OwlTail

Cover image of Att vara pappa

Att vara pappa

Att vara Pappa är en podcast om att vara pappa och allt som kan hända och vilka problem man kan möta i pappa rollen. en rolig podd men med vissa seriösa inslag.vi kommer möta allt från de som ska bli pappa till de som är både pappa och farfar/morfar. jag hoppas på många roliga och givande möten med alla sorters pappor.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Att Vara Pappa Avsnitt 11 Markus Hjärt (Kärlek, Canser, Bonusbarn,och Operation första halvåret.)

I avsnitt 11 möter jag Markus som berättar om sitt liv tillsammans hans Älskade Sofia, hur de träffades och hur första dejten och de följande månaderna var en bergodalbana av känslor och händelser. han berättar om Sofias sjukdom och hur hon sliter dagligen för att få livet att funka och vilken roll han fått i hennes liv.Han berättar blygsamt om att han är en stor del av Mollys liv och att han nu gått från Bonus pappa till bara pappa, det är en heder att bli kallad pappa av ett barn säger Markus kärleksfullt.lyssna på deras extrema resa genom de senaste åren.Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 4 månader. 

1hr 20mins

11 Jul 2021

Rank #1

Podcast cover

Att Vara Pappa Avsnitt 10 Johan Guldbrandsson (att får Pseudotvillingar)

I avsnitt 10 möter vi Johan som blivit pappa 2 gånger på kort tid, han har fått nått som kallas pseudotvillingar det är när syskonen födds med mindre än 18 månaders mellanrum.han berättar om de olika graviditeterna och vad som skilde dom åt och hur livet blev när det helt plötsligt dök upp en ny liten dotter bara månader efter Isabella fyllt ett år.Han berättar också om det lösningar de kommit på för att få barnen att äta och sova bättre.missa inte detta :)Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 4 månader. 

1hr 9mins

5 Jul 2021

Rank #2

Podcast cover

Att Vara Pappa Avsnitt 9 (Per Magnusson) Adina född 4 månader tidigt.

I avsnitt 9 möter vi Per som berättar om en bilträff som blev en fullträff,  hur han träffade sin livs kärlek och hur deras första år tillsammans gick från att köpa hus och förlovning till en nästa 4 månader lång sjukhusvistelse då deras dotter Adina föddes 4 månader tidigt, han berättar om känslan av maktlöshet och hur det kändes att leva med att ens barn antagligen inte kommer överleva. han berättar och visar hjärtskärande om vistelsen på sjukhuset i Uppsala, om förluster som de andra familjerna fick genom lida och hur när band man får med de andra familjerna på avdelningen. Tårarna rinner på både Per och mig under den kommande 1 och en halv timmen vi sitter och pratar och även ett åskväder då strömen går och vi får improvisera lite ;)Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 4 månader.

1hr 15mins

27 Jun 2021

Rank #3

Podcast cover

Att Vara Pappa Avsnitt 8 Thomas Mosling (att leva livet med diagnos )

I avsnitt 8 möter jag Thomas som är 3 barnspappa, han har ett bonus barn och 2 biologiska barn. Thomas berättar den underbara historien om hur han träffar sin fru i vuxen ålder, men att de från barnsben funnits bara några hundra meter från varandra men aldrig träffats, och även jobbat på samma arbetsplats i 8 år utan att träffa varandra utan bara sett varandra på håll men efter en ute kväll på ett uteställe så får de äntligen träffa varandra och knyta ihop sina liv, och nu har de skaffat hus och barn och lever ett liv tillsammans, Men nu fått reda på att Thomas bär på samma diagnos som hans son ADD, Dyselexi ,och Autism.Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 3 månader.

1hr 39mins

20 Jun 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Att vara Pappa Avsnitt 7 Adam Myren Andersson (att bygga den nya familjen)

I avsnitt 7 möter vi två barns pappan Adam som berättar om hur det är att skaffa en ny familj efter skilsmässa, och även bli pappa till två barn till. Från lägenhet och ensamstående 2 barnspappa till Hus och 4 barn. hur löser man alla problem, och hur får alla plats fysiskt och psykiskt, och hur är man en bra pappa när man är ny kär och man har 4 barn som vill leka och busa. Och hur gör man när man bara har 1 toalett på 6 personer.Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 3 månader.

1hr 12mins

13 Jun 2021

Rank #5

Podcast cover

Att Vara Pappa avsnitt 6 Alexander Madsen (en orolig graviditet)

I avsnitt 6 möter vi den glada killen Alex från smålands mörka skogar som funnit kärleken här i värmland, då han träffade Ellen och fick bli pappa till lilla Vilda. Efter nått år tillsammans så bestämmer de sig för att skaffa ett gemensamt barn men vägen ditt är allt annat än rak. De första månaderna går fint men när de närmar sig jul och månad 7 så händer det som inte får hända. Hör Alex berätta om den långa vägen till att få träffa sin älskade dotter Saga. Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 2 månader. 

1hr 1min

6 Jun 2021

Rank #6

Podcast cover

Att vara pappa avsnitt 5 Joachim Seigerud (från ett liv i missbruk till 3 barns familjefar)

I avsnitt 5 av Att Vara Pappa möter vi jocke en go och glad norsk kille som nu mera bor i Sverige, men jockes liv har inte alltid varit så lätt och glatt som i dag. När han var i 14 års åldern gick det snett då droger och dåligt umgänge fick ett starkt fotfäste i hans liv, men efter 13 års missbruk och ett liv i mörkret hittar jocke ut i ljuset och träffar sin Helena, som har 3 barn och ett liv i Sverige. Vi får höra om resan från missbrukets mörker till hur han sedan står i klädd kortkjol och smink dansar med Malte 4 år. en fantastik resa från mörker till ljus.Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 2 månader. 

54mins

30 May 2021

Rank #7

Podcast cover

Att vara pappa avsnitt 4 Mikael Ek ( livet som singelpappa)

I avsnitt nr 4 möter vi singelpappan Mikael som lever med sina två grabbar i en lägenhet i en liten stad i värmland. för ca ett år sedan gick Mikael och hans sambo skilda vägar, men har löst det bra så att båda barnen mår bra och känner sig trygga. Men hur har då Mikael mått inombords, är det så lätt att gå från familjefar till singelpappa, hör hans berättelse om diabetes, och ätstörningssymtom, hur han mått och hur han löst sina inre problem för att fortsätta vara en bra pappa.Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 2 månader.

54mins

23 May 2021

Rank #8

Podcast cover

Att vara pappa avsnitt 3 Magnus Johansson (att leva med tonårsdöttrar)

I avsnitt 3 av Att Vara Pappa möter vi Magnus som lever med sin fru och 2 tonårsdöttrar i centrala Arvika.Han berättar om livet med dessa härliga tjejer, och perspektiv på uppfostran och hur man sätter upp regler och får det att fungera. han berättar en gripande historia där både jag och Magnus fick tårarna i halsen, om yngsta dotterns skolflytt mellanstadiet, och hur en liten handling av en lärare blir det finaste hon varit med om i skolansvärld. Missa inte denna underbara pappas historia och hans tankar kring papparollen och dess vikt.Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 2 månader.

1hr

16 May 2021

Rank #9

Podcast cover

Att vara pappa avsnitt 2 Johan Hjärt (dottern som blev förtidigt född)

I avsnitt 2 av "Att Vara Pappa" möter vi Pappa Johan som precis skulle slutbesikta  sitt nybyggda hus och sedan se fram emot en månad med förberedelser in för ankomsten av hans första barn, men så blev det inte.Vi kommer få följa Johans berättelse från att vattnet går en månad förtidigt tills han nu sitter hos mig ett år senare nästan exakt på dagen, Och inte nog med detta så händer detta de första månaderna in i corona pandemin, med alla osäkerheter som kretsade kring det.Jag som hostar och proddar denna podd heter Rasmus Skytt Bergström, jag är en glad värmlänning med bred dialekt och dyslexi, som har 2 grabbar en på 2 år och en på 2 månader. 

57mins

9 May 2021

Rank #10