OwlTail

Cover image of Arbetsförmedlingens jobbpodd

Arbetsförmedlingens jobbpodd

Välkommen till Arbetsförmedlingens jobbpodd! Varje vecka bjuder vi på avsnitt som ger inspiration när du söker jobb. Förslag på ämne eller gäst? Mejla gärna till podcast@arbetsformedlingen.se. Avsnitten finns även på Arbetsförmedlingens playtjänst: arbetsformedlingen.se/play. Där hittar ni även textversioner av avsnitten.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

183. Låt storytelling hjälpa dig i karriären

Storytelling. Att berätta en berättelse. En berättelse som kan hjälpa dig framåt i karriären. Hur storytelling kan hjälpa dig berättar Elisabeth Aguilera från Arbetsförmedlingen om i det här avsnittet. Hon berättar också en egen fascinerande story om sin egen karriär.Gäst: Elisabeth Aguilera, Arbetsförmedlingen Programledare: Priya Eklund Tekniker: P-G NordströmMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer. Hjälp oss att bli bättre genom att svara på några frågor!

13mins

21 Oct 2019

Rank #1

Podcast cover

170. Fånga din historia med storycatching

Alla sitter vi på historier om livet och några av dem skulle du kunna använda när du söker arbete. Merja Niemi är coach på Storycatching och hon delar med sig av hur du kan fånga just din historia för att kunna berätta den vidare i ett jobbsökarperspektiv. Gäst: Merja Niemi, coach Storycatching Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Roger Svanell Musiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

16mins

24 Jun 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

171. Du vet mer än du vet

Du vet mer än du vet att du vet. Låter det förvirrande? Lyssna på avsnittet så lovar jag att föreläsaren och författaren Christer Olsson reder ut det!Gäst: Christer Olsson, föreläsare och författareProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Roger SvanellMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

28mins

1 Jul 2019

Rank #3

Podcast cover

174. Trenderna på arbetsmarknaden

Det händer grejer på arbetsmarknaden och det kan vara svårt att hänga med. Claes Åberg från TRR berättar vilka trender som finns på arbetsmarknaden just nu och hur man tror att det kommer påverka framtidens yrken. Gäst: Claes Åberg, kommunikationschef TRR Trygghetsrådet Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: P-G NordströmMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

14mins

12 Aug 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

186. Sök jobb med en funkis

Hur är det att söka jobb med en funkis? Sandra Ristic har en grav synskada och i det här avsnittet berättar hon om vilka fördomar hon mött på arbetsmarknaden och hur hennes väg till arbete har sett ut. Gäst: Sandra Ristic, telefonkommunikatör på Becksmo Kommunikation Programledare: Priya Eklund Tekniker: P-G NordströmMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer. Hjälp oss att bli bättre genom att svara på några frågor!

9mins

11 Nov 2019

Rank #5

Podcast cover

172. Hitta de dolda jobben

Dolda jobb är inte osynliga, du behöver bara veta var du ska leta!Redaktören från Metrojobb, Anna Åslund, är tillbaka och tipsar om hur du går tillväga för att synliggöra jobben som inte alltid syns!Gäst: Anna Åslund, redaktör MetrojobbProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

13mins

15 Jul 2019

Rank #6

Podcast cover

164. VDns bästa jobbsökartips

Fredrik Hillelson är VDn som varje läser hundratals ansökningshandlingar och gör mängder med intervjuer.Självklart tog jag chansen att tanka av honom på allt en behöver veta kring hur en arbetsgivare tänker kring ansökningshandlingar, intervjun och mycket mer. Gäst: Fredrik Hillelson, grundare och VD Novare Human Capital ABProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

16mins

13 May 2019

Rank #7

Podcast cover

181. Klara testerna i intervjun

Många arbetsgivare idag använder sig av olika typer av tester för att se om kandidaten de har framför sig är rätt person för tjänsten. Det kanske inte är självklart varför olika tester används och vad arbetsgivaren vill få ut av svaren.För att reda ut detta har jag tagit ett snack med Johanna Holmertz från Academic Work. Gäst: Johanna Holmertz, Operations Specialist, Academic Work Programledare: Priya Eklund Tekniker: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer. Hjälp oss att bli bättre genom att svara på några frågor!

13mins

7 Oct 2019

Rank #8

Podcast cover

173. Våga fråga varför du inte får jobbet

Trots att du känner att du gjorde bra ifrån dig på anställningsintervjun du var på kan jobbet gå till någon annan. Karriärcoachen Nina Jansdotter tycker att du ska fråga varför du inte fick chansen och i det här avsnittet berättar hon hur du gör! Gäst: Nina Jansdotter, beteendevetare och karriärcoachProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Sylvester GyanMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

10mins

29 Jul 2019

Rank #9

Podcast cover

161. AI och arbetsmarknad

Artificiell intelligens är något vi hör talas om mer och mer på arbetsmarknaden.Hanna Thunström från Arbetsförmedlingen reder ut begreppen och berättar vad det innebär för dig som är aktiv på arbetsmarknaden.Gäst: Hanna Thunström, ArbetsförmedlingenProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Mikael JohanssonMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

10mins

15 Apr 2019

Rank #10

Podcast cover

160. Högskolevalet nästa!

För den som ska söka in till högskola och universitet är det bråttom nu! För den som fortfarande tvekar är detta det perfekta avsnittet för att få reda på varför du ska studera och vad du ska studera för att få jobb efter avslutad utbildning!Gäst: Olle Ahlberg, ArbetsförmedlingenProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

6mins

8 Apr 2019

Rank #11

Podcast cover

159. Per Holknekt om entreprenörskap

Per Holknekt delar i det här avsnittet med sig av sina tankar kring entreprenörskap, att vara arbetsgivare och livet däremellan. Gäst: Per Holknekt, entreprenör Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Roger SvanellMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

16mins

1 Apr 2019

Rank #12

Podcast cover

158. Säg vad du vill med ditt kroppsspråk

Säg vad du vill säga utan att säga det! Gabriella Lockwall, kroppsspråksexpert, berättar hur. Gäst: Gabriella Lockwall, kroppsspråksexpert och författare Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Roger SvanellMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

20mins

25 Mar 2019

Rank #13

Podcast cover

157. Pitchen för hissen

Hissdörrarna öppnas och där står drömarbetsgivaren.Du kliver in, men vad ska du säga?Ellinor Wassberg från Arbetsförmedlingen ger dig verktygen för att du ska kunna skapa en riktigt bra hisspitch för ditt nästa möte med drömarbetsgivaren!Gäst: Ellinor Wassberg, ArbetsförmedlingenProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

7mins

18 Mar 2019

Rank #14

Podcast cover

156. Spontanansökan - inte så spontan

En spontanansökan är sällan särskilt spontan utan det krävs en hel del förbredelser. Vilka förberedelser som behöver göras tipsar föreläsaren och författaren Joakim Muschött om! Gäst Joakim Muschött, föreläsare och författare Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Roger SvanellMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

16mins

11 Mar 2019

Rank #15

Podcast cover

162. Ta språnget med Tekniksprånget

Är du osäker på framtiden? Ta språnget ut på arbetsmarknaden med hjälp av Tekniksprånget! I praktikprogrammet får ungdomar 4 månaders betald praktik för att få chansen att testa ingenjörsyrket. Hedy Mahmoudi och Linnea Bendrot har själva gått programmet och i det här avsnittet berättar de mer om hur det var och vart språnget tog dem. Intresserad? Läs mer på: www.teknikspranget.se Gäster: Hedy Mahmoudi och Linnea BendrotProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Sylvester GyanMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

13mins

29 Apr 2019

Rank #16

Podcast cover

155. Att söka jobb med NPF

Delal Apak är VD på Novare Peritos och har stor erfarenhet av att anställa personer med NPF. I veckans avsnitt av podden ger arbetsgivarperspektivet på hur du som har NPF och söker jobb ska tänka. Gäst: Delal Apak, VD Novare Peritos Programledare: Priya Eklund Inspelningsansvarig: Mikael JohanssonMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

12mins

4 Mar 2019

Rank #17

Podcast cover

154. Mindfulness för dig som söker jobb

När Nina Kjellmark från Arbetsförmedlingen själv sökte jobb upptäckte hon fördelarna med mindfulness. I det här avsnittet av Arbetsförmedlingens jobbpodd berättar hon hur mindfulness hjälpte henne när hon sökte jobb. Gäst: Nina Kjellmark, ArbetsförmedlingenProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

16mins

25 Feb 2019

Rank #18

Podcast cover

153. Sommarjobb – hög tid att söka!

Sommaren kan tyckas långt bort men för den som söker sommarjobb är det bråda dagar!Anna Åslund ger dig de  bästa sommarjobbstipsen i det här avsnittet - lyssna noga nu!Gäst: Anna Åslund, redaktör och journalist MetrojobbProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Andreas DamgaardMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

16mins

18 Feb 2019

Rank #19

Podcast cover

163. Do’s and dont’s i dina ansökningshandlingar

Råden är många när det kommer till ansökningshandlingar och i det här avsnittet delar redaktören Anna Åslund med sig av sina tankar kring vad du inte får missa och vilka missar du inte får göra! Gäst: Anna Åslund, redaktör och journalist MetrojobbProgramledare: Priya EklundInspelningsansvarig: Roger SvanellMusiken som hörs i avsnittet är Kevin MacLeod - Plain Loafer.

23mins

6 May 2019

Rank #20