OwlTail

Cover image of Poddfest

Poddfest

Poddfest är en 2dagars-festival med livepoddar, där några av Sveriges bästa poddar kör live. Datum för 2021 presenteras längre fram.Ansvarig utgivare: Pia Kalischer

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

Poddfest är en 2dagars-festival med livepoddar, där några av Sveriges bästa poddar kör live. Datum för 2021 presenteras längre fram.Ansvarig utgivare: Pia Kalischer

På Poddfest blev det Creepypodden live.

Podcast cover
Read more
Jack Werner och Ludvig Josephson berättade (LÄSKIGA! SKRÄMMANDE! ÖVERNATURLIGA!) lyssnarhistorier.

Kalla kårar! Oförklarliga händelser! Övernaturliga fenomen! Ett gällt skrik i natten! Mystiska varelser och resta nackhår! I Creepypodden i P3 får du höra nätfenomenet Creepypasta - spökhistorier och vandringssägner från internet. Med: Jack Werner och Ludvig Josephson.

Mar 23 2019

45mins

Play

Live från Poddfest: TANKESMEDJAN

Podcast cover
Read more
Självmord och sköldpaddssex. Christopher pratar för sista gången om barn och sex, Moa mår dåligt, Anna ger sig på medelklassen och Fredrik håller sig nykter.

Det här är podden för dig som vill ha nya oväntade infallsvinklar på nyhetsflödet och samtidigt bli underhållen. Med: Christopher Garplind, Anna Björklund, Fredrik Söderholm och Moa Wallin.  Tankesmedjan görs av Tredje Statsmakten.

Mar 23 2019

55mins

Play

Poddfest framfördes avsnittet om Bonnie & Clyde för P3 HISTORIA

Podcast cover
Read more
P3 Historia handlar om personerna som skapade vår historia. Både de kända och de mindre omskrivna. På Poddfest framfördes avsnittet om Bonnie & Clyde. 

Med: Cecilia Düringer och Navid Bavey. P3 Historia görs av Produktionsbolaget Munck.

Mar 23 2019

41mins

Play

Möt DET POLITISKA SPELET på poddfest

Podcast cover
Read more
Det Politiska Spelet är podden där programledaren Henrik Torehammar slår sig samman med Sveriges Radios tyngsta röster inom politisk bevakning och kikar bakom kulisserna i svensk inrikespolitik.

Det Politiska Spelet är podden för dig som är intresserad av/nyfiken på inrikespolitik, kan uppskatta en köttig diskussion och vill veta mer om vart samhället är på väg. Med: Henrik Torehammar, Fredrik Furtenbach och My Rohwedder.

Mar 23 2019

46mins

Play

På Poddfest 2019 pratade författarna Denise Rudberg och Mikaela Bley om P3 SERIE - Sviten

Podcast cover
Read more
Sviten är en ny produktion av P3 Serie. Det är ett kriminaldrama vars överraskande vändningar skildrar en ung tjejs jakt på status ett farligt spel med livet som insats.

Sviten är ett kriminaldrama om gränslöshet och utnyttjande, om klass och tillhörighet i Stockholmselitens innersta vrår, och hur långt man är beredd att gå för att nå status, makt, sex och pengar. På Poddfest 2019 pratade författarna Denise Rudberg och Mikaela Bley tillsammans med (debuterande) skådespelaren Daniel Paris om snusk, makt och mord - och sanningen bakom serien Sviten. Samtalet leds av programledaren Arantxa Alvarez.

Mar 23 2019

43mins

Play

Poddfest med #USAPODDEN

Podcast cover
Read more
Vad sker i USA under Donald Trumps presidentskap? Djupdyk i amerikansk politik - alltifrån twitterkrig och utredningar till toppnamnen inför presidentvalet 2020.

#USAPODDEN är podden för dig som både fascineras och underhålls av amerikansk politik och vill vara uppdaterad med det senaste från Vita Huset. Med: Sara Stenholm Pihl och Ginna Lindberg, tillsammans med Anders Ask, journalisten Andreas Utterström samt PR-konsulten och USA-experten Billy McCormac.

Mar 23 2019

46mins

Play

Om om arbetet med P3 dokumentären ”Vargolyckan på Kolmården”

Podcast cover
Read more
På Poddfest 2019 berättade Ida Lundqvist om arbetet med Vargolyckan på Kolmården & Hugo Lavett berättade om arbetet med en kommande P3 Dokumentär. Och så bjöds det på en exklusiv förhandslyssning!

P3 Dokumentär är podden för dig som vill förstå hur händelser i vår nutidshistoria skapar avtryck och förändrar vårt sätt att leva. Och för dig som älskar dokumentärt berättande och gripande historier som lämnar en minst sagt berörd. Med: Ida Lundqvist och Hugo Lavett. Samtalet modererades av Linnea Wikblad.

Mar 23 2019

46mins

Play

På Poddfest var Veronica Maggio gäst i MORGONPASSET I P3

Podcast cover
Read more
Morgonpasset i P3 - Gästen är en podd där du får personliga och roliga intervjuer med de största & mest intressanta namnen inom musik, politik, sport, kultur m.m. På Poddfest var Veronica Maggio gäst!

Med: Hanna Hellquist, David Druid och Nanna Olasdotter Hallberg och gästen Veronica Maggio.

Mar 23 2019

44mins

Play

På Poddfest 2019 om fankultur och besatthet.

Podcast cover
Read more
På Poddfest 2019 kunde du höra radioproducenterna Vendela Lundberg och Axel Winqvist snacka om fankultur och besatthet tillsammans med Margret Atladottir och Edvin Törnblom.

P3 Musikdokumentär är programmet som på ett medryckande och underhållande sätt berättar om livets fram- och baksidor för vår tids största artister.  Med: radioproducenterna Vendela Lundberg och Axel Winqvist och gästerna Margret Atladottir och Edvin Törnblom. P3 Musikdokumentär görs av Tredje Statsmakten.

Mar 23 2019

37mins

Play

Poddfest pratar programledaren Cariad Lloyd med komikerna Victor Linnér, Jonathan Rollins & Annika Lantz om sorg och döden.

Podcast cover
Read more
Griefcast utsågs till Podcast of the Year 2018 av British Podcast Awards. På Poddfest pratar programledaren Cariad Lloyd med komikerna Victor Linnér, Jonathan Rollins & Annika Lantz om sorg och döden.

Den brittiska podden Griefcast programleds av den brittiska skådespelerskan Cariad Lloyd, och i den pratar hon med komiker om det där svårpratade som berör oss alla - sorg och döden. Med: Cariad Lloyd, komikerna Victor Linnér, Jonathan Rollins & Annika Lantz. Fler avsnitt av Griefcast hittar du hos Acast och där poddar finns.

Mar 22 2019

53mins

Play

LANTZKAMPEN I P1 live på Poddfest

Podcast cover
Read more
Lantzkampen i P1 är ett frågeprogram om veckans nyheter. På Poddfest möttes lag Marianne Hasslow från Ekot och Johar Bendjelloul från DN mot lag Parisa Amiri och Anders G Carlsson från SVT.

Programledaren Annika Lantz leder med relativt fast hand de båda tävlande lagen genom ronder som: Partiledarloppet vem var snabbast upp i talarstolen, Hur slutar det? och Vad säger dom ejenklijen, den senare en rond som började som en valsatsning för att lyssnarna lättare ska kunna tolka våra sluddrande politiker. Trots programmets lekfulla och yviga karaktär vill domare Sara Lövestam att svaret som lämnas ska vara ganska exakt. Målet är också att programledaren och producent Anna-Karin Ivarsson ska ha samma manus när sändningen startar, ett förhållningssätt som gett namn till en högskolerapport med rubriken: Så spännande om vi har samma manus! Med: programledaren Annika Lantz, domaren Sara Lövestam och lag Marianne Hasslow från Ekot och Johar Bendjelloul från DN mot lag Parisa Amiri och Anders G Carlsson från SVT.

Mar 22 2019

45mins

Play

SÅ FUNKAR DET på Poddfest

Podcast cover
Read more
Med Poddfestpublikens hjälp svarar Anders & Måns på lyssnarfrågor om allt mellan himmel och jord.

Du kanske har frågor om rymden? Om vampyrer? Om världens äldsta träd? Om hundars öron? Ingen fara! Anders och Måns reder ut allt! Med: Anders och Måns!

Mar 22 2019

Play

Poddfest: Om P3 Musikdokumentär

Podcast cover
Read more
På Poddfest berättar skaparna bakom P3 Musikdokumentär om ikonerna Justin Bieber och Rihanna; ett samtal om skandaler och musikalitet tillsammans med journalisten och chefsredaktören Irena Pozar.

Mer från P3 Dokumentär hittar du här!

Mar 24 2018

40mins

Play

Poddfest: Om Det Politiska Spelet

Podcast cover
Read more
Henrik Torehammar slår sig samman med Sveriges Radios tyngsta röster inom politisk bevakning och kikar bakom kulisserna i svensk inrikespolitik.

Mer från Det Politiska Spelet hittar du här!

Mar 24 2018

46mins

Play

Poddfest: Om P3 Dokumentär

Podcast cover
Read more
Förra året gjorde P3 Dokumentär en serie om gängskjutningen på Vår Krog & Bar. Reportern Karwan Faraj och producenten Rosa Fernandez följer upp händelserna tillsammans med polischef Tony Olsson.

Mer från P3 Dokumentär hittar du här!

Mar 24 2018

33mins

Play

Poddfest: Om USAPodden

Podcast cover
Read more
Sara Stenholm Pihl och Ginna Lindberg pratar tillsammans med Billy McCormac och Andreas Utterström om läget i USA under Donald Trumps presidentskap. Allt från twitterkrig till skandaler och diplomati.

Mer från USAPodden hittar du här!

Mar 24 2018

48mins

Play

Poddfest: Om P3 Serie

Podcast cover
Read more
Träd in i den psykologiska thrillerserien Tunnlarna. Möt bl.a. skådespelarna Filip Alexandersson och Malin Persson som gör en reading ur manuset, tonsatt live av kompositören Jukka Rintamäki.

Mer från P3 Serie hittar du här!

Mar 24 2018

28mins

Play

Poddfest: Om P3 Soul

Podcast cover
Read more
Sedan 1978 har Mats Nileskär ansvarat för hiphop- och soulbevakningen i P3. Genom åren har han gjort över 6000 intervjuer. Här pratar han minnen och möten med journalisten Måns Mosesson.

Mer från P3 Soul hittar du här!

Mar 24 2018

1hr 3mins

Play

Poddfest: Om Creepypodden i P3

Podcast cover
Read more
Välkommen in i en värld bebodd av spöken, resta nackhår och oförklarliga händelser. Jack Werner läser läskiga historier, tillsammans med producenten Ludvig Josephson. Det här är Creepypodden i P3.

Mer från Creepypodden i P3 hittar du här!

Mar 24 2018

45mins

Play

Ufopodden - vad ska man tro på?

Podcast cover
Read more
Nio skidåkare hittas döda i bara underkläderna. Ett tefat landar på en skolgård och militären utreder mystiska föremål. Hur balanserar man på gränsen mellan det vetenskapliga och det oförklarliga?

Ufopoddens Emelie Rosenquist möter kolumnisten och rymdentusiasten Andrev Walden och Clas Svahn, journalist och vice ordförande i UFO-Sverige. Lyssna på mer från Ufopodden.

Mar 27 2017

49mins

Play