Champions League næste sæson. I toppen af Serie A sidder Napoli trygt i førersædet – har en fodboldgal by i ryggen, spiller underholdende fodbold, og det lader til, at Spalletti hiver mesterskabet hjem til klubben efter 33 års mesterskabstørke. ”Liverpool-Chelsea lignende en opvisningskamp til en Mogens Palle-boksekamp”, krisen kradser virkelig i Liverpool, og det er svært at blive klog på DNA’et – både i Liverpool og Chelsea. Arsenal kommer til at tage titlen i år, fordi deres filosofi og koncept er så velfungerende efter flere års tålmodighed og tillid med Mikel Arteta som manager. Panelet består af Mads Thomsen og Peter Froulund.See omnystudio.com/listener for privacy information.

53mins

23 Jan 2023

Rank #3

Podcast cover

FCN høster roser for deres transfer-strategi, Artetas projekt blomstrer, og der tvivles på City med Haaland.

På trods af FC Nordsjællands mulige gamble ved at sælge Schjelderup midt i sæson, har dagens panel udelukkende ros mod klubbens ledelse – der nok engang viser, at aftalerne med spillerne bliver overholdt. Arsenal har ikke set så stærke ud i mange, mange år – og selv Granit Xhaka ligner efterhånden en topspiller, som bevarer fatningen hele vejen gennem. Artetas projekt blomstrer, alle spillere kender deres roller – men deres tynde trup kan blive problematisk resten af sæsonen. Guardiola blev slået taktisk i lørdagens Manchester Derby, hvor United ikke valgte at ’lægge arm’ med City, men i stedet havde meget fokus på den defensive organisation og skarpe kontrastød. Panelet stiller spørgsmålstegn ved, om Haaland reelt set er en gevinst for City. Nordmanden har bombet mål ind denne sæson, men holdet har ikke lavet flere mål siden Haalands ankomst. Vores panel består af Mads Thomsen og Peter Froulund.See omnystudio.com/listener for privacy information.

53mins

16 Jan 2023

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Årets første afsnit: Chelsea-identiteten er ikke til at spore, og ten Hag har sat sig i respekt i United

Fodbold FM er tilbage med årets første afsnit i 2023. Panelet kaster sig i første omgang over Cristiano Ronaldos skifte til Saudi Arabisk fodbold – som ikke resulterer i stor opbakning fra vores gæster. Ligeledes er vores panel enige om, at der skal gøres noget med den effektive spilletid i fodbold, som tydeligvis ikke fungerer på nuværende tidspunkt. Vi kigger nærmere situationen i Chelsea, som mildest talt ser kritisk ud med exit i begge cupturneringer og en placering på 10.-pladsen i Premier League. Identiteten i klubben er ikke til at spore, og det kræver tid, hvis Potters projekt skal lykkes. I den røde del af Manchester lader det til, at hollandske ten Hag har fået styr på mandskabet og ikke mindst omklædningsrummet. Hollænderen kører en no-bullshit-strategi, hvilket lader til at give pote – men nu venter den rigtige test i weekenden mod rivalerne fra Manchester City. Vores panel er Martin Kring og Mads Thomsen.Vært er Sebastian Peebles.See omnystudio.com/listener for privacy information.

53mins

9 Jan 2023

Rank #5

Podcast cover

1. Halvleg: VM-nedtakt – gennemgang af VM-finalen, der endte lykkeligt for magiske Messi

I 1. halvleg af Fodbold FM kaster vi os ikke overraskende over den episke finale mellem Frankrig-Argentina, der måtte afgøres i straffesparkskonkurrence – hvor sydamerikanerne trak det længste strå.Argentina matchede Frankrigs 4-3-3-formation, hvilket franskmændene havde svært ved at reagere ordentligt på i størstedelen af opgøret. Didier Deschamps lavede derfor en voldsom beslutning ved at udskifte både Giroud og Dembele efter 40 minutters spil – hvilket endte godt, men sagtens kunne have været katastrofalt ifølge vores panel.Det lader til, at Argentina helst skal lide, før de spiller op til deres bedste, for de lukkede i hvert fald Mbappé og co. ind i opgøret – som endte med at blive en neglebider indtil sidste sekund af den forlængede spilletid.Og så har argentinerne også fået en del kritik for sin usportslige optræden i flere sekvenser. Men nu står de med titlen, og derfor mener vores panel også, at i sådan nogle situationer gælder alle kneb.Vores panel består af Mark Strudal, Allan Hvid og Peter Froulund.See omnystudio.com/listener for privacy information.

57mins

19 Dec 2022

Rank #6

Podcast cover

2. Halvleg: VM-nedtakt - hvad vil vi huske VM for? De 11 spillere på turneringens hold

I 2. halvleg af Fodbold FM kaster vi i første omgang os over, hvad dette års VM vil blive husket for. Vores gæster mener blandt andet, at fodbolden er gået i stykker – i hvert fald i vores opfattelse af, hvad fodbold er og bør være.Derudover husker vores gæster – desværre – tilbage på den store fuser, som den danske præstation endte med at blive – og ikke mindst den manglende kommunikative linje i DBU.Vores gæst Mark Strudal husker ikke overraskende tilbage på en masse offensive sekvenser, og han pointerer ligeledes, hvor afgørende individualisterne er blevet i moderne fodbold – eksemplificeret med Mbappé og Messi. Og så sætter vores panel i fællesskab turneringens hold, som primært er præget af vinderne fra Argentina.Vores panel består af Mark Strudal, Peter Froulund og Allan Hvid.See omnystudio.com/listener for privacy information.

54mins

19 Dec 2022

Rank #7

Podcast cover

1. Halvleg: Meltdown hos det danske landshold, Eriksen skal ikke være anfører, og landsholdet er i symbiose med fansene - når det går godt

I 1. halvleg af Fodbold FM har vi ikke overraskende et skarpt fokus på den danske fiasko ved VM i Qatar.Vi vender og drejer hele opgøret mod Australien, hvor nederlaget for alvor sendte Hjulmand og co. ud i mørket - og hjem til Danmark igen.Det danske landshold har de senere år brugt mange kræfter på at fortælle, hvor meget fællesskabet betyder for det danske landshold, men fællesskabet var ikke til at spore i opgøret mod Australien.Christian Eriksen havde anførerbindet om armen mod Australien, men ser tilsyneladende ikke ud til at trives i det på samme måde som Kjær eller Schmeichel.Og så får de danske landsholdsspillere kritik for ikke at gå hele vejen ned til de medrejsende danske fans, der var at finde på tribunen.Panelet består af Peter Froulund, Mark Strudal og Troels HenriksenSee omnystudio.com/listener for privacy information.

58mins

5 Dec 2022

Rank #8

Podcast cover

2. Halvleg: Blev de danske spillere påvirket af det politiske spil? Har holdet behov for flere ledere? Og hvordan ser Hjulmands fremtid ud?

I 2. halvleg af Fodbold FM holder vi fortsat fokus på det danske exit ved VM i Qatar.Her sætter vi lidt mere fokus på det generelle omkring landsholdet, hvor vi blandt andet har sportspsykolog Henrik Hjarsbæk med for at gøre os klogere på, hvad der egentlig gik galt for Hjulmands mandskab.Panelet er uenige om, hvad årsagen til fiaskoen er, da det i følge Henrik Hjarsbæk handler om noget så banalt som manglende evner, fight og fandenivoldskhed.Der bliver stillet spørgsmålstegn ved, om landsholdet egentlig er så fasttømret, og om hierarkiet på landsholdet har behov for noget fornyelse?Og så er panelet nok engang uenige, om Kasper Hjulmands fremtidsplaner har lidt et knæk på bagkant af den her slutrunde, hvilket måske kan påvirke hans popularitet blandt større europæiske fodboldklubber.Panelet består af Troels Henriksen, Peter Froulund, Mark Strudal og sportspsykolog Henrik Hjarsbæk (med på en telefon).See omnystudio.com/listener for privacy information.

57mins

5 Dec 2022

Rank #9

Podcast cover

1. Halvleg: Opsummering af VM's første uge, DBU’s kommunikative strategi har fejlet og Qatar-update fra Jon Pagh

I 1. halvleg af Fodbold FM vender vores panel de største tendenser, skuffelser og overraskelser i løbet af VM’s første uge, hvor underholdningsværdien ikke har været i top. DBU høster fortsat ingen roser efter deres kommunikative strategi, der ikke lader til at have vundet support fra vores panel. Vi har igen Jon Pagh med på en telefonforbindelse med Qatar, der gør os klogere på sin oplevelse fra sidste uge, hvor han blev bedt om at fjerne et regnbuefarvet armbind i forbindelse med en live-gennemstilling på TV 2. Og så kaster panelet ellers sin kærlighed efter de yngre spillere som Bellingham, Musiala, Gavi og Pedri, og spår ligeledes, at Modric kan fortsætte på topplan mange år endnu. Panelet består af Peter Froulund, Allan Hvid og Casper de LindeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

1hr

28 Nov 2022

Rank #10