OwlTail

Cover image of Prata Mat

Prata Mat

Samtal med aktuella personer kring det dynamiska restauranglivet. Här kommer profilerna själva till tals. Vi möter kockar och matsalsproffs – servitörer, sommelierer, bartenders, forskare och innovatörer.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Gibrands totala Bocuse-satsning

Hetaste kocken Sebastian Gibrand Sveriges kandidat i Europa-finalen av Bocuse d'Or. I går reste han ned till Turin för att. Nästa tisdag 12 juni kliver han in i tävlingsköket. Då ska Sebastian Gibrand tillsammans med sin commis Gustav Leonhardt göra den allra godaste maten under ledning av coachen Tommy Myllymäki. Lyssna på intervjun som handlar om mental förberedelse, fysisk träning och vägen fram till den optimala gastronomiska skapelsen.Hör honom berätta om hur allt i hans kockkarriär varit steg på vägen för att nå Bocuse. Foto: Viktor Fremlingitunes.apple.com/se/podcast/lisbe…016996?l=en&mt=2

14mins

5 Jun 2018

Rank #1

Podcast cover

Korvfestivalen 2020

Korvfestivalen firas för sjätte gången, denna ständigt växande festival inriktar sig på människors kärlek till korv. En kärlek som gäller för att framställa den och avnjuta den. Christina Möller, preses i Korvakademien intervjuas och korvtrender och hur korven kom ut ur garderoben.

13mins

7 Mar 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Sebastian Gibrand Nobelkock 2019

Prata Mat träffar Nobelkocken 2019 som har skapt årets bankettmeny tillsammans med konditorn Daniel Roos, som skapar Nobeldesserten för sätter året i rad. Vid rodret står också nestorn Gunnar Eriksson som ser till att nyskapande meny idéer kan bli verklighet.Flerintervjuer kring tidigare Nobelmiddager hiittar du här på Prata Mat.

6mins

8 Dec 2019

Rank #3

Podcast cover

Fastfood inte längre fulmat

itunes.apple.com/se/podcast/lisbe…016996?l=en&mt=2I samband med premiären av mässan Gastro Summit flyttade Prata Mat-studion in på Stockholmsmässan. Först ut av poddarna därifrån är en dialogpresentation av två rapporter om fastfood. Det visade sig nämligen under mitt uppdrag som redaktör för Delfi Fastfoodguide 2019, att det pågick en annan kartläggning av fast food branschen som heter Upplevelse på restaurang 2019 av Kantar Sifo och som gjorts av Jens Amitzböll Kantar Sifo. Så vi bestämde att slå våra kloka huvuden ihop och göra en dialogpresentation.I podcasten medverkar Jens Ammitzböll och Lisbeth Rauden –linkedin/lisbethrauden, som producerar Prata Mat. Tekniker är Alexander Avelin, StockholmsmässanFler podcast från Gastro Summit kommer inom kort.

37mins

20 Sep 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Bra arbetsplats är ren matte. Fredric Bohm, psykolog.

itunes.apple.com/se/podcast/lisbe…016996?l=en&mt=2Möt Fredric Bohm psykolog och expert i arbetsgruppen kring Årets Arbetsplats. Han förklarar hur en bra arbetsplats skapas och att det faktiskt handlar om nästan ren matematik. Välkommen till nytt avsnitt av Prata Mat. Om Fredric BohmYrke: psykolog, socionom, författare, föreläsareVerksamhet: utvecklingschef på Wildfire, konsult inom förändringsledning, ledar- och värderingsprogram.Aktuell: Expert vid upprättandet av enkät och undersökningen i samband med priset Årets Arbetsplats

20mins

6 Sep 2018

Rank #5