OwlTail

Cover image of Den sista matpodden

Den sista matpodden

Den sista matpodden är här för att bringa lite ordning i matsamtalet. Här blir det sjukt viktiga ämnen från två kockar med frågor som varken är genomtänkta eller korrekta. Det är oklippt, rakt ut och (förhoppningsvis) äkta med vår vinkel och vår verklighet som måttstock. Varje onsdag landar 30 till 60 minuter pladder i poddlandskapet, det kommer inte att vara proffsigt och det kommer inte alltid vara hörbart. Men! Vi stakar oss, säger ”liksom” hundra gånger per avsnitt, avbryter varandra och det kommer finnas gäster, vilt skilda ämnen, spaningar och matglädje. Hur svårt (eller lätt?) kan det va? Varje avsnitt är det sista See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Avsnitt 5: Kockarnas kamp, Sveriges mästerkock och Toms köttfärs

Vad är det för eländig köttfärs Tom köpt hem som skapar dålig stämning vid matbordet hemma? Måste man prata bebisspråk i mat-tv? Har vi någon framtid med kockar i tv? Ska vi vara med i kockarnas kamp? Frågorna är många och det finns några förvirrade svar att avnjuta denna vecka See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

44mins

8 May 2019

Rank #1

Podcast cover

Avsnitt 4: Pontus Fritihof!

Vi träffar Pontus ”Pontan” Fritihof (tyvärr är ljudet lite dåligt vilket vi inte är skyldiga till men vi hoppas innerligen att det funkar å lyssna på!)Ett otroligt härligt surr om konsten att se sjukt dryg ut på bild. Pontus in the Green house. Den utebliva stjärnan och dom sömnlösa nätterna. Kökshieraki. Om det största misslyckandet/feltänket. Pontus på Brunnsgatan. Varför sket det sig trots framgången i matsalen? Vi snackar om Micke Einarsson (den delen bör inte barn lyssna på). Och självklart om revanschen... Jakten  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

1 May 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 7: Grillhets och bearnaisetest

Kan det vara möjligt att alla dessa män som aldrig någonsin lagar mat annars ska vara tillåtna att ställa sig vid en grill varje sommar? Ingen koll, ingen känsla och inga krav från omvärlden, det här är viktiga saker! Ock Bearnaisen som ska ätas från burk till denna vedervärdiga grillmat, vi testar burk "bea" See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

41mins

22 May 2019

Rank #3

Podcast cover

Avsnitt 6: Linn Söderström!

Vi surrar kvotering, känslan av att vara ingen, jämnställdhet samt kvinnliga förebilder och varför finns det hedersmedlemmar i Årets kock? Ja, mycket frågor. Men finns det några vettiga svar?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 2mins

15 May 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 3: Hur bedömer man hållbarhet?

Det kommer en ny matguide som kommer att mäta hållbarhet och många svänger sig med att de jobbar hållbart. Hur kan man mäta och kontrollera detta? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

31mins

24 Apr 2019

Rank #5