OwlTail

Cover image of Josephine Selander

Josephine Selander

4 Podcast Episodes

Latest 18 Mar 2023 | Updated Daily

Episode artwork

Meditera mera med Josephine Selander

Meditera Mera - En podcast om meditation från Mindfully

En närvaromeditation, guidad av Josephine Selander. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Josephine. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

8mins

2 Feb 2020

Episode artwork

Josephine Selander - Om meditation och filosofi

Meditera Mera - En podcast om meditation från Mindfully

Josephine Selander är idéhistoriker och doktorerar i modern historia. Hon har även grundat viryayoga och skolan Nordiska Yogainstitutet. Nu är hon aktuell med boken ”Filosofi som terapi - Verktyg för levnadskonst”. Och meditation och filosofi är precis vad vårt samtal handlar om. Josephine berättar om hur hon kom i kontakt med Zen-meditation tack vare katolska nunnor. Vi pratar om att ha kul när vi mediterar. Om hur filosofi kan hjälpa till när det skaver i livet och öka vår mentala flexibilitet. Om den sokratiska dialogen att ställa sig själv frågor som till exempel, är det här alltid sant i alla situationer? Vad pratar om Stoicism och vad vi kan lära oss av den romerska kejsaren Marcus Aurelius. Och om epikuréerna som menar att lycka är frånvaro av smärta. Vi pratar om Nietzsche och hans tankar om hur kultivering av kroppen påverkar våra tankar. Och att vi kan växla perspektiv genom att ge våra liv en filmtitel. Josephine avslutar vårt samtal med att guida en närvaromeditation. Vill du veta mer om Josephine, gå till https://nordiskyoga.se Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 17mins

30 Jan 2020

Similar People

Episode artwork

#149 Filosofi som terapi med Josephine Selander

Lära Från Lärda - En fackbok och en författare

Boken heter "Filosofi som terapi - Verktyg för levnadskonst" och gäst är författaren Josephine Selander. Se intervjun på Youtube här.I den här boken har författarna gjort ett försök att korsbefrukta filosofi och psykologi med terapi. Med ena foten i idéer från filosofer genom historien. Och den andra i tankar från psykologin. Är resultatet något de själva kallar en verktygslåda för levnadskonst. I programmet pratar vi bl.a. om gamla filosofiska tankar och idéer som är mer aktuella än någonsin. Vi pratar om hur vårt tankesätt påverkar våra liv. Och vi pratar om varför det är viktigt att hitta sina egna värden. Lyssna och få en kortversion av boken!Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda. Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

46mins

9 Dec 2019

Episode artwork

159: Intervju med Josephine Selander

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Idag sänder Yogiskt det underbara samtalet med varma, urhärliga yogaläraren, teacher trainern, författaren och skaparen av Virya Yoga - Josephine Selander. Det blev ett innerligt, roligt och vindlande samtal om känslor, känslohistoria, yogan och allmän andlighet i Josephines kök. Ja just det vi pratade en del yogafilosofi som något att hålla sig i i vardagen också. Tack snälla Josephine för att du kom till Yogiskt och delade med dig av dina insikter och erfarenheter. Sat Nam fin yogisar!

1hr 7mins

4 Apr 2019

Most Popular