Cover image of Arbetsförmedlingens jobbpodd
Business
Careers
Government

Arbetsförmedlingens jobbpodd

Updated 4 days ago

Business
Careers
Government
Read more

Välkommen till Arbetsförmedlingens jobbpodd! Varje vecka bjuder vi på avsnitt som ger inspiration när du söker jobb. Förslag på ämne eller gäst? Mejla gärna till podcast@arbetsformedlingen.se

Read more

Välkommen till Arbetsförmedlingens jobbpodd! Varje vecka bjuder vi på avsnitt som ger inspiration när du söker jobb. Förslag på ämne eller gäst? Mejla gärna till podcast@arbetsformedlingen.se

Cover image of Arbetsförmedlingens jobbpodd

Arbetsförmedlingens jobbpodd

Latest release on Oct 25, 2020

The Best Episodes Ranked Using User Listens

Updated by OwlTail 4 days ago

Rank #1: 170. Fånga din historia med storycatching

Podcast cover
Read more

Alla sitter vi på historier om livet och några av dem skulle du kunna använda när du söker arbete. Merja Niemi är coach på Storycatching och hon delar med sig av hur du kan fånga just din historia för att kunna berätta den vidare i ett jobbsökarperspektiv.

Gäst: Merja Niemi, coach Storycatching Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Roger Svanell

Musiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Jun 24 2019

16mins

Play

Rank #2: 171. Du vet mer än du vet

Podcast cover
Read more

Du vet mer än du vet att du vet. Låter det förvirrande? Lyssna på avsnittet så lovar jag att föreläsaren och författaren Christer Olsson reder ut det!Gäst: Christer Olsson, föreläsare och författareProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Roger SvanellMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Jul 01 2019

28mins

Play

Rank #3: 186. Sök jobb med en funkis

Podcast cover
Read more

Hur är det att söka jobb med en funkis? Sandra Ristic har en grav synskada och i det här avsnittet berättar hon om vilka fördomar hon mött på arbetsmarknaden och hur hennes väg till arbete har sett ut. Gäst: Sandra Ristic, telefonkommunikatör på Becksmo Kommunikation Programledare: Priya Eklund Tekniker: P-G NordströmMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Hjälp oss att bli bättre genom att svara på några frågor!

Nov 11 2019

9mins

Play

Rank #4: 181. Klara testerna i intervjun

Podcast cover
Read more

Många arbetsgivare idag använder sig av olika typer av tester för att se om kandidaten de har framför sig är rätt person för tjänsten. Det kanske inte är självklart varför olika tester används och vad arbetsgivaren vill få ut av svaren.För att reda ut detta har jag tagit ett snack med Johanna Holmertz från Academic Work. Gäst: Johanna Holmertz, Operations Specialist, Academic Work Programledare: Priya Eklund Tekniker: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Hjälp oss att bli bättre genom att svara på några frågor!

Oct 07 2019

13mins

Play

Rank #5: 174. Trenderna på arbetsmarknaden

Podcast cover
Read more

Det händer grejer på arbetsmarknaden och det kan vara svårt att hänga med. Claes Åberg från TRR berättar vilka trender som finns på arbetsmarknaden just nu och hur man tror att det kommer påverka framtidens yrken.

Gäst: Claes Åberg, kommunikationschef TRR Trygghetsrådet Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: P-G NordströmMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Aug 12 2019

14mins

Play

Rank #6: 172. Hitta de dolda jobben

Podcast cover
Read more

Dolda jobb är inte osynliga, du behöver bara veta var du ska leta!Redaktören från Metrojobb, Anna Åslund, är tillbaka och tipsar om hur du går tillväga för att synliggöra jobben som inte alltid syns!Gäst: Anna Åslund, redaktör MetrojobbProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Jul 15 2019

13mins

Play

Rank #7: 164. VDns bästa jobbsökartips

Podcast cover
Read more

Fredrik Hillelson är VDn som varje läser hundratals ansökningshandlingar och gör mängder med intervjuer.Självklart tog jag chansen att tanka av honom på allt en behöver veta kring hur en arbetsgivare tänker kring ansökningshandlingar, intervjun och mycket mer. Gäst: Fredrik Hillelson, grundare och VD Novare Human Capital ABProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

May 13 2019

16mins

Play

Rank #8: 173. Våga fråga varför du inte får jobbet

Podcast cover
Read more

Trots att du känner att du gjorde bra ifrån dig på anställningsintervjun du var på kan jobbet gå till någon annan. Karriärcoachen Nina Jansdotter tycker att du ska fråga varför du inte fick chansen och i det här avsnittet berättar hon hur du gör!

Gäst: Nina Jansdotter, beteendevetare och karriärcoachProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Sylvester GyanMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Jul 29 2019

10mins

Play

Rank #9: 161. AI och arbetsmarknad

Podcast cover
Read more

Artificiell intelligens är något vi hör talas om mer och mer på arbetsmarknaden.Hanna Thunström från Arbetsförmedlingen reder ut begreppen och berättar vad det innebär för dig som är aktiv på arbetsmarknaden.Gäst: Hanna Thunström, ArbetsförmedlingenProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Mikael JohanssonMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Apr 15 2019

10mins

Play

Rank #10: 160. Högskolevalet nästa!

Podcast cover
Read more

För den som ska söka in till högskola och universitet är det bråttom nu! För den som fortfarande tvekar är detta det perfekta avsnittet för att få reda på varför du ska studera och vad du ska studera för att få jobb efter avslutad utbildning!Gäst: Olle Ahlberg, ArbetsförmedlingenProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Apr 08 2019

6mins

Play

Rank #11: 159. Per Holknekt om entreprenörskap

Podcast cover
Read more

Per Holknekt delar i det här avsnittet med sig av sina tankar kring entreprenörskap, att vara arbetsgivare och livet däremellan. Gäst: Per Holknekt, entreprenör Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Roger SvanellMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Apr 01 2019

16mins

Play

Rank #12: 158. Säg vad du vill med ditt kroppsspråk

Podcast cover
Read more

Säg vad du vill säga utan att säga det! Gabriella Lockwall, kroppsspråksexpert, berättar hur. Gäst: Gabriella Lockwall, kroppsspråksexpert och författare Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Roger SvanellMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Mar 25 2019

20mins

Play

Rank #13: 157. Pitchen för hissen

Podcast cover
Read more

Hissdörrarna öppnas och där står drömarbetsgivaren.Du kliver in, men vad ska du säga?Ellinor Wassberg från Arbetsförmedlingen ger dig verktygen för att du ska kunna skapa en riktigt bra hisspitch för ditt nästa möte med drömarbetsgivaren!Gäst: Ellinor Wassberg, ArbetsförmedlingenProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Mar 18 2019

7mins

Play

Rank #14: 156. Spontanansökan - inte så spontan

Podcast cover
Read more

En spontanansökan är sällan särskilt spontan utan det krävs en hel del förbredelser. Vilka förberedelser som behöver göras tipsar föreläsaren och författaren Joakim Muschött om! Gäst Joakim Muschött, föreläsare och författare Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Roger SvanellMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Mar 11 2019

16mins

Play

Rank #15: 182. Ålder och arbetsmarknad

Podcast cover
Read more

Att prata om ålder och arbetsmarknad är viktigt ur flera olika perspektiv.I det här avsnittet har jag ett samtal med Jesper Olsson från Novare om detta viktiga ämne!Gäst: Jesper Olsson, Senior Consultant, Novare Programledare: Priya Eklund Tekniker: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Hjälp oss att bli bättre genom att svara på några frågor!

Oct 14 2019

13mins

Play

Rank #16: 162. Ta språnget med Tekniksprånget

Podcast cover
Read more

Är du osäker på framtiden? Ta språnget ut på arbetsmarknaden med hjälp av Tekniksprånget! I praktikprogrammet får ungdomar 4 månaders betald praktik för att få chansen att testa ingenjörsyrket. Hedy Mahmoudi och Linnea Bendrot har själva gått programmet och i det här avsnittet berättar de mer om hur det var och vart språnget tog dem. Intresserad? Läs mer på: www.teknikspranget.se

Gäster: Hedy Mahmoudi och Linnea BendrotProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Sylvester GyanMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Apr 29 2019

13mins

Play

Rank #17: 155. Att söka jobb med NPF

Podcast cover
Read more

Delal Apak är VD på Novare Peritos och har stor erfarenhet av att anställa personer med NPF. I veckans avsnitt av podden ger arbetsgivarperspektivet på hur du som har NPF och söker jobb ska tänka. Gäst: Delal Apak, VD Novare Peritos Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Mikael JohanssonMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Mar 04 2019

12mins

Play

Rank #18: 154. Mindfulness för dig som söker jobb

Podcast cover
Read more

När Nina Kjellmark från Arbetsförmedlingen själv sökte jobb upptäckte hon fördelarna med mindfulness - och hon har efter det gått på en mängd meditationskurser och även jobbat som meditationsledare.I veckans avsnitt av Arbetsförmedlingens jobbpodd berättar hon varför mindfulness är bra och hon delar också med sig av sina bästa tips på hur du kommer igång.Gäst: Nina Kjellmark, ArbetsförmedlingenProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Feb 25 2019

16mins

Play

Rank #19: 153. Sommarjobb – hög tid att söka!

Podcast cover
Read more

Sommaren kan tyckas långt bort men för den som söker sommarjobb är det bråda dagar!Anna Åslund ger dig de  bästa sommarjobbstipsen i det här avsnittet - lyssna noga nu!Gäst: Anna Åslund, redaktör och journalist MetrojobbProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Feb 18 2019

16mins

Play

Rank #20: 183. Låt storytelling hjälpa dig i karriären

Podcast cover
Read more

Storytelling. Att berätta en berättelse. En berättelse som kan hjälpa dig framåt i karriären. Hur storytelling kan hjälpa dig berättar Elisabeth Aguilera från Arbetsförmedlingen om i det här avsnittet. Hon berättar också en egen fascinerande story om sin egen karriär.Gäst: Elisabeth Aguilera, Arbetsförmedlingen Programledare: Priya Eklund Tekniker: P-G NordströmMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

Hjälp oss att bli bättre genom att svara på några frågor!

Oct 21 2019

13mins

Play