OwlTail

Cover image of Aarhus University

Aarhus University

The public profile for Aarhus University.Here will be posted various science podcasts, interviews, lectures etc.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

SuperTanker: Peter Humaidan

Peter Humaidan begyndte at læse engelsk på universitetet, men Shakespeare og ordet "the" kom i vejen. I stedet blev AU-professoren en af verdens bedste fertilitetslæger. Vejen gik via en oplevelse med akupunktur i Sverige.

22mins

18 May 2015

Rank #1

Podcast cover

SuperTanker: Nils Bubandt

Antropologen Nils Bubandt har brugt store dele af sit forskerliv på at studere oprindelige folkeslag i Indonesien. Og den forskning er ifølge ham med til at gøre os klogere på os selv.

21mins

18 May 2015

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

SuperTanker: Dan Ringgaard

Et helt studie hvor opgaven var at læse så meget litteratur som muligt. Det var næsten for godt til at være sandt, og Dan Ringgaard blev da også så optaget af sit fag, at litteraturen er blevet hans måde at læse verden på. Mød lektor i nordisk litteratur ved Aarhus Universitet Dan Ringgaard....

28mins

6 Nov 2014

Rank #3

Podcast cover

SuperTanker: Lisanne Wilken

Europaforskeren Lisanne Wilken er vild med Det Internationale Melodi Grand Prix. Så meget at hun har gjort det til et af sine forskningsområder. Melodi Grand Prix er måske en lettere vulgær sangkonkurrence, men er også en fortælling om europæisk historie, identitet, politik og kultur.

21mins

13 Oct 2014

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

SuperTanker: Hans Kjeldsen

Professor Hans Kjeldsen leder efter liv på fremmede planeter. Hans fascination af verdensrummet blev vakt, da han som dreng så de allerførste billeder af planeterne i vores eget solsystem. Og hvad der dengang mest var gætværk og science fiction, nærmer astronomerne sig i dag videnskabelige svar på.

21mins

7 Oct 2014

Rank #5

Podcast cover

SuperTanker: Søren Fauth

Professor i tysk Søren Fauth kan ikke give slip på filosoffen Arthur Schopenhauer. Med Schopenhauers viljesfilosofi som inspiration foretager forskeren Søren Fauth det, han selv kalder "dybdeboringer i eksistensen".

17mins

7 Oct 2014

Rank #6

Podcast cover

SuperTanker: Dorthe Berntsen

Dorthe Berntsen forsker i, hvordan vi husker. Og hun er en af verdens bedste til det. Faktisk opfandt hun sin egen måde at undersøge menneskelig hukommelse på, da hun var ph.d.-studerende. Dorthe Berntsen har også skrevet flere skønlitterære romaner, og forfattergerningen har været med til at inspirere hendes forskning.

17mins

7 Oct 2014

Rank #7

Podcast cover

SuperTanker: Rasmus Ejrnæs

Rasmus Ejrnæs holder øje med vores natur. Han forsker i biodiversitet og er blandt andet med til at udgive den såkaldte danske rødliste, hvor man kan se hvilke dyre, svampe- og plantearter, der er truede og risikerer helt at forsvinde. Og selv om nogle af arterne måske ikke gør den helt store nytte, så er de en del af den vilde natur – som vi skal værne om. Ikke mindst for at værne om vildskaben i os selv....

18mins

3 Oct 2014

Rank #8

Podcast cover

SuperTanker: Tobias Wang

Tobias Wang har altid været optaget af dyr. Også de dyr, vi kalder mennesker. I dag er han professor i zoofysiologi ved Aarhus Universitet, hvor han forsker i eksotiske dyrearter og deres ekstreme fysiologi – som for eksempel giraffernes blodtryk og slangernes fordøjelse. Og meget af hans viden kommer faktisk også menneskedyret til gode. Hør om Tobias Wangs evige fascination og undren, der fortsat driver hans forskning fremad....

20mins

26 Sep 2014

Rank #9

Podcast cover

Per Fink: Funktionelle lidelser kan helbredes

Professor i psykiatri og leder af Center for funktionelle lidelser Per Fink har brugt det meste af sit forskerliv på undersøge, hvorfor nogle mennesker får svære smerter uden at der tilsyneladende er en fysiologisk eller medicinsk årsag. I dette interview fortæller han om arbejdet med at forstå sygdomme som kronisk træthed, fibromyalgi, whiplash og andre funktionelle lidelser og ikke mindst forsøgene på at helbrede folk med disse lidelser.Interviewet er en del af Aarhus Universitets podcast-serie "Super-Tanker", der handler om forskernes tanker om deres fag. Vi taler med forskere, der arbejder på kanten af deres fag og går nye veje i forsøget på at opnå ny viden om verden og dens indbyggere.

15mins

29 Nov 2013

Rank #10