OwlTail

Cover image of Perspektiver på forældreskab
Kids & Family
Society & Culture
Parenting
Relationships

Perspektiver på forældreskab

Updated 8 days ago

Kids & Family
Society & Culture
Parenting
Relationships
Read more

Perspektiver på forældreskab - en podcast om alt det der sker hos forældre og baby, i tiden fra undfangelsen og de første år. Om det er svært, det der er dejligt. Om graviditet, amning, bleer, parforhold, søvn - og mangel på samme, og om alt det der rører sig når man skal være eller lige er blevet familie. Dine værter: Anita Andersen fra http://www.baerkaerligt.dk/ og Birgitte Kassa fra www.minfamilievejleder.dk

Read more

Perspektiver på forældreskab - en podcast om alt det der sker hos forældre og baby, i tiden fra undfangelsen og de første år. Om det er svært, det der er dejligt. Om graviditet, amning, bleer, parforhold, søvn - og mangel på samme, og om alt det der rører sig når man skal være eller lige er blevet familie. Dine værter: Anita Andersen fra http://www.baerkaerligt.dk/ og Birgitte Kassa fra www.minfamilievejleder.dk

Best weekly hand curated episodes for learning

Cover image of Perspektiver på forældreskab

Perspektiver på forældreskab

Latest release on Dec 10, 2020

Best weekly hand curated episodes for learning

The Best Episodes Ranked Using User Listens

Updated by OwlTail 8 days ago

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Rank #1: Juleafslutning og work/life balance

Podcast cover
Read more

Hvorfor er der gået så længe, inden vi har lavet et nyt afsnit? Og hvordan klarer man overhovedet den der balance mellem podcast, virksomhed, familieliv og økonomi - I det her afsnit giver vi en lille opdatering om vores eget privatliv, og hvorfor der går lidt for længe mellem, at du hører fra os; og så snakker vi om, hvordan vi og andre helt generelt kan finde den ønskede balance mellem work/life. Og så siger vi glædelig jul og godt nytår!

Dec 10 2020

1hr 3mins

Play

Rank #2: Bedre fødsler - om svigt, samtykke og traumer i forbindelse med fødslen

Podcast cover
Read more

På facebook er der startet en bølge, hvor kvinder og fagfolk deler deres fødselsoplevelser - og de svigt som de har oplevet. Det er blevet til en større samling af vidnesbyrd som skal bruges til at råbe politikerne op.

I dette afsnit tager vi stafetten op, og med afsæt i både vores faglighed og personlige oplevelser taler vi om, hvad det er der kan gå galt under en fødsel, og hvorfor det er så vigtigt at der bliver ændret i både systemet og fødselskulturen.

Du kan finde facebookgruppen her: https://www.facebook.com/groups/270465627419733

Nov 02 2020

57mins

Play

Similar Podcasts

Kulturkritisk Podcast

Den Anden Mødregruppe

Tryg Amning

Baby-steps Ergoterapi

Hvad vi egentlig ved om børns trivsel

Fødsel og Familielivs Podcast

MOR Podcastserien

Mødregruppen Podcast

Den orgasmiske fødsel

Efterveer

Ville du gøre det igen?

MØDREGRUPPEN

Shh, det taler vi ikke om

Ønskebarnet

Trygge Maver og Trygge Forældre

Rank #3: Interview med Maj Wismann, om sexsualitet i forældreskabet

Podcast cover
Read more

Maj Wismann er klinisk sexolog og parterapeut. Efter vores forrige afsnit, som handlede om den konsekvens som seksuelle krænkelser kan have på forældreskabet og sexlivet efter fødsel, fik vi lyst til at folde emnet "sex og forældreskab" yderligere ud.

Det er blevet til et varmt og ærligt afsnit, hvor vi taler om hvorfor det kan være en god ide at planlægge kærligheden en lille smule, hvad det er sex - og mangel på samme - kan gøre ved os, hvad fødsel om amning kan have af indflydelse, og hvordan vi kan blive bedre til at tale sammen om både sex og alt det andet som er sårbart. 

Du kan læse meget mere om Maj og hendes arbejde her: https://majwismann.dk/

Oct 08 2020

1hr 5mins

Play

Rank #4: #metoo

Podcast cover
Read more

Endnu engang tager vi et aktuelt emne op, denne gang handler det om #metoo - og hvordan kønsroller, ligestilling og seksuelle krænkelser kan have stor betydning i forældreskabet. Vi snakker om lyserødt og blåt tøj, om hvilket ansvar man føler når man er mor til 3 drenge; og så snakker vi om, hvordan tidligere seksuelle krænkelser og voldtægt kan skabe så dybe ar, at det kan påvirke amning, give anledning til touched out, sexlysten og i det hele taget relationen til partner og børn.  

Sep 29 2020

37mins

Play

Most Popular Podcasts

The Joe Rogan Experience

TED Talks Daily

The Tim Ferriss Show

The Daily

Stuff You Should Know

Oprah's SuperSoul Conversations

Armchair Expert with Dax Shepard

Rank #5: Q and A om vikler og bæreredskaber

Podcast cover
Read more

Hvad skal man være opmærksom på ifht vlg af redskab når man har haft bækkenløsning? Hvordan vælger man det rigtige redskab?Hvornår må baby vikles på ryggen? Hvorfor spræller mit barn i viklen? 

I dette afsnit svarer vi på alle jeres spørgsmål om vikler og bæreredskaber - vi kommer med tips til hvordan du vælger det rette redskab; hvordan du kommer i gang med rygbæring; og vi snakker om, hvorvidt ringslyngen egentlig er "lige til at gå til". 

Links fra afsnittet:

Giveaway https://www.instagram.com/p/CFAcr5yht2_/

Guide til køb af redskab http://www.baerkaerligt.dk/slyngevejleder/fastvikle-hvordan-kommer-jeg-igang/

Bæreakademiet https://baereakademiet.dk/

Sep 16 2020

1hr 1min

Play

Rank #6: Vikler - Vores slyngehistorier

Podcast cover
Read more

2 slyngevejledere og 1 podcast - nu er det vist på tide, at vi tager hul på emnet med vikler og bæreredskaber! Vi har båret henholdsvis 3 og 2 børn, og viklet i hundredevis af timer. Vi er hver især gået af forskellige veje ind i vikleverdenen, men med samme resultat - at vi fandt et uundværligt værktøj og et unikt fællesskab. I dette afsnit får vi desuden en gæst på besøg, da lille Luna ikke var helt med på ideen om at sove mens der blev optaget podcast. 

Sep 07 2020

33mins

Play

Rank #7: Ensomhed i forældreskabet

Podcast cover
Read more

Ensomhed er desværre en af de følelser som stadigt flere forældre føler - nogen føler sig alene fordi de ikke har nogen der besøger dem, giver omsorg og støtter dem i de første uger og måneder; mens andre oplever ensomheden som værende i form af at stå alene i sine overbevisninger og metoder i forældreskaber. Vi prøver i dette afsnit at sætte perspektiver og ord på ensomheden, og komme med vores faglige og personlige tilgange til, hvordan man kan tackle ensomhed i forældreskabet. 

Aug 21 2020

41mins

Play

Rank #8: Interview med Mælkevejen.nu

Podcast cover
Read more

Azadeh, som er kvinden bag mælkevejen.nu, er både mor, uddannet læge og kommende ibclc. For hende er det vigtigt at formidle viden om amning til både forældre og fagfolk; og at denne viden har grobund i forskning, evidens og fakta. Azadeh kommer med sine perspektiver på nogle af ammemyterne, og fortæller hvad hun ville ønske at alle forældre vidste. 

Aug 14 2020

45mins

Play

Rank #9: Ammemyte-mythbusters

Podcast cover
Read more

Fra den 1. til den 7. august er der international ammeuge! I den forbindelse vil vi gerne udfordre nogle af de mange myter, som der eksisterer vedrørende amning. I har hjulpet os, ved at dele nogle af alle de myter i har mødt, og vi kommer derfor vidt omkring myter indenfor emner som:

  • Etableringen - at man skal amme mindst hver 3 time, og max 8 gange i døgnet, at amning er krævende, at brystvorterne skal hærdes, at brysterne skal tømmes helt, at man kun skal amme fra et bryst af gangen.
  • Amning af store børn - dårlig vane, ikke nok næring, ikke nok mælk, usundt, andre ikke kan passe dem, at man ikke kan amme efter orloven er slut.
  • Hvad man kan spise / ikke kan spise når man ammer, om man taber sig af at amme 
  • Søvn og amning 

Lyt med, når vi kommer med både faglige og personlige perspektiver på de mange myter. 

Hvis du har brug for ammevejledning, så kan du altid kontakte en af os:Anita//BærKærligt http://www.baerkaerligt.dk/

Birgitte//Min Familievejleder https://www.minfamilievejleder.dk/

Aug 04 2020

1hr 12mins

Play

Rank #10: Interview med Katrine Birk

Podcast cover
Read more

Katrine Birk er en af de stemmer, som italesætter det nye børnesyn - for hende handler det blandt andet om at børn skal inddrages i de beslutninger hvor det giver mening; at anerkende børns følelser og om at børn er kompetente mennesker. Katrine fortæller, hvordan det var at opleve den glohede debat, som opstod efter hendes deltagelse i Go aften live - og så breder hun perspektivet yderligere ud, og slår fast at det i bund og grund handler om at børn skal ses og høres. 

Læs mere om Katrine Birk på katrinebirk.dk 

Jul 25 2020

55mins

Play