Cover image of Nachrichten auf Deutsch
(1)
Education
Language Learning

Nachrichten auf Deutsch

Updated 7 days ago

Education
Language Learning
Read more

Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vår reporter i Köln presenterar aktualiteter, enkelt formulerade och i lugnt och behagligt tempo för alla som vill lära sig tyska.

Read more

Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vår reporter i Köln presenterar aktualiteter, enkelt formulerade och i lugnt och behagligt tempo för alla som vill lära sig tyska.

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0
Cover image of Nachrichten auf Deutsch

Nachrichten auf Deutsch

Latest release on Sep 12, 2020

The Best Episodes Ranked Using User Listens

Updated by OwlTail 7 days ago

Rank #1: 2019-12-07

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. En sammanfattning av året som gått med några av de viktigaste händelserna i Tyskland inom politik, sport och musik under 2019. Den 1 mars demonstrerade Greta Thunberg för första gången i Tyskland för ett bättre klimat. Den 20 september startade världens största Arktisexpedition och tysken Niklas Kaul blev överraskande världsmästare i herrarnas tiokamp. Detta och mycket mer får ni höra i "Nachrichtens" årskrönika 2019.

Dec 07 2019

9mins

Play

Rank #2: 2019-10-26

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Specialtema om Berlinmurens fall. Det är 30 år sedan muren föll och Västtyskland återförenades med Östtyskland. Den 3 oktober (Tag der Deutschen Einheit) är en nationell helgdag i Tyskland som firas lite extra i år. Programledaren Anna Lu är född i Östtyskland och minns tydligt hur det var att leva i DDR innan Berlinmuren föll. Programmet avslutas med Trettmanns låt Grauer Betong.

Oct 26 2019

4mins

Play

Rank #3: 2020-02-15

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Tyskland har fått sina första bekräftade fall av det nya coronaviruset. Rädslan för coronaviruset sprider sig och drabbar personer med asiatiskt utseende som utsätts för diskriminering och rasism. Den tyske konstnären Simon Weckert lurade Google Maps. Han skapade en virtuell trafikstockning i Berlin med hjälp av 99 mobiltelefoner. MOA avslutar programmet med sin nya låt "an/aus".

Feb 15 2020

4mins

Play

Rank #4: 2020-03-28

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Tyskland stänger sina gränser bland annat mot Frankrike, Danmark, Österrike och Schweiz. Även alla skolor och förskolor hålls stängda på grund av coronapandemin. Vår reporter i Köln intervjuade 18-årige Nima. Han är hemma i karantän och plugga på distans.
Med hjälp av hashtaggen #wirbleibenzuhause uppmanar tyska kändisar befolkningen att stanna hemma för att bromsa upp spridningen av coronaviruset.

Mar 28 2020

4mins

Play

Rank #5: 2020-02-29

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Berlinale har sparkat igång och många internationella kändisar var på plats när en av världens största filmfestivaler för 70:e gången öppnade sina portar. Vår reporter Thilo Jahn var på plats och rapporterar direkt från röda mattan. Två dagar innan Berlinale drog igång hände ett hemskt terrordåd i den tyska staden Hanau. Där sköt en 43-årig tysk man nio personer. Programmet avslutar med titellåten till den nya filmen Eiskönigin 2 (Frost 2).

Feb 29 2020

4mins

Play

Rank #6: 2020-02-01

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Luisa Neubauer är en ung tysk miljöaktivist och frontfigur i den tyska Fridays For Futures rörelsen, och har tillsammans med andra miljöskyddsorganisationer stämt den tyska regeringen för sitt icke-agerande i klimatfrågan. Över 5 000 bönder samlades i Berlin för en gemensam protestaktion mot den tyska regeringens miljöpolitik. Strategispelet "Anno 1800" korades som bästa tyska spel och belönades med ett utvecklingspris. Tim Bendzko avslutar programmet med sin låt "Hoch".

Feb 01 2020

4mins

Play

Rank #7: 2019-11-09

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Det har vuxit fram en ny grov våldskultur mot domare vid fotbollsmatcher, främst i de lägre serierna. Nu har tyska domare fått nog och gått ut i strejk.Tyskland har skärpt sina lagar och blir allt effektivare i sin kamp mot klankriminaliteten. Även svensk polis vill ta del av det. Rapparen Bushidos musikalbum får inte säljas i Tyskland till unga personer under 18 år. Det har en domstol i Leipzig bestämt. Programmet avslutas med Bausas nya låt Keine Liebe.

Nov 09 2019

4mins

Play

Rank #8: 2020-03-14

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Coronaviruset breder ut sig i Tyskland och allt fler personer bekräftas smittade av det nya viruset. Myndigheterna har öppnat infektionsstationer på sjukhusen där smittade personer och deras anhöriga får stanna i karantän. "Nachrichtens" reporter har pratat med Michael som befinner sig på en av dessa stationer. Tysklands artist och bidrag i Eurovision 2020 i Rotterdam blev artisten Ben Dolic med bidraget "Violent Thing".

Mar 14 2020

4mins

Play

Rank #9: 2020-01-18

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. En ljuslykta startade en allvarlig brand i ett aphus i den tyska staden Krefeld under nyårsnatten. Nu har tre kvinnor polisanmält sig själva då de misstänker att deras ljuslyktor kan ha legat bakom branden. Sedan september 2019 har massiva skogsbränder härjat i Australien. Julia Hegarty är från Tyskland, men bor och jobbar i Sidney bara 40 kilometer bort från skogsbränderna. Bandet "Neufundland" avslutar programmet med låten "Viva la Korrision".

Jan 18 2020

4mins

Play

Rank #10: 2020-04-11

Podcast cover
Read more
Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Påsken blir annorlunda i år i Tyskland med fortsatt kontaktförbud och stängda skolor i hela landet. Basketklubben ALBA Berlin håller gymnastiken igång för alla grundskoleelever i Tyskland genom att dagligen sänder idrottslektioner på Yotube. Det har blivit brist på munskydd och många människor har börjat tillverka egna färgglada masker. Artisten Danger Dan sjunger sin corona-låt som handlar om slutsålda nudlar och toapapper.

Apr 11 2020

4mins

Play