OwlTail

Cover image of Klackspark

Klackspark

Klackspark tacklar supporterfrågor från en nytt perspektiv och är den enda supporterpodden med tre kvinnor vid rodret. Med fokus på svensk fotboll och supporterspaningar levereras analyser och diskussioner en gång i veckan.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

#150 Gäst: Linda Hedenljung

Gäst: Linda Hedenljung, journalist på Östersunds-Posten Linda är tillbaka i podden och hjälper oss att sammanfatta allt från rättegången mot Daniel Kindberg och om domen som nu har fallit. Vi summerar även den allsvenska säsongen 2019 och blickar både bakåt och framåt. Till sist så vill vi meddela att det här är det sista avsnittet av Klackspark. Stort tack för allt. Hej då!

1hr 48mins

11 Nov 2019

Rank #1

Podcast cover

#149 Gäst: Richard Magyar

I detta avsnitt tar vi ett grepp kring psykisk ohälsa och till vår hjälp har vi bjudit in fotbollsspelaren Richard Magyar som öppet och modigt pratar om sin egen resa på ämnet, om sitt ambassadörskap för Suicide Zero, om machonormer, vikten av att våga prata om sitt mående samt hur fotbollsklubbar kan skapa ett öppet klimat där alla vågar vara sig själva. Vi pratar också om det interna kaoset mellan AIK Fotboll och supportrarna, en spaning från bortabussen till Falkenberg och om att befinna sig i "the perfect storm" i Bajen. Klackspark är en fotbollspodcast som drivs av kvinnliga supportrar. Vi rapporterar kring Allsvenskan och diskuterar spaningar från läktaren. Redaktionen består av Malin Hägg, Jeanette Rådström och Anna Pierre. Vi nås på klacksparkpod@gmail.com eller på Twitter och Instagram under @klacksparkpod. Vinjett: @blisk.

1hr 38mins

24 Oct 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

#148 "”When in doubt, go clinical”

Vi avhandlar de där banderollerna och frustrationen inom supporterrörelsen, funderar på vem som har supportrars rygg, diskuterar rasism och hur AIK har hanterat situationen efter Celtic-matchen. Vi pratar också om samtyckesvisitationen som per definition inte sker under samtycke. Malin har varit på konferens och funderat på om Zlatan kanske har en poäng? Hur inkluderande är svensk idrott? Och så har vi funderat över domarnas lämpliga och olämpliga (?) åldrar. Klackspark är en fotbollspodcast som drivs av kvinnliga supportrar. Vi rapporterar kring Allsvenskan och diskuterar spaningar från läktaren. Redaktionen består av Malin Hägg, Jeanette Rådström och Anna Pierre. Vi nås på klacksparkpod@gmail.com eller på Twitter och Instagram under @klacksparkpod. Vinjett: @blisk.

1hr 18mins

9 Oct 2019

Rank #3

Podcast cover

#147 "Team Jinx finns"

I detta avsnitt delar vi med oss av hur orimligt stor del av vårt liv som styrs av rädslan för att jinxa, Jeanette har ett meta-resonemang om domare och Anna har kollat upp det här med straff-statistik. Vi följer också upp förra veckans diskussion om #bluegirl där vi fått värdefull feedback från lyssnare. I avsnittets klackspark sneglar vi mot Skåne. En förvånansvärt glad podd (trots/tack vare derbyt)!  Klackspark är en fotbollspodcast som drivs av kvinnliga supportrar. Vi rapporterar kring Allsvenskan och diskuterar spaningar från läktaren. Redaktionen består av Malin Hägg, Jeanette Rådström och Anna Pierre. Vi nås på klacksparkpod@gmail.com eller på Twitter och Instagram under @klacksparkpod. Vinjett: @blisk.

1hr 15mins

25 Sep 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

#146 ”Jag är ingen jävla läkare men”

Efter ett oplanerat uppehåll så är vi tillbaka och vi förfäras över den iranska kvinnan Sahar Khodayaris (#bluegirl) öde då hon i protest mot att inte få gå på fotboll tände eld på sig själv och senare avled. Vi pratar också om hur mkt vi älskar den sakliga journalistiska rapporteringen från Kindberg-rättegången, diskuterar skademönstret inom Bajen (och har såklart lösningen) och så försöker vi återuppliva debatten och diskussionen kring polisens tillämpning av villkorstrappan. Klackspark är en fotbollspodcast som drivs av kvinnliga supportrar. Vi rapporterar kring Allsvenskan och diskuterar spaningar från läktaren. Redaktionen består av Malin Hägg, Jeanette Rådström och Anna Pierre. Vi nås på klacksparkpod@gmail.com eller på Twitter och Instagram under @klacksparkpod. Vinjett: @blisk.

1hr 52mins

12 Sep 2019

Rank #5

Podcast cover

#145 "Snart är det Unibet-Allsvenskan"

Vi gästas av Marika Westerberg (@leenamarikas) och fortsätter en diskussion som vi haft tidigare om den nya influencertrenden inom fotbollen.  Vi tar oss an problematiken med att fotbollen allt mer sponsras av bettingbolag och att gränserna mellan journalister/profiler/influencers allt mer luckras upp. Ett snårigt samtal med många sidospår men inte mindre viktigt för det. Dessutom pratar vi frierier, intresseökningen kring damfotbollen efter VM i somras, bortaresor och en hel del annat. Klackspark är en fotbollspodcast som drivs av kvinnliga supportrar. Vi rapporterar kring Allsvenskan och diskuterar spaningar från läktaren. Redaktionen består av Malin Hägg, Jeanette Rådström och Anna Pierre. Vi nås på klacksparkpod@gmail.com eller på Twitter och Instagram under @klacksparkpod. Vinjett: @blisk.

1hr 42mins

15 Aug 2019

Rank #6

Podcast cover

144: "En hund och en disktrasa"

Klackspark är äntligen tillbaka efter sommarlovet och vi går igenom allt som har hänt sedan sist. Malin och Anna har varit ute i Europa med allt vad det innebär med lyxboende, bristande karaktär och flygkaos. Jeanette har varit i Eskilstuna och ska nu starta en kampanj för att Allsvenskan ska spelas höst till vår.

1hr 15mins

30 Jul 2019

Rank #7

Podcast cover

#143 "Stäng dörren på vägen ut"

I veckans avsnitt dyker vi ned i VM som just nu pågår i Frankrike. Vi har åsikter om implementeringen av VAR, kritiken mot att VM är ett feministiskt spektakel och om varför det i vissa fall kan vara nödvändigt. Vi pratar också om Phil Neville, maktordning, vem som har tolkningsföreträde i olika sammanhang och om vikten av att bredda sina egna perspektiv och ta in information från nya håll. Vi diskuterar även problematiken om att kritisera domarinsatser och så har vi fått världens finaste mail. Klackspark är en fotbollspodcast som drivs av kvinnliga supportrar. Vi rapporterar kring Allsvenskan och diskuterar spaningar från läktaren. Redaktionen består av Malin Hägg, Jeanette Rådström och Anna Pierre. Vi nås på klacksparkpod@gmail.com eller på Twitter och Instagram under @klacksparkpod. Vinjett: @blisk.

1hr 44mins

27 Jun 2019

Rank #8

Podcast cover

#142 LIVE-podd från SFSU:s sommarträff

Gäster:  Sofia Bohlin, Ordförande SFSU Anders Almgren, operativt ansvarig på ENABLE Dennis Mårtensson, från podden Vårt Blåa Lag LIVE-podd från SFSU:s sommarträff på Kårhuset i Malmö. Ett samtal med Dennis, Anders och Sofia om den rådande konflikten mellan fotbollen och polisen.  Klackspark är en fotbollspodcast som drivs av kvinnliga supportrar. Vi rapporterar kring Allsvenskan och diskuterar spaningar från läktaren. Redaktionen består av Malin Hägg, Jeanette Rådström och Anna Pierre. Vi nås på klacksparkpod@gmail.com eller på Twitter och Instagram under @klacksparkpod. Vinjett: @blisk.

1hr 8mins

17 Jun 2019

Rank #9

Podcast cover

#141 "Vi lägger grunden för framtidens supportrar"

Vi bjöd in Janet, fotbollssupporter och mamma, för att prata om hur det är att uppfostra sitt barn på en fotbollsläktare och om självrannsakan både bland supportrar och inom polisen. Dessutom har Malins liv peakat, Jeanette funderar på om en tjejbuss verkligen är det bästa sättet att locka tjejer till att gå på fotboll och Anna har reflekterat över fotbollsspelare som ofta tar lite mer ansvar som förebilder. Klackspark är en fotbollspodcast som drivs av kvinnliga supportrar. Vi rapporterar kring Allsvenskan och diskuterar spaningar från läktaren. Redaktionen består av Malin Hägg, Jeanette Rådström och Anna Pierre. Vi nås på klacksparkpod@gmail.com eller på Twitter och Instagram under @klacksparkpod. Vinjett: @blisk.

1hr 15mins

31 May 2019

Rank #10