OwlTail

Cover image of Nachrichten auf Deutsch

Nachrichten auf Deutsch

Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vår reporter i Köln presenterar aktualiteter, enkelt formulerade och i lugnt och behagligt tempo för alla som vill lära sig tyska.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

2021-11-13

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Vi träffarskådespelerskan Ines Marie Westernströer som spelar en kommissarie i den tyska tv-serien Tatort. Vi pratar om serien och om det klassiska tyska underhållningsprogrammet Wetten, dass..? samt om skolmat. Sedan presenterar Ines en låt av Herbert Grönemeyer som handlar om hennes hemstad Bochum.

4mins

13 Nov 2021

Rank #1

Podcast cover

2021-10-30

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Denna vecka pratar vi med elever om vad de tycker om att skolan börjar kl 8 på morgonen i Tyskland och det nya förslaget att införa en flextimme från kl 8 till kl 9 i stället. Dessutom handlar det om stormarna som har plågat Tyskland på senare tid och en app som ska varna folk för farliga oväder. Till slut får vi höra musik med artisten Rote Mütze Raphi som precis har kammat hem en New Music Award.

4mins

30 Oct 2021

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

2021-10-16

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Vi träffar aktivisten Jacob Heinze som tillsammans med fem andra hungerstrejkade i 27 dagar för att uppmärksamma klimatkrisen. Vi pratar om aktivism, den tyska nationaldagen och om förra veckans händelse då sociala medier låg nere i ett dygn. Sedan får vi höra Jacobs musikval "Das schöne Leben" med Steiner & Madleina.

4mins

16 Oct 2021

Rank #3

Podcast cover

2021-10-02

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Vi tar en titt på tysk politik och resultaten från förra helgens val där SPD tog hem valsegern. Sedan träffar vi Laura Schieritz, en 23-årig politiker som ställde upp som regional kandidat för partiet FDP i valet. Vi pratar om Lauras upplevelser under valet, om hur det är att vara ung politiker i Tyskland och om det kontroversiella högerpartiet AFD. Till slut presenterar Laura en av sina favoritlåtar av rapparen Kontra K.

4mins

2 Oct 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

2021-09-18

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Idag träffas vi artisten Yetundey från Berlin. Yetundey rappar och sjunger på tyska, engelska och franska. Vi pratar om hennes skapande, det kommande valet i Tyskland och en ny lag som bestämmer att influencers måste redogöra för betald marknadsföring i sin verksamhet.

4mins

18 Sep 2021

Rank #5

Podcast cover

2021-09-04

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Vi gästas av skateboardåkaren Lilly Stoephasius som deltog i OS i Tokyo där hon kom på nionde plats. Lilly är 14 år och Tysklands yngsta OS-deltagare någonsin. Hon berättar om sina upplevelser under OS, varför hon föredrar att träna i Malmö och om den kommande skolstarten. Sedan får vi höra Lillys låtval "Irgendwie anders" med bandet Tonbandgerät från Hamburg.

4mins

4 Sep 2021

Rank #6

Podcast cover

2021-05-15

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Med anledning av sommarens EM i fotboll gästas dagens sändning av svenska landslagsproffset Robin Quaison. I januari 2017 värvades han till tyska Bundesliga, klubben Mainz 05. Du får höra Robin i ett exklusivt tysk-svenskt samtal om vänskap, Bundesliga och Zlatan.

4mins

15 May 2021

Rank #7

Podcast cover

2021-05-01

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Tysklands miljöparti Die Grünen har inför höstens val utsett Annalena Baerbock till sin kanslerkandidat. I de senaste opinionsundersökningar har partiet gått starkt framåt. För första gången i sin historia står de Gröna nu inför möjligheten att ta en politisk central roll i Tyskland. Dagens program gästas av Annalenas partikollega Steffen Regis.

4mins

1 May 2021

Rank #8

Podcast cover

2021-04-17

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Programmet gästas av 18-åriga Lisa Michels, en av världens bästa kvinnliga motocrossförare. Den norske supertalangen Erling Braut Haaland spelar för Borussia Dortmund i Bundesliga. Efter kvartsfinal i Champions League mellan Dortmund och Manchester City bad en linjedomarna om hans autograf. Tv-bolaget NDR har internt röstats fram Jendrik med sitt bidrag "I Don't Feel Hate" som Tysklands representant i Eurovision 2020.

4mins

17 Apr 2021

Rank #9

Podcast cover

2021-04-03

Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Dario Schramm, elevernas språkrör i Tyskland är dagens gäst i studion. 17-årige Florian Wirtz spelar fotboll i Tysklands herrlandslag. För första gången i landslagets historia är en lärare med i supportteamet som undervisar Florian medan han sitter på bänken. Fredag den 19:e mars vaknade en vulkan vid Fagradalsfjall på Island. Den tyska vulkanologen Thomas Walter förklarar hettan vid vulkanens fot.Programmet avslutas med låten "Jein" av Fettes Brot.

4mins

3 Apr 2021

Rank #10