OwlTail

Cover image of Brinkmanns briks

Brinkmanns briks

Vi mennesker er mystiske, mærkelige og forunderlige størrelser. Som professor i psykologi har jeg med undren og nysgerrighed undersøgt, hvorfor vi gør, som vi gør. I Brinkmanns briks zoomer jeg ind på tidens herskende tendenser og idéer. Er jeg god nok? Må jeg godt være bange for mørket? Findes der noget større end mig selv?Vært: Svend Brinkmann.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Special: Nye tider, nye vaner

Aldrig i nyere tid har så mange mennesker ændret deres adfærd i så stort et omfang - og på så kort tid - som vi har set i de seneste uger. Nye regler, rutiner og vaner. Vi har virkelig skulle præstere omstillingsparathed og har bevist, at vi lynhurtig kan ændre retning. Spørgsmålet er, om vores ændrede adfærd vil rodfæste sig i os som nye vaner, som vi vil tage med os ud af corona-tågen. Vi kaster et psykologisk og filosofisk blik på, om vi mest er nogle vanedyr, der helst vil gå af de vante stier. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Medvirkende: Lene Tanggaard, Rektor på Designskolen Kolding. Poul Duedahl, professor i historie på Aalborg Universitet. Liselotte Lyngsø, fremtidsforsker.Redaktion: Johanne Foersom, Anders Aamand, Mette Willumsen.

57mins

22 Apr 2020

Rank #1

Podcast cover

Hvor blev meningen med livet af?

Lever vi i et sygt samfund eller et samfund, der gør os syge? De psykiske problemer og eksistentielle udfordringer, vi oplever i dag, er noget, jeg prøver at forstå ved at lede efter roden til det. I dag har jeg to gæster med, der også leder efter problemets rod. Derfor skal vi finde ud af, hvor problemet kommer fra, og så prøver vi at komme med løsninger på det hele, selvom jeg tror, vi har vidt forskellige idéer om, hvad vi skal gøre.Gæster:Filosof, CEO og grundlægger af Voluntas, Morten Albæk.Lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, Anders Petersen.Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer.Vært: Svend Brinkmann.(Sendt første gang 8. januar).

57mins

8 Jan 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Du har angst, og du er ikke alene!

Et stigende antal danskere oplever angst, og det er jo heller ikke, fordi vi mangler noget at være angste for, når vi kigger ud i verden. Men jeg er nysgerrig på, om vi kan lære noget af at være angste, for det er vi alle sammen engang imellem - også mig.Gæsterne er skuespiller og foredragsholder Peter Mygind og professor i psykologi og leder af angstklinikken for børn og unge på Aarhus universitet Mikael Thastum.Vært: Svend Brinkmann.Tilrettelægger: Christoffer Heide.(Sendt første gang 6. november 2019).

57mins

6 Nov 2019

Rank #3

Podcast cover

Julen... Hvad skal vi med den?

Jeg synger med på julesalmerne i kirken, køber gaver til børnene og overspiser til julefrokosterne. Men juletiden er ikke min kop gløgg. Derfor vil jeg forsøge at se på julens traditioner med helt friske øjne og finde ud af, om noget kan undværes, eller om der er noget som faktisk har værdi for os. Antropolog og direktør på Nationalmuseet Rane Willerslev hjælper mig gennem briksens juleprogram.Gæster:Rane Willerslev, antropolog & direktør for Nationalmuseet.Anna Wowk Vestergaard, juleinspektør Den Gamle By i Aarhus.Tilrettelægger: Christoffer Heide.Vært: Svend Brinkmann.

57mins

18 Dec 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Vikingerne var slet ikke så tossede

Vikingerne er en del af vores historie. Nogle mener endda, at vikingetiden er helt afgørende for, hvordan Danmark ser ud i dag. Men findes der en psykologisk arv fra vikingetiden? Det undersøger jeg med vikingeeksperterne Jeanette Varberg og Karen Bek-Pedersen, når vi finder ud af, hvordan vikingernes psykologi var.Gæster:Museumsinspektør på Nationalmuseet og arkæolog Jeanette Varberg.Forfatter og foredragsholder Karen Bek-Pedersen.Tilrettelægger: Christoffer Heide.Vært: Svend Brinkmann.(Sendt først gang 4. december 2019).

57mins

4 Dec 2019

Rank #5

Podcast cover

Er jeg til grin?

Det er vigtigt for mig, at jeg kan få dig til at grine. Jeg vil gerne være sjov. Desværre er det ikke altid, at mine venner, kolleger og familie griner med, så i dag i Brinkmanns briks inviterer jeg komiker Christian Fuhlendorff og forfatter Stefan Kjerkegaard ind til at tale om, hvorfor det så vigtigt for os at være sjove? Én times radio, der er helt til grin.Vært: Svend Brinkmann.Medvirkende:Christian Fuhlendorff, komiker, podcaster - og sjov.Stefan Kjerkegaard, lektor i litteratur på Aarhus Universitet og forfatter til Tænkepausen om humor.(Sendt første gang 30. oktober).

56mins

30 Oct 2019

Rank #6

Podcast cover

Special: Humor i krisetider

Et godt grin er den bedste medicin, hedder det. Måske er humor ekstra sundt for vores mentale helbred midt under en verdensomspændende krise. Vi dykker ned i humorens DNA og ser på hvilken funktion humoren har i krisetider. Medvirkende: Niels Hausgaard, sanger, sangskriver og satiriker. Mette Møller, ph.d. i humor og retorik. Lone Theils, forfatter. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Johanne Foersom, Anders Aamand, Mette Willumsen.

57mins

17 Apr 2020

Rank #7

Podcast cover

Nu er jeg ikke den store taler, men...

Jeg har indimellem hørt taler, der har givet mig gåsehud og lyst til at melde mig ind i bevægelser - Yes We Can! og den slags. Men jeg har også hørt taler, der har givet mig lyst til at gå fra et bryllup eller været ved at falde i søvn under uendelige udredninger. I dag slår jeg selv på glasset og beder om ordet, for jeg vil gerne finde ud af, hvordan man bliver en fremragende taler.Vært: Svend Brinkmann.Gæster:Forfatter og tidligere formand for Socialdemokratiet, Mogens Lykketoft.Journalistisk lektor ved Syddansk Universitet, Trine Nebel.Tilrettelægger: Christoffer Heide.

57mins

1 Jan 2020

Rank #8

Podcast cover

Vi lever i en (u)sund sammenligningskultur

Jeg ved, hvem jeg er i kraft af, at jeg kan sammenligne mig med andre. Vores evne til at se på os selv og andre mennesker er en væsentlig del af livet. Men det gemmer også på ekstremt mange udfordringer. For hvad nu, hvis jeg ikke er god nok. Hvad nu, hvis de andre ikke kan lide mig. Mine gæster kæmper for en anti-sammenligningskultur, der skal skabe plads til fællesskaber og ærlighed.Vært: Svend Brinkmann.Gæster: Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard, forfattere og podcastere.Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer.

57mins

15 Jan 2020

Rank #9

Podcast cover

Jeg, mig og min personlighed

"Du skal bare være dig selv" er et af de råd, man får kastet velmenende i hovedet af forældre, venner og kolleger. Men hvem er jeg? Hvor sidder personligheden? Og hvor mange roller kan den tage form i? I dag hiver vi et af psykologiens helt store emner ind til undersøgelse sammen med skuespiller Thure Lindhardt og professor i psykologi Henrik Høgh-Olesen.Vært: Svend Brinkmann.Gæster: Thure Lindhardt, skuespiller og Henrik Høgh-Olesen, professor i psykologi Aarhus Universitet.Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer.(Sendt første gang 22. januar).

56mins

22 Jan 2020

Rank #10