OwlTail

Cover image of Meditera Mera - En podcast om meditation från Mindfully

Meditera Mera - En podcast om meditation från Mindfully

Tillsammans med våra spännande gäster ska vi försöka besvara tre frågor. Vad är meditation? Varför är det bra att meditera? Men viktigast av allt, hur gör man? I varje avsnitt kommer du även att få chansen att meditera under guidning av gästen eller av Axel. Vi hoppas att våra samtal och meditationer kommer inspirera dig att antingen ta det första steget till att börja meditera eller att meditera mera. Låt oss få hela Sverige att meditera! Podden görs av Axel Wennhall som ställer frågorna och Gustav Nord som producerar.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Meditera mera med Elin Sandberg

En meditation på svenska i lätt rörelse för att landa in i kroppen, guidad av Elin Sandberg. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Elin. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

11mins

1 Dec 2019

Rank #1

Podcast cover

Frank Ostaseski - Meditation and Death

Frank Ostaseski is a buddhist teacher and a pioneer in end of life care. He cofounded the Zen Hospice Project, the first Buddhist hospice in America and in 2004, he created the Metta Institute. His groundbreaking work has been highlighted on The Oprah Winfrey Show, and honoured by H.H. the Dalai Lama. He is also the author of The Five Invitations: Discovering What Death Can Teach Us About Living Fully. Frank speaks about how meditation made sense for him since he didn't have to believe in anything and instead trust his own experience. We speak about the difference between being of service and fixing or helping. Frank tells us about the five invitations that are insights on how to live fully, that he learned from being of service of people dying. He also reveals his own encounters with death and what they have taught him. We speak about love and that it is not a gated community. On how to find rest even when the conditions are hard. And Frank reveals the two questions that seems to matter the most when we are about to die. Frank ends our conversation by guiding a meditation as a way of becoming intimate with ourself and the world around us.For more information about Frank, visit https://fiveinvitations.com Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu.

1hr 13mins

16 Jan 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Petra Ellora Cau Wetterholm - Om meditation och naturen

Petra Ellora Cau Wetterholm arbetar som legitimerad psykolog och är certifierad meditation- och mindfulness-ledare. Petra är även grundare av Shinrin-Yoku Sweden, som är den japanska formen av skogsbad. Vi pratar om hur meditation och natur hänger ihop. Petra delar med sig av sina insikter från att varit Zen-buddhist och hur hon sedan upptäckte hur märkbart naturen hjälpte henne att återhämta sig. Hon berättar om Shinrin-Yoku som handlar om att vara i en naturlig miljö och öppna alla sina sinnen utan någon agenda. Och att det togs fram i Japan som ett motmedel för att människor dog utav arbetsrelaterad stress (Karoshi). Vi pratar om att det inte finns några problem i naturen. Att forskning på skogsbad visar på två huvudeffekter: minskad stress och att immunförsvaret stärks. Om att meditation och skogsbad båda hjälper oss att avtäcka det som redan finns inom oss. Och Axel delar med sig av sin och Gustavs andliga naturupplevelse i Lofoten. Petra avslutar vårt samtal med att guida en meditation som är ett skogsbad ute i naturen. Vill du veta mer om Petra och Shinrin-Yoku, Sweden, gå till http://shinrin-yokusweden.se Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 11mins

19 Dec 2019

Rank #3

Podcast cover

Magnus Fridh - Om meditation och stillhet

Magnus Fridh undervisar grupper i ashtangayoga, mindfulness och meditation. Han har släppt två böcker, den första som heter ”Viloläge” och nu är han aktuell med sin andra bok ”Att vara stilla när allt skyndar”. Vi pratar om just meditation och stillhet. Magnus berättat hur han upptäckte meditation tack vare hans mammas stora medkänsla för flyktingarna från Tibet. Vi pratar om att bygga broar mellan den formella meditationen och vardagen. Att meditation hjälper oss att se vänner istället för konkurrenter. Magnus berättar varför det är viktigt att hitta stillhet och vad stillhet är för honom. Att meditation inte handlar om att minska stress. Om att mediefasta och att inte göra någonting. Magnus ger tipset att verkligen stanna vid rödljus. Vi pratar om heta brev och vad vi alla kan lära oss av Abraham Lincoln. Att medkänsla är grunden för meditation. Och han delar med sig av det bästa rådet han någonsin fått. Magnus avslutar vårt samtal med att guida en meditation i stillhet. Vill du veta mer om Magnus, gå till https://www.magnusfridh.com Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 26mins

2 Jan 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Meditera mera - Tankar

En meditation på svenska på tankar, guidad av Axel Wennhall. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt om tankar. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu

19mins

15 Mar 2020

Rank #5

Podcast cover

Om meditation och tankar

Meditera Mera är tillbaka, men den här gången i ett nytt format. I det här avsnittet pratar Gustav och Axel om meditation och tankar. Axel berättar om sin revolutionerande insikt när han förstod att han var medveten om sina tankar snarare än den som tänkte dem. Vi pratar om studien från Harvard University som pekar mot att vi är frånvarande 47 % av vår vakna tid och sambandet mellan närvaro och lycka. Om Default Mode Network, hjärnans standardläge som tycks skapa många av våra egocentriska tankar. Att medvetenhet är nyckeln, för när vi blir medvetna är vi också fria och närvarande. Att allt bottnar ner till frågan, är den här tanken värdefull just nu? Vi pratar om skickliga sätt att använda sina tankar på, som t ex genom tacksamhet. Att verkligheten är inte så negativ som ens tankar tror. Om att inte göra tankarna till sin fiende och vad vi kan lära oss av myran med megafonen. Axel avslutar vårt samtal med att guida en meditation på svenska på tankar. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 10mins

13 Mar 2020

Rank #6

Podcast cover

Meditera mera med Josephine Selander

En närvaromeditation, guidad av Josephine Selander. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Josephine. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

8mins

2 Feb 2020

Rank #7

Podcast cover

Josephine Selander - Om meditation och filosofi

Josephine Selander är idéhistoriker och doktorerar i modern historia. Hon har även grundat viryayoga och skolan Nordiska Yogainstitutet. Nu är hon aktuell med boken ”Filosofi som terapi - Verktyg för levnadskonst”. Och meditation och filosofi är precis vad vårt samtal handlar om. Josephine berättar om hur hon kom i kontakt med Zen-meditation tack vare katolska nunnor. Vi pratar om att ha kul när vi mediterar. Om hur filosofi kan hjälpa till när det skaver i livet och öka vår mentala flexibilitet. Om den sokratiska dialogen att ställa sig själv frågor som till exempel, är det här alltid sant i alla situationer? Vad pratar om Stoicism och vad vi kan lära oss av den romerska kejsaren Marcus Aurelius. Och om epikuréerna som menar att lycka är frånvaro av smärta. Vi pratar om Nietzsche och hans tankar om hur kultivering av kroppen påverkar våra tankar. Och att vi kan växla perspektiv genom att ge våra liv en filmtitel. Josephine avslutar vårt samtal med att guida en närvaromeditation. Vill du veta mer om Josephine, gå till https://nordiskyoga.se Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 17mins

30 Jan 2020

Rank #8

Podcast cover

Meditate more with Frank Ostaseski

A guided meditation as a way of becoming intimate with ourself and the world around us by Frank Ostaseski. This meditation is an excerpt from our episode with Frank. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

9mins

19 Jan 2020

Rank #9

Podcast cover

Meditera mera med Erik Granqvist

En självutforskande meditation på svenska, guidad av Erik Granqvist. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Erik. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

4mins

10 Nov 2019

Rank #10

Podcast cover

Erik Granqvist - Om meditation och idrott

Erik Granqvist har varit ishockeymålvakt och arbetat som målvaktstränare med tre SM-guld och ett VM-brons med Tre Kronor på meritlistan. Idag är han folkkär expert på Viasats hockeysändningar. Vi pratar om meditation och idrott men börjar samtalet med att Erik la av med hockeyn redan vid 27 års ålder och istället åkte till Indien för att meditera under tre månader. Erik berättar om den inre guldmedaljen och att terapi hjälpte honom att bli vän med sina känslor. Vi pratar om att fokuseringen på att vinna kan stjälpa prestationen och istället bli ett hinder som gör att du inte vinner. Om hur visualiseringar och andetaget är nycklar för många idrottare. Om det viktigaste Novak Djokovic lärt sig under sin karriär och några mentala egenskaper som gjorde Peter Forsberg och Niklas Lidström till Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna. Om att vi inte kan tävla mot någon annan i närvaro men att förmågan att be om hjälp, säga förlåt och känna tacksamhet är goda måttstock på sin egen utveckling. Hur Sidney Crosbys tränare hjälpte honom att bli bäst i världen genom att skapa en träningsmiljö där han inte är rädd för att göra misstag. Och Erik har glädjande nyheter i nuet när han avslutar vårt samtal med att leda en självutforskande meditation på svenska. Vill du veta mer eller komma i kontakt med Erik hittar du honom här på Instagram. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 16mins

7 Nov 2019

Rank #11

Podcast cover

Daniel Ek - Om meditation och relationer

Daniel Ek är psykolog och grundare av Vänskapslabbet som arbetar för att hjälpa människor att bli starkare, friskare och lyckligare genom sina relationer. Vi pratar om meditation, relationer och social mindfulness. Daniel berättar om varför han började meditera och sin upplevelse när det kändes som att en velourgardin drogs undan och han landade i närvaro. Han delar med sig av sina insikter efter att åkt på 2-månaders retreat. Daniel berättar om circling som är en meditation där man är två eller en grupp som tillsammans utforskar nuet och Axel berättar om de insikter han fick efter att testat det för första gången. Om hur social mindfulness kan hjälpa oss att se mönster i oss själva och i relation till andra. Vi pratar om vikten av att kunna vara närvarande och lyhörd i relationer. Att vi alla har en hemlighet att vi tror att vi inte duger till. Och vad forskningen säger om vänskap. Daniel avslutar vårt samtal med att guida en vänskapsrelaterad meditation på svenska som kallas en unik relation. Vill du veta mer om Daniel och Vänskapslabbet, gå till www.vanskapslabbet.se Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 27mins

24 Oct 2019

Rank #12

Podcast cover

Meditera mera med Nirvan Richter

En guidad meditation på svenska med fokus på vaken medvetenhet av Nirvan Richter. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Nirvan. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

8mins

13 Oct 2019

Rank #13

Podcast cover

Meditera mera med Camilla Sköld

En guidad meditation på svenska på kärleksfull-vänlighet till oss själva av Camilla Sköld. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Camilla. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

13mins

30 Jun 2019

Rank #14

Podcast cover

Gustav Nord - Om meditation och retreats

Gustav Nord är medgrundare av Breathe In och producent av just Meditera Mera. Han driver även produktionsbolaget Flip-Flop Interactive. I det här specialavsnittet får ni följa med när Gustav åker på sitt första retreat. Tillsammans med Axel deltar han i ett tyst 8-dagars Vipassana-retreat som och syftet med det här avsnittet är att ge dig som lyssnar en ofiltrerad inblick i hur det kan vara. Avsnittet startar precis innan Gustav och Axel börjar retreatet och Gustav delar med sig av sina förväntningar, rädslor och tankar kring att stänga av mobiltelefonen, inte kommunicera med omvärlden eller de andra deltagarna och meditera i tio timmar per dag. Sedan fortsätter avsnittet när retreatet precis har tagit slut och Gustav och Axel återigen får prata. Hur var det att vara tyst i åtta dagar och meditera tio timmar per dag? Vad har Gustav lärt sig om sig själv? Vilka insikter tar Gustav med sig hem? Och skulle Gustav rekommendera andra att åka? Gustav avslutar sedan vårt samtal med att guida en meditation på svenska med fokus på att känna efter i kroppen. Har du några frågor om att åka på retreat? Kontakta Gustav och Axel på hi@breathein.se. Vill du komma i kontakt med Gustav och hans produktionsbolag Flip-Flop Interactive, gå in på https://www.flipflopinteractive.com Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 14mins

13 Jun 2019

Rank #15

Podcast cover

Meditera mera med Fredrik Livheim

En guidad meditation på svenska med fokus på acceptans för att minska stress av Fredrik Livheim. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Fredrik. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

7mins

21 Apr 2019

Rank #16

Podcast cover

Albin Hagberg Medin - Om meditation och fred

Albin Hagberg Medin är grundare av Modernmindfulness.se och har hållit kurser, föreläsningar, skapat en onlinekurs och appen Mindfulnessresan. 2016 började Albin en fredsvandring till fots från Varberg hela vägen ner till Serbien och nu planerar han för nästa fredsvandring i Sydkorea. Vi pratar om att Albin slutade som lovande kärnfysiker efter testat meditation för första gången på ett 10-dagars Vipassana-retreat och istället började läsa psykologi. Albin berättar om hur ett par märkliga händelser fick honom att inse att han skulle vandra för världsfred och hans 12 månader långa vandring genom Europa. Vi pratar om Albins lärdomar från vandringen och att vi människor blir så lyckliga av att ge från hjärtat, det vill säga att ge utan att förvänta oss att få något tillbaks. Om vikten av gemenskap och nära relationer och att inre frid är en förutsättning för fred. Att meditation fyller en viktig funktion i vår sekulära värld och framförallt ger oss tid för att vara med oss själva så att vi kan vara närvarande med andra. Albin avslutar vårt samtal med att guida en meditation på svenska för fred. Vill du veta mer eller komma i kontakt med Albin, gå till www.modernmindfulness.se. Med koden Mediteramera får du som lyssnare 70% rabatt på Albins kurs www.mindfulnesstraning.se.  Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 10mins

21 Mar 2019

Rank #17

Podcast cover

Anna Wikfalk - Om meditation och mindfulness

Anna Wikfalk driver yogastudion Bara Yoga i Aspudden med sin man Martin och är certifierad mindfulnessinstruktör. Hon ligger bakom den populära Mindfulnessappen och har skrivit boken Mindful Eating. Anna berättar om hur hon kom i kontakt med mindfulness för 20 år sedan och ger sin definition av mindfulness där fokus ligger på att ha intention att inte värdera eller döma det vi upplever. Vi pratar om vanliga missuppfattningar som att mindfulness skulle vara avslappning och om paradoxen att ju mer tid du övar, desto mer tid får du. Vi kommer fram till att det egentligen inte är något särskilt med mindfulness men när man möts av någon som är helt närvarande så är det väldigt speciellt. Att det är mänskligt att ha fördomar men att det kan bli farligt när vi tror att vi inte har dem. Vi pratar om självmedkänsla, som handlar om att behandla sig själv som man hade behandlat en god vän när vi har det tufft. Anna avslutar vårt samtal med att guida en varm meditation på svenska med fokus på andetaget och kroppen. Vill du veta mer eller komma i kontakt med Anna så hittar du hennes yogastudio och kontaktuppgifter här www.barayoga.se Och är du intresserad av Mindfulnessappen så hittar du den här www.themindfulnessapp.com Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 2mins

27 Dec 2018

Rank #18

Podcast cover

Meditera mera med Josefine Bengtsson

En guidad kroppscanning för att landa ner i kroppen som du också kan göra liggande av Josefine Bengtsson. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Josefine. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

11mins

13 Dec 2018

Rank #19

Podcast cover

Meditera mera med Bengt Renander

En guidad landningsmeditation av Bengt Renander. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Bengt. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

7mins

11 Dec 2018

Rank #20