OwlTail

Cover image of FD 60 Minuter

FD 60 Minuter

FotbollDirekts Lennart Sandahl möter spelare, ledare och andra profiler inom svensk fotboll för längre samtal. Historier som går på djupet blandas med aktuella frågor inom svensk fotboll.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

FotbollDirekts Lennart Sandahl möter spelare, ledare och andra profiler inom svensk fotboll för längre samtal. Historier som går på djupet blandas med aktuella frågor inom svensk fotboll.

63. Jeppe Andersen

Podcast cover
Read more
I avsnitt 63 träffar FD:s Lennart Sandahl ingen mindre än Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen. Om äran att ta över bindeln från ikonen Kennedy, det tunga första halvåret, varför det var rätt att sparka Michelsen. Om åren i Danmark, när han la av med fotbollen för att festa och varför han aldrig drömt om landslaget. Dessutom "besten" Odilon, "Mujos" svaga pingisspel, nya kontraktet, "tråkiga AIK" och att det är dags för Bajen till Europa.

Jun 18 2019

1hr 13mins

Play

62. Håkan Mild

Podcast cover
Read more
I avsnitt 62 av podcasten FD 60 Minuter träffar Lennart Sandahl en av IFK Göteborgs allra största. Håkan Mild har vunnit titlar i klubben både som spelare och som sportchef. Men sedan 2004 har han inget uppdrag i föreningen utan jobbar som "glasskung". Är han sugen på en comeback och har han fått frågan? Var förvarar han VM-bronset, klarade han verkligen ut beep-testet, hur ser han Blåvitts nya riktning och bär han något ansvar för den dåliga ekonomin? Hur är hans relation till Blåvitt idag och är han orolig för klubbens framtid?

Mar 29 2019

1hr 3mins

Play

61. Björn Wesström

Podcast cover
Read more
I avsnitt 61 av podcasten FD 60 minuter AIK:s sportchef Björn Wesström. Varför är inga större "bomber" presenterade? Känner han pressen från fansen eller är allt under kontroll? Vad hände med Sundgren-affären och var Stefanelli ett misslyckande. Dessutom pratar vi Mikael Lustig, 50 miljoner för Kristoffer Olsson och vem som är hans drömvärvning från en allsvensk konkurrent.

Feb 14 2019

1hr 16mins

Play

60. Kim Bergstrand

Podcast cover
Read more
I avsnitt 60 av podcasten FD 60 minuter möter Lennart Sandahl Djurgårdens nya tränare Kim Bergstrand. Hur ser han på Aliou Badjis framtid, Mohamed Buya Turays spets och vilket spelsystem kommer Dif att spela? Vi pratar också om han och "Tolles" ledarstil, önskade nyförvärv, Kingsley Sarfo och lagkaptensvalet. Och vad är målet för klubben 2019?

Jan 23 2019

1hr 11mins

Play

59. Julspecial 2018

Podcast cover
Read more
Det vankas julspecial i FotbollDirekts podcast FD 60 minuter. Allsvenskan 2018 summeras, utmärkelser delas ut och klubbarna risas och rosas. Vi siar dessutom in i framtiden. Vilken sportchef kan ligga och jäsa i solen och vilka måste jobba övertid i mellandagarna? Programledare: Lennart Sandahl.
Gäster: Ola Gustavsson, Casper Nordqvist, Anton Zetterman och Magnus Österberg

Dec 22 2018

1hr 35mins

Play

58. Linus Hallenius

Podcast cover
Read more
I avsnitt 58 av podcasten FD 60 minuter möter Lennart Sandahl succéanfallaren Linus Hallenius, GIF Sundsvall. Det blev ett snack om en fantastisk och en mindre bra säsong i Bajen, åren i Italien (och Genoas städskrubb) som härdade honom, hjärtat för både Sundsvall och Hammarby, hur han aldrig skulle kunna gå till Djurgården och det tuffa året i Helsingborg. Från att ha funderat på att lägga av till att slåss i toppen av skytteligan och "aldrig varit så bra som nu". Hur ser han på framtiden? En ny utlandssejour och drömmer han om landslaget? Avsnittet spelades in i Sundsvall den 23 augusti.

Aug 27 2018

1hr 12mins

Play

57. Mikael Hjelmberg

Podcast cover
Read more
I avsnitt 57 av podcasten FD 60 Minuter möter Lennart Sandahl Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg. Är livet som talangscout så glamoröst som det låter och hur många resdagar har han på ett år? Hur går arbetet till egentligen? Hjelmberg pratar också om klubbens nya vinnarkultur, ungdomssatsning, Jiloan Hamads vara eller icke vara och att han ser större potential i nyförvärvet Odilon än i självaste Joseph Aidoo. Avsnittet spelades in i Halmstad den 4 juli.

Jul 13 2018

1hr 7mins

Play

56. Andreas Brännström

Podcast cover
Read more
I avsnitt 56 av podcasten FD 60 Minuter möter Lennart Sandahl tränaren Andreas Brännström. "Brännan" avslöjar hur miljardinvesteraren Kawa Junad tvingade Dalkurd att sparka honom och varför han inte är skadeglad med klubbens kräftgång. Vi pratar även om Brännströms fotbollsnörderi, svingandet på twitter och Östersunds FK:s och Malmö FF:s utmaningar.

Jun 21 2018

1hr 1min

Play

55. Johan Wiland

Podcast cover
Read more
I avsnitt 55 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Hammarbys Johan Wiland. Det blir ett samtal om chocken under hans första träning med Hammarby, deppiga åren i FCK, varför Malmö har det så tufft, hur nära han var att lägga av och huruvida Bajen kan ta guld i år eller inte.

May 18 2018

1hr 25mins

Play

54. Jesper Arvidsson

Podcast cover
Read more
I avsnitt 54 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Sirius Jesper Arvidsson. Det blir ett samtal om Stockholmsbilen, att Kjetil Rekdal och Magnus Haglund inte är på hans topplista över tränare, men att Jan Mak toppar den. Om att han inte hade gjort bort sig i Chelsea, att Zinedine Zidane var en uppgradering av Kristian ”Pligg” Bergström och inte minst om hur bitter han är över att karriären inte blivit bättre.

May 11 2018

1hr 13mins

Play

53. Kristoffer Olsson

Podcast cover
Read more
I avsnitt 53 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman AIK-mittfältaren Kristoffer Olsson. Det blir ett samtal om den tröga starten i AIK, Robin van Persies genialitet, framtidsplanerna, Facebook-kritik, Nils-Eric Johansson och guldkänslan.

May 04 2018

1hr 14mins

Play

52. David Löfquist

Podcast cover
Read more
I avsnitt 52 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Mjällby-mittfältaren David ”Löken” Löfquist. Det blir ett samtal om att vara fast i den lånekarusell som hette Parma, fyraårskontraktet från MFF som han nobbade, brytningen med agenten Martin Klette, den galna stämningen i Indonesien, skyldigheten han känner mot Mjällby och om att inte vara där man vill vara.

Apr 20 2018

1hr 32mins

Play

51. Bobbie Friberg da Cruz

Podcast cover
Read more
I avsnitt 51 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman den förre Gais-ikonen Bobbie Friberg da Cruz. Han berättar hur han skrev på sitt första utlandskontrakt på fyllan under midsommar, att Tobias Grahn och Mathias Ranégie är hans gubbar, Facebook-värvningen till Mariehamn, Cap Verdes landslag, blåsningen av Roland Nilsson och att Hasse Blomqvist var en större bollbegåvning än Zlatan.

Apr 12 2018

1hr 19mins

Play

50. Dusan Djuric

Podcast cover
Read more
I avsnitt 50 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Gais mittfältare Dusan Djuric. Det blir ett samtal om varför det inte blev Halmstad igen, Janne Andersson, tuffa tiden i Danmark och Frankrike, stoltheten över att representera landslaget samt det där målet på San Siro.

Apr 06 2018

1hr 14mins

Play

49. Viktor Lundberg

Podcast cover
Read more
I avsnitt 49 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman BK Häckens anfallare Viktor Lundberg. Det blir ett samtal om att växa upp i AIK, varför han nobbade klubben när han vände hem till allsvenskan, mötet med den gamle Ronaldo, Stahre VS Alm och charterlivet i Portugal.

Mar 30 2018

1hr 17mins

Play

48. Marcus Pode

Podcast cover
Read more
I avsnitt 48 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Trelleborgs FF:s anfallare Marcus Pode. Det blir ett samtal om att slå igenom tidigt i ett storlag som MFF, att placeras ute på kanten, ålder, att missa lägen mot FC Thun, Igor Sypniewski, varför TFF håller sig kvar och hur mycket hans hjärta fortfarande klappar för Malmö FF.

Mar 23 2018

1hr 12mins

Play

47. Magnus Pehrsson

Podcast cover
Read more
I avsnitt 47 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson. Det blir ett samtal om nyförvärven, vikten av att Lewicki förlängde, Rosenbergs betydelse (men inte om vad som sker när han slutar), KPI och vad som är viktigast att ha som tränare av taktik och personlighet.

Mar 02 2018

1hr 33mins

Play

46. Christian Järdler

Podcast cover
Read more
I avsnitt 46 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Östers tränare Christian Järdler. Det blir ett samtal om hoten när han lämnade HIF för MFF, ihopskallningen som förändrade hans karriär, den tidiga tränardrömmen, hur oerhört lärorikt det var att träna ett damlag, kaoset i Ängelholm och schismen med Värnamo inför flytten till Öster.

Feb 26 2018

1hr 55mins

Play

45. Markus Rosenberg

Podcast cover
Read more
I avsnitt 45 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg. Det blir ett samtal om att slutet närmar sig, hur han hanterar klumpen i magen, intervjuer när man bara får prata om tidigare lagkamrater, öppenheten mot media, när han blev den han varit sen han kom hem till Malmö, Coca cola-tap i omklädningsrum och att det är helt hundra att han lägger av efter 2018.

Feb 09 2018

1hr 10mins

Play

44. Muamer Tankovic

Podcast cover
Read more
I avsnitt 44 av podcasten FD 60 Minuter möter Mårthen Bergman Hammarbys anfallare Muamer ”Mujo” Tankovic. Det blir ett samtal om det extremt tidiga genombrottet, att Zlatan är snäll mot de som är snälla mot honom, tränare som inte trott på honom, varför han valde bort IFK Norrköping, hans enorma självförtroende, att han inte är kaxig och varför han kommer explodera i allsvenskan.

Jan 26 2018

57mins

Play