OwlTail

Cover image of Roanne Van Voorst

Roanne Van Voorst

16 Podcast Episodes

Latest 26 Nov 2022 | Updated Daily

Episode artwork

The Future of Veganism with Roanne Van Voorst, the Pressure of Societal Beauty Standards and Nostalgia

Just Between Us

Transcription: https://docs.google.com/document/d/1sZMhHjHARh0V_Uof2ILq0sj_z8nMUXrOgNM4Fn2Ex1E/edit?usp=sharingGossip! Good, bad or feathers? Wait, what? Who is someone you really like? First, the duo answer a listener's question about their close relationship with their father being impacted by how often he comments on women's beauty and pushes beauty standards on her. It opens up a huge conversation about our looks-based society. Then, they interview future-anthropologist Roanne Van Voost about veganism, climate change, and a world where eating animals becomes as taboo as smoking cigarettes. And finally, nostalgia! Producer Melisa joins us to talk about what we are nostalgic for. Lite Brite for the win.This has been a Forever Dog production Produced by Melisa D. MontsExecutive produced by Brett Boham, Joe Cilio, Alex Ramsey, and Tracy SorenTo listen to this podcast ad-free Sign up for Forever Dog Plus at foreverdogpodcasts.com/plusCheck out video clips of our podcasts on Youtube at youtube.com/foreverdogteamAnd make sure to follow us on Twitter, instagram and Facebook at ForeverDogTeam to keep up with all of the latest Forever Dog News Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

1hr 27mins

2 Feb 2022

Episode artwork

The Future Of Food Excludes Meat with Roanne Van Voorst

The Dolewite Podcast

Roanne Van Voorst is a Dr. in Futures-Anthropology and author of ONCE UPON A TIME WE ATE ANIMALS: THE FUTURE OF FOOD.

22mins

19 Jan 2022

Similar People

Episode artwork

#237 Roanne van Voorst - De 'antropoloog van de toekomst'

Eindbazen

Roanne van Voorst is futurologisch antropoloog. Antropologie is een sociale wetenschap. ‘‘Je zit tussen de mensen en doet onderzoek’’, legt Van Voorst uit. Voor Michel Vos een nieuwe invalshoek voor ‘Dosier Eindbazen richting de toekomst’.Michel praat met gasten over de vraagstukken van vandaag de dag. Centraal staat de vraag of het goed komt met de mensheid. Niet alleen de komende jaren, maar ook daarna. Roanne van Voorst is onderzoeker, schrijver, journalist, spreker en universitair docent. Ze deed onder meer onderzoek in Indonesië, Groenland en publiceerde meerdere boeken.Van Voorst is doordrongen van het feit dat er grote vraagstukken zijn, maar hoop is volgens haar zeker op zijn plaats. ‘‘Op dit moment staan er veel dingen te gebeuren, maar tegelijkertijd heb ik wel het idee dat er super interessante oplossingen te wachten staan. En die komen uit een onverwachte hoek.’’De besluiten die we nemen en de houding die we hebben, dat kan een grote impact hebben zo stelt Van Voorst. ‘‘Als ik zeg dat het geen zin meer heeft, dat ik bijvoorbeeld niks kan doen aan de klimaatcrisis, dan ga je vanzelf niets meer doen. De toekomst bestaat nog niet. Ik vind het bijna een verantwoordelijkheid om daarom hoopvol te blijven. Daarom kijk ik naar oplossingen en blijf ik hoop houden.’’Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

1hr 51mins

24 Oct 2021

Episode artwork

4 // Roanne van Voorst – Quantified love

The HyperClick Podcast

With technology, we are exploring new types of intimacy. But, which one are we losing? The more we rely on technology to know who to like, love or find attractive, the more we might ignore our intuition – Maybe even distrust our own feelings. Will algorithms become a modern version of the arranged marriage? Will we unlearn how to flirt the more we use dating apps? And what is a smart orgasm?  In this episode, I will be talking about data and intimacy with futures-anthropologist Roanne van Voorst. Currently, she’s working on a book about the future of love. We’re exploring this topic in three parts, the future of friendship, romance, sex. We already feel empathy for robot vacuums, and in 2050, it might be even normal that ten per cent of people will have sex with a robot and want to live with one; what does that mean for the future of human connections?

1hr 13mins

30 Jun 2021

Most Popular

Episode artwork

Ooit aten we dieren (met Roanne van Voorst)

De Rudi & Freddie Show

#115. Wereldwijd zijn er ongeveer 20 miljard kippen, 1,5 miljard koeien, 1,2 miljard schapen en 1 miljard varkens. Deze dieren worden in rap tempo opgekweekt, geslacht, verpakt, vervoerd, verkocht en vervolgens opgegeten. Op dit moment zijn er 20 miljard kippen. Over een paar maanden zijn er weer 20 miljard nieuwe kippen. En dan weer. En weer.Wetenschappers zijn het erover eens dat kippen, koeien, schapen, varkens en ook de meeste vissen zowel stress als pijn kunnen ervaren, net als mensen.Het is eveneens bekend dat verreweg de meeste dieren in de moderne vlees- en zuivel industrie een ellendig leven leiden. Ze worden voortdurend zwanger gemaakt, hun kinderen worden kort na de geboorte weggenomen, hun leefruimte is zeer beperkt, en hun slachting is zo naar dat de meeste mensen er geen filmpjes van kunnen kijken. En dan zijn er ook nog miljarden dieren die meteen worden gedood, bijvoorbeeld de haantjes die direct in de versnipperaar gaan omdat ze geen eieren leggen en dus geen ‘economisch nut’ hebben. Alleen al in Nederland gaat het om 45 miljoen haantjes per jaar.Wie de schaal van dit lijden tot zich door laat dringen, vraagt zich af waarom we het er niet iedere dag over hebben, en het niet iedere dag op de voorpagina staat. De Amerikaanse journalist Ezra Klein spreekt ook wel van ‘The Green Pill’. Als je eenmaal weet hoe gigantisch de vlees- en zuivelindustrie is geworden, en hoe groot het lijden van miljarden dieren, dan is het moeilijk om het ooit nog te ont-weten.Hoe zullen de historici van de toekomst terugkijken op de manier waarop we met dieren omgaan? Zal dat op dezelfde manier zijn zoals wij nu terugkijken op de heksenverbrandingen, de slavernij en de mensenoffers van de middeleeuwers, de oude Grieken en de oude Egyptenaren?Dat is het vertrekpunt van het gesprek dat Jesse en ik (Rutger) hadden met Roanne van Voorst, die het schokkende maar ook hoopgevende boek 'Ooit aten we dieren' schreef.

59mins

27 Mar 2021

Episode artwork

Ooit aten we dieren (met Roanne van Voorst)

De Correspondent

Een nieuwe aflevering van De Rudi & Freddie Show! Met dit keer als gast de antropoloog Roanne van Voorst, die een confronterend én hoopgevend boek schreef over de opkomst en toekomst van het veganisme: Ooit aten we dieren.

59mins

27 Mar 2021

Episode artwork

#31 - Antropoloog Roanne van Voorst over vlees eten, seksrobots en sloppenwijken

Brainwash

Ze woonde een jaar in een van de armste sloppenwijken van Indonesië, leefde tussen de Inuït-jagers op Groenland, en leent seksrobots van robotfabrieken om veldwerk te doen: Roanne van Voorst. Als schrijver en antropoloog van de toekomst maakt ze toekomstscenario’s die ze baseert op dingen die nu al realiteit zijn. Aan de hand van muziek spreekt ze met Floortje Smit.

46mins

9 Oct 2020

Episode artwork

The Braveheart Club #35 Roanne van Voorst blikt terug op de mooie inzichten van haar gasten

The BraveHeart Club Podcast met Roanne van Voorst

Dit is alweer de laatste episode van de Braveheart Club Podcast. Vandaag geeft Roanne een terugblik op de mooie inzichten van haar gasten. Want hoewel hun verhalen totaal verschillend waren, kwamen er een aantal thema’s en lessen consequent uit naar voren. Over hoe je succesvol kunt zijn door lef te hebben. Over hoe je je dapperste leven kunt leiden. Over hoe je jezelf dat randje over kunt tillen, als de muur te hoog lijkt. En die lessen heeft ze in deze laatste episode voor je verzamel. En dit deed ze eigenlijk vooral ook voor zichzelf, want reminders over moed, die kunnen we allemaal wel gebruiken. Meer over de door Roanne ontwikkelde angst-overkom trainingen lees je op www.fearlesslyfearful.com

17mins

5 Jun 2020

Episode artwork

Een plantaardige toekomst = een betere wereld met Roanne van Voorst

Lijf & Leden

Journalist en antropoloog Roanne van Voorst schreef het boek Ooit aten we dieren, waarin ze betoogt dat over een aantal decennia plantaardig eten de norm zal zijn. We hebben een bijzonder gesprek over dierenleed, de vleesjuwelier en chocoladebroodjes in Spanje.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

1hr 17mins

25 Feb 2020

Episode artwork

#11 Roanne van Voorst over omgaan met angsten en uitdagingen

Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen

Roanne van Voorst is schrijver, onderzoeker en antropoloog. Ze woonde in sloppenwijken en conflictgebieden en geeft trainingen op het gebied van angst en productiviteit. In haar vrije tijd is ze klimmer. In deze podcast praten we over angst en hoe hiermee om te gaan. Wat is angst nu eigenlijk? En wat gebeurt er op het moment dat je angst ervaart? Hoe kun je ermee omgaan? Kom je er vanaf, of blijft het altijd onderdeel van jouw leven? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens dit mooie gesprek. Ik biecht mijn eigen angsten op en we hebben het uitgebreid over onze eigen ervaringen op het gebied van uitdagingen, groei en reizen. Heb je een angst, in welke vorm dan ook (denk aan: alleen wandelen, enge mannen in het bos, hooglanders, hoogte en meer) dan gaat deze podcast je ongetwijfeld helpen om met een andere blik naar angsten te kijken en er mee om te gaan.Volg Roanne hier:– Website Roanne van Voorst: https://roannevanvoorst.com/– Fearlessly Fearful – Overcome your fears: https://fearlesslyfearful.com/– Instagram: https://www.instagram.com/roannevanvoorst/– Facebook: https://www.facebook.com/IamFearlesslyFearful/Wil je de podcast een warm hart toedragen en helpen om hem in de lucht te houden? Dan zou het tof zijn als je een petje af wilt nemen en een kleine donatie wilt doen. Dit kan hier: https://avontuurlijkevrouwen.nl/doneren/

1hr 14mins

23 Feb 2020

Loading