OwlTail

Cover image of Finnsk Terapi

Finnsk Terapi

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition. Dette er udgangspunktet for Finnsk Terapi, et ugentligt samtaleprogram, hvor Finn Nørbygaard møder en række kendte danskere, og bringer her sin samtaleterapeutiske værktøjskasse i spil.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Iben Hjelje: "Jeg har pakket den gamle Iben væk"

Iben Hjejle er i øjeblikket optaget af at pleje et nært familiemedlem. For omkring 5 år siden besluttede hun at pakke "den gamle" Iben væk, og har siden været optaget af, hvad Iben Hjejle version 2 består af. Overgangen var et sammenbrud. Inden fulgte hendes "uelegante år". Siden har hun måtte revidere mange af sine tidlige måder at opføre sig på. Hun oplever, at det at kunne mærke sig selv, er den største gevinst.

55mins

2 Jun 2019

Rank #1

Podcast cover

Finnsk Sommerhighlights - Iben Hjejle og Jes Dorph-Petersen

Iben Hjejle er i øjeblikket optaget af at pleje et nært familiemedlem. For omkring 5 år siden besluttede hun at pakke "den gamle" Iben væk, og har siden været optaget af, hvad Iben Hjejle version 2 består af. Overgangen var et sammenbrud. Inden fulgte hendes "uelegante år". Siden har hun måtte revidere mange af sine tidlige måder at opføre sig på. Jes Dorph-Petersen har i mange år lavet en del konfrontatoriske interviews, men bryder sig egentlig ikke om det. Han havde det i mange år vanskeligt med at blive tilfreds med det, han havde lavet. I hans kamp mod alkoholen har Jacob Haugaard ofte været en inspirationskilde. Efter sit sammenbrud omkring alkoholen, måtte han genopfinde sig selv.

54mins

4 Aug 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Pia Kjærsgaard: "Jeg er et ordensmenneske"

Pia Kjærsgaard føler sig meget privilegeret ved at have et arbejde med mange spændende projekter. Som formand for folketinget skal man orienteres om alt, hvad der foregår på Borgen, og det finder hun overordentlig inspirerende. Hendes ledelsesstrategi er ”what you see, is what you get”. Hendes selvværd kommer primært fra hendes mor, tydeligst i sætningen ”Pia, du skal aldrig bøje nakken”. Forældrenes skilsmisse betragter hun stadig som noget af det mest forfærdelige hun har oplevet.

55mins

20 Jan 2019

Rank #3

Podcast cover

Jens Smærup Sørensen: "Min dansklærer sagde, du kan ikke skrive to sætninger"

Jens Smærup Sørensen bor på Mors, han har brug for freden og en "stor himmel". Håbet er afgørende for Jens Smærup Sørensens liv. Hans største inspiration kommer ved at være i naturen, hvor han ikke tænker på sit arbejde. Hans skriverytme er præget af rytmen fra barndomshjemmet på landet. Reaktionen på hans skriveri var i mange år ret negative, men en indre galskab skubbede ham videre. Han har altid haft et religiøst perspektiv i sit arbejde, og der er en mening med hans liv, som han ikke behøver at vide hvad er; det er der andre, der gør.

55mins

3 Feb 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Niels Krause-Kjær: "Jeg får dårlig samvittighed, hvis jeg ikke er produktiv"

Niels Krause-Kjær er af natur optimist. Han får dårlig samvittighed, hvis han ikke er produktiv. At være journalist er for Niels Krause- Kjær først og fremmest saglighed, og en meget stor del af hans personlighed. Hans interesse for det journalistiske startede allerede som barn. Han lever - har han fundet ud af - i en 7-årig livscyklus, og hans jobbeslutninger er ofte udelukkende intuitive.

55mins

22 Sep 2019

Rank #5

Podcast cover

Vincent Hendricks: "Jeg er bare en knast i livets bræt

Vincent Hendricks startede sin offentlige fremtræden i starten af nullerne som studievært på programmet "Tankens magt" på DK4. Han føler, at hans største aktiv som filosofiprofessor er, at han ikke ligner en. I 2007 fik han eliteforskerprisen. Han kan både blive vanvittig optaget af sit arbejde, og vanvittig træt af sit arbejde. Hans ungdom var præget af meget usikkerhed, men han erkender i dag, at han bare "er en knast i livets bræt".

55mins

21 Apr 2019

Rank #6

Podcast cover

Merete Riisager: Det rette tyngdepunkt

Merete Riisager har været en del hængt op her på det sidste ved 3 store aftaler i folketinget.Undervisningsområdet har altid fyldt meget i Merete Riisagers liv. Hun er blevet overrasket overden offentlighed der fulgte med at blive minister. Hun har som minister måtte erkende, at detreelle politiske arbejde indebærer en lang række kompromisser. Hun oplever det som en storforce som minister, at hun har haft en lang række jobs tidligere i livet.

55mins

14 Apr 2019

Rank #7

Podcast cover

Leonora Christina Skov: "Jeg har kunnet møde læserne uden at frygte, de ikke...

Leonora Christina Skov føler, at der er mange udfordringer omkring skriveprocessen, som hun gerne ville undvære, men når hun er i flow i sit skrivearbejde, lever hun fuldt og helt. Hendes oplevelser i hendes opvækst var, at hun skulle præstere for at få kærlighed. Hun har haft stor hjælp til at bearbejde sine barndomsoplevelser ved at skrive dagbog. Hun har fået i samtaleterapi i adskillige år. Først da nogle af hendes nærmeste var døde, kunne hun skrive sin sidste bog.

55mins

10 Feb 2019

Rank #8

Podcast cover

Per Larsen: "Lev i nuet og nyd det"

Per Larsen forbereder sig på endegyldigt at træde ind i pensionistlivet efter en menneskealder i politiet og senest en lang periode som formand i Børnerådet. Han har det bedst med arbejde han kan brænde for. Hans kræftsygdomme har forøget hans appetit på livet på at leve i nuet. Han er stadig meget engageret i hvordan børnene i folkeskolen har det. Hans barndom var præget af meget arbejde. Han følte sig i en periode dårlig behandlet i forbindelse med opklaringen af Blekingegadebanden, en sag, som fyldte hele hans arbejdsdag i mange år.

55mins

17 Feb 2019

Rank #9

Podcast cover

Line Baun Danielsen: "Jeg oplever min krop som min livsledsager"

Line Baun Danielsen oplever sig selv som en tumling, glad i bøtten. Siden hun gik ned med stress for nogle år siden, har hun været fokuseret på sine kropslige signaler. Men arbejdsmæssigt har hun stadig ikke nemt ved at sige "nej". I dag oplever hun sin krop som en "livsledsager". Hun fik meget støtte fra sin familie da hun valgte at opsige sit stressende arbejde.

55mins

18 Aug 2019

Rank #10

Podcast cover

Georg Metz: "Jeg har en form for indre sikkerhed"

Georg Metz skriver en ugentlig 'sur' klumme i dagbladet Information, men føler sig bestemt ikke sur som person. Han erkender, at han er i den sidste del af livet, men nyder stadig sit arbejde som journalist og forfatter. Han føler han er vokset op i et privilegeret hjem. Da han havde problemer i gymnasiet, og forlod det, tog forældrene det med knusende ro. Han skal nok klare sig. Han forsøger at tage kritik af sine bøger rolig, men uberørt af dårlig kritik er han ikke.

55mins

3 Mar 2019

Rank #11

Podcast cover

Marie Krarup: "Jeg ved, at jeg kan noget"

Marie Krarup er meget optaget af at ro. Hun oplever, at det stærkeste kort i hendes arbejde som politiker er at deltage i politiske debatter. Hendes politiske arbejde er en mission for hende. Hun havde mange overvejelser før hun valgte at stille op til Folketinget. Hun oplever, at hendes force både som gymnasielærer og folketingsmedlem, er den samme: at formidle. Hendes selvværd er et produkt af familiens stærke sammenhold.

55mins

17 Mar 2019

Rank #12

Podcast cover

Jes Dorph-Petersen: "Jeg genopfandt mig selv efter mit alkohol-sammenbrud"

Jes Dorph-Petersen har i mange år lavet en del konfrontatoriske interviews, men bryder sig egentlig ikke om det. Han havde det i mange år vanskeligt med at blive tilfreds med det, han havde lavet. I hans kamp mod alkoholen har Jacob Haugaard ofte været en inspirationskilde. Efter sit sammenbrud omkring alkoholen, måtte han genopfinde sig selv. Overordnet er gevinsten af sammenbruddet en ny adgang til at passe på sig selv.

55mins

16 Jun 2019

Rank #13

Podcast cover

Mette Blomsterberg: "Jeg er et gigantisk madøre"

Mette Blomsterberg kan se tilbage på en flere måneder lang turbulent periode. En af hendes virksomheder gik konkurs i starten af januar, og perioden forud for det tærede voldsomt på hendes optimistiske gemyt. I dag ser hun tilbage på beslutningen med stor lettelse. Hun er glad for at hun fik en langsom start indenfor TV med få og små indslag før hun fik den store eksponering. Hun befinder sig overordnet godt i det offentlige rum, for folk "kan godt li` kager og søde sager".

55mins

12 May 2019

Rank #14

Podcast cover

Lotte Andersen: "Jeg har det svært med grupperinger"

Lotte Andersen nyder, at hendes arbejdsområder i øjeblikket er meget forskellige. Hun oplevede for nogle år siden en ulyst til sit arbejde som skuespiller. Hun oplever sig selv i dag som mere skabende end som udøvende kunstner. Hun opfatter retningsskiftet som en konsekvens af, at hun er blevet ældre. Hendes tiltrækning til det musiske er først og fremmest det lyriske element. Hendes oprør mod autoriteter har fyldt – og fylder – meget i Lotte Andersens liv.

54mins

29 Mar 2019

Rank #15

Podcast cover

Tine Götzsche: "Jeg er opdraget til, at der skal være en fast indkomst"

Tine Götzsche har det godt, selv om hendes nye jobsituation som freelancer stadig føles uvant. At springe ud som freelancer er meget anderledes i forhold til, hvordan hun hidtil har arbejdet. Men hun nyder de meget varierede opgaver, hun har haft siden sin opsigelse, som giver hende en ny frihedsfølelse. Det at være journalist har altid været et anker i hendes liv.

55mins

6 Jan 2019

Rank #16

Podcast cover

Finnsk Sommerhighlights - Vincent Hendricks og Pernille Schrøder

Vincent Hendricks startede sin offentlige fremtræden i starten af nullerne som studievært på programmet "Tankens magt" på DK4. Han føler, at hans største aktiv som filosofiprofessor er, at han ikke ligner en. Han kan både blive vanvittigt optaget af sit arbejde og vanvittigt træt af sit arbejde. Pernille Schrøder oplever, at hun står et meget spændende sted i sit liv. Hun er blevet direktør for Nykøbing Falster revyen. Det nye job kommer på et tidspunkt, hvor hun føler at landevejslivet er begyndt at tære på kræfterne.

54mins

14 Jul 2019

Rank #17

Podcast cover

Finnsk Sommerhighlights - Leonora Christina Skov og Jens Smærup Sørensen

Leonora Christina Skov føler, at der er mange udfordringer omkring skriveprocessen, som hun gerne ville undvære. Men når hun er i flow i sit skrivearbejde, lever hun fuldt og helt. Hendes oplevelser i hendes opvækst var, at hun skulle præstere for at få kærlighed. Jens Smærup Sørensen bor på Mors, fordi han har brug for freden og en "stor himmel". Håbet er afgørende for Jens Smærup Sørensens liv. Hans største inspiration kommer ved at være i naturen, hvor han ikke tænker på sit arbejde. Han har altid haft et religiøst perspektiv i sit arbejde, og der er en mening med hans liv, som han ikke behøver at vide hvad er; det er der andre, der gør.

54mins

21 Jul 2019

Rank #18

Podcast cover

Finnsk Sommerhighlights - Marie Krarup og Georg Metz

Marie Krarup oplever, at det stærkeste kort i hendes arbejde som politiker er at deltage i politiske debatter. Hendes politiske arbejde er en mission for hende. Hun havde mange overvejelser før hun valgte at stille op til Folketinget. Hun oplever, at hendes force både som gymnasielærer og folketingsmedlem, er den samme: at formidle. Georg Metz skriver en ugentlig 'sur' klumme i dagbladet Information, men føler sig bestemt ikke sur som person. Han erkender, at han er i den sidste del af livet, men nyder stadig sit arbejde som journalist og forfatter. Han føler, han er vokset op i et privilegeret hjem.

55mins

28 Jul 2019

Rank #19

Podcast cover

Jens Gaardbo: "Jeg er mest glad for min selvironi"

Jens Gaardbo oplever, at det først er efter han blev 60, at han begyndte at finde ud af, hvem han var. Men han er stadig barnlig. Han har aldrig været interesseret i en "lodret karriere" i form af forfremmelser, men mere en "vandret karriere", hvor han afsøger mulighederne i det nuværende job. Han har ikke nogen planer for fremtiden, hverken jobmæssigt eller privat. Den personlige egenskab, som han er mest glad for, er hans selvironi.

55mins

11 Aug 2019

Rank #20