OwlTail

Cover image of Bilradio

Bilradio

Jyllands-Posten præsenterer Bilradio, en podcast om biler. Hver uge giver værten Christian Schacht dig de mest interessante nyheder, tager aktuelle emner op og vurderer bilerne i testgaragen. Spørgsmål til Bilradio: biler@jp.dkLyt til Bilradio på jp.dk, i Jyllands-Postens nyhedsapp og abonnementsapp eller dér, hvor du plejer at lytte til podcasts.

Popular episodes

All episodes

Read more

Jyllands-Posten præsenterer Bilradio, en podcast om biler. Hver uge giver værten Christian Schacht dig de mest interessante nyheder, tager aktuelle emner op og vurderer bilerne i testgaragen. Spørgsmål til Bilradio: biler@jp.dkLyt til Bilradio på jp.dk, i Jyllands-Postens nyhedsapp og abonnementsapp eller dér, hvor du plejer at lytte til podcasts.

155: Hvad skal der dog blive af Ford?

Podcast cover
Read more
Ford. Det er jo en af verdens ældste og største bilproducenter. Sådan forholdte det sig i hvert fald indtil for få år siden. Mærket er gledet nedad den globale rangliste over de store bilmærker de senere år, og ikke mindst i Europa er markedsandelen faldet markant. I denne uge kom det så frem, at Ford dropper den klassiske Fiesta-minibil og de store Galaxy og S-Max-modeller til næste år. I stedet vil mærket lave en stribe nye elbiler. I denne uges Bilradio sætter værten, Christian Schacht, og markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen, mærket med den blå oval som logo under en lup. Hvad er planen de næste år?

De to eksperter diskuterer også ugens andre nyheder, bla. flere gode tilbud på privatleasing, priserne på nye elbiler, der stiger pga. øget udgifter til energiforbrug på fabrikkerne og så er der også tid til at svare på et spørgsmål fra en lytter.

Tidskoder:

01:02: Ugens nyheder
54:15: Ugens lytterspørgsmål

Oct 28 2022

1hr 2mins

Play

154: Prisfald på populære familiebiler og nye elbiler på vej

Podcast cover
Read more
Priserne er bare steget og steget, men nu falder de på flere af de mere eftertragtede familiebiler fra Citroën og Peugeot.

Hør historien i denne uges Bilradio, hvor værten, Christian Schacht, vurderer situationen med Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen.

De to eksperter fortæller også om nye elbiler fra bla. Mercedes, Renault og Rolls-Royce og gør status på markedet for brugte elbiler lige nu.

Tidskoder:
00:55: Ugens nyheder
51:30: Ugens lytterspørgsmål

Oct 21 2022

58mins

Play

153: Vilde elbiler på vej og Årets Bil i Danmark

Podcast cover
Read more
Hvem bliver Årets Bil i Danmark? Spørgsmålet har været relevant siden den første kåring i 1969. Dengang var det Ford Capri, der kørte med laurbærrene. I år er der nu udvalgt syv biler til finalen, og det er primært elbiler, som nu skal duellere om titlen.

Hør alt om kåringen i denne uges Bilradio, hvor værten, Christian Schacht, diskuterer finalisterne med markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen. De to eksperter analyserer også mulighederne for den nye Nio ET7, som er den hidtil mest markante elbil fra Kina og som sælges på helt anderledes vilkår end vi kender dem. Den nye Polestar 3 er også aktuel, og den er der også plads til i Bilradio.

Hør også spørgsmål og kommentarer fra lytterne.

Tidskoder:
00:40: Ugens nyheder
39:25: Ugens lytterspørgsmål

Oct 14 2022

55mins

Play

152: Nu falder brugtpriserne på populære Tesla-modeller

Podcast cover
Read more
Længe er prisen bare steget og steget, men nu har udbuddet overhalet efterspørgslen på flere populære elbiler.

Resultatet er, at prisen på lettere brugte elbiler er på vej ned, og det er især Tesla, som er faldet i pris.

»Det hele startede for en måned siden med Model 3, men nu er den mere praktiske Model Y også blevet billigere,« siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen i ugens podcast.

Han er fast gæst i Bilradio, og sammen med værten, Christian Schacht, bliver priserne endevendt.

De to eksperter diskuterer også, hvilke biler, der er favoritter, når kåringen af Årets Bil starter i næste uge, svarer på lytterspørgsmål og kommenterer ugens små og store nyheder i bilbranchen.

Tidskoder:
00:50: Ugens nyhed
1:02:40: Ugens lytterspørgsmål

Oct 07 2022

1hr 7mins

Play

151: Nu kommer Kina-giganten til Danmark med tre nye elbiler

Podcast cover
Read more
Der er lagt op til en entre på den store klinge, når det kinesiske bilmærke BYD i slutningen af oktober indtager Danmark med en række nye elektriske personvogne. I denne uges Bilradio gennemgår værten, Christian Schacht, de tre bilmodeller sammen med Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen.

De to eksperter vender også situationen hos ladeoperatøren Clever, der indfører en helt ny betalingsmodel, nye Tesla Model 3, der strømmer ind over grænsen og sætter fokus på BMW XM – den hidtil mest opsigtsvækkende model fra mærket.

Sep 30 2022

1hr

Play

150: Hvad sker der? Volvo stop for diesel og Tesla er Årets Brugtbil

Podcast cover
Read more
Der skulle gå 16 år, før juryen var klar til at stemme en elbil ind som Årets Brugtbil.

Tesla Model 3 er kåret til Årets Brugtbil 2022 i konkurrence med de fire øvrige finalister i kåringen: Kia e-Niro, BMW i3, Skoda Superb og VW Touran.

I denne uges Bilradio vender værten, Christian Schacht, nyheden sammen med markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen. Hvorfor vandt Tesla, og hvilken model skal man så vælge?

De to eksperter analyserer også situationen hos Volvo, der nu har droppet at sælge sine modeller med klassiske benzin- eller dieselmotorer, fortæller om en ny og anderledes Mercedes-konstruktion, en Renault med japansk forklædning og vilde opladningshastigheder til elbiler.

Sep 23 2022

1hr 5mins

Play

149: Værditabet på nye biler har aldrig været lavere

Podcast cover
Read more
Det er dyrt at være bilejer. Rigtigt dyrt, og det er ikke de årlige udskrivninger til værksted, forsikring eller hvor ofte man besøger tankstationen eller ladestanderen, som tærer på bankkontoen.

Den helt store udgiftspost er værditabet, der let kan beløbe sig til flere tusinde kr. om måneden.

Der er dog gode nyheder. Afskrivningen på nye biler har nemlig aldrig været lavere, mener markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen.

I denne uges episode af podcasten, Bilradio, fortæller han, hvad det er for nogle strømninger i bilmarkedet, der minimerer danskernes tab på bilerne.

Værten, Christian Schacht, vender også ugens nyheder, der bla. tæller en ny elbil, der kan blive et stort hit herhjemme, en Ferrari til familien og så er både Peugeot og Renault på vej med nye, interessante elbiler.

Tidskoder:
00:45: Ugens nyheder 
59:45: Ugens lytterspørgsmål

Sep 16 2022

1hr 9mins

Play

148: Årets Brugtbil skal findes, bliver det en elbil?

Podcast cover
Read more
Danskerne køber flere og flere brugte biler. I årets første syv måneder er der solgt næsten tre gange så mange brugte elbiler sammenlignet med sidste år.

Derfor er det ikke overraskende, at de 14 jurymedlemmer, der snart skal finde Årets Brugtbil 2022 har et aktuelt fokus på hvilke elbiler, der er de bedste køb på brugtbilmarkedet.

Juryen har nomineret fem biler til finalerunden, og heraf er tre rendyrkede elbiler. Det drejer sig om BMW i3, Kia e-Niro og Tesla Model 3, mens Skoda Superb og VW Touran repræsenterer de traditionelle diesel- og benzindrevne biler.

Hør om finalefeltet i ugens Bilradio, hvor værten, Christian Schacht, diskuterer kåringen med markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen.

De to eksperter vender også ugens nyheder, bla. elektriske politibiler, topkarakter til Tesla i sikkerhedstest og nye elbiler fra Jeep og Porsche.

Tidskoder:
00:46: Ugens nyheder
42:33: Ugens lytterspørgsmål

Sep 09 2022

55mins

Play

147: Tesla lancerer billig basismodel, er den værd at gå efter?

Podcast cover
Read more
Er den blevet for billig?

Mens Tesla Model 3 længe har kunnet fås som en mere folkelig standard-range model, har Tesla satset på de dyrere versioner af Model Y til det europæiske marked. Det ændrer sig med en ny basismodel, der kan bestilles nu, og som Tesla lover, kan leveres til november.

Prisen er markant lavere, men de tekniske data er også langt fra den så populære Long Range.

I denne uges Bilradio diskuterer værten, Christian Schacht, det nye alternativ med Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen.

De to eksperter vender også situationen blandt de normalt så populære minibiler, som på det seneste er blevet markant dyrere, diskuterer Audis fremtidige satsning på Formel 1, en ny kæmpe-Skoda med plads til syv og priser på populære Kia-modeller.

Der er også lytterspørgsmål og kommenterer og tid til at finde de fem bedste brugte biler lige nu.

Tidskoder:
00:37: Ugens nyheder
46:40: Ugens lytterspørgsmål

Sep 02 2022

1hr 6mins

Play

146: Populær danskermodel er steget vanvittigt i pris

Podcast cover
Read more
Bilpriserne stiger og stiger. I denne uges Bilradio afslører værten, Christian Schacht, markante stigninger hos bla. et fransk mærke, mens det mest markante eksempel er på en klassisk tysk model.

Det hele foregår med markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen, og de to eksperter har også eksempler med fra firmabilmarkedet, hvor brugerne pludselig kan imødese store skattestigninger.

Tidskoder:
00:40: Ugens nyheder
37:00: Ugens lytterspørgsmål

Aug 26 2022

56mins

Play

145: Smutvej til lækkert ekstraudstyr uden afgift

Podcast cover
Read more
Vil du have varme i rattet? ja, tak, det bliver lige 70 kr. om måneden eller hvad med et avanceret lyssystem, der gør nat til dag? Det koster 65 kr. per måned.

Eksemplerne er hentet hos BMW, men f.eks. Audi tilbyder også, at kunderne kan vælge ekstraudstyr til en månedlig betaling. Og fravælge det igen.

Perspektiverne er enorme, og fremtiden kan måske byde på opgraderinger af motorkraft, selvkørende systemer på abonnement.

Bilradio har fokus på fænomenet, der kun lige er begyndt og som kan ende med at blive et decideret smuthul til at få en federe bil til lavere pris eller beskatning.

Det kan du høre alt om i ugens podcast, hvor værten, Christian Schacht, og markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen har besøg af en af landets førende specialister i bilbeskatning, Rune Grøndahl, partner hos KPMG Acor Tax.

Tidskoder:

00:30: Ugens nyheder
41:10: Ugens lytterspørgsmål
59:00: Ugens testgarage

Aug 19 2022

1hr 10mins

Play

144: Ekstraudstyr til bilen på abonnement kan være en bombe underafgiftssystemet

Podcast cover
Read more
Bilindustrien er på vej mod en fremtid fuld af mikrotransaktioner. BMW er således begyndt at sælge udstyr på abonnement, hvor man f. eks. kan vælge varme i rattet eller advarsel mod fartfælder, der koster et månedligt gebyr. Præcis som fitnesscentret eller Netflix. Perspektiverne er enorme, og bilbranchen er først lige startet.

Umiddelbart er det gode nyheder til forbrugerne, der kan til- og fravælge, efter behov, siger markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen i denne uges episode af podcasten, Bilradio.

Han bringer samtidig en advarsel, da de små transaktioner kan være en bombe under det danske system for bilafgifter, der altid har været baseret på bilens pris.

Hvordan skal Skat håndtere de konstante transaktioner, når kunder vælger til og fra i de store buffet af ekstraudstyr på abonnement? Både når det gælder afgift på selve bilen og ikke mindst det skattemæssige grundlag for firmabiler. Fremover vil man måske kunne vælge en skrabet bil, og så abonnere på de avancerede løsninger, man kunne tænke sig.

Bilradios vært, Christian Schacht, diskuterer perspektiverne sammen med Jan Lang, og de to eksperter vender samtidig nye regler for tysk tilskud til elbiler, der har store konsekvenser herhjemme.

Tidskoder:
00:55: Ugens nyheder
45:46: Ugens lytterspørgsmål

Aug 12 2022

1hr 14mins

Play

143: Er bilerne blevet alt for dyre?

Podcast cover
Read more
Priserne på nye og brugte biler er steget kraftigt det seneste års tid, og det ser nu ud til at have en alvorlig konsekvens for bilbranchen.

Bilproducenter rapporterer om lavere efterspørgsel i Europa og Nordamerika, og flere analytikere mener, at det er et voksende bevis på, at forbrugerne er afventende og bruger deres penge på andre fornødenheder.

Herhjemme er der også meget, som tyder på, at priserne har toppet.

I ugens Bilradio diskuterer værten, Christian Schacht, den nye tendens med markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen.

De to eksperter fortæller også om nye elbiler fra bla. Mini og Porsche, en vogn, der kører med solceller og så har en helt særlig Volvo 40-års fødselsdag.

Tidskoder:
00:37: Ugens nyheder
59:59: Ugens lytterspørgsmål

Aug 05 2022

1hr 8mins

Play

142: Bliver det til noget med de billige elbiler?

Podcast cover
Read more
Elbiler er dyre, og de mange danskere, der er vant til at købe bil til langt under 200.000 kr. har svært ved at finde relevante modeller.

I denne uges Bilradio gennemgår værten, Christian Schacht, flere nye og billige modeller, som er på vej, og det sker sammen med Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen.

De to eksperter fortæller også om, hvorfor Volkswagen først nu viser en glemt topmodel, der skulle være præsenteret for seks år siden. Og selvfølgelig svarer de på lytterspørgsmål.

Tidskoder:
00:37: Ugens nyheder
40:11: Ugens lytterspørgsmål

Jul 29 2022

45mins

Play

141: Nu bliver elbilerne endelig effektive og får længere rækkevidde

Podcast cover
Read more
Kapløbet om fremtiden er i gang, og bilens luftmodstand spiller en afgørende rolle Effektivitet er den nye valuta i elbiler. Tag blot de to nye modeller fra Hyundai og Volkswagen, som begge er udviklet med den lavest mulige luftmodstand, så rækkevidden bliver markant længere end i de kendte SUV-modeller.

I denne uges Bilradio vender værten, Christian Schacht, de to biler med Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen. De to eksperter samler ligeledes op på sommerens store og små nyheder og svarer på lytterspørgsmål.

Tidskoder:
00:37: Ugens nyheder
45:55: Ugens lytterspørgsmål

Jul 22 2022

57mins

Play

140: Danmarks billigste syv-personers bil - duer den?

Podcast cover
Read more
Er det en stationcar? Er det en MPV? Spørgsmålet svæver lidt rundt i den rummelige kabine i en ny familiebil, der nu melder sig klar til at servicere børnerige familier, der ikke lige er klar på at erlægge de 300.000 kr., som normalt er indgangsbilletten til en storfamiliebil fra ny. Spørgsmålet er dog, om den store bil er for billig?

I denne uges Bilradio diskuterer værten, Christian Schacht, den nye model med Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen. De to eksperter runder også sommerens bilnyheder og svarer på lytterspørgsmål.

Jul 15 2022

1hr 2mins

Play

139: Er det slut med at få rabat på sin nye bil?

Podcast cover
Read more
De sidste mange år har det været normalt, at danske bilkøbere har fået store rabatter på deres nye eller brugte bil.

I denne uges Bilradio diskuterer værten, Christian Schacht, rabatmulighederne i det pressede bilmarked med lange leveringstider, sammen med Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen.

Eksperterne vender samtidig sommerens bilnyheder og svarer på spørgsmål fra lytterne.

Jul 08 2022

57mins

Play

138: Bilferie sydpå i elbil - bliver det et rent helvede?

Podcast cover
Read more
Over en mio. danskere kører på bilferie, og tusindvis af dem skal i år afsted i en elbil. I denne uges Bilradio zoomer værten, Christian Schacht, ind på fænomenet og giver gode råd sammen med Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen.

De to eksperter vender også bilnyheder og svarer på lytterspørgsmål.

Jul 01 2022

52mins

Play

137: Bilferie sydpå kan blive et trafikalt mareridt

Podcast cover
Read more
Over én million danskere kører på ferie i egen bil. Hovedparten kører gennem Tyskland, hvor vejnettet bliver fyldt til ud over bristepunktet med biler. Bilradio har haft fat i en ekspert, der melder tilbage om de værst ramte strækninger.

Der er bla. vejarbejde på omkring 1.000 strækninger på det tyske motorvejsnet denne sommer. Det medfører tæt trafik, kø og forlængede rejsetider for danskere, der har valgt at tage på kør-selv-ferie.

Bilradio har heldigvis også mere positive nyheder, og værten, Christian Schacht, vender bla. en bedring i leveringstiden på biler fra VW, og selvfølgelig er der også tid til lytterspørgsmål. Det hele er sammen med Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.

Tidskoder:
01:01: Ugens nyheder
49:05: Lytterspørgsmål

Jun 24 2022

56mins

Play

136: Bilradio kører de to fedeste elbiler lige nu

Podcast cover
Read more
I denne uges Bilradio har Christian Schacht besøg af Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen. De to eksperter vender ugens nyheder, bl.a. seneste meldinger om Seats noget usikre fremtid, de mest solgte biler i verden, en vild og voldsom BMW M2 og den første SUV fra Lotus, der selvfølgelig er elektrisk.

De har også været ude at køre i de nye BMW i4 M50 og Tesla Model Y Performance, som mildest talt vækker begejstring.

Der er ligeledes kommentarer og lytterspørgsmål.

Jun 17 2022

1hr 5mins

Play