OwlTail

Cover image of Frukostfolket

Frukostfolket

Godmorgon, nu blir det Frukostfolket-podd! Frukostälskarna och livsnjutarna Hanna Stefansson och Johanna Bradford tar nu med lyssnarna hem till deras egna köksbord. Vännerna, som bland annat grundat konceptet Frukostfolket där de vanligtvis anordnar workshops med fokus på frukost och hantverk, tar vidare idén till en härlig frukostpodd. Det kommer pratas frukost - så klart - men även inredning, mode och livet i stort och smått. Om du vill veta allt om Hanna och Johannas bästa frukosttips, nästa drömresa och ta del av livshändelser som två vänner delar med varandra över en kopp kaffe och nybakat bröd - är detta podcasten för dig. Så häll upp en kopp, ta på dig lurarna och gör oss sällskap! En podd från Aller media.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

13. Morgonrutiner

I veckans avsnitt går vi igenom alla rutiner vi själva brukar idka när det kommer till att skapa förutsättningarna för den perfekta sommarfrukosten. Men varje typ av frukostsituation kräver sina egna förberedelser, tex. en badhandduk slängd över axeln, en välfylld termos för att kunna bjuda en förbipasserande granne på en kopp, eller nyplockade sommarbär till yoghurten. Man ångrar aldrig en frukost, välkommen!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

23 Jul 2021

Rank #1

Podcast cover

12. Låt oss gå bananas.

Välkommen till ett hyllningsprogram till allas vår favorit-guleböj, bananen! Den här veckan gör vi ett nischat djupdyk tillsammans stekta bananer, bananpannkakor, mjuka, hårda, riven choklad över, bananbröd - och allt annat man kan tänkas göra av en banan till frukostbuffén. Är du frälst eller foe? Redo att gå bananas med oss?? Välkomna!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

40mins

15 Jul 2021

Rank #2

Podcast cover

11. Sommarfrukost-inköpslistan

Den här veckan tar vi med er på en guidad tur genom mataffären, för att ge er den ultimata inköps-listan till era sommarfrukostar. Dessutom diskuterar vi; vad är grejen med alla melodier som spelas för olika tillstånd hos våra moderna vitvaror? Johanna handdiskar helst med 180 graders havsutsikt, och var går egentligen gränsen för vad som kan betraktas som rimlig "self-made"; är det vid att göra egen filmjölk? Det och mycket annat mysigt i veckans avsnitt av Frukostfolket. Välkomna!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 6mins

8 Jul 2021

Rank #3

Podcast cover

10. Frukost on-the-go

I veckans avsnitt tar det resande frukostfolket dig på en roadtrip genom land och rike, och tipsar om hur du bäst skapar dig en riktigt bra "Ta-med-frukost" att avnjuta på vägen. Dessutom har vi för dig som fått slut på bröd, är trött på att göra frukost själv - eller helt enkelt bara vill uppleva nya platser som erbjuder god frukost - några tips på ställen som erbjuder bra frukost i de södra delarna av vårt avlånga land. Varmt välkomna!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 4mins

2 Jul 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

9. Midsommar-frukosten

Midsommar närmar sig med stormsteg, men vad är det för något den symboliserar egentligen? Minnen - vackra och svåra - delas detta gassande avsnitt av Frukostfolket. Samtidigt tar vi emot tips på vad man kan göra i Göteborg eftersom Hanna är på genomresa. Allt detta och mycket, mycket mer. Vi hörs!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

17 Jun 2021

Rank #5

Podcast cover

8. Det perfekta sommarfrukost-bordet

I veckans avsnitt av Frukostfolket drömmer vi ihop ett scenario där vi kläckt koderna till det perfekta sommarfrukost-bordet. Vad klär man sig i? Vad har man på bordet? Var befinner man sig, och vad har man gjort precis innan så att man ska känna sig förtjänt av den? Mycket står på spel när man ger sig in i såna här svåra utmaningar, men med er hjälp tar vi oss fram till målet. Välkomna!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 3mins

10 Jun 2021

Rank #6

Podcast cover

7. Pyamas-frukoststilen

Vi befinner oss i kluster-firarperoden maj/juni, då Johanna avverkar födelsedagar, mors dag, bröllopsdag om vartannat. Vad gör man när det blir så? Minns forna presenter och önskar sig ny pyjamas är svaret, så idag blir det flera exempel på snygghet i olika former av textilier. Och vilket plagg är det frukostigaste av dem alla? Jo just det; pyjamasen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

4 Jun 2021

Rank #7

Podcast cover

6. Förlossningsfrukosten

Från ett avsnitt till ett annat har Johanna plötsligt fött en bebis!! Begåvad med den enastående timingen att födas mellan två avsnitt, möjliggör den att vi inte ens nu behöver uppleva en vecka utan Frukostfolket. Tack, gudskelov, bebisen. Hoppas ni laddat upp med en rejäl kanna av er bästa varna dryck, för nu blir det förlossningsberättelse för hela slanten. Häng med!!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

55mins

28 May 2021

Rank #8

Podcast cover

5. Den franska frukosten

Vi har intagit mången frukost i våra dar, men den franska är som ingen annan. I den bästa av världar saknar den både början och slut, och man inmundigar den tillsammans med vänner i samma pyjamas man vaknade i, för att senare kura upp med ett glas vin i på kvällen. Vad gör en fransk frukost fransk? Finns den franska frukosten alls, eller är det en dröm lika magisk som en fluffig croissant? Följ med i dagens avsnitt så tar vi er genom allt en fransk frukost har att erbjuda!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

59mins

20 May 2021

Rank #9

Podcast cover

4.Födelsedagsveckan

Johanna har fyllt år, och i vanlig ordning har detta en tendens av att sprida ut sig några dagar då olika konstellationer ska ha sitt, tårtrester fyller kylskåpet och den allmäna trevnaden rinner över och lägger sig som en vårig atmosfär över hela veckan. Och vad är det för fel med det, om vi får fråga. Kan det inte vara på sin plats att lägga till 'födelsedagsveckan' till traditionerna rätt och slätt? Dessutom, avbön för stockholmskaffe-ställen, veckan i regnbågsfärger och en yogalektion. Välkomna!!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

54mins

14 May 2021

Rank #10