OwlTail

Cover image of Cornel Amariei

Cornel Amariei

4 Podcast Episodes

Latest 18 Mar 2023 | Updated Daily

Episode artwork

Cornel Amariei. Limitele sunt în cap, nu în realitate. Și de ce să ai o colecție de pasiuni

Vast and Curious, cu Andreea Roșca

Cornel Amariei este cofondator al .lumen, un startup înființat în 2020 cu o misiune teribil de ambițioasă - aceea de a folosi tehnologia și inteligența artificială pentru a da ”ochi” oamenilor orbi. Ochelarii pentru nevăzători la care lucrează .lumen reprezintă un proiect de cercetare probabil unic în lume. A câștigat în 2021 o finanțare de nouă milioane euro de la European Innovation Council, unul dintre cele mai pretențioase acceleratoare europene. Și premiul Red Dot: Luminary Award, cel mai prestigios premiul al celei mai importante competiții globale de design. Înainte de .lumen, Cornel a condus departamentul de inovație la Continental. Am vorbit cu Cornel despre originile lui foarte modeste, într-o familie cu părinți și o soră cu dizabilități. Despre cum mama lui l-a inspirat să își învingă limitele și timiditatea și să devină speaker profesionist, despre anii lungi în care au ținut ideea .lumen în viață deși nu exista tehnologia care să o facă posibilă, despre de ce experții nu pot inova, și ce fel de oameni să-ți cauți pentru o echipă fantastică. Am vorbit, de asemenea, despre ceva ce avem amândoi în comun: o anumită timiditate și nesiguranță care ne face să părem uneori aroganți. L-am rugat pe Cornel să îmi explice ce va fi posibil când ochelarii .lumen vor deveni produs de serie și legătura între multiplele lui pasiuni și capacitatea de a rezolva probleme imposibile. Cornel Amariei are 28 de ani și locuiește și lucrează în Cluj, împreună cu întreaga echipă de profesioniști români care lucrează pentru .lumen. * Acest podcast este prezentat de eMAG, o companie care crede în educație și în puterea oamenilor de a folosi tehnologia pentru a crea un viitor mai bun. Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  *** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

1hr 6mins

29 Apr 2022

Episode artwork

Când tehnologia aduce lumină în întuneric, cu Cornel Amariei CEO @ .lumen

Brain it Forward

Brain it Forward este un podcast pentru manageri, lideri și antreprenori. Ana Maria Diceanu, Managing Director Brain 4 Strategy, alături de un co-host și un invitat dezbat probleme actuale și vin cu soluții practice pentru ele. Host: Ana Maria Diceanu Co-host: Silvia Jalea – Head of Internal & External Corporate Communication @ ING Bank Invitat: Cornel Amariei – CEO @ .lumen Salut și bine te-am găsit la Brain it Forward, podcastul celor care conduc echipe, companii sau se lansează în afaceri acum 🎤 Astăzi, în al doilea episod al acestei noi serii discutăm despre niste lucruri de care auzim tot mai des, mai ales in ultima vreme, si anume – tehnologie si digitalizare. Ana Maria Diceanu gazda acestui podcast, alături de Silvia Jalea, Head of Internal & External Corporate Communication @ ING Bank, vor discuta cu invitatul ediției, Cornel Amariei, CEO @ .lumen. Inventator, antreprenor, finalist al Global Business Hall of Fame, Cornel Amăriei este românul ce aduce lumină acolo unde este întuneric. Care este scopul invențiilor? Cum găsești investitori pentru ideea ta? Ce sunt „ochelarii” pentru nevăzători? Dacă dorești să afli răspunsul la întrebările de mai sus, stai alături de noi la Brain it Forward. 🎓 Ești pregătit să ne asculți? Pregătește-ți căștile 🎧 sau boxele 🔊 și dă-i play podcastului pentru a afla cum sa aduci valoare consumatorilor - din surse sigure! Show notes 📝 1:25 – Cine este Cornel Amariei și ce face el astăzi? 2:50 – Proiectele lui Cornel 3:40 – Antrepretor, invetator sau angajat? 6:37 – De la idee la produs 10:02 – Cât de greu a fost să găsească Cornel investitori? 16:33 – Sunt investitorii mai voitori să învestească în tehnologie? 19:04 – Titlul lumii din viitor. 21:48 – Care sunt personale cheie care îl ajută pe Cornel în proiectele lui? 23:57 – Inițiativele tech care ajută 26:24 – Viziunea lui Cornel despre tehnologie 31:25 – Unde se vor produce ochelarii pentru nevăzători?

35mins

2 Aug 2021

Similar People

Episode artwork

Morning Glory 9.12.2019 invitat Cornel Amariei, inventator de roboți

Morning Glory cu Răzvan Exarhu

Morning Glory 9.12.2019 invitat Cornel Amariei, inventator de roboți

8 Dec 2019

Episode artwork

Esca și Cornel Amariei

Esca

Cornel Amariei este o persoană aparte. Haide să aflăm mai multe despre viața unui om de știință, care s-ar putea să demită niște mituri. Despre ce am povestit: - autobiografia în 20 de secunde; - prima lui amintire din copilărie; - ”creativitatea vine din a experiementa”; - viața la țară; - ce a învățat de la părinții lui; - ce spune despre el mama sa; - cum era la școală; - ce sport a făcut; - când a primit prima medalie și pentru ce; - perioada școlii generale; - cum a ajuns la liceul privat pe care l-a urmat; - câți roboți a construit în perioada liceului; - primii bani pe care i-a câștigat din invențiile lui; - iubita lui din liceu; - la ce intrumente cântă; - cum a ales facultatea; - de ce a ales 3 facultăți în paralel; - începuturile Lumen; - ce este Lumen; - cum a cunoscut-o pe iubita sa; - ce spune Andreea, iubita sa, despre el; - Back to back; - întâlniri care i-au schimbat viața; - cum descrie generația lui; - ce îi lipsește societății românești; - 10 întrebări esențiale; - când s-a simțit cel mai mândru; - care este defectul de care i-ar plăcea să scape.

1hr 4mins

28 Apr 2019

Most Popular