OwlTail

Cover image of Foodies

Foodies

Foodies - podcasten for deg som elsker mat og vil lære mer om den!Jeg er Emilie Nereng, jeg har en bachelorgrad i ernæring, er kokebokforfatter av boka Sunt og digg, og jeg ELSKER mat. I sesong 1 snakket jeg med matglade kjendiser, mens jeg i sesong 2 utforsker hva maten vi spiser og hvordan vi lever påvirker kroppen vår. Ny episode hver tirsdag. Trykk abonner/follow for å få med deg alt!Instagram: @emilienutrition For annonsering: annonsering@micdropmedia.no

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Matprogrammer med Niklas Baarli

Dagens gjest er en matglad mann og han er kjent for å gi ALT for å lage god radio, men han er også kjent for å lage god TV. Spesielt er han en hyppig deltaker i alle matprogrammene som finnes og er nå aktuell med Camp Culinaris og 4 stjerners middag for andre gang. I tillegg ble hans sinnsyke matbudsjett på nesten 200.000 kroner kjent gjennom programmet, "I lomma på Silje". Jeg gleder meg til å snakke mer med Niklas Baarli om matprogrammer, i tillegg til å ENDELIG få tatt litt hevn for hva han gjorde mot meg sist vi var sammen.

37mins

18 Feb 2020

Rank #1

Podcast cover

Diabetes type 1 med Katarina Flatland

Dagens gjest fikk plutselig diabetes type 1 i voksen alder da bukspyttkjertelen hennes sluttet å fungere som den skulle. Hvordan påvirker sykdommen henne gjennom direktesendinger, TV-opptak, på skolen og i livet ellers? Og hvilke råd har hun til andre som enten har, eller kjenner noen med diabetes type 1? I denne episoden lærer vi mer om en sykdom som det ikke snakkes så mye om, og får en større forståelse for hva som faktisk påvirker blodsukkeret vårt. Dette er Diabetes type 1 med Katarina Flatland!

44mins

25 Feb 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Vegetarmat med Hanne-Lene Dahlgren

Jeg har lenge hatt lyst til å ha en episode om vegetarmat, og jeg har fått med meg vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren (@hannelenesvegetar). Hun har på kort tid gjort stor fremmasj i matverdenen og inspirerer daglig med sin entusiasme for vegetarmat. Jeg får høre mer om hvor engasjementet hennes kommer fra, hva hun spiser hver dag, og får noen smakfulle og enkle tips til å spise mindre kjøtt.

45mins

24 Mar 2020

Rank #3

Podcast cover

Etisk mat med Sophie Elise

Hun har en av Norges mektigste stemmer og er ikke redd for å bruke den. Hun har gang på gang brukt påvirkningskraften sin til å snakke om dyrevelferd og klima, og har gjennom flere blogginnlegg forsøkt å få både forbrukere og bransjer til å endre adferd. Jeg lurer på hva som ligger bak matvalgene hennes, hva slags reaksjoner hun får når hun snakker om et vegansk kosthold, og vil rett og slett høre mer om hennes forhold til mat. Dette er etisk mat med Sophie Elise!

46mins

31 Mar 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Mat-challenges med Victor Sotberg

Hva får noen til å leve på rød mat i 3 døgn, å bare spise nuggets, eller å drikke en hel smoothie med hundemat? Dette er blant noen av de syke tingene dagens gjest har gjort, og jeg gleder meg til å høre mer om det. Hva er motivasjonen og hvorfor er dette en trend han hiver seg på? Jeg har favoritten min fra Skal Vi Danse på besøk - dette er mat-challenges med Victor Sotberg!

43mins

3 Mar 2020

Rank #5

Podcast cover

Livsstilsendring med Rune Glørstad

Denne uken har jeg en litt annerledes episode til dere - for jeg fikk nemlig høre om en manns utrolige livsstilsendring. Så nå skal du få høre historien til Rune Glørstad, som gikk fra å være en veltrent 18-åring, til å på sitt meste veie 250 kilo. Han bestemte seg for å ta grep om livsstilen sin - og klarte altså å gå ned hele 135 kilo. Hva var det han gjorde? Hva spise han, hva trente han, hvordan er egentlig livet når man veier over 200 kilo? Dette er en inspirerende historien om en mann som tok tilbake livet sitt. Dette er livsstilsendring med Rune Glørstad!

51mins

17 Mar 2020

Rank #6

Podcast cover

Champagneprat med Aune Sand

Jeg har fått med meg en av mine favorittpersonligheter, nemlig kunstner, forfatter og livsnyter Aune Sand. Han har en enorm lidenskap for livet og alt det bringer med seg, og jeg lurer på hvor lidenskapen kommer fra. Vi diskuterer mat og store spørsmål om livet over et glass champagne, og du får være med på praten. Dette er champagneprat med Aune Sand.

51mins

10 Mar 2020

Rank #7

Podcast cover

Prestasjon med Karsten Warholm

Han ble historiens første, norske verdensmester i baneløp og har blitt verdensmester to ganger i en alder av 23 år. Han dro hjem tre priser under årets idrettsgalla, og er kjent for å være like kjapp i replikken som han er på løpebanen. Hva skal til for å bli så god som han, og hvordan legger han opp livsstilen for å prestere best mulig? Dette er prestasjon med Karsten Warholm!

37mins

4 Feb 2020

Rank #8

Podcast cover

Kroppspress med Joakim Kleven

Nå har det nettopp vært debatt om kroppspress, og siden dette er et tema som engasjerer meg veldig, måtte jeg invitere en gjest å diskutere dette med. Et perspektiv jeg alltid savner i en slik debatt, er hvordan det oppleves for gutta! Derfor ville jeg snakke med en fyr som har kjent presset på kroppen og vært åpen om spiseforstyrrelsene han fikk i ungdomsårene. Han er også kjent for å være alle bloggernes venn, og jeg lurer derfor litt på hvordan han forholder seg til denne debatten. Men ikke minst lurer jeg på - hva er det egentlig som skaper kroppspress, og finnes det noen løsninger? Jeg snakker med bloggerne-aktuelle Joakim Kleven!

58mins

11 Feb 2020

Rank #9

Podcast cover

Selvfølelse med Camilla Lorentzen

Selvfølelsen vår påvirker oss gjennom alt vi gjør. Hva kan vi faktisk gjøre selv for å styrke egen selvfølelse? Jeg snakker med en som har funnet en selvtillit og styrke som ikke avhenger av utseende og som dag etter dag inspirerer andre kvinner til å ha det bra. Ikke minst får faktisk jeg en liten selvtillits-workshop etter at jeg åpner meg veldig i denne episoden om mine egne utfordringer. Dette er en episode jeg selv synes har vært veldig nyttig, og det håper jeg den kan være for dere også! Dette er selvfølelse med Camilla Lorentzen!

56mins

28 Jan 2020

Rank #10

Podcast cover

Idrettsmat med Tiril Eckhoff

Hun er en av verdens beste skiskyttere, men forkjølelser og sykdom ødela for gjentatte konkurranser. Nå har hun gjort endringer og føler seg bedre enn noensinne, og i denne episoden deler hun sine erfaringer! Hun gir oss også innsikt i hvordan hun spiser og lever som toppidrettsutøver, hvorfor det er viktig for henne å få vekk vekt-fokuset i idretten, og vi snakker om hva hun har fått ut av samarbeidet med Berit Nordstrand - både på godt og vondt. Dette er idrettsmat med Tiril Eckhoff!

43mins

12 May 2020

Rank #11

Podcast cover

Hjemmetrening med Pia Seeberg

Treningssenterne er stengt og hverdagsaktiviteten er blitt borte - men trening er fremdeles like viktig for helsa vår. Enten er du av typen som plutselig har tydd mye til løpeskoene - eller så er du litt om meg, og mistet motivasjonen da de faste rutinene forsvant. Hvordan skal vi klare å best mulig gjennomføre treningen - hjemme? Jeg har fått med meg en av de mest inspirerende treningsdamene jeg vet om, Pia Seeberg fra Treningspodden! Vi snakker blant annet om hva som er det viktigste utstyret for å kunne trene bra hjemme, mitt håpløse jag etter magemuskler, og hva vi kan gjøre for å holde oss friske og aktive. Dette er episoden for deg som trenger litt treningsmotivasjon- dette er hjemmetrening med PT og mentaltrener Pia Seeberg!

53mins

5 May 2020

Rank #12

Podcast cover

Kostholdsrådene med Tine Sundfør

Du har kanskje hørt om «myndighetenes kostråd». Men bør vi egentlig følge disse? Hvem har laget rådene, hva innebærer de, og gjelder rådene for alle? Jeg snakker med en av mine favoritt-ernæringsformidlere, Tine Sundfør. Hun er klinisk ernæringsfysiolog, har doktorgrad i ernæring og er ikke redd for å svare på spørsmål om dette temaet. Vi snakker ikke bare om kostrådene, men også om kontroversene rundt mettet fett, om folkehelsetiltak, og om viktigheten av å spise nøtter. Dette er episoden for deg som vil lære mer om kosthold og om maten vi spiser - her er kostrådene med Tine Sundfør!

56mins

28 Apr 2020

Rank #13

Podcast cover

Immunforsvaret med Anne Spurkland

Immunforsvaret vårt har blitt et hett tema som følge av den pågående pandemien. Hva betyr maten for hvordan immunsystemet fungerer? Finnes det noe som kan styrke immunforsvaret vårt? For å få vitenskapelige baserte svar på dette har jeg tatt en prat med professor ved Universitetet i Oslo, forsker i molekylær biologi, og spesialist innen immunologi, Anne Spurkland. Vi snakker om viktigheten av vitamin D, mat for tarmen, og hvorfor maten spiller en viktig rolle for helsa vår.

40mins

21 Apr 2020

Rank #14

Podcast cover

Kjærestekilo med kjæresten

Hvordan har det seg at kiloene kommer krypende innpå når man får seg kjæreste? Og hvordan endrer egentlig kostholdet seg når man går fra evig singel til å plutselig bli samboer? For å bli litt klokere på hvordan matvaner endrer seg når man får seg kjæreste har jeg med meg den beste sparringspartneren på temaet - nemlig kjæresten min, Torgeir! Her får han snakke fritt om hvordan det er å bo med meg, hva han synes om maten jeg lager, og hva han savner med singeltilværelsen. Dette er kjærestekilo med Torgeir Johansen!

41mins

14 Apr 2020

Rank #15

Podcast cover

Påskenøtter med Einar Tørnquist

Nå er det straks påske! Jeg quizzer selveste quizkongen med spørsmål om påske, mat, og litt geografi, og gir dere all kunnskap dere trenger for å briljere i påskequizen. I denne episoden får dere blant annet svaret på hvor mye smågodt vi nordmenn spiser årlig, hva Jesus spiste i sitt siste måltid, hva som er hovedstaden i Kirgisistan, og hvor mange paranøtter man trenger å spise for å dekke dagsbehovet for Selen. Godt og blanda quiz med andre ord. Dette er påskenøtter med Einar Tørnquuiizzz!

43mins

7 Apr 2020

Rank #16

Podcast cover

Mat-guilty pleasures med Tegnehanne

Jeg har funnet en med samme, sære hobby som meg - nemlig å sitte og se på matgrupper på facebook. Hva får folk til å legge ut bilde av sine syke mat-kombinasjoner og måltider - og hva er de villeste mat-guilty-pleasurene der ute? I denne episoden legger vi vekk all skam og hyller vi maten vi ikke tør å elske!Jeg snakker om mat-guilty-pleasures med en av Norges mest kjente tegneserieskapere - Hanne Sigbjørnsen, også kjent som Tegnehanne!

40mins

21 Jan 2020

Rank #17

Podcast cover

Matglede med Linda Stuhaug

Det er januar, vi vil spise sunnere og bedre - men hvordan kan man få til matglede i en sunn livsstil? Jeg snakker med en som har hatt en kronglete og tøff vei til et balansert og sunt kosthold - men nå inspirerer hele Norge med sine sunne, enkle oppskrifter. Dette er matglede med Linda Stuhaug!

39mins

14 Jan 2020

Rank #18

Podcast cover

Veganuary med Geir Schau

Hva fikk radioverten Geir Schau til å være veganer en hel måned? I forbindelse med "veganuary" får jeg høre mer om hans opplevelse av å leve som veganer, og om det er noe han ville gjort igjen.

35mins

7 Jan 2020

Rank #19

Podcast cover

Sunt og billig med Fattig Student

Nytt år nye muligheter! Som resten av Norge ønsker jeg å spise sunnere etter mange deilige utskeielser i desember. Men hvordan gjør vi den sunne livsstilen billigst mulig? Jeg tar en prat med dama bak den populære instaen Fattig Student, og sammen setter vi nyttårsforsetter for 2020. Godt nytt år!

37mins

1 Jan 2020

Rank #20