OwlTail

Cover image of Hälsosnack med Lotta och Victoria

Hälsosnack med Lotta och Victoria

I Hälsosnack med Lotta och Victoria, bjuder vi in intressanta och inspirerande gäster för att prata om hälsa och wellness ur ett helhetsperspektiv, med kost och välbefinnande i centrum. Samtalet styrs till stor del av vem vi pratar med och vad vår nyfikenhet leder oss in på. Om du är det minsta intresserad av hälsa får du inte missa denna podd! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

15 Joel Lindqvist – Dags för dessertrevolution

Den här veckan har vi träffat Joel Lindqvist, dessertkock, vinnare av Dessertmästarna 2015 och som nyligen utkommit med boken Dessertrevolution. Joel skapar desserter med lite oväntade och annorlunda ingredienser och han är väldigt noga med att använda närproducerade, ekologiska råvaror av hög kvalitet. Han vill att man ska må bra efter att ha avslutat en […] See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

40mins

23 Mar 2016

Rank #1

Podcast cover

97 Carolina Enlund - Allt du behöver veta om Omega-3

I det här avsnittet pratar vi om de viktiga fettsyrorna i Omega-3. Varför är de så himla viktiga för oss? Vilka är de bästa källorna? Hur skiljer sig t.ex. Omega-3 i chiafrön jämfört med fisk? När i livet är det extra viktigt att få tillräckligt med Omega-3? Vilka doser ska man ta? Hur ska man tänka när det gäller Omega-3-tillskott? Ja, våra frågor är många och till vår hjälp har vi bjudit in Carolina Enlund från Enlund Nutrition och MorEpa. Carolina arbetar med att sälja och utbilda om Omega-3 tillskott och har en otrolig kunskap som vi får ta del av. I nästa nyhetsbrev har du nu chansen att vinna fina tillskott från MorEpa. Vi tävlar nämligen ut 4 olika produkter; MorEpa Platinum, PluShinsO3, Vegan DHA och MorEpa Move. Allt du behöver göra är att se till att du får vårt nyhetsbrev. Anmäl dig på Vitalista.se. Läs mer om Omega-3 och MorEpa på morepa.se De finns även på Facebook: facebook.com/MorepaOmega3/ och Instagram: @Morepa_omega3 Du hittar bilden som visar omvandlingsvägarna för Omega-3- och Omega-6-fettsyrorna här! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

56mins

9 May 2018

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

04 Ulrika Fallenius – Yoga, tacksamhet och vardagseffektivitet

I veckans avsnitt hälsar vi på hemma hos yogaläraren och hälsocoachen Ulrika Fallenius som driver företaget Glow by U. Ulrika berättar om sin egen hälsoresa, hur hon aktivt övar sig i tacksamhet och vikten av att vara närvarande mitt i vardagen. Dessutom ger hon oss sina bästa tips på hur man ligger steget före i […] See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

45mins

24 Feb 2016

Rank #3

Podcast cover

56 Henning Saupe – Stärk ditt immunförsvar och skydda dig mot cancer

Vi är så glada att presentera veckans gäst Dr Henning Saupe! Henning är legitimerad läkare och specialist i komplementär onkologi och integrativ medicin. Han är grundare och klinikchef av Arcadiakliniken i Kassel Tyskland sedan 2006, som erbjuder komplementära cancerbehandlingar. Då cancerincidensen tyvärr ökar för varje år, handlar vårt samtal framför allt om hur man kan […] See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 21mins

2 Mar 2017

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

118 Hälsotipsen som stärker hormonbalansen och fertiliteten

Det är många som brottas med hormonella obalanser och ofrivillig barnlöshet. Oavsett om det handlar om kända orsaker eller om allting ser helt normalt ut, finns det massor man kan göra själv för att stärka upp sin hormonbalans och öka chanserna till en hälsosam graviditet. Vi tipsar om bästa knepen både när det gäller att optimera mat och näring samt andra parametrar som påverkar könshormonerna, kvaliteten på äggceller och fertiliteten i stort. I det här avsnittet berättar Lotta också om sin egen resa genom fertilitetsbehandlingar, kost- och livsstilsförändringar som till slut ledde till två friska barn. I avsnittet nämner vi Dr Lissa Rankin och hennes bok Mind over medicine. Lottas fina onlineprogram hittar du här shop.vitalista.se/produkt/stark-hormonbalansen-och-maxa-fertiliteten/ I vår finns också chansen att lära dig mer om hur du kan balansera dina hormoner tillsammans med Lotta i en workshop i Stockholm. Läs mer här: yogamana.se/utbud/workshops-och-helgkurser/hormonbalans-med-funktionsmedicin/ Missa inte tävlingar, erbjudanden och hälsotips från oss! Prenumerera på vårt nyhetsbrev här: vitalista.se See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

21 Feb 2019

Rank #5

Podcast cover

43 Gröna Barnmorskan – Fittbra saker

Hormonfria preventivmedel, miljövänliga mensskydd och hur man lär känna sin menscykel, är några av ämnena i veckans avsnitt. Vi har träffat Birgit Linderoth, Gröna Barnmorskan, som är en riktig eldsjäl när det kommer till att utbilda och informera om preventivmedel och mensskydd. Det finns många enkla och smidiga alternativ för dig som vill ta hand om […] See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

47mins

30 Nov 2016

Rank #6

Podcast cover

131 Karl Hultén & Anna-Maria Norman - Autoimmun kost

Vi har träffat Karl Hultén och Anna-Maria Norman för att prata om det Autoimmuna Protokollet, AIP. Karl är expert på kost och livsstil vid autoimmun sjukdom och Anna-Maria är kostrådgivare och hälsocoach. Tillsammans har de skrivit boken Autoimmun Handbok, som beskriver en metod för att med hjälp av kosten minska inflammation och lugna ner immunförsvaret. Karl har själv en autoimmun sjukdom och här berättar han hur han blev helt symtomfri med hjälp av AIP-metoden. Vi pratar om vilken mat som hjälper kroppen läka och vilken mat som kan ställa till problem. Vi pratar också om hur kött påverkar hälsan och om den senaste forskningen inom Paleo-kost. Sen får vi såklart veta deras bästa morgonrutiner och hälsotips!Läs mer om Karl och Anna-Maria på: paleoteket.seLäs mer och anmäl dig på Hälsosnack Live här:https://sv-se.invajo.com/event/hälsosammamöten/hälsosnacklive20oktober2019Med koden Hälsosnack får du 200 kr rabatt när du anmäler dig.I nästa nyhetsbrev har du chansen att vinna Karl och Anna-Marias bok Autoimmun Handbok. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev på:vitalista.seNyfiken på Cellexir? Med koden Hälsosnack får du antingen 1 förpackning Cellexir till prova-på priset 295 kr, eller om du väljer ett abonnemang så får du 15% rabatt med samma rabattkod. Läs mer och beställ på cellexir.se See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 17mins

26 Sep 2019

Rank #7

Podcast cover

137 Mona Brenkle Gejer - Lär känna dina drivkrafter och lyckas med din hälsosatsning!

Vi har träffat Mona Brenkle Gejer som är ledarutvecklare på Protea, för att prata om hur olika personer motiveras och vilka drivkrafter som finns för att skapa förändring. Mona använder ett verktyg som heter Enneagrammet som har nio olika personlighetstyper och i det här avsnittet får vi veta mer om dessa olika typer och vad som driver oss till att förändra oss. Det här verktyget är jättebra för att inte bara lära känna sig själv bättre, men även hur andra fungerar och på så sätt utvecklas i sina relationer både privat och på jobbet. Här får du kanske också svaret till hur du kan lyckas med dina nya goda hälsovanor!För alla som vill veta mer om Enneagrammet har Protea erbjudanden för företag. Dels en personlig introduktion till Enneagrammet på telefon, dels kan vi använda Enneagrammet för teamutveckling, när vi har uppdrag med grupper på företag som vill utveckla sin förmåga att samarbeta.För privatpersoner rekommenderar vi Enneagramföreningen. Där kan man söka efter personer som jobbar med Enneagrammet i sin del av landet. De erbjuder workshopar, kurser och personlig coachning:  https://www.enneagramforeningen.se/yrkesverksamma/?wpv_view_count=3754-TCPID3970&wpv_filter_submit=HittaTips på böcker på svenska: Elisabeth Wiktorén ”Enneagrammet och de nio livsstrategierna”Ann Timm & Tina Törnell ”Självinsikt – nyckeln till att utveckla dig själv och andra”Böcker på engelska: Beatrice Chestnut ”9 Types of Leadership” är en bra introduction till Enneagrammet med exempel från olika företag.Renee Baron, Elisabeth Wagele ”The Enneagram Made Easy” – enkel introduktion med teckningar och humor.Det finns många fler böcker på engelska beroende på hur djupt man vill gå.På internet finns många sidor om Enneagrammet. En hemsida vi gillar är theenneagraminbusiness.com av Ginger Lapid Bogda. På denna sida finns beskrivningar av alla nio typerna: https://www.enneagraminstitute.com/type-descriptions Och det finns många fler.Var med och tävla om boken Enneagrammet och de nio livsstrategierna av Elisabeth Wiktorén. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev! Anmäl dig på https://www.vitalista.seLycka till med att fortsätta upptäcka Enneagrammet! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 8mins

20 Dec 2019

Rank #8

Podcast cover

108 Dr. Marcus Gitterle - Vetenskapen hur du håller dig ung längre

Det finns massor av forskning på vad som orsakar åldrande och hur man kan påverka det, men kunskapen når dessvärre inte ut till den breda massan, trots att det ofta är billigt och enkelt att  implementera. I dagens intervju (som är på engelska) pratar vi med Dr. Marcus Gitterle, som är specialistläkare i vävnadsregenerering i Texas och som brinner för att sprida kunskapen om anti-ageing. Han har tagit del av en massa forskning på området och skrivit boken  Growing Young - a doctor’s guide to the new anti-aging. I det här fullspäckade avsnittet går Dr. Gitterle igenom de olika mekanismerna bakom åldrandet och ger oss konkreta råd på hur vi kan påverka dem för att bland annat få mer energi, hålla oss friska, få bättre återhämtning och behålla den mentala skärpan. Man kommer väldigt långt med en hälsosam kosthållning och livsstil, men det finns också en massa knep att ta till för att hjälpa kroppen lite extra. Du hittar mer information om Dr. Marcus Gitterle på growingyoungnow.com Boken Growing Young kan du beställa här: cellexir.se I samarbete med vår sponsor Cellexir har två lyssnare chansen att vinna 2 månaders förbrukning (2 paket) av kosttillskottet Cellexir. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev. Anmäl dig på vitalista.se Vi har också fått två fina erbjudanden till dig som är nyfiken att prova Cellexir eller som redan provat och som vill prenumerera. Med koden Hälsosnack får du 2 förpackningar av Cellexir för priset av en. Och med koden Hälsosnack15 får du 15% rabatt på ett abonnemang. Läs mer på och beställ på cellexir.se. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 33mins

19 Oct 2018

Rank #9

Podcast cover

74 Martina Johansson – Life begins after coffe…

Kaffe är en kär vän för många och vissa kan inte vara en dag utan den svarta, beska drycken. I det här avsnittet återser vi Martina Johansson, som vi även intervjuade i avsnitt 42. Martina är entreprenör, bloggare, biohacker och författare av flera böcker inom hälsa. Den här gången pratar vi om kaffe på hälsonördars vis, dvs vi går inte in på så mycket om kaffe är bra eller dåligt för mänskligheten utan mer om hur vi optimerar vår hälsa med eller utan kaffe. Vi pratar om hur kaffet påverkar våra hormoner, varför det är bättre att ta bullen och kaffet vid olika tidpunkter, får flera knep på hur man kan bli av med sitt kaffesug (om man nu vill det) och hur man hanterar sin kaffeabstinens. Du hittar Martinas Blogg på martinajohansson.se I nästa nyhetsbrev har två lyssnare chansen att vinna varsin burk av Mighty Detox från vår sponsor Alpha Plus. Anmäl dig på vitalista.se.  Läs mer om Mighty Detox här: alpha-plus.se/produkt/mighty-detox-170-g/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

38mins

8 Sep 2017

Rank #10

Podcast cover

93 Peter Wilhelmsson - Healthy Brain

Den här veckan återser vi återigen Peter Wilhelmsson, en av Sveriges mest erfarna närings- och funktionsmedicinare, författare till flera hälsoböcker och grundare av Alpha Plus. Nu är det äntligen dags att fortsätta vårt samtal om hjärnans hälsa. Det här är den andra och sista delen. I första delen, som du hittar i avsnitt 90, pratar vi om Broken Brain och vilka som är riskfaktorerna för att drabbas av mental och kognitiv ohälsa. I den här delen berättar Peter om vad man faktiskt kan göra för att förebygga och minska risken för ohälsa i hjärnan, både vad gäller kost och andra livsstilsfaktorer. Det har kommit mycket ny forskning i ämnet och Peter delar med sig av det han lärt sig från de främsta funktionsmedicinska hjärnexperterna i USA. I nästa nyhetsbrev har du chansen att vinna de sprillans nya produkterna Mighty Brain och Brain Oil, som är utvecklade av Peter för Alpha Plus för att just främja hjärnans hälsa. Se till att du är prenumerant genom att fylla i formuläret du hittar på Vitalista.se. Läs mer om Alpha Plus, deras utbildningar och produkter här: alpha-plus.se See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

51mins

23 Mar 2018

Rank #11

Podcast cover

73 Anna Wikfalk & Veronika Ryd – Mindful Eating Del 2

Vi har träffat Anna Wikfalk och Veronika Ryd som har skrivit böckerna Mindful Eating och Att äta - Steg för steg i 8 veckor med mindful eating och självmedkänsla, och driver tillsammans företaget Body Compassion Center. I förra avsnittet pratade vi om vad mindful eating är och hur vi kan bli mer medvetna om vårt förhållande till mat. I det här avsnittet får vi veta hur Anna och Veronikas metod går till rent praktiskt och vi får även prova på en mindful eating-övning med Anna. I nästa nyhetsbrev har två lyckliga lyssnare chansen att vinna varsitt exemplar av boken Att Äta - Steg för steg i 8 veckor med mindful eating och självmedkänsla. Se till att du prenumererar på nyhetsbrevet genom att fylla i formuläret på www.vitalista.se Du kan läsa mer om Mindful Eating på bodycompassion.se See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

59mins

28 Aug 2017

Rank #12

Podcast cover

103 – Autofagi - en nyckel till strålande hud (och hälsa)

I det här avsnittet fortsätter vi prata om anti-ageing och hur man kan bromsa åldrandet med hjälp av den kunskap vi har om de olika mekanismer som styr hur bra våra celler fungerar. Med inspiration från Naomi Whittels bok Glow 15 går vi igenom några bra knep att aktivera cellernas autofagi med resultat som både syns på din hud och märks på hela din hälsa. Dessutom ger vi några oväntade bio-hacks och tipsar även om böcker i ämnet anti-ageing. Lotta berättar även hur hon har boostat sin energi i sommar. I avsnittet nämner vi också boken Growing Young av Dr Marcus Gitterle samt boken Head Strong av Dave Asprey. Du kan fortfarande få 50% rabatt på 2 månaders förbrukning (2 paket) av kosttillskottet Cellexir. Beställ på cellexir.se och använd koden Hälsosnack i kassan. I nästa nyhetsbrev kommer även alla detaljer i tävlingen där två lyssnare har chansen att vinna 2 paket var av Cellexir. Gå in på vitalista.se och anmäl dig. Här kan du läsa mer och anmäla dig till våran Clean Reset Workshop den 22/9-2018. vitalista.se/workshop See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

43mins

24 Aug 2018

Rank #13

Podcast cover

62 Mia Lundin – Hormonkaos Del 2 – Förklimakteriet, klimakteriet & östrogen

Det är dags för den andra delen av intervjun med Mia Lundin, som har hjälpt tusentals kvinnor att få ordning på sina hormonella obalanser. Mia har specialistutbildning inom gynekologi och obstetrik och har 25 års erfarenhet inom behandling av hormonella rubbningar som PMS, postpartum depression och klimakteriet. Mia har skrivit böckerna Kaos i kvinnohjärnan och Mat för hormonell balans. I det här avsnittet pratar vi om förklimakteriet, klimakteriet och vad Mia rekommenderar när det gäller östrogen. Du hittar Mias blogg här: mialundin.se Du hittar Mias blogginlägg om klimakteriet här: mialundin.se/hormonersattning-vid-klimakteriet-mia-lundins-rekommendationer/ Skriv under Mias namninsamling för Kvinnors rätt till hormoner som inte ökar risken för bröskcancer här: www.skrivunder.com/kvinnors_ratt_till_hormoner_som_inte_okar_risken_for_brostcancer Anmäl dig till Lotta & Victorias nyhetsbrev på vitalista.se See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

19 Apr 2017

Rank #14

Podcast cover

06 Patrick Wahlberg – Stenålderskost, styrketräning och sorgbearbetning

I veckans avsnitt gästas vi av hälsoentusiasten Patrick Wahlberg. Patrick jobbar internationellt inom wellness, är grundare till hälsoskostsbutiken greatlife.se och författare till boken PXP – ditt bästa jag. I hälsosnacket pratar vi om Patricks metod och helhetstänk gällande hälsa, om allt från kost och träning till sorgebearbetning, förlåtelse, prioritering och komplexa arbetsuppgifter. I avsnittet nämns: […] See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 5mins

26 Feb 2016

Rank #15

Podcast cover

03 Cecilia Davidsson – Ägg, avokado och surkål

Veckans avsnitt spelade vi in så gott som mitt i köket hos kocken, matkreatören, matkonsulten och kokboksförfattaren Cecilia Davidsson. Cissi driver företaget Curlyfood och lagar fantastisk mat; mat som både är god, vacker och hälsosam. Cissi lagar ofta mat på yogaretreats och har skapat favorit-kokboken Yogamat. I detta avsnitt får du massor av enkla, konkreta […] See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

24 Feb 2016

Rank #16

Podcast cover

49 Nor Hussein Gradin – Din viktiga munhälsa – mer än ett vackert leende

Den här veckan träffar vi tandläkaren Nor Hussein Gradin som driver Järvakliniken som är en tandläkarklinik med ett annorlunda koncept. Nor tycker att man ska få samma känsla när man tar hand om sin munhälsa som det är att gå på SPA och ta hand om sitt välbefinnande. Nor berättar hur viktigt det är att […] See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

41mins

11 Jan 2017

Rank #17

Podcast cover

53 Agneta Nyholm Winqvist – Mer energi och harmoni med Feng Shui

Att vår hälsa påverkas av massor av saker är självklart för oss. Den här veckan ger vi oss därför på vår omgivning och dyker ner i den kinesiska läran Feng Shui. Vi har intervjuat Agneta Nyholm Winqvist som är utbildad inom Feng Shui i Kina och som skrivit flera böcker i ämnet. Agneta berättar om […] See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

58mins

8 Feb 2017

Rank #18

Podcast cover

50 Anders Magnusson – Släpp sorg och andra känslor och öka din energi och välbefinnande

I detta avsnitt intervjuar vi Anders Magnusson som är grundare av och driver Svenska Institutet för Sorgbearbetning. Anders har gått från att vara drog- och alkoholberoende bankrånare till nykter familjefar som nu ägnar sitt liv åt att hjälpa andra att bearbeta och förlösa sorg. Anders berättar om hur man kan bli lika fri som en […] See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 5mins

23 Jan 2017

Rank #19

Podcast cover

113 – Dr Gitterles 9 nycklar till anti-age – en sammanfattning

I avsnitt 108 intervjuade vi den amerikanske specialistläkaren och anti-age-experten Dr Marcus Gitterle. Vi pratade om de 9 olika nycklar, eller mekanismer, som ligger bakom vårt åldrande och hur man reverserar dem. I det här avsnittet sammanfattar vi Dr Gitterles 9 nycklar från hans bok Growing Young- a doctor’s guide to the new anti-aging lite mer kortfattat och på svenska, efter önskemål från er lyssnare. Vi går igenom de olika mekanismerna bakom åldrandet och delar konkreta råd på hur vi kan påverka dem för att bland annat få mer energi, hålla oss friska, få bättre återhämtning och behålla den mentala skärpan. Man kommer väldigt långt med en hälsosam kosthållning och livsstil, men det finns också en massa knep att ta till för att hjälpa kroppen lite extra. Boken Growing Young kan du beställa här: cellexir.se Vi har också fått två fina erbjudanden till dig som är nyfiken att prova Cellexir eller som redan provat och som vill prenumerera. Med koden Hälsosnack får du antingen 1 förpackning Cellexir till prova-på priset 295 kr, eller om du väljer ett abonnemang så får du 15% rabatt med samma rabattkod. Läs mer på och beställ på cellexir.se. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

39mins

13 Dec 2018

Rank #20