OwlTail

Cover image of Fodboldlisten

Fodboldlisten

Vær med i Danmarks største fodboldfællesskab, når vi sammen tæller ned på de bedste, største og mest fantastiske ting fra fodboldens verden. Hver uge giver vi dig en ny liste, som du kan være med til at påvirke via #fodboldlisten.

Popular episodes

All episodes

Read more

Vær med i Danmarks største fodboldfællesskab, når vi sammen tæller ned på de bedste, største og mest fantastiske ting fra fodboldens verden. Hver uge giver vi dig en ny liste, som du kan være med til at påvirke via #fodboldlisten.

VM powerranking

Podcast cover
Read more
Det er vikarerne, der har fået lov at låne Fodboldlisten i denne uge, når Arnela Muminovic og Henrik Liniger gæster vært Mathias Jacobsen til den helt store powerranking frem mod kvindernes VM-slutrunde til sommer. For der er nemlig mindre end et halvt år til, at den første bold bliver sparket ved slutrunden i Australien og New Zealand, så hvad er mere passende end at kigge de stærkeste hold efter i sømmene. Klemmer Danmark sig med på listen? Og hvad med de regerende Europamestre fra England? Det er noget af det, der er på menuen, som også byder på en lidt uheldig episode i forbindelse med de famøse spillerkarakterer efter landskampene.

Vært: Mathias Jacobsen.

2.33 - 11.35 - Lars Søndergaard siger stop
11.35 - 17.53 - Transferstatus på Deadlineday
17.53 - Listen

Jan 31 2023

1hr 11mins

Play

Brandvarme danskere i en kold tid

Podcast cover
Read more
Det er koldt uden for, men heldigvis har danske fodboldelskere masser at lune sig ved. Ja, Andreas Kraul kalder det nærmest varme-terapi at lave ugens top 11 over 'brandvarme danskere' her sidst i januar 2023. Det vrimler da også med gode personhistorier - og oversete spillere - når Fodboldlisten kommer rundt i Europa. Fra Istanbul via London til Barcelona og... Alkmaar. Og med en lille overraskelse i top 3 - i hvert fald for Francis Dickoh. Derudover Superliga-status, Arsenals togt mod titlen og en veloplagt vikar i studiet.

Vært: Mathias Jacobsen

01:57 - Ugens fodboldsnak
01:57-9.40 Transferstatus i Superligaen
9.40-15.03 Arsenals vanvidssæson
15.03-18.44 Haaland på målrekordjagt
18.45-slut - Listen

Jan 24 2023

1hr 12mins

Play

Verdens bedste nummer 1

Podcast cover
Read more
Nyt, nyt, nyt! Fodboldlisten lancerer i denne uge en ny serie. Hver måned kommer en udsendelse med de bedste spillere, som har båret det trøjenummer, der modsvarer den måned, vi er i. Så altså januar - årets første måned - betyder alletiders bedste med nummer 1 på ryggen. Det giver anledning til ophedet debat mellem Kraul og Francis. For hvor skal Peter Schmeichel indrangeres, og hvor meget tæller Manuel Neuers bidrag til udviklingen af målmandsspillet? Derudover assistance fra en særlig piberygende forsamling, FC Midtjyllands brandudsalg samt historien om et næsten-tyveri af Peter Cechs berømte målmandshjelm.

Vært: Thomas Loft

3:35 - EM til Danmark?
8:33 - Udsalg hos FCM
13:58 - Hvad sker der hos Liverpool?
19:20 - Verdens bedste nummer 1

Jan 17 2023

1hr 18mins

Play

Fodboldens største spørgsmål i 2023

Podcast cover
Read more
Fodboldlisten er tilbage, og i første udsendelse i 2023 bliver der stillet de helt store spørgsmål! Hvad er vi mest spændte på i det kommende år - og hvorfor? Det sender panelet med Kraul & Dickoh rundt til både Hjulmands fremtid, kvaliteten i den saudiske liga og en lykkelig genforening af to Silkeborg-drenge i Hoffenheim. Og selvfølgelig, om det utænkelige kan ske: at AaB rykker ned? Superliga, Premier League, VM i Australien og en masse andet venter. Derudover 'power-saunagus' i Wien og en dansk landstræner uden hotelværelse i Herning. Plus masser at godt 2023-humør.

Vært: Thomas Loft

3:40 - Pelés død
7:44 - Bale har stoppet karrieren
13:36 - De største spørgsmål i 2023

Jan 10 2023

1hr 20mins

Play

De største øjeblikke i 2022

Podcast cover
Read more
2022 har været et vildt år i fodboldens verden. Tænk på de tidlige dage i januar, da Christian Eriksen for første gang i et halvt år dukker op på TV-skærmen og proklamerer, at han vil til VM og så frem til den 18. december, da Messi løfter pokalen efter en af historiens største VM-finaler. Måske den største. Denne jule- og nytårsspecial af Fodboldlisten kårer de 11 største højdepunkter i 2022, og både Andreas Kraul og Francis Dickoh får undervejs såvel en lille klump i halsen samt de helt store smil frem. Genopliv selv nogle af de - måske glemte - momenter. Med nedslag i Parken, Qatar og på Riisvangen Stadion i Aarhus. Og find i øvrigt ud af, hvem af de tre i Fodboldlisten, som ikke kan udstå Risalamande.

Vært: Thomas Loft

2:40 - VM finalen gennemgået
17:11 - De største 11 øjeblikke

Dec 20 2022

1hr 18mins

Play

All time VM-holdet

Podcast cover
Read more
De helt store navne er i spil i denne udgave af Fodboldlisten. Vi taler Pelé, Maradona, Messi og øh... Diego Godín! Det er finaleweekend ved VM i bold, og Andreas Kraul sætter med Francis Dickoh som censor et Alltime VM Allstar-hold med det benspænd, at der maksimalt må være en spiller med per land. Og hvordan vælger man lige så lige? For eksempel i tilfældet Argentina? Derudover naturligvis en større optakt til VM-finalen mellem Argentina og Frankrig, personlige højdepunkter fra 'stævnet' i Qatars samt Per Frimanns fejlslagne forsøg på trøjebyt med El Diego. Ja, og så et introduktionsforløb til positionen som libero på et fodboldhold.

Vært: Thomas Loft

21:11 - All time VM-holdet

Dec 16 2022

1hr 14mins

Play

Kraul og Francis' VM-hold

Podcast cover
Read more
Første- og andenvælger! Jep, den gode gamle måde at dele hold på i skolegården er nået til VM og Fodboldlisten. Kraul og Dickoh sætter i denne episode hver deres start-11-er med turneringens tilbageværende spillere. Men der er benspænd: De må ikke vælge de samme - og de skal skiftes til at vælge først på hver position! Så hvem får Messi, Modric og Mbappé? Og hvem ender i sidste ende med det bedste hold? Det kan du selv vurdere og i øvrigt vælge med undervejs. Derudover optakt til de to VM-semifinaler, nyt om Per Frimanns indkvartering i Qatar samt undersøgende journalistik omkring Helmuth Lotti.

Vært: Thomas Loft

16:10 - Kraul og Francis vælger deres VM-hold

Dec 12 2022

1hr 4mins

Play

De største præstationer ved VM

Podcast cover
Read more
Er julen kommet til Qatar? Det får vi en form for svar på den i denne VM-udgave af listen, hvor Kraul og Dickoh også sætter en top 11 over slutrundens største præstationer indtil videre. Det indebærer både store iranske følelser, argentinsk passion og mon ikke også Mbappé, Messi og et par brasilianere sniger sig med ind. Derudover er der besøg i podcasten af en vaskeægte tv-stjerne, mens vi også stifter bekendtskab med begrebet 'tunge sten'.

Vært: Thomas Loft

10:59 - De 11 største præstationer ved VM

Dec 06 2022

1hr 17mins

Play

Exit Danmark & 7 VM-rekorder der aldrig overgås

Podcast cover
Read more
Sur og tvær efter kampen mod Australien? Fat mod, Fodboldlisten er her, og hjælper dig godt videre med højt humør og en grundig evaluering af, hvad der gik galt for Danmark ved VM 2022. Andreas Kraul og Francis Dickoh gennemgår, hvorfor profilerne aldrig slog til for Danmark, og hvor det danske landshold står nu. Er der nogen, der kendetegner Thomas Loft, så er det fingerspitzgefühl, så han står for aftenens underholdning med en top 7 over VM-rekorder, der aldrig bliver slået. Og så er vi i godt humør igen!

Vært: Thomas Loft

25:51 - 7 rekorder der ikke overgås

Nov 30 2022

54mins

Play

VM-powerranking & Danmarks nederlag

Podcast cover
Read more
Vi er tilbage i Kraul og Francis' lejlighed efter Danmarks nederlag mod Frankrig, men der er ny mand på besætningen. Efter år i kulissen er den vanlige speaker Frederik Lindved opgraderet til panelmedlem efter Francis' romance med tv-mediet. Det bliver til en analyse af Danmarks nederlag mod Frankrig, en top 7 powerranking over stærkeste hold og et opgør mellem Kraul og Lindved om, hvem der egentlig har ret til Celine Dion.

Vært: Thomas Loft

Nov 26 2022

52mins

Play

Danmarks VM-start og stjerners VM-exit

Podcast cover
Read more
Så blev VM sparket i gang for Danmarks vedkommende, men vi venter stadig på det første mål. Hvad gik egentlig galt mod Tunesien, og gik det så galt, at vi skal være bekymrede? Det vurderer Andreas Kraul og Francis Dickoh på tom mave just efter afslutningen på kampen. Det stopper dog ikke vores unge vært, Thomas Loft i at kaste sig ud sin største opgave til dato: sit første bud på en liste! Unge Loft byder på en top 7 over spillere, vi vil savne til næste VM, men det er ikke ufarligt for Blovstrøds stolthed...det mest kontroversielle valg til dato rammer Fodboldlisten!

Vært: Thomas Loft

3:05 - Danmark - Tunesien
13:44 - Livet i Qatar
20:24 - Ronaldo fortid i Manchester United
22:38 - Thomas' første top 7: spillere vi vil savne til næste VM

Nov 22 2022

53mins

Play

VM-historiens største spiller

Podcast cover
Read more
VM i fodbold er spækket med store øjeblikke og ikke mindst store profiler. I denne episode af Fodboldlisten tager Andreas Kraul og Francis Dickoh en vild rejse gennem 11 af de allerstørste navne fra slutrunden i 1978 og helt frem til i dag. Det er en top 11, som det kræver noget helt særligt at komme ind på, så der er både masser af finaler og ikoniske VM-mål i programmet denne uge. Derudover markerer denne episode Fodboldlistens eksklusive indtog på P4, så der er også en snak om både Qatar som værtsland samt Danmarks muligheder ved den kommende slutrunde.

Vært: Thomas Loft

Nov 20 2022

48mins

Play

Den store VM-optakt - 11 største gruppekampe

Podcast cover
Read more
Hov, så er det faktisk ved at være nu. VM i fodbold begynder, og Fodboldlisten klæder dig på til gruppespillet ved i denne episode at levere en top 11 over de allermest interessante opgør i den indledende fase. På den måde er det bare frem med kalenderen og lade dig inspirere, mens Kraul og Dickoh selvfølgelig også bedømmer de enkelte nationer undervejs. Kan Japan - Costa Rica virkelig snige sig med på listen? Og hvad med Danmarks tre kampe? Derudover: Superliga-afslutning, Hjulmands endelige 26 navne samt dubiøs tøjvask i en narkobule i Paris under EM i 2016.

Vært: Thomas Loft

3:17 - Afslutning af Superligaen
10:45 - Danmarks trup er komplet
18:00 - De 11 bedste gruppekampe

Nov 15 2022

1hr 10mins

Play

Danmarks største landskampe

Podcast cover
Read more
Fodboldlisten er endnu engang ude i virkeligheden. Denne gang med en episode optaget live på BogForum, hvor et veloplagt publikum udgør lydtapetet til en sjælden top 8 over de største danske landskampe i nyere tid. Dermed skorter det heller ikke på gyldne minder og glade genhør fra fortiden. Både fra de senere år, mens også en vis slutrunde i 1992. Derudover naturligvis anbefalinger af gode fodboldbøger, en enkelt anekdote og et par prominente navne blandt publikum.

Vært: Thomas Loft

19:31 - De 8 største landskampe

Nov 11 2022

59mins

Play

Hvem bliver dansk VM-topscorer?

Podcast cover
Read more
Den danske VM-trup er udtaget. Ja, eller næsten. Kasper Hjulmand holder stadig fem pladser åbne, men der er sat nok navne på holdkortet til, at Fodboldlisten i denne uge laver en special 'Late Night-udgave' med en top 7 over de bedste bud på en dansk VM-topscorer i Qatar. Det giver et par overraskende bud og snak om den særlige målscorer-DNA, mens Andreas Kraul og Francis Dickoh også leverer argumenter for, hvem der skal have de sidste fem pladser i truppen. Derudover Bjarne Goldbæk i underbukser samt Store Larsen med solbriller og hund.

Vært: Thomas Loft

Nov 08 2022

1hr 1min

Play

Verdens bedste fodboldsang

Podcast cover
Read more
Fodbold og sang hænger sammen. På stadion. Til slutrunder. I sejre og i nederlag. Og også inden VM 2022 med en håndfuld nye dansk slagsang. Derfor kårer Fodboldlisten i denne uge også verdens bedste fodboldsang, og af den årsag er der endnu engang sendt bud af sted til pianist, tv-vært og tidligere fodbolddommer Mathias Hammer. Han har fundet et studie med klaver, og så bliver der ellers taget en musikalsk fodboldrejse fra de pompøse marcher til det melankolsk drømmende. Og fra Afrika til trøstesløse engelske industrikvarterer. Men hvor højt på listen ligger 'Re-Sepp-ten'? Derudover: Den fynske forvandling i OB, Francis' fodboldsang og ikke mindst en vild fortælling om Mathias Hammer på campingtur til VM i 1998.

Vært: Thomas Loft

4:48 - OB i top
11:37 - Landsholdet udtages mandag
16:25 - De bedste fodboldsange

Nov 01 2022

1hr 38mins

Play

Stjernerne der aldrig fik Ballon d'Or

Podcast cover
Read more
Karim Benzema er lige kommet med i den eksklusive klub, men mange af selv fodboldens allerstørste stjerner har aldrig fået guldbolden; Ballon D'Or. Det kan stadig sætte sindene i kog, hvilket denne uges episode i den grad understreger. Panelet er blevet bestormet med harmdirrende bud på stjerner, der gennem tiden er blevet forbigået, og heller ikke Francis Dickoh og Andreas Kraul er helt enige om, hvem der skal med på deres top 11. Til gengæld giver navnene en smuk tur tilbage til store præstationer, og spørgsmålet er også, hvilken placering en særlig dansker mon skal have? Derudover kvindernes VM-lodtrækning, den helt store gyserfilm kaldet Superligaen - og historien om dengang to elever fra 2. klasse gav hele skolen fodboldfri til VM i 2010.

Vært: Thomas Loft

2:09 - Kvindernes VM-gruppe
13:40 - Superliga update
20:20 - De 11 største uden en Ballon d'Or

Oct 25 2022

1hr 19mins

Play

VM - den store powerranking

Podcast cover
Read more
Fodboldlisten udvider. Med kun en måned til VM i Qatar bliver den normale top 11 i denne uge til en top 32, hvor Kraul og Dickoh går planken ud og rangerer samtlige kvalificerede nationer fra -, ja det dårligste hold til de største favoritter til titlen. Det giver både en voldsom kamp mod tiden i studiet, men også nogle heftige overraskelser og diskussioner undervejs. Hvilket land er for eksempel nummer 10 hos Kraul - og nummer 30 hos lytterne? Derudover Benzemas Ballon af guld, norsk VAR i Superligaen og en snak om, hvorfor vi overhovedet taler om et VM placeret i Qatar.

Vært: Thomas Loft

1:36 - Kraul og Francis skal til Qatar
7:20 - Superligaen halvvejs i grundspillet
11:04 - Ballon d'or
16:18 - VM powerranking

Oct 18 2022

1hr 17mins

Play

Superligaens bedste målmand

Podcast cover
Read more
Duellen om pladsen i målet hos FC København er benhård. Faktisk historisk hård ifølge flere. Kamil Grabara og Matt Ryan er begge dygtige keepere, men hvor rangerer de egentlig blandt alle nuværende målmænd i Superligaen? Det forsøger Andreas Kraul og Francis Dickoh at tale sig frem til i denne episode, der både giver kærlighed, men også stiller store krav til de der specielle typer inde mellem stængerne. Og er Nicolai Larsen egentlig færdigbagt eller ej? Ud over en stærk ophedet debat om denne uges top 11 skal vi også forbi en rasende Alex Ferguson på jagt efter en dansk keeper, ekstremt lodtrækningsheld til Kasper Hjulmand og så - lidt overraskende - en tur i bibelskolen.

Vært: Thomas Loft

2:35 - Danmarks lodtrækning til EM-kval
9:26 - Danmark - Australien
14:42 - Superligaens 11 bedste målmænd

Oct 11 2022

1hr 11mins

Play

Stjerner vi vil savne til VM

Podcast cover
Read more
Det er ikke sikkert, at ret mange decideret vil savne Norge til det kommende VM. Men Erling Haaland ligner unægtelig lige nu en angriber, der i den grad ville klæde turneringen. Han kommer bare ikke til at spille med om VM-trofæet eller topscorertitlen, og det er der en del andre stjerner, som heller ikke gør. I denne uge sætter Andreas Kraul og Francis Dickoh en top 11 over de spillere, vi kommer til at savne mest til slutrunden i Qatar. Og her er der både plads til en helt ung og stadig lidt ukendt georgier samt en 41-årig svensker. Derudover danske klubbers togt ud i Europa, en landskampsoplevelse til at kaste op over og spørgsmålet, alle taler om: Er Kraul egentlig halvt svensk?

Vært: Thomas Loft

3:04 - Tragedien i Indonesien
9:27 - De danske hold i Europa
18:27 - Ny nummer 1 i Superligaen
20:34 - 11 stjerner vi vil savne til VM

Oct 04 2022

1hr 18mins

Play