OwlTail

Cover image of Tijd voor Tips

Tijd voor Tips

Carolien Borgers praat in Tijd voor Tips met bekende media connaisseurs over het boek dat op hun nachtkastje prijkt, de podcast die ze niet op pauze kunnen zetten en de film waar ze keer op keer kippenvel van krijgen. Een kwartier vol content parels voor in je ‘saved for later’ lijstje op de Mohi app.Presentatie: Carolien BorgersProductie: Microphone Media

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Jeangu Macrooy

In deze aflevering vertelt singer-songwriter Jeangu over zijn grote passies naast zingen. Over zijn manier van speuren naar inspirerende prikkels en zoektocht naar de spirituele gedachten rondom ons bestaan. Bij het einde van deze aflevering weet je alles over zijn bewondering voor Taylor Swift en over een animatie serie waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord en die kijkt als een enorme LSD trip.

17mins

17 Feb 2022

Rank #1

Podcast cover

Tim Senders

Deze aflevering met Tim begint bij zijn fascinatie over een van ’s werelds beste podcastmakers en diens drang tot perfectie. Voor je het weet kletsen Tim en Carolien over geluksstofjes die vrijkomen wanneer iemand over zichzelf spreekt en horen we Tim vertellen over hoe er vaak een oordeel schuilt in de vragen van zijn moeder. Als kers op de taart komt er zelfs nog een derde tip voorbij die je niet wil missen!

18mins

3 Feb 2022

Rank #2

Podcast cover

Lucky Fonz III

In deze aflevering praat singer-songwriter Lucky Fonz III met Carolien over de echtheid van het leven. Waarom hij het zo belangrijk vindt dat de content die hij tot zich neemt hem moet raken; het liefst met een rauw randje. Dit alles komt ook terug in de tips van vandaag: hoe kan een boek over een gewoon en simpel leven, zonder spanningsopbouw toch zo intrigerend blijven tot de laatste bladzijde? En als toetje dansbare muziek met intense poëtische teksten die je niet mag missen.

20mins

23 Dec 2021

Rank #3

Podcast cover

Samuel Levie

In deze nieuwe Tijd voor Tips praat Carolien met Samuel Levie (worstmaker, auteur en partner Food Cabinet) naar aanleiding van zijn tip over de Amsterdamse horeca: sex, drugs, rock 'n roll, maar ook de zorgen rondom racisme, de arbeidsomstandigheden en de crisistijd waarin de horeca zich nu verkeert. Daarnaast over een prachtige film met een adembenemende hoofdrolspeelster die het nodige gesprek op gang kan brengen over de verhoudingen en de rollen van mannen en vrouwen binnen de relatie.

15mins

2 Dec 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Janne Schra

Janne Schra legt Carolien Borgers uit waarom ze graag schildert tijdens het luisteren van een podcast. Ook bespreken ze hoe de meest mooie en gevoelige gesprekken kunnen ontstaan door slechts het zingen van een slaapliedje uit de jeugd. Tot slot duiken ze ook nog de wereld van de scheidingsrituelen; hoe werkt dit en waarom zijn ze belangrijk?

15mins

4 Nov 2021

Rank #5

Podcast cover

Anna Gimbrère

Anna vertelt aan Carolien waarom natuurwetten een baken van rust voor haar vormen en waarom ze ook van het lezen van non-fictie juist zo ontspannen wordt. Ze hebben het over het mannen versus het vrouwenbrein, over hoe bomen met elkaar communiceren en wat wij daar als mens nog van kunnen leren.

16mins

21 Oct 2021

Rank #6

Podcast cover

Malou Holshuijsen

Malou praat met Carolien over de verhalen die we onszelf vertellen, over de film die haar heeft doen afvragen of je ook op afstand van je partner kan houden. En waarom verhalen vaak de meeste sympatie voor de grootste klootzak weten op wekken

15mins

23 Sep 2021

Rank #7

Podcast cover

Nina Pierson

Nina vertelt Carolien waarom ze vooral non-fictie tot zich neemt, hoe ze door dit artikel beter heeft leren omgaan met de dood. En wat emotionele arbeid betekent en hoe we daar ook in Nederland een betere rolverdeling in kunnen maken.

18mins

16 Sep 2021

Rank #8

Podcast cover

Julien Althuisius

Julien vertelt Carolien hoe hij heeft geleerd om de schoonheid in platte dingen zien, en juist grote, moeilijke dingen heel tastbaar te maken. Waarom hij na t lezen van dit boek anders door de stad is gaan fietsen en welke documentaire uit 2008 hij grijs heeft gedraaid.

13mins

9 Sep 2021

Rank #9

Podcast cover

Sevilay Maria

In deze aflevering vertelt Sevilay Maria Carolien hoe fotografie haar helpt onthaasten, de kunstenaars tegen wie ze opkijkt en bewondert. En waarom ze op een schaal van 0 tot 10 van gelukkig zijn altijd rond de 8 of 9 zit.

13mins

2 Sep 2021

Rank #10