OwlTail

Cover image of Honger | BNR

Honger | BNR

Koken, eten en praten; in de serie Honger komt alles samen. Roelof Hemmen nodigt zijn gasten bij hem thuis uit, omdat ze volgens hem een zekere honger naar het leven uitstralen. Na een goed gesprek en met en volle buik laat hij hen weer gaan.

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

HONGER! Met Francine Houben

In Amerika noemen ze haar ‘a star architect’. En ‘bibliothekenfluisteraar’. Francine Houden behoort tot de architectentop. Wereldwijd. ‘But she doesn’t act like one’. Klopt, ze is gewoon een leuk mens. Over deze podcast In de podcastserie HONGER! komt koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering... Op bezoek bij Roelof checkt ze meteen zijn huis, de vloerbedekking, die ene boom daar, in de tuin. Details. Ze ziet alles. Ze verwondert zich. Ze stelt vragen. Wordt blij van kleine dingen. Terwijl ze grootse dingen maakt. Overal ter wereld. Het gaat haar goed af, het leven. Ach, zegt ze dan, ze loopt kennelijk aan de ‘sunny side of the road’. Ze vindt ook zo veel leuk. Er is zo veel te doen. Zo veel te creëren. Misschien gaat er ook wel een klein adhd’ertje in haar schuil. Bibliotheken dus. Haar creaties staan in New York, in Boston. Overal eigenlijk. Dit soort publieke gebouwen, het heeft iets, vindt ze. Arm en rijk komen er bij elkaar. Jong en oud ook. Man en vrouw. Het zijn gebouwen die verbinden. Oké, oké, zo af en toe een villa bouwen is ook leuk. Eerst een connectie aangaan met de opdrachtgever. Dan tekenen. Brainstormen. Sparren. Bedenken. Iets moois maken. Eén zo’n villa per jaar mag ze van zichzelf maken. Politici weten haar inmiddels ook te vinden. Hoe moeten de stad er eigenlijk uitzien? Hoe gaan we ons in de toekomst voortbewegen? Ze heeft een plan voor Rotterdam Zuid gemaakt. Dat is best een droom, om dat uit te voeren. Gaat niet alleen om schoonheid van de gebouwen of de openbare ruimte, maar ook (of wellicht vooral) over de emancipatie van de bewoners, dat maatschappelijke is belangrijk voor haar; dat zo’n stad de bewoners een beetje optilt. Duurt jaren zo’n project. Maar toch, het zal haar lukken. Heus. Luister HONGER! met Francien Houben. Over haar visie op de architectuur. Over de wereld waarin we leven. Over de offers die je moet brengen om aan de top te staan. Over passie en intuïtie. Ja, intuïtie, daar vaart ze op, maar wat is dat eigenlijk?See omnystudio.com/listener for privacy information.

45mins

28 Dec 2021

Rank #1

Podcast cover

HONGER! Met Micha Schneijderberg / Snorella

Micha Schneijderberg heeft een gelukkige relatie met zichzelf. Of beter: met dat ándere personage dat óók in hem huist: Snorella. Ze fungeren als ‘een totaal aanvullend stel’. Micha is een ‘dragtivist’ die opkomt voor minderheden. Over deze podcast In de podcastserie HONGER! komt koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering... De één verdient het geld, de ander geeft ’t uit. De één koopt de kleren, de ander draagt ze. De één bedenkt de plannen en de ander voert ze uit. Ze slokken allebei zo ongeveer de helft van de tijd op. Aan het eind van de dag stapt hij zijn bed in als Micha, dat wel. Met zijn kunstproject Kings & Queens, dat hij opzette met fotograaf Léon Hendrickx, reist hij de wereld over. Het zijn fotomontages waarop mannen én hun vrouwelijke alter ego samen te zien zijn. Dus Snorella op schoot bij Micha. Activisme zit in zijn hart. Als buitenbeentje weet hij hoe het voelt om gepest te worden. Sterker nog, hij is een paar keer goed in elkaar gemept. “Hoort gewoon bij het leven als je bij een minderheid hoort zoals ik.” Gestoord eigenlijk. Je kan je aanpassen en jezelf onzichtbaar maken of gaan staan voor wie je bent. Dat laatste is waar Micha/ Snorella voor koos. En laten we wel wezen: iedereen heeft toch kanten die hij of zij een beetje verborgen houdt? Zelf heeft Micha nooit geworsteld met zijn identiteit; zijn ouders waren heel tolerant. Ze dachten al vroeg dat de kleine Micha balletdanser zou worden. Of acteur. Of homo. Hij bleek het allemaal te zijn. Micha vertelt openhartig over het pad dat hij bewandelt. Over de psychiatrische problemen van zijn vader waar hij als tiener mee te maken kreeg. Over het geweld waar je als non-conformist mee te maken krijgt. Of de pijn van verloren liefdes. Over het ontstaan van Snorella, de toiletjuffrouw. En over zijn missie om andere mensen te helpen zichzelf te ontplooien.See omnystudio.com/listener for privacy information.

39mins

14 Dec 2021

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

HONGER! Met Sander de Kramer

Mede mogelijk gemaakt door: Big Green EggOver deze podcast In de podcastserie HONGER! komt koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering... Sander kan het gewoon niet laten, mensen redden, mensen helpen. Het is zijn passie. Zijn missie misschien. Want als niemand anders het doet, doet Jan Lul uit Rotterdam het wel, zegt chief ouwe Dibbes, zoals hij daar wordt genoemd. Ouwe Dibbes is met een knipoog. Chief worden genoemd is wel een dingetje hoor. Hij werd bekend als hoofdredacteur van de daklozenkrant. Toen was hij als twintiger ineens een soort vaderfiguur voor honderden thuislozen. Toen hij merkte dat Sierra Leone de slechtste plek op aarde was, moest hij erheen, met gevaar voor eigen leven. Maar hij ging, in de wetenschap dat hij zijn hartje daar zou verliezen. Sander zag de schrijnendste dingen. Weeskinderen die in mijnen aan het ploeteren zijn. Waar ze afgebeuld worden om de diamantjes te zoeken die wij hier in het westen om onze vingers schuiven om de mooiste dag uit ons kleven te vieren. Jonge meisjes die daar worden geprostitueerd. Honger. Ellende. Uitbuiting. Oorlog. Armoede. Honderden van dit soort verhalen kwamen er op zijn pad. Sindsdien bouwt school na school. Hij helpt Afghaanse meisjes aan wcs, zodat ze naar school kunnen. Via zijn projecten, en met zijn team, heeft hij heel veel geld opgehaald om de levens van letterlijk honderdduizenden mensen te redden. Een held ben je, zegt Roelof. Het stemt mij nederig, zegt Sander. Want er is nog zo veel te doen. Zin ijver leverde hem de Four Freedoms Award op. Nu wil hij eens een praatje maken met Elon Musk. Zijn klanten hebben heus wel een paar duizendjes over voor een auto die wél ethisch verantwoord wordt geproduceerd. Ja toch. Hij is een voetbalteam aan het oprichten met AAA-sterren. Onder leiding van Guus Hiddink moet Team World Peace een balletje gaan trappen om strijdende partijen in oorlogsgebieden met elkaar aan tafel te krijgen. Want als niemand anders wereldvrede regelt, doet Jan Lul uit Rotterdam het wel. Luister de podcast waarin Sander ontroerende en schrijnende verhalen vertelt en praat over de offers die hij brengt en bracht. Zijn missie kostte hem een deel van zijn gezondheid. En hij vertelt over de soms moeilijke gesprekken die hij met zijn kinderen en vrouw moet voeren, omdat hij zo vaak afwezig is. Ze vergeven het hem steeds, zegt hij, tuurlijk, luister maar naar de podcast en ook jij gaat van Sander de Kramer houden.See omnystudio.com/listener for privacy information.

43mins

30 Nov 2021

Rank #3

Podcast cover

HONGER! Met Marloes Coenen

Mede mogelijk gemaakt door: Big Green EggOver deze podcast In de podcastserie HONGER! komt koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering... Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat Marloes kooivechter zou worden. Ordinair gedoe vond ze dat. Maar ja, als je lange stukken naar school moet fietsen, kan een beetje les in zelfverdediging geen kwaad. Toch? Het begon met snuffelen aan karate, via haar broer. Veertien jaar oud was ze. Toen kwam judo, waarna ze haar plek vond in de jiu jitsu. Ze bleek warempel een talentje. Ze won van dames die ouder en zwaarder waren. Toen won ze van nóg oudere en zwaardere dames. Ze won van heren. Lang verhaal kort: op haar negentiende was ze wereldkampioen. Het bleek een rode draad in haar leven; ze ondervond aan den lijve hoe vrouwen worden onderschat en ervaarde steeds dat ze - tot haar eigen verbazing veel sterker was dan ze dacht. Ondertussen was ze ook nog eens chronisch ziek en lange tijd wist niemand wat het was. Op haar dertigste kwam er een soort bewustzijn. Toen zag ze hoe haar leven een soort spiritueel pad was. Zonder dat het meteen heel zweverig moet worden. Maar het was wél zo. Haar pad was een soort vrijheidsstrijd. De vrijheid om te ontdekken wie ze écht is. Zoiets. Nu heeft ze twee boeken in de maak. Een kinderboek dat ze samen met haar partner heeft geschreven (hij maakt de illustraties). Ook komt er een boek over oude vrouwen en kruiden. Ze geeft mma-clinics waarin ze de basis bijbrengt. Ze houdt praatjes over haar pad. En ze werkt bij Spike als commentator en analist. Uiteindelijk moet alles samenkomen in een centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Beetje mma, beetje yoga, een stiltecentrum, eten en samenkomen, dat soort dingen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

42mins

18 Nov 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

HONGER! Met Wilco Dekker

Mede mogelijk gemaakt door: Big Green EggOver deze podcast In de podcastserie HONGER! kom koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering... Daar sta je dan, op weg naar de top van de Mount Everest. Je bent er bijna. Blijkt je zuurstoffles lek. Je wilt eigenlijk liggen. Slapen. Maar als je dat doet, word je niet meer wakker. Dóórgaan! Avonturier Wilco Dekker heeft duidelijk honger naar het leven. Nee, Wilco heeft zéker geen doodswens. Allerminst. Boven op zon berg voel je juist dat je lééft. Daar ben je de echtste versie van jezelf. Geen ruis. Geen gedachtes. Alleen de elementen. Rauw, hard en onverbiddelijk. Alle keuzes die je maakt, kunnen het verschil maken tussen leven en dood. Dan ben je de persoon die je echt bent. Dichter bij de hemel dan daar bovenop zon berg - zoals de Mount Everest kom je niet. En dat is mooi, want in de hemel, daar is zijn moeder. Ja, hij heeft eigenlijk best een sentimentele inborst blijkt tijdens zijn gesprek met Roelof. Hij schreef afscheidsbrieven aan de mensen die hij leef heeft. Je weet maar nooit. Misschien kom je op die berg aan je eind. Dat is niet de bedoeling natuurlijk, maar als het gebeurt, tja, dan gebeurt het. Hij raadt het eigenlijk iedereen aan, om na te denken over de afscheidsbrieven die je zou schrijven, ook als de dood niet aanstaande is. Zet je namelijk aan het denken. Wilco wil de meest beruchte bergen op alle continenten beklimmen. Mount Vinson op Antarctica is er ook zo eentje. Alle die bergen hebben íets waar ze berucht om zijn. De koudste. De hoogste. Vinson is het meest afgelegen. Al je daar je been breekt, heb je serieus een probleem. Hij zal niet zo snel stoppen met avonturieren; mocht het lijf te oud worden, dan zal hij het over een andere boeg gooien. Dan gaat hij misschien dat duiken serieuzer aanpakken. De hoogte verruilen voor de diepte. Waarom? Nieuwsgierigheid. Willen leren. Het leven is te kort om aan je voorbij te laten gaan.See omnystudio.com/listener for privacy information.

50mins

2 Nov 2021

Rank #5

Podcast cover

HONGER! Met Marc van de Kuilen

Mede mogelijk gemaakt door: Big Green EggOver deze podcast In de podcastserie HONGER! kom koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering Marc van de Kuilen kan zich nog best goed het moment herinneren dat hij koos voor het leven. Zijn benen waren in Afghanistan zojuist aan flarden geschoten. Friendly fire. Wakker blijven, dacht hij. Niet in slaap vallen. Toen, op dát moment, koos hij voor het leven. Dan ben je dus ineens een jonge gozer zonder benen. In een rolstoel. Nog een heel leven voor je. Aanvankelijk was Marc boos. Ook op de schutter? Niet echt, meer vanwege de situatie. Later praatten ze erover; de schutter, zijn collega, had het er zwaar mee. In 2016 hebben ze elkaar ontmoet op zíjn verzoek. Er was een klik en nu zijn we maatjes. Hij ontdekte teamsporter als hij is het basketbal. Ja, rolstoelbasketbal. Met dezelfde bravoure als waarmee hij als jongeling het leger in ging, meldde hij zich bij de bondscoach. Zo is Marc, alles aan de kant schuiven een gáán. Hij werd paralympiër. Vervolgens werd hij podcastmaker, dook in het lezingencircuit en werd motivator en inspirator. Dat soort dingen. Inmiddels heeft hij een dochter. Een baby. Zijn belangrijkste ambitie op dit moment: zijn dochter zien opgroeien. Haar gelukkig zien. Zijn vrouw gelukkig zien. Zichzelf gelukkig zien. Is hij lui geworden? Geenszins. Maar hij gelooft niet zo in plannen, maar vertrouwt erop dat er dingen op zijn pad zullen komen, zoals er altijd dingen op zijn pad kwamen en zullen blijven komen. Zou hij wéér gaan, naar Afghanistan? Wetend wat we nu weten over de ontwikkelingen daar? Wetend wat de impact kan zijn op je leven? Ja. Ik zou weer gaan. Lachend. Ik pak meteen mijn tas. Mooi werk. Je kan daar écht iets betekenen voor mensen. En je dochter dan? Hmmm... Ik kom wel weer terug.See omnystudio.com/listener for privacy information.

39mins

19 Oct 2021

Rank #6

Podcast cover

HONGER! Met Marcel Levi

Mede mogelijk gemaakt door: Big Green EggOver deze podcast In de podcastserie HONGER! kom koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering... Marcel Levi is man die alles kan en bij wie alles lukt. Als hij wordt uitgenodigd voor een podcast bij Roelof thuis, honderd kilometer verderop, dan stapt hij op de fiets en gaat hij, alsof hij als hotshot in de zorg en de wetenschap niks beters te doen heeft, op pad. Hoe kan het toch dat alles wat hij aanraakt in goud lijkt te veranderen? Je hoort het in het gesprek dat hij voerde met Roelof Hemmen in de podcast HONGER! Levi is voorzitter van de Nwo, hoogleraar én arts. Hiervoor was hij een paar jaar directeur van een paar ziekenhuizen in Londen. Bovenal voelt hij zich dokter. Hij is de dokter die bestuurder is, de dokter die lesgeeft en de dokter die ook nog gewoon doktert, als internist. Soms wordt hem gevraagd of hij minister wil worden. Dan grinnikt hij altijd een beetje. Wetenschap is het antwoord op bijna iedere maatschappelijke vraag, meent hij. Neem migratie, economie, klimaat en gezondheid. Dat soort dingen. Met de nwo mag hij zomaar een miljard verdelen onder wetenschappers (dat doe ik natuurlijk niet alleen he). Hij is er eigenlijk wel goed in, het leven. Volgens hem zijn geluk en ongeluk redelijk gelijk verdeeld onder de mensen. Maar als er geluk voor de deur staat, herkent hij kennelijk net iets beter dan anderen en zwaait hij de deur open. Zoiets. Zijn broer en zus zijn ook van die levenskunstenaars. Zijn broer lijkt op hem; ook streberig en succesvol. Zijn zus is écht anders; zij is écht goed in alles, vindt Marcel: econoom, sportief (ze kan álles; gaat ze een paar maanden golfen, dan wordt kampioen, zon type) én ze heeft een mooi evenwichtig en compleet gezin. Zijn vader stierf zes jaar geleden. Dat was dé klap van zijn leven. Zijn grote voorbeeld, op vele terreinen. Weg. Heeft hij dan helemaal geen dark side? Tuurlijk wel, hij is extreem ongeduldig. Erg monomaan en gefixeerd op zijn doel dus. Jep, zijn privé-leven heeft daar weleens onder te lijden. Maar ja, uiteraard kan hij ook prima alleen zijn. Weekje op vakantie? Beetje scooteren en fietsen. Heerlijk. Een leven met kinderen had hij zich best kunnen voorstellen. Heus wel. Maar een leven zónder bevalt ook prima. Uiteindelijk zou hij wel een restaurantje in Italië willen beginnen (ja, de papieren daarvoor heeft hij natuurlijk ook gewoon gehaald). Zo nu en zal hij dan hand en span diensten verlenen in het dorp. Dokter Marcel heeft duidelijk Honger ín en náár het leven. See omnystudio.com/listener for privacy information.

59mins

5 Oct 2021

Rank #7

Podcast cover

HONGER! Met Daan Roosegaarde

Mede mogelijk gemaakt door: Big Green EggOver deze podcast In de podcastserie HONGER! kom koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering Kunstenaar, ontwerper, vernieuwer en wereldverbeteraar Daan Roosegaarde kent een paar kantelpunten in zijn leven. En dat zijn steeds die momenten dat hij iets wil en dat anderen vervolgens zeggen dat dat helemaal niet kan. Luister naar het gesprek dat hij voerde met Roelof Hemmen in de podcast HONGER! Dat was toen hij 16 was bijvoorbeeld en toen hij kunst wilde maken, wilde reizen en wilde ontwerpen. Kan niet, zeiden ze. Later richtte hij een studio op: Kan niet, zeiden ze. En bij zijn projecten: kan niet, zeiden ze vaak. Hij doet het toch steeds. Met succes. Tegenwoordig zeggen ze overigens steeds vaker dat Daan het misschien toch wel voor elkaar krijgt. Hoewel, zijn ambities worden óók steeds groter. Hij wil prikkelen, onze aandacht verplaatsen en ons verleiden en inspireren tot een ja het kan wél-mentaliteit. Hij noemt zichzelf graag een schoonmaker. Als in: schoonheid creëren. Schoon. Maken. In het geval van Seeing Stars: bullshit licht weghalen, opruimen. In dit geval ís is schoonheid er al, áls we maar kijken. In HONGER vertelt hij over zijn jeugd in een christelijk gezin, over god, over denken in mogelijkheden, over het ondernemerschap en over de wereld van morgen. O ja, hij springt uit vliegtuigen om van zijn hoogtevrees af te komen en heeft onlangs een póny gekocht (of zeg je ponny?).See omnystudio.com/listener for privacy information.

45mins

21 Sep 2021

Rank #8

Podcast cover

HONGER! Met Iris Hond

Mede mogelijk gemaakt door: Big Green EggOver deze podcast In de podcastserie HONGER! kom koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering... Iris Hond sloot als zevenjarig meisje een pact met de piano: wij gaan het doen samen, dit leven. Eerst wilde ze concertpianist worden. Dat lukte. Toen wilde ze componist worden. Dat lukte. Wat wil ze nu? Ze praat erover met Roelof in HONGER! Gedurende haar leven ontdekte ze de helende kracht van de piano. Ze speelt regelmatig voor daklozen en ziet steeds weer hoe de muziek hen optilt. Dat begon in de periode dat ze zich als tienermeisje ontheemd voelde in Den Haag, waar ze naar het conservatorium ging. De piano bleek een uitlaatklep; sinds de dood van een vriendin schrijft ze muzikale brieven. Eerst aan die vriendin. Later aan andere mensen die ze ontmoette. Of aan heel Nederland. Aan de wereld. Speciaal voor deze podcast schreef ze een muzikale brief aan zichzelf. Hoe klinkt de brief die je nú aan jezelf zou schrijven?, vroeg Roelof haar. En de piano blijkt haar meest effectieve wapen tegen de eenzaamheid. Als meisje worstelde ze daar al mee. Tegenwoordig gaat het beter. Veel beter. Ze omarmt dat wat is. Emoties en situaties. Ze zoekt steeds vaker de rust op, de rust in zichzelf. Van daaruit gaat ze werken en kijken wat dat oplevert. See omnystudio.com/listener for privacy information.

47mins

7 Sep 2021

Rank #9

Podcast cover

HONGER! Met Herman den Blijker

Mede mogelijk gemaakt door: Big Green EggOver deze podcast Dinsdag 24 augustus start HONGER! In deze podcastserie komt alles samen: koken, eten en praten. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app. In deze aflevering... Koken, eten en praten; in de serie HONGER! komt alles samen. Roelof Hemmen nodigt zijn gasten bij hem thuis uit, omdat ze volgens hem een zekere honger naar het leven uitstralen. Na een goed gesprek en met en volle buik laat hij hen weer gaan. Wie zijn ze? Wat drijft hen? Wat heeft hen gemaakt tot wie ze zijn? In deze eerste editie spreekt Roelof uitgebreid met Herman den Blijker. Herman den Blijker doet maar wat, zegt hij, in het leven. Maar wat hij doet, doet hij goed. Koken, ondernemen, (kook)boeken schrijven en de tv-persoonlijkheid uithangen. In Honger geeft hij zich bloot. Typisch zon geval ruwe bolster, blanke pit, blijkt als hij zich meldt bij Roelofs grote groene ei. Eerlijk is eerlijk, Roelof is een beetje opgelaten als deze letterlijk en figuurlijk grote kok naast hem staat, maar, zo blijkt al snel, er is niks aan de hand; Herman is gewoon zn ontwapenende zelf. Links en rechts geeft hij wat tips en tevreden signaleert hij dat Roelof zijn favoriete champagne in huis heeft gehaald. Niet dat hij veel drinkt tegenwoordig. Die tijd heeft hij achter zich gelaten. Af en toe een glaasje voor de lekker is voldoende. Eten doet hij ook stukken gezonden. Zn gezondheid is m lief. Misschien doordat hij heeft ervaren dat je gezondheid niet vanzelfsprekend is, toen zijn Jacqueline ineens best ziek werd? Hij vertelt over in de podcast. Evenals over hun ontmoeting; hij wist meteen dat zíj het was, of zou worden, zijn meisje. Op zn vijftigste werd hij vader, van Matz. Best een dingetje hoor. Het maakt hem zo af en toe tot een soort weekdier. Kwetsbaar. Poehee. Nee, hij gaat niet lopen voetballen. Een lekker jong is het. Eerlijk oprecht en puur. Een goed mens. Wauw. Zelf groeide Herman op op Zuid. Rotterdam hebben we het dan over. Uiteraard. Met zn zessen in een flatje. Op zn veertiende begon hij in de keuken te werken. Bleek hij een natuurlijktalent? Welnee, wel een harde werker en hij wilde alles weten. Hij deed inspiratie op in Frankrijk en groeide langzaam in het vak. 1997 was daar een ster, met De Engel, en die in 2002 raakte hij die weer kwijt. Op een gegeven moment had hij twaalf zaken. Paar honderd man personeel. Dat was wat. Ook maakte hij tientallen tv-programmas. Die tijd is voorbij, al opende hij recent een nieuwe zaak: Goud, met zijn maatje Nick. Hij kan het niet laten.See omnystudio.com/listener for privacy information.

44mins

24 Aug 2021

Rank #10