OwlTail

Cover image of Sygt nok

Sygt nok

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure? I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet.sygtnok@dr.dk

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Det skjulte sukker er overalt

Sukker er danskernes foretrukne stof, men hvor usundt er det egentlig? På trods af, at vi hele tiden får at vide, hvor usundt det er, spiser vi danskere op mod 30 kg af det om året i gennemsnit. Der er skjult sukker i alt fra skinkesalat til fersk kyllingebryst. Og siden 2017 er der ikke længere grænseværdier for brugen af det super-usunde sukkerprodukt majssirup. Men er der forskel på naturlig sukker, frugtsukker og sirup? Hvor usundt er sukker? Og hvad gør vi ved det?Medvirkende:Annette Sams, farmaceut, sukkerforsker og forfatter til bogen Sandheden om Sukker.Per Bendix Jeppesen, lektor ved Institut for Klinisk medicin, Diabetes og Hormonsygdomme, Aarhus Universitetshospital.Vært: Maja Thiele, læge og forsker.Producer: Søren Bjørn-Hansen.

56mins

24 Jan 2020

Rank #1

Podcast cover

Behøver alternativ behandling bevis?

På Sygehus Lillebælt i Vejle forsøger en forsker lige nu at undersøge, om patienter har glæde af alternativ behandling. Men hvordan kan man vide, om alternativ behandling virker, når videnskaben ikke kan måle en effekt? Og er det overhovedet vigtigt at dokumentere en virkning, hvis bare patienterne har glæde af behandlingen? De to spørgsmål er kernen i denne tredje og sidste episode i Sygt nok's miniserie om alternativ behandling. Og som noget helt særligt lukker vi også holdningerne ind i Sygt nok, når Maja Thiele inviterer gæster ind til en debat om de alternative behandlingers berettigelse.Gæster:Mette Stie, PhD-forsker ved Vejle Sygehus.Lise Lotte Gluud, professor ved Hvidovre Hospital.Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.Jens Christian Christensen, formand for foreningen Danske Akupunktører.Vært: Maja Thiele, læge og forsker.Produceret af: Søren Bjørn-Hansen.

57mins

6 Dec 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Du er en del af et kæmpe eksperiment

Når du henter en recept på apoteket, stoler du på, at medicinen er gennemtestet. Men er den det? Indtil for nylig vidste forskerne kun lidt om, hvordan medicinen virkede i den virkelige verden. Men i dag er du en del af et stort eksperiment. De nyeste såkaldte Fase 4 kliniske forsøg starter nemlig først, når borgerne har taget medicinen i brug. Og her spiller Danmark en unik rolle, fordi vi har nogle af verdens bedste sundhedsregistre. I fremtiden kan det give os færre bivirkninger og personlig medicin - men måske også udfordre vores private data.Gæster:Thomas Senderovitz, direktør i Lægemiddelstyrelsen.Tine Jess, overlæge og professor ved Statens Serum Institut.Producer: Søren Bjørn-Hansen.Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

57mins

22 Nov 2019

Rank #3

Podcast cover

Allergien raser - og vi ved ikke hvorfor

Kemikalier, luftforurening eller alt for hysterisk hygiejne? Allergi har været i kraftig stigning de seneste 5-10 år. Men på trods af den store udbredelse i særligt den vestlige verden, ved lægerne meget lidt om, hvorfor allergi opstår. Sygt nok kigger nærmere på, hvad der sker, når din bedste ven, immunforsvaret, vender sig mod dig og bliver din værste fjende.Gæster: Jeanne Duus, professor og centerleder ved Videncenter for Allergi.Henrik Fomsgaard Kjær, overlæge og børneallergolog, Allergicentret på Odense Universitetshospital.Producer: Søren Bjørn-Hansen.Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

57mins

13 Dec 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts