OwlTail

Cover image of Övernaturligt

Övernaturligt

Från 2011/2012. Tron på det övernaturliga går i cykler. I kristider lockas fler. Var sjätte tror just nu på det övernaturliga och var tionde kan tänka sig att gå på en seans - det paranormala är på väg att bli det nya normala.Ansvarig utgivare: Louise Welander

Popular episodes

All episodes

Read more

Från 2011/2012. Tron på det övernaturliga går i cykler. I kristider lockas fler. Var sjätte tror just nu på det övernaturliga och var tionde kan tänka sig att gå på en seans - det paranormala är på väg att bli det nya normala.Ansvarig utgivare: Louise Welander

Den övernaturliga naturen

Podcast cover
Read more
Visste du att man kan köpa magiskt mjöl på Konsum? I säsongens sista avsnitt undersöker Övernaturligt i P1 den biodynamiska trenden. Erik Hedtjärn och Martin Wicklin besöker Skillebyholm i Järna, navet för den antroposofiska rörelsen i Sverige. Du får vara med och öppna den hemliga låda med biodynamiska preparat som utgör själen i det biodynamiska jordbruket och som skiljer det biodynamiska från all annan form av bekämpningsfri odling. Och så har vi gått på naturspaning efter tomtar och troll i Åkersberga. Stortrollet har tagit sig hela vägen från Täby bara för att vara med idag. Så gör honom en tjänst och lyssna.

Aug 13 2012

25mins

Play

"May the force be with you" - om andlighet i vetenskaplig skrud

Podcast cover
Read more
I november ska den andliga tungviktaren Lynne MacTaggert föreläsa på Chalmers tekniska högskola i Göteborg, mitt i vetenskapens hjärta. Anhängarna pratar om att bygga en bro mellan andligheten och vetenskapen och man har planerat föreläsningen länge. Nu närmar sig äntligen datumet. I seminarierummen ska det hållas workshops med inriktning på distanshealing, telepati och att koppla upp sitt medvetande mot universums energifält. Men vad tycker Chalmers tekniska högskola om den bro som nu ska anläggas från andlighetens strand? Vill man vara med och angöra den? I del tre av Övernaturligt ger sig Erik Hedtjärn och Martin Wicklin in i kvanfysikens värld och söker svar i mikrokosmos.

Aug 06 2012

24mins

Play

Övernaturlig framgång

Podcast cover
Read more
Enligt legenden kan man gå vid midnatt till en vägkorsning och sälja sin själ till djävulen. I utbyte får man världslig framgång och berömmelse. Andra delen av Övernaturligt i P1 handlar om övernaturlig framgång. Vi träffar Pontus Näslund, som varit satans handgångne man i fem år. Erik Hedtjärn får ett otäckt meddelande på sin display och så har vi träffat framgångscoachen som tar hjälp av Gud.

Jul 30 2012

29mins

Play

Den mediterande dalahästen

Podcast cover
Read more
Övernaturligt har rest till Dalarna där det finns fyra gånger fler "nyandliga producenter" än det finns präster i kyrkan. Men vad är det man tror på egentligen? Erik Hedtjärn och Martin Wicklin försöker hitta sina inre kraftdjur och orientera sig i dalarnas egna andliga pyttipanna. Och så får du möta Siljans måsar. Tre kvinnor och turkisk bokhandlare från Falun som har en berättelse som kan mäta sig med de riktigt stora religionerna.

Jul 25 2012

29mins

Play

Övernaturligt special. Strövtåg i själens utmarker

Podcast cover
Read more
Det paranormala håller på att bli det nya normala. Var tredje svensk tror på övernaturliga fenomen som andar och änglar. I somras gjorde radiomakarna Martin Wicklin och Erik Hedtjärn en resa genom ett Sverige som gläntat på dörren till den andra sidan. I det här specialprogrammet får du möta tre personer vars öden knyts samman. Den helande läkaren från Hultsfred, som efter en 17 månaders fejd med Socialstyrelsen får utöva andlig healing på sin praktik. En kvinna som varit med på det övernaturligas resa, från tiden då man gömde sig i hemliga sällskap till idag då det hamnat på livsstilsmagasinens omslag i din matbutik. Och så en hypnosläkare som hamnade i trubbel på 1950-talet. En del skulle kalla dem för galna. Andra kallar dem pionjärer.Följ Martin och Erik på strövtåg i själens utmarker.

Dec 30 2011

29mins

Play

Den självlysande bedragaren

Podcast cover
Read more
På kvällen den 9 oktober 2010 smetade medium-stjärnan Anders Åkesson in handen i självlysande lera och lurade seansdeltagarna att det var en andevärlden som materialiserat handen som svävade i luften. I dag önskar Per-Ola Thornell att han aldrig hade upptäckt fusket. Då hade han sluppit allt tvivel och en skandal som fortfarande skakar medium-Sverige.

Aug 20 2011

26mins

Play

Det rullstolsburna spöket i Bräcke

Podcast cover
Read more
I en kommunen står skattepengarna för notan när ett medium driver ut spöket ur ett jourrummet, i en annan Lex Sarah-anmäls personal som gör precis samma sak. På 1800-talet skulle varje slott och adelsfamilj ha ett eget spöke. Men i dag är det inte där det spökar som värst. Vi berättar vad som händer när spökena flyttat in i det svenskaste som finns - den offentliga sektorn.

Aug 13 2011

26mins

Play

Förnimmelse av bevis

Podcast cover
Read more
Vi lär oss psykometri, gräver i gamla mordfall och träffar en professor i parapsykologi. Kan föremål berätta sin egen historia? Är det övernaturliga till någon hjälp när polisen ska lösa brott? Och vad säger forskningen - har ett medium mer rätt än slumpen?

Aug 06 2011

26mins

Play

Skriket i likbilen och den troende skeptikern

Podcast cover
Read more
I femtio år var Nils Carlsson ateist - sedan råkade han flytta in i en hemsökt lägenhet i Upplands-Bro. Möt också neurologen som tror att spöken dyker upp när hjärnan försöker förstå världen utan tillräcklig information. Och så ska vi leta efter de dödas inspelade röster och skrik på ett band som åkte likbil innan det stuvades undan i en låda i garderoben.

Jul 30 2011

27mins

Play