OwlTail

Cover image of Studio Allsvenskan

Studio Allsvenskan

Välkommen till Sveriges största podcast om allsvensk fotboll. Varje vecka släpper vi tre avsnitt där vi på måndagar snackar om helgens matcher och ger er det senaste från Silly Season. På onsdagar och fredagar släpper vi intervjuer med allsvenskans största profiler där vi vill gå på djupet med spelaren, tränaren, sportchefen. Podden görs av Henrik Eriksson, Hugo Månsson och Marcus Birro. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Viktor Elm: ”Därför sa jag direkt nej till AIK”

Podden gästas idag av mittbacksgeneralen Viktor Elm. Ett varmt och hjärtligt samtal om allt från att ha koll på sin privat ekonomi till att ha intresse från Werder Bremen men tacka nej. Vi snackar om vägen från Nybro till SM-guld med Kalmar, proffslivet i Holland, Nanne Bergstrand som person och tränare, landslaget, Rasmus Elm och Kalmar då och nu. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 27mins

12 Mar 2020

Rank #1

Podcast cover

Simon Thern: "Tre idioter och en kunnig"

Äntligen får vi till en intervju med Studio Allsvenskans mest efterfrågade gäst Simon Thern! Det blev ett långt och härligt snack om karriären, journalister, agenter, golfen, att drivas av revansch och Twitter. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

59mins

20 Sep 2018

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Markus Rosenberg: "Jag kan tänka mig sportchefsrollen"

Podden gästas idag av MFF:s stora fanbärare Markus Rosenberg. Vi pratar om milstolpar i hans framgångsrika karriär, rädslan att kliva ut ur fotbollsbubblan och vad ungdomsåren i Malmö FF betytt för hans vinnarmentalitet. Dessutom pratar vi om tiden i Werder Bremen, de saknade pengarna från Racing Santander och vad han ska göra efter fotbollskarriären. Sen blir det också en hel del MFF-minnen, Ponnes bröllop, huttra på bänken i landslaget och skandalmatchen på Parken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 12mins

26 Nov 2019

Rank #3

Podcast cover

Linus Hallenius: "Då känner jag bara F*ck you"

Studio Allsvenskan gästas idag av en av årets hetaste spelare i ligan, 18 mål blev det för Linus i Sundsvall i år. Nu går anfallaren kontraktslös och ska välja vad nästa steg i karriären är, hos oss berättar han att förhandlingar pågår. Vi pratar dessutom om människan före fotbollsspelaren, vad som gör att han är i sitt livsform och hur och varför Sundsvall var så bra i år. Det blir också snack om landslaget, Italien, Helsingborg och vad han egentligen fick betalt för soffan. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 30mins

12 Dec 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Thomas Wilbacher: “Journalister har ingen jävla insyn i vad ett supporterskap är”

Podden gästas idag av journalisten och poddprofilen Thomas Wilbacher. Vi snackar supporterkultur, kärleken till Italien och Fiorentina, livet som fotbollstränare för Rönninge/Salem F9. Dessutom blir det ett duell mellan gästen och Birro om vem som kan mest om Italien. Sen pratar vi om Rösler är rätt man för Malmö FF, Norrköping och Hammarbys dåliga inledningen av säsongen och en hel del AIK. Som om det inte vore nog blir det snack om bengaler, stökiga bortaresor i Turin och vilket lag som kommer floppa i Allsvenskan i år.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 42mins

18 Apr 2019

Rank #5

Podcast cover

Jonas Dahlquist: “Djurgården har haft tur – kommer aldrig topp 3”

Podden gästas idag av Jonas Dahlquist. Det är andra gången den härlige kommentatorn, reportern och fotbollsälskaren gästar oss, därför blir det inget klassiskt gästavsnitt utan istället massor av snack om Allsvenskan. Vi snackar om hur det är att jobba med Kim och Taco, arbetet med tre finaler under våren, varför Norrköping går knackigt och varför Djurgården kommer sluta utanför topp 3. Dessutom snackar vi Victor Claesson, Benjamin Nygren till Genk och varför svenska lag inte klarar sig så bra i Europa. Som om de inte vore nog blir det Stuart Baxter-imitationer, Erik Edman och kebab. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 36mins

20 Jun 2019

Rank #6

Podcast cover

Norrköping och Landslagets idrottspsykolog Daniel Ekvall om det mentala spelet

Daniel Ekvall jobbar som idrottspsykolog och mental rådigare till svenska landslagets och IFK Norrköping. I dagens avsnitt av Studio Allsvenskan snackar vi om VM, Nations League, hatet mot Jimmy Durmaz, att missa målchanser, det mentala spelet i matcher, om derbyspöken, guldet med Norrköping, David Boo Wiklanders high fives och mycket mycket mer! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 6mins

12 Sep 2018

Rank #7

Podcast cover

Gusten Dahlin: "Topp 3 i Allsvenskan är given"

Podden gästas idag av Gusten Dahlin från Sveriges största sportpodd Tutto Balutto. Vi pratar om hans egna fotbollskarriär som krossades av tunga skador, vägen in i mediebranschen och hur och varför han startade podden tillsammans med Thomas Wilbacher. Sen snackas det såklart också en hel del om Allsvenskan: vilka ska stoppa MFF, vilka kommer topp 3, är Poya rätt man för IFK Göteborg och varför han tror att Kacaniklic blir årets flopp. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 54mins

6 Mar 2019

Rank #8

Podcast cover

Magnus Hedman: "Allt är en kamp mot mitt ego"

Stötta oss på och bli medlem i vårt lag på Patreon här! Där ger vi ut 16 extrapoddar – en för varje lag! https://www.patreon.com/studioallsvenskanMagnus Hedman har en fotbollskarriär som få andra i svensk fotbollshistoria. Han har vunnit SM-guld med AIK, spelat i Premier League, Serie A och för Celtic i Skottland. Han har vunnit Guldbollen. Han har gjort 58 landskamper för Sverige och blev, ett och ett halvt år efter att han lagt av, uppringd av en viss Jose Mourinho och värvades till Chelsea 2007, då ett av världens bästa fotbollslag.Han har även haft en dramatisk och ofta rätt mörk resa i sitt privatliv. Men han har rest sig igen och igen.Att höra en så framgångsrik idrottsman berätta att den största segern vinner man bara när man hissar vit flagg och kapitulerar inför beroendesjukdomen ger både tröst, styrka och vägledning. Kanske ett av de viktigaste avsnitten vi någonsin gjort. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 59mins

16 Apr 2020

Rank #9

Podcast cover

Specialavsnitt: 83 minuter med Marcus Birro

I dag bjuder vi på ett specialavsnitt, gäst i denna podd är nämligen Marcus Birro. Ett samtal som tar oss från barndomen i Göteborg till första klass i På Spåret. Stopp på vägen gör vi i punken, Lets Dance, kultureliten, Allsång på Skansen och massa annat. Dessutom svara Birro på mängder av lyssnar frågor som handlar om allt mellan himmel och jord. Som om det inte vore nog pratar vi om alkohol, italiensk fotboll, Örgryte IS FF och hur fyll var han egentligen i intervjun med Eddie Meduza. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 23mins

1 Aug 2019

Rank #10

Podcast cover

"Man blir inte klok på hur laget spelar"

Podden är tillbaka med ett klassiskt måndagsavsnitt där vi pratar om kvartsfinalerna i Svenska Cupen och de hetaste från silly season. Sen försöker vi också lansera tv-serien Birro i Bangkok. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 9mins

11 Mar 2019

Rank #11

Podcast cover

Daniel Kristoffersson: "Så kommer ditt lag värva i sommar"

Podden gästas idag av Expressenjournalisten och sillygurun Daniel Kristoffersson. Vi pratar om resan från Sundsvalls Tidning till att bli kungen av silly season. Sen blir det snack om lagens kommande sommarfönster. Vi berör frågor som: Är Poya rätt man för Blåvitt? Hur många från Norrköping försvinner i sommar? Varför tog inte Malmö in en mittback? Hur ska Bosse Andersson göra med Djurgårdens anfallsuppsättning? Får vi se Lustig och Mange Eriksson i Allsvenskan? Som om det inte vore nog får vi höra om hans livs värsta hårtork samt hur stort hans kontaktnät egentligen är i fotbollsvärlden. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 12mins

23 Apr 2019

Rank #12

Podcast cover

Anders Svensson: "Vi förtjänade inte att vinna SM-guld"

Stötta oss och bli medlemmar i vår Patreon och få en fördjupande podd varje dag, krönikor signerat Birro, delta i tävlingar och videos!Klicka här: https://www.patreon.com/studioallsvenskanAnders Svensson är den spelare i svensk fotbollshistoria som gjort flest landskamper. Vilket egentligen är otroligt när man hör honom berätta om den hetsjakt och hatkampanj som riktades mot honom från viss media och även från svenska supportrar under VM 2006.Om detta berättar han öppenhjärtigt i avsnittet med oss.Det handlar också om varför han uppskattar Elfsborgs SM-guld 2006 framför det han också vann 2012. Vi snackar även om tiden i England och hur nära, eller inte, det var att han faktiskt hamnade i IFK Göteborg.Det blir också hudnära om det berömda heta temperamentet och hur nervös han egentligen är varje fredagkväll under Lets Dance. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 55mins

5 May 2020

Rank #13

Podcast cover

Henrik Kindlund vd Hammarby: "Jag vill att Hamad ska bli Mr Hammarby"

Hammarbys vd Henrik Kindlund har tagit laget från ekonomisk kris och superettan till blomstrande ekonomi och toppen av Allsvenskan. Nu berättar han om vägen dit, nyckelrekryteringen av Jiloan Hamad 2017, vad man har för plan för Kennedy, att det ska vara dyrt att handla från Hammarby, hur ekonomin ser ut i år, att akademin ska levererar spelare till a-laget nu, att Djurgården ligger långt efter Hammarby vad gäller kommersiella intäkter, att Göteborg borde bygga en egen modern arena, att man nu lagt en plan för att komma ikapp Malmö de kommande fem åren, att en tröjsponsor är Mats Gren-klar, AEG:s ägande och roll i klubben, nya klubbhuset, vad som händer med merchen nästa år och så snackar vi givetvis derbyt mot AIK på söndag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 12mins

18 Sep 2018

Rank #14

Podcast cover

Magnus Pehrsson: “En besvikelse att lämna Malmö – jag var omtyckt där”

Podden gästas idag av Kalmar FF:s nya tränare Magnus Pehrsson. Vi snackar om vägen från spelare till tränare och hur det är att träna samma lag som man spelat i. Dessutom pratar vi om guldet och kaoset med Malmö FF, åren utomlands, hur det är att träna ett landslag kontra klubblag samt hur det är att leva under hot. Sen får vi berättat för oss allt vi behöver veta om Kalmar inför denna säsong. På slutet får vi även höra hur bra AIK:s nye mittback Karol Mets är. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 34mins

2 Apr 2019

Rank #15

Podcast cover

Mathias Ranégie: “Du missar mycket av livet som fotbollsspelare – men det har inte jag gjort"

Podden gästas idag av ingen mindre än anfallaren Mathias Ranégie. Ett fullmatat avsnitt med massa härliga anekdoter och fotbollssurr om hur han klättrade från div5 till Serie A. Några av de sakerna som det snackas om är: bilar, papparollen, Benatias klädval, Samba, göra mål mot Milan, dåliga vägval, stök i GBG, Pelle Olsson, en taxi resa i Rom där två gråter och en köper 250 rosor, stekta mackorna på Café Tintin, kärleken till Djurgården, sedelräknarna i Kina, 4 miljoner sign-on och 80.000kr/mån. Som om inte det vore nog bjuder Ragge på en 5+ anekdot om när han skulle förlänga med Häcken och fick vinterdäck i dealen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 17mins

8 Feb 2019

Rank #16

Podcast cover

Silly season: "Bajen har tackat nej till bud på Tankovic"

Vi är tillbaka efter en härlig midsommarhelg med ett silly season-avsnitt som innehåller mängder av nyheter. Hur ska Giffarna klara sig utan Hallenius, blir det bra för Nygren i Belgien och hur ska Malmö FF göra om både AC och Bachirou lämnar? Vi snackar också upp matcherna som kommer till helgen samt silly season i Stockholmsklubbarna. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 14mins

24 Jun 2019

Rank #17

Podcast cover

Silly Season: "AIK går för stjärnvärvning från Bundesliga"

Studio Allsvenskan är tillbaka med ett hett Silly Season-avsnitt. Vi ger er allt det senaste från ALLA klubbar och så har vi härlig inside direkt frrån Linus Hallenius och norska kommentarer angående Djurgårdens nya målvakt. Vi snackar givetvis också om Malmös kommande match mot Chelseas och Helsingborgs dystra ekonomi. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

55mins

19 Dec 2018

Rank #18

Podcast cover

Kim Bergstrand: ”Så har vi förändrat Djurgården”

Studio Allsvenskan gästas av Djurgårdens tränare Kim Bergstrand. Vi pratar om att Djurgården behöver fler vänsterfötter, att man hela tiden försöker ligga på gränsen i hur hårt laget tränar, att Djurgården har haft mest boll av alla lag runt motståndarens straffområde, att andra prioriteringar i ekonomi stoppade mittbacksförvärv i somras, det avgörande mötet med Emir Kujovic och att Curtis Edwards var en drömvärvning.Vi snackar också om hur Kim scoutade Malmös svagheter, att han är imponerad av Hammarbys försvarsspel, hur AIK spelar försvarsspel, derbyn, att ta svåra beslut, landslaget, filmningar, sociala medier och VAR. Sen ger vi er givetvis allt om årets Allsvenska! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 28mins

29 Aug 2019

Rank #19

Podcast cover

"Årskrönika – så har säsongen varit för alla lag"

I dagens podd ger vi er årskrönikor om alla lag. Vi summerar säsongen, tar ut årets lag och pratar om hur pass ljus eller mörk framtiden är för alla klubbar i Allsvenskan. Vi säger hejdå till GIF Sundsvall och AFC och tar hela den gångna säsongen i mål. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 35mins

11 Nov 2019

Rank #20