OwlTail

Cover image of Historien om ett brott

Historien om ett brott

Lyssna på Aftonbladets kriminaldokumentärer "Historien om ett brott". Där får du höra historien bakom några av Sveriges mest uppmärksammade, mest säregna och - i några fall - mest bortglömda kriminalfall.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Fallet Maria Kisch Del1

I slutet av november 1998 gör två män en makaber upptäckt vid Söder Mälarstrand i Stockholm. Vad som först ser ut som en guppande boj visar sig vara bålen av en styckad manskropp. Polisen gör snart nya ruskiga fynd - mannens huvud har tillagats.

28mins

12 Jul 2011

Rank #1

Podcast cover

Örebromannen Del1

Under flera år hålls Örebros kvinnor i skräck av en man. Han kommer på cykel i skydd av mörkret och överfaller sina offer bakifrån, med mycket våld och dödshot. Det här är historien om Örebromannen - Sveriges genom tidernas värste serievåldtäktsman.

23mins

2 Aug 2011

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Miró-svindel Del2

I slutet av 80-talet upplever den svenska finansmarknaden en ny guldålder. Även konstbranschen dras med i det ekonomiska uppsvinget. Polisens bedrägerirotel inleder en jakt på ett nätverk som förfogar över falsk konst i miljardklassen.

20mins

26 Jul 2011

Rank #3

Podcast cover

Ioan Ursut Del1

Det första liket påträffas i maj 1986 då en illa åtgången kropp flyter upp i Sydhamnen i Helsingborg. Det är startskottet för de så kallade ”Rumänmorden” som ska gäcka polisen under en lång tid framöver.

22mins

19 Jul 2011

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Historien om ett brott - Trailer

Smyglyssna på på Aftonbladets kommande kriminaldokumentärer "Historien om ett brott".

10mins

19 Jun 2011

Rank #5