OwlTail

Cover image of MereMobil.dk
Technology
News
Tech News

MereMobil.dk

Updated 20 days ago

Technology
News
Tech News
Read more

Podcast fra MereMobil.dk om teknologi fortalt i et sprog alle kan forstå…

Read more

Podcast fra MereMobil.dk om teknologi fortalt i et sprog alle kan forstå…

Cover image of MereMobil.dk

MereMobil.dk

Latest release on Oct 30, 2020

All 81 episodes from oldest to newest

Episode #79: Hvorfor endnu et mobilselskab?

Podcast cover
Read more
Google har investeret et milliardbeløb i Nokia og TDC har åbnet Eesy. Hvorfor har de ikke bare sat priserne ned hos Telmore eller bevaret Fullrate? Lyt med her.
i episode 79 af podcasten fra MereMobil.dk sætter jeg fokus på Eesy, der netop er åbnet. Jeg spørger hvorfor Nuuday/TDC ikke blot kunne have bevaret Fullrate eller sat priserne ned hos Telmore fremfor at starte forfra. Du kommer også med på besøg hos Allan, der har anmeldt en meget speciel smartphone, som han efterfølgende anbefaler.
Eesy er navnet på et ny mobilselskab, der slår sig op på lave priser og et lille men enkelt udvalg af abonnementer. Bag Eesy står Nuuday, som ejes af TDC.
I denne episode stiller jeg det åbenlyse spørgsmål: Hvorfor sættes priserne ikke bare ned hos Telmore i stedet for at åbne et helt nyt teleselskab og tiltrække nye kunder, med de omkostninger det nu medfører.
Nuuday kunne også have skabt et nyt koncept til Fullrate, men i stedet blev Fullrate lukket tilbage i januar.
Du kan høre direktøren for digitale brands i Nuuday, Jens Grønlund fortælle, hvad idéen og strategien bag Eesy er. Jens Grønlund kommer også ind på, om det nu er slut med at opkøbe håbefulde teleiværksættere.
Her kan du tjekke de aktuelle priser hos Eesy %%%%
Nokia lander en kæmpe investering fra Google
Google har sammen med Qualcomm og Nokia Oy investeret 230 millioner dollars i HMD Global, der har rettighederne til at udvikle, producere og markedsføre telefoner under Nokia-varemærket.
Pengene skal blandt andet bruges til produktudvikling samt indtage nye markedsområder.
Hvad det kommer til at betyde for køberne af Nokia-telefoner fortæller Søren Kragh fra Nokia i Danmark i denne podcastepisode.
Smartphones med Nokia-navnet på er med i Android One-programmet, som Google står bag. Derfor får man som køber, allerede ved købet, en garanti for hvordan telefonen bliver opdateret og vedligeholdt fremadrettet.
Ifølge en undersøgelse af Counterpoint er HMD Global de bedste på markedet til at opdatere og vedligeholde deres telefoner. Læs mere om undersøgelsen af opdateringer her.
I denne episode kan du desuden komme med på besøg hos Allan Hansen, der har en forkærlighed for de skæve og specielle telefoner. Denne gang fortæller Allan om Asus Zenfone 7 Pro – en telefon der bestemt ikke er som alle de andre.
Allan skriver blandt andet anmeldelser og guides her på MereMobil.dk. Du kan læse hans test af Asus Zenfone 7 Pro her.
Indslag i denne episode
01:40 Google har investeret i Nokia, Søren Kragh fra Nokia Danmark06:02 Hvorfor Eesy? Hvad er meningen? Jens Grønlund, direktør for digitale brands i Nuuday18:45 Noget for sig selv – Asus Zenfone 7 Pro, anmelder Allan Hansen
Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk
Du kan høre min podcast på alle podcastplatforme. Herunder finder du links til nogle af mulighederne. Du kan også lytte i ovenstående afspiller.
Android: Lyt med heriPhone og iPad: Lyt med herSpotify: Lyt med herPodimo: Lyt med her
Lyt med på din favoritplayer, når du har tid. Husk! Du kan få besked i din mail, når jeg udgiver ny episode. Tilmeld dig her.
Mere til historien
Denne episode, episode 79, er optaget den 29. oktober 2020. Der udkommer en ny episode cirka én gang hver måned.

Oct 30 2020

31mins

Play

Episode #78: Er Disney+ pengene værd?

Podcast cover
Read more
Hør anmeldelsen af Disney+ og bliv klogere på om du skal på 5G nu. Jeg sætter også fokus på begrebet Android Enterprise Recommended.
Hør anmeldelse af Disney+ i denne episode. Jeg taler også om 5G NR og 5G mmWave. Desuden kan du blive klogere på hvad Android Enterprise Recommended betyder for dig.
Disney+ er den mest omtalte streamingtjeneste siden åbningen af Netflix. Disney står bag bunkevis af animerede karakterer, som vi alle kender og elsker, men Disney sidder i dag også på Star Wars- og Marvel-universerne samt mange andre rettigheder.
Mange stiller sig selv spørgsmålet, om Disney+ er 59 kroner om måneden værd? Eller 589 kroner for et årsabonnement?
Spørger du kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der gennem tre årtier har kommenteret på populærkulturen, er svaret klart: Disney er et slidt varemærke, der slet ikke forstår at sætte en digital dagsorden for særligt den yngre del af målgruppen.
Ifølge Niels Frid-Nielsen skal der i dag mere til på streamingmarkedet, end blot High School Musical som serie samt genudsendelser af Løvernes Konge og Avatar. I forhold til Netflix og HBO er Disney+ voldsomt bagud på nyskabende originalt indhold.
Du kan høre analysen og anmeldelsen af Disney+ fra Niels Frid-Nielsen i denne episode af podcasten fra MereMobil.dk.
Android Enterprise? Og er det nu du skal på 5G?
Nogle Android-telefoner sælges som ”Android Enterprise Recommended”. Som navnet antyder, er der tale om en særlig funktion til virksomheder, men betyder Android Enterprise Recommended noget for dig, når du køber en smartphone?
Jeg har besøgt Casper Thodsen fra erhvervsforhandleren Mobitel i Odense, for at få klarlagt hvad Android Enterprise Recommended er.
I denne episode sætter jeg også fokus på 5G, der allerede i dag dækker en stor del af landet hvor TDC’s netværk er spydspidsen. Skal du med nu på 5G eller skal du vente?
Indslag i denne episode
00:45 Anmeldelse af Disney+, kulturkommentartor Niels-Frid Nielsen14:04 Hvad er Android Enterprise Recommended, Casper Thodsen - Mobitel22:19 Bliv klogere på 5G NR og 5G mmWave, John G.
Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk
Du kan høre min podcast på alle podcastplatforme. Herunder finder du links til nogle af mulighederne.
Du kan også lytte i ovenstående afspiller.
Android: Lyt med heriPhone og iPad: Lyt med herSpotify: Lyt med herPodimo: Lyt med her
Jeg håber, at du vil lytte med. Husk! Du kan få besked i din mail, når jeg udgiver ny episode. Tilmeld dig her.
Mere til historien
Denne episode, episode 78, er optaget den 2. oktober 2020. Der udkommer en ny episode én gang om måneden.

Oct 05 2020

27mins

Play

Similar Podcasts

Concept Interest SEO / Søgemaskineoptimering

Antphilosophy Podcast: Online Markedsføring | Iværksætteri | Passiv Indkomst | Livsstil | Personlig Udvikling

Tech fra toppen

Digitalt

Tech og strategi i øjenhøjde

Marketing To Go med René Hjetting

Webshop Podcast

VÆKST - Et podcast om Obsidian Digital

Frigear

Spørg Charlie podcast

Bilsnak

Digitale Tanker

Tech i TV

e-mærket podcast

Transformator

Episode #77: Holder den bæredygtige smartphone?

Podcast cover
Read more
Fairtrade-guld og genbrugsplast. Holder Fairphone? Kom tæt på en anderledes smartphone. Jeg fortæller også om 5G-mobiler og Wi-Fi i hjemmet.
Hvad tænker du om miljø, etik og smartphones? Er du parat til at betale mere for at få en renere samvittighed? Jeg sætter fokus på den bæredygtige smartphone Fairphone sammen med Allan Hansen her fra MereMobil.dk.
Hvornår har du sidst tænkt over, om din smartphone er produceret under miljørigtige, etisk korrekte og menneskelige forhold? Formodentlig aldrig eller meget sjældent.
På dette punkt er Fairphone anderledes. Her er bæredygtighed i fokus og firmaet bag arbejder for gode arbejdsforhold i mineralminerne i Den Demokratiske Republik Congo. Desuden leverer de deres telefon Fairphone 3+ med en skruetrækker, så du selv kan skille den ad. Du kan således købe en ny kameramodul, batteri og flere andre reservedele til telefonen.
Fairphone 3+ er blevet testet af Allan Hansen, der skriver her på MereMobil.dk. Jeg har besøgt Allan i hans hjem, for at høre mere om Fairphone. Jeg tør godt sige, at Allan er splittet.
- ”Jeg har bare sådan lyst til at give alle fra Fairphone en kæmpe krammer,” lyder det fra Allan i podcasten.
LÆS OGSÅ: Hands-on med Fairphone 3+
Det skal også handle om ikke ting, der ikke er specielt miljørigtige. Hør blandt andet hvorfor din 5G-telefon ikke nødvendigvis fungerer på 5G-nettet. Jeg taler også om dårligt Wi-Fi i hjemmet og anmelder det system, som p.t. er bedst til at give lækker Wi-Fi dækning hjemme hos dig.
Jeg håber, at du vil lytte med.
Om podcasten fra MereMobil.dk
Vores podcast er for dig, der interesserer dig for teknologi og som gerne vil have noget af det ofte komplicerede stof forklaret.
Podcasten fra MereMobil.dk går tæt på aktuelle emner og interviewer interessante gæster.
Mit mål er, at du skal få mere viden om nogle af de ting teknologien gemmer på – uden det bliver for teknisk.
Podcasten kan lyttes via alle de populære podcastapps til Android, men den er også tilgængelig i Apple Podcasts på Spotify samt via tjenesten Podimo.
Podcasten udkommer med en ny episode cirka en gang om måneden. Tilmeld dig technyheder i indbakken, så du ved, når der udkommer en ny episode.
Mere til historien
Denne episode, nummer 77, er optaget torsdag den 10. september 2020.

Sep 10 2020

22mins

Play

Episode #76: Bliver 5G forsinket i Danmark?

Podcast cover
Read more
Forsinkes etableringen af 5G i Danmark? Jeg går også tæt på Galaxy Note20-serien og du kan høre, hvem der vinder et krus fra MereMobil.dk.
Episode 76 af tech-podcasten fra MereMobil.dk handler blandt andet om 5G og Samsung Galaxy Note20-serien
Roskilde Festival har i en lang årrække været teknisk kravlegård for nye mobilteknologier. Når omkring 130.000 mennesker er samlet på et meget lille areal, giver det unikke testmuligheder.
Aflysningen af festivallen som følge af corona-pandemien har betydet, at eksempelvis teleselskabet 3 ikke fik de testmuligheder for netværket, som de havde forventet.
Hvordan det påvirker 3’s etablering af 5G, har jeg taget en snak Stefan Ring Støhrmann om. Stefan er såkaldt Radio Network Engineering Manager – eller blot chef for radionetværket.
Stefan forklarer desuden, hvad du skal fokusere på, når du vælger en ny smartphone og du vil være 5G-klar. I interviewet kommer vi også ind på begreber som ”5G Light” og ”Rigtig 5G”.
I denne episode fortæller jeg om sensommerens store Samsung-nyhed, Samsung Galaxy Note20 Ultra og Galaxy Note20. Til sidst i episoden er der mails fra lytterne og uddeling af MereMobil.dk-krus.
Om podcasten fra MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er en udsendelse om teknologi, hvor jeg går tæt på vigtige emner og problemstillinger i smartphone- og tech-industrien. Mit mål er, at du skal få mere viden om nogle af de ting teknologien gemmer på – uden det bliver for teknisk. Med andre ord: Alle med interesse i moderne teknologi skal kunne være med.
Podcasten kan lyttes gratis via alle de populære podcastapps til Android, men den er også tilgængelig i Apple Podcasts på Spotify samt via tjenesten Podimo.
Der er lige nu 76 episoder at gå ombord i og jeg udgiver en ny cirka en gang om måneden.
Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Denne episode, 76, er optaget mandag den 10. august 2020.

Aug 11 2020

25mins

Play

Most Popular Podcasts

The Joe Rogan Experience

TED Talks Daily

The Tim Ferriss Show

The Daily

Stuff You Should Know

Oprah's SuperSoul Conversations

Armchair Expert with Dax Shepard

Episode #75: Sommerspecial med spændende techstatus

Podcast cover
Read more
Lyt med på sommerudgaven af min techpodcast, hvor du får en status på det første halvår i techverdenen. I denne episode kan du vinde et MereMobil.dk krus.
I denne episode af techpodcasten fra MereMobil.dk kan du vinde dette fede krus. Lyt med og hør hvordan du gør.
De første seks måneder af 2020 er overstået og hvilke seks måneder. Intet blev som planlagt – coronakrisen ødelagde meget for mange. Samsung fik en ekstra hård salgsstart på Galaxy S20-serien, der begyndte stort set samtidigt med at blandt andet Danmark lukkede.
Det var også et hårdt halvår for Huawei. Alle er enige om, at Huawei P40 Pro er en virkelig fed telefon, hvor oplevelsen smadres af manglen på Googles apps og services.
Der er dog lyspunkter. Vi fik Motorola på banen med Motorola Edge+ og Edge. OnePlus prikkede igen til deres fans med OnePlus 8-serien, mens Sony Xperia 1 II efter min opfattelse var sæsonens darkhorse.
I denne sommerudgave af min podcast taler jeg med min mangeårige tech-fellow Lars Bennetzen fra Tech-test.dk. Lars fortæller om den kommende IFA-messe i september, der er efterårets store elektronikmesse. De normalt 250.000 deltagere er blevet til 5.000, hvilket har givet store udfordringer.
Lars Bennetzen deltager alligevel i IFA. Derfor får du her i episoden hans første forventninger til et meget anderledes IFA, hvor blandt andet Samsung ikke deltager.
Lars og jeg ser også tilbage på det første halvår af 2020 og frem mod det næste, der starter lige efter sommerferien. Kameratesten vi omtaler i episoden, finder du her.
Vind et krus fra MereMobil.dk
Jeg har produceret nogle få eksemplarer af et MereMobil.dk krus. Du kan vinde et af disse få krus. Lyt til episoden og find ud af hvordan du deltager.
Måske har du misset et par episoder af sæsonens podcasts. Derfor kan du i denne sommerspecial, via et kort tilbageblik, få et overblik over hvilke episoder der er værd at spole tilbage til, mens du slår græs, ligger i poolen eller maler plankeværket.
Lyt til techpodcasten fra MereMobil.dk - sådan gør du
Du kan lytte til techpodcasten fra MereMobil.dk på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.
Du finder podcasten på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Denne episode, 75, er optaget fredag den 10. juli 2020.

Jul 13 2020

27mins

Play

Episode #74: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog

Podcast cover
Read more
Huawei er på en næsten umulig mission, mener en teleanalytiker, der ikke levner Huawei mange chancer. Kom tæt på Huawei-sagen i denne episode.
Huawei er hårdt ramt af den amerikanske handelskrig, der nu er forlænget frem til maj 2021. Dermed er der fortsat ingen udsigter til, at Googles apps og services finder vej til Huaweis telefoner.
Konflikten handler slet ikke om apps og smartphone. Det handler om beskyttelse af den kritiske infrastruktur i vesten. I den sammenhæng betragter amerikanerne ikke Huawei som en fornuftig partner. Huawei, samt andre kinesiske virksomheder, udgør en sikkerhedsrisiko, mener amerikanerne.
Huawei-konflikten går ikke nødvendigvis over ved et eventuelt skift af den amerikanske præsident. I Washington er der nemlig bred opbakning til regeringens linje mod Huawei og andre kinesiske virksomheder. Det fortæller teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, der i halvdelen af året bor og arbejder i USA.
- ”Hvis der er lys for enden af tunnelen for Huawei, så er det nok lyset fra et modkørende tog,” lyder det fra John Strand.
Du kan blive klogere på, hvad Huawei konflikten i virkeligheden handler om samt høre om Huaweis udsigter for fremtiden i denne podcastepisode.
Smittesporing via apps og Bluetooth fungerer måske ikke
I Danmark er Netcompany i gang med at udvikle appen SmitteStop. Idéen er, at hvis du har været tæt på en coronasmittet, så får du en besked på telefonen. Teknologien i appen er Bluetooth LE og appen baserer sig desuden på en API, som Apple og Google har defineret.
Bluetooth er måske ikke en anvendelig metode til sikkert at fastslå en afstand eller en kontakt. Det mener datalog Henrik Kramselund Jereminsen. Han siger, at selv i et lukket laboratoriemiljø, er Bluetooth ikke en specielt god teknologi.
Indslaget med Henrik Kramselund stammer fra NØDRADIO, der er teknologikritikeren Anders Kjærulffs podcast. Jeg har fået lov af Henrik og Anders, til at bringe indslaget i podcasten her fra MereMobil.dk.
Du kan høre et uddrag af indslaget i min podcast. Den fulde version finder du i NØDRADIO, som kan hentes via blandt andet Apple Podcasts og Aflyttet.dk. Du skal kigge efter episode 26.
Hvis du vil høre mere om vores digitale privatliv under coronakrisen, så lyt til episode 73 – og hør hvordan myndighederne fik dine teledata, mens du sov.
Sådan lytter du til MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.
Du kan finde os på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Denne episode, 74, er den sidste i sæson 6 af techpodcasten fra MereMobil.dk. Har du idéer til sæson 7 så send mig gerne en mail. Min adresse er: johng@meremobil.dk.

Jun 10 2020

31mins

Play

Episode #73: Myndighederne fik dine teledata mens du sov

Podcast cover
Read more
I lynets hast fik myndighederne adgang til data danskernes adfærd. Opdagede du det skete og mon de i fremtiden vil have flere oplysninger ud af os?
Teleselskaberne har udleveret data om vores bevægelser til Statens Serum Institut (SSI). Lod du i den forbindelse mærke til, hvor let det var for myndighederne, at få adgang til disse data?
Jeg har ikke hørt én eneste person beklage sig over, at myndighederne rækker ud efter vores privatliv. Godt nok er dataene ikke personhenførbare, som det hedder, men mon ikke der heller ikke var negative røster, hvis din og min adfærd kunne følges i realtid af myndighederne?
Godkendelsen gik så hurtigt, at mange danskere nok slet ikke opdagede det.
Nu udleverer teleselskaberne dine data
I en krisesituation tænker vi mere på overlevelse end vores persondata. Det mener i hvert fald journalisten Anders Kjærulff, som er gæst i denne podcastepisode.
Anders er over en årrække blevet kendt via programmet Aflyttet på Radio 24 Syv. Tidligere har han blandt andet været medstifter af Harddisken på P1. I dag kan du møde Anders Kjærulff på Aflyttet.dk og mingarage.net.
I denne episode af min techpodcast spørger jeg blandt andet Anders Kjærulff, om han tror, at vi skal forvente mere - og mere detaljeret overvågning af vores adfærd i fremtiden.
iPhone-test udløste kommentarstorm
Du kan i episoden også høre mine tanker om iPhone SE. Jeg er i forbindelse med min anmeldelse af iPhone SE blevet meget overrasket over, hvor mange føleler denne telefon vækker. Efter to døgn var der over 200 kommentarer på anmeldelsen - og den tæller stadig.
Jeg går desuden tæt på det dilemma som mange smartphonekøbere ofte står i: Behøver jeg en smartphone til 8.000 kroner eller mere? Hvor billigt kan det gøres og hvad går jeg på kompromis med. Jeg forsøger at sætte nogle ord på dette.
VIDEO: Overpris eller mest for pengene – se mobilduellen
Episode 73 (sæson 6) af podcasten er optaget den 30. april 2020. Skriv meget gerne til mig, hvis du har idéer og inputs til podcasten. Min mail er johng@meremobil.dk.
Sådan lytter du til MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.
Du kan finde os på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Hvis du synes om podcasten så må du meget gerne anmelde den eller dele et link med dine venner og følgere. Det vil jeg blive meget taknemmelig for.

Apr 30 2020

36mins

Play

Episode #72: Udfordret Huawei-topmodel og radio sendt fra hjemmekontoret

Podcast cover
Read more
Jeg behandler Huawei P40 Pros gigantiske udfordring og fortæller også hvordan en radiostation via mobilnettet sender live fra værternes eget hjem. Lyt med!
Huawei P40 Pro byder på det aktuelt bedste mobilkamera i verden og leverer i det hele taget fantastisk hardware. Desværre har Huawei store problemer på softwaren. Manglen på Googles apps og de underliggende Google-tjenester påvirker P40 Pro i så negativ en grad, at den er vanskelig at anbefale.
Huawei har gjort hvad de kunne, for at mindske den dårlige oplevelse. Eksempelvis med deres appbutik AppGallery og download af apps direkte fra nettet – altså manuel installation af APK-filer.
Jeg tager hatten af for Huaweis ihærdighed. Desværre er det ikke nok.
Sammen med udviklingsredaktør hos Lyd & Billede, Peter Gotschalk, tages Huawei P40 Pro under kærlig behandling i denne episode. ”Kærlig” er ærligt ment, da hverken Peter eller jeg ønsker Huawei noget dårligt.
Overvejer du om din næste mobil skal være en P40 Pro? Det er en rigtig god grund til at lytte med.
Du kan læse min fulde anmeldelse af Huawei P40 Pro her.
Liveradio fra hjemmet
Coronakrisen rammer alle i en eller anden grad. Hos Nordjyske Medier, der driver radiostationerne ANR og Radio Nordjyske, er nogle af studieværterne sendt hjem.
Jeg taler med den tekniske chef Henrik Poulsen, der løfter sløret for hvordan der kan sendes både direkte og forproduceret radio fra værternes hjemmekontor. I samtalen kommer vi omkring USB-mikrofoner og 4G-dongles samtidigt med vi kigger små 26 år tilbage; hvad ville mulighederne have været dengang, hvis medarbejderne på en radiostadion skulle have en hjemmearbejdsplads?
Stor tak til nostalgisiten DanskRadio.dk for at levere et helt unikt lydklip til denne podcastepisode.
Jeg kommer desuden omkring Samsung Galaxy Z Flip. Hvordan fungerer en klaptelefon anno 2020? Kom tæt på fordele og udfordringer.
Læs anmeldelsen af Galaxy Z Flip her. Se desuden videoanmeldelsen af Samsung Galaxy Z Flip.
Jeg har optaget episode 72 (sæson 6) af podcasten den 2. april 2020. Skriv meget gerne til mig, hvis du har idéer og inputs til podcasten. Min mail er johng@meremobil.dk.
Sådan lytter du til MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.
Du kan finde os på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Hvis du synes om podcasten, så må du meget gerne anmelde den eller dele et link. Det vil jeg blive meget taknemmelig for.

Apr 03 2020

53mins

Play

Episode #71: Derfor er vi vilde med streaming

Podcast cover
Read more
TV-serier og film via Netflix, HBO og ViaPlay er vildt populært. Hvorfor betaler vi flere hundrede kroner om måneden for adgang på smartphonen? Lyt med her.
Så snart muligheden byder sig rettes næsen mod smartphonens skærm, der gemmer på film og serier i høj kvalitet. At det koster 79, 99 eller 139 kroner om måneden er tilsyneladende sekundært.
I gennemsnit bruger danskerne i gennemsnit 2,3
streamservices. Målgruppen fra 18 til 39 år streamer fra hele 3,5 tjenester i gennemsnit.
Det viser en ny undersøgelse
af danskernes streamingvaner.
Hvorfor er vi så vilde med streaming og hvorfor slipper vi
gerne et par hundrede eller tre om måneden for adgangen til tjenesterne?
- ”Det er nemt og bekvemt. Du kan se film- og serier hvor du
vil og hvornår du vil på hvilken som helst platform. Sådan vil moderne
mennesker have den. Man gider ikke vente til klokken syv på at biografen viser
filmen. Vi vil se film når vi spontant kommer i tanke om det,” forklarer Niels
Frid-Nielsen, kulturkommentator på blandt andet DR og med to årtiers erfaring i
dækningen af film-, serier og kultur.
Så mens fakler og høtyve findes frem med den ene hånd, når YouSee hæver priserne, så betales der flittigt for indhold med den anden.
Udover den lette adgang så handler det også om kvalitet. De
førende instruktører, producere og skuespillere søger mod streaming-mediet og
de originale nye film- og tv-serier.
- ”Det er så godt, at du ikke kan lade være med at se med. Og når de bedste og trendsætterne går over til streaming så vil vi også være med. Vi taler ikke om småfolk. Vi taler om helt store instruktører som Martin Scorsese. Når han går til tv-film, trækker han sine skuespillere med. Se f.eks. den aktuelle The Irisman (2019, Netflix) hvor han har tre topskuespillere; Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci er med i én og samme film,” nævner Niels Frid videre som forklaringen på begejstringen for streaming.
I denne episode af min tech-podcast på MereMobil.dk kommer
du helt tæt på streaming og indholdsudviklingen, der i disse går præger vores
medievaner og hvor smartphonen er omdrejningspunktet.
Telia snød 3
Du kan også møde Telias direktør Thomas Kjærsgaard. Telia snød nemlig konkurrenten 3 på målstregen ved udgangen af fjerde kvartal 2019. Alle forventede, at 3 overhalede Telia og blev det tredjestørste teleselskab i Danmark. 3’s direktør var endda ude og erklære den næste målsætning – at gå efter andenpladsen.
Da kundetallene lå klar havde Telia hentet flere kunder end
mange forventede og beholdt således tredjepladsen. Telia vendte således i
fjerde kvartal nærmest endeløs nedgang til fremgang.
I en ærlig samtale fortæller Thomas Kjærgaard om hans bud på
den overraskende udvikling.
Jeg har optaget episode 71 (sæson 6) af podcasten den 27. februar 2020. Skriv meget gerne til mig, hvis du har idéer og inputs til podcasten. Min mail er johng@meremobil.dk.
Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone,
computer eller smarthøjttaler.
Du kan finde os på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Nysgerrig efter mere? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Der er STORE penge i streaming. Apple har betalt omkring 300
millioner dollars for serien The Morning Show til Apple TV+. David Letterman scorede
to millioner dollars per episode for My Next Guest, der blev produceret til
Netflix. Der er netop nu to sæsoner af Lettermans talkshow.

Feb 27 2020

28mins

Play

Episode #70: Hvor genialt er 120 Hz-skærme egentlig?

Podcast cover
Read more
Skærme med 120 Hz bliver den store skærmnyhed i 2020, mener en ekspert. Bliv klogere på hvad 120 Hz betyder for dig. Hør også om Sonos og mobilopladere.
I år får du højere opdateringshastigheder på din mobilskærm, hvis du køber en af årets topmodeller. Det står klart efter OnePlus har fortalt, at de går på 120 Hz i deres kommende topmodel. Samsung Galaxy S20-serien rygtes også at komme med denne skærmtype. Det samme rygte gælder for Apples kommende topmodeller.
Hvad betyder det for dig, at mobilskærmen opdaterer 120 gange i sekundet fremfor 60 gange, som tilfældet er i dag? Det har jeg spurgt Rasmus Larsen om. Rasmus er indehaver af Flatpanels.dk og ekspert i skærmteknologi.
Rasmus Larsen kan du møde i denne podcastepisode. På forståeligt
dansk sætter han skærmteknologien i perspektiv.
Hvis du interesserer dig for skærmformater, så tjek min podcast-episode #61. Her taler jeg med en professionel videoproducent om formaterne på skærme og videoindhold.
Du kan også komme tættere på EU’s ønske om at alle telefoner skal kunne bruge den samme mobiloplader. Denne sag har kørt i 10 år, men noget tyder på at Europa Parlamentet har tabt tålmodigheden. Der tales nu om lovgivning på området. En sådan lov kan potentielt gøre det ulovligt at sælge telefoner inden for EU, der ikke overholder direktiverne på området.
Jeg har talt med EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S) om sagen.
Efter interviewet står det ret klart, at sagen ret meget handler om Android økosystemet på den ene side og Apples på den anden.
EU
vil igen have én mobiloplader til alt fra iPhone til Samsung
Til slut i episoden handler det om Sonos, der havnet i en regulær shitstorm efter et tiltag, hvor de gerne vil udfase gamle produkter. Håndteringen har været alt andet end professionel.
Episode 70 af tech-podcasten fra MereMobil.dk er optaget den
27. januar 2020. Dette er den første episode i sæson 6.
Hvis du har kommentarer og idéer så send mig gerne en mail.
Min adresse er: johng@meremobil.dk.
Skriv også gerne i kommentarfeltet herunder.
Sådan lytter du til MereMobil.dk
Du kan lytte til podcasten fra din smartphone, computer eller
smarthøjttaler.
Vi er tilgængelige på Android, Apple Podcasts og Spotify samt den nye danske tjeneste Podimo.
Her kan
du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify
Mere til historien
Min ambition er at udgive en ny dansk tech-podcast cirka hver
fjerde uge.

Jan 27 2020

37mins

Play
Loading