OwlTail

Cover image of Ecofashionista

Ecofashionista

Ecofashionista är din guide till hållbart mode.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

S09e09 När second hand inte är hållbart

I säsongens sista avsnitt pratar vi om hur vi ser en tendens till att multinationella fas fashion-bolag börjar köpa in sig på second hand-sajter. Något som gör att vi konsumenter kan bli lurade när vi tror oss göra hållbara val. 

18mins

5 Jul 2021

Rank #1

Podcast cover

S09E08 - När insamlade kläder hamnar i fel händer

Många skänker kläder till välgörenhetsorganisationer men det finns viss problematik kring att inte lämna direkt till organisationerna. Detta tar vi upp i veckans avsnitt. Vi avhandlar även Erikas överfulla garderob och Angelica tipsar om hur du kan fira framgång utan att konsumera nytt.

22mins

19 Apr 2021

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

S09E07 - Vi gästas av Systranas Gröna

Den här veckan är det Lidköpings hållbara modevecka och vi uppmärksammar detta genom att gästas av Systrarnas gröna som är en härlig second hand-butik i Lidköping. Vi pratar hållbart mode, second hand och hur det går att få second hand att kännas fräscht. 

34mins

5 Apr 2021

Rank #3

Podcast cover

S09E06 - Så aktiverar du din garderob

I veckans avsnitt ger vi dig massor av bra tips på hur du aktiverar din garderob. För att använda sig av det vi redan har i våra garderober är ju verkligen det mest hållbara alternativet när det kommer till mode.

18mins

29 Mar 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

S09E05 - Nya pademiaccessoarer

I veckans avsnitt pratar vi om stilutmaningar som aktiverar din garderob, hållbara modeveckor och mode i pandemins fotspår. 

15mins

22 Mar 2021

Rank #5

Podcast cover

S09E04 - Från ytligheter till djupligheter

Vi pratar om vilka beteendemönster som ligger bakom hur vi konsumerar. Och hur vi själva ibland gömmer oss bakom att något är köpt på second hand för att rättfärdiga våra köp. 

27mins

22 Feb 2021

Rank #6

Podcast cover

S09E03 - Köpstopp, kristaller och hållbar coaching

Erika har börjat fundera på hur hållbar framställningen av alla kristaller och skönhetsredskap i olika naturmaterial som har dykt upp egentligen är. Och vi bestämmer att Angelica ska coacha Erika till att bli bättre på att sälja saker. Vi landar även nästan i att köra ett köpfritt år när det kommer till kläder, skor och accessoarer.

28mins

1 Feb 2021

Rank #7

Podcast cover

S09E02 - Hållbart mode berör alla

Vad har socialantropologi med kläder att göra? Vem är Erikas nya idol? Och vad är #tänkomstilchallenge för något? Allt detta och mer därtill får ni reda på om ni lyssnar på veckans avsnitt. 

21mins

25 Jan 2021

Rank #8

Podcast cover

S09E01 - Så byter du kläder på distans

Vi inleder säsong nio med att prata om två roliga kläd- och accessoarbytarprojekt som är igång just nu. Vilka är superbra exempel på hur det går att anamma klädbytaraktiviteter även i tider av social distansering. Och så får ni veta varför i hela fridens namn Angelica söker på Erikas trosor på Google. 

22mins

18 Jan 2021

Rank #9

Podcast cover

S08E08 - Jultröjor och piffiga hemmaoutfits

I veckans avsnitt avhandlar vi de orimligt dyra och ohållbara jultröjorna, hur det går att behålla piffet och använda sin garderob även på hemmakontoret och vad det är för spännande som snart landar i Erikas brevlåda. 

17mins

16 Nov 2020

Rank #10