OwlTail

Cover image of PMS-podden

PMS-podden

Ärligt, öppet och roligt om PMS, relationer, forskning och botemedel.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

113. Jag swishar en hundring till rödtjut om du orkar lyssna på mig

Om att muta någon med en hunka (till en flaska rödtjut) för att få älta älta älta det som snurrar i våra huvuden. Även hypnos mot rädsla, en plötslig naprapat-kärlek och om att förmågan att läka trauman snabbt hör ihop med att man inte är..särskilt smart. I med lurarna - nu kör vi!

1hr 11mins

24 Oct 2019

Rank #1

Podcast cover

91. Ingen som du

Oron inför att säga hejdå blandas hej vilt med B-vitamin, CBD-olja, Maca, Magnesium och tyska små homeopatflarror. Hur går det för Charlie att byta namn? Och vem drömde Jenny om att gifta sig med när hon var 16 år? 

54mins

5 Jul 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

90. Ge upp!

Om att ännu en gång ramla ner i det djupa PMS-hålet. När man kommer upp i ljuset känns allt som en pinsam dröm, eller? Sen blir det Gröna Lund-fail och konsten att (aldrig?) ge upp! 💥👈🏻 

45mins

28 Jun 2017

Rank #3

Podcast cover

92. Frågepodden

Frågepodd var det här! Vi svarar på era smarta och braiga frågor samtidigt som vi manövrerar runt i någon slags sommar-PMS. Det blir forskning, våra bästa tips och mycket mer. Hoppas ni gillar och att juli cykel behandlar er väl. 

49mins

12 Jul 2017

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

81. Älska den som är närmast

Menshybris! Skrattet, lättheten och modet är äntligen tillbaka vilket resulterar i TOTAL Oprah-feber och Jack Killian-stämning. Vi värmer upp med nymånen, viskleken och publika fjärtar och brakar sen vidare till livets stora kärlek - vem är det egentligen? Det här vill du inte missa! Bonus, GRÅBENSKRATTET! 💖🌟

1hr 4mins

26 Apr 2017

Rank #5

Podcast cover

105. Safety Plan

46mins

2 Nov 2017

Rank #6

Podcast cover

99. Vill du ha en sukett?

Denna vecka slingar vi oss längs "mat-vi-minns-att-vi-åt-när-vi-var-20 år"- vägen ( läs suketter, Gorbys och Billys pan pizza) för att sekunden efter befinna oss mitt i mensnaglar, svårheten att acceptera känslor samt klimakteriavarningar. Vi befinner oss båda i den lutheala fasen aka dag 17 och 20 aka högre kroppstemperatur, högre haltare av progesteron och östrogen vilket ofta leder till trötthet, hjärndimma, svullnad, ångest, huvudvärk och ENORMT sug på allt är likt socker eller kolhydrater. SÅ mysigt ändå!!

49mins

14 Sep 2017

Rank #7

Podcast cover

104. Din fulla potential

Avsnitt 104 är både mörkt och ljust. Jenny är mensledsen och Charlie är på dag 29000. Vi pratar om vad som egentligen hände med våra 15-åriga kroppar när vi började knapra p-piller som ungdomsmottagningen sa var SÅÅÅ bra? Och vad har vi lärt oss sen dess? Vi tipsar vi om bästa podden just nu från @foodpharmacy, höstens måste-tillskott och styrkan att våga säga #metoo

45mins

19 Oct 2017

Rank #8

Podcast cover

93. Agility tack!

Funkar agility på PMS? Har Charlie blivit Evy Palm? Kan innehålla spår av smoothie-frälsning, meditationsmetaforer och stickig stämning, brought to you by dag 18 och 21 aka "Har alla jävlar blivit idioter"-perioden. 🔥💥👈🏻

57mins

26 Jul 2017

Rank #9

Podcast cover

96. PANG, boom, krasch!

PANG, boom, krasch rakt ner i PMS-hålet. Jenny har sms:at efter hjälp, trattat lugnade droppar och isolerat sig som om domedagen varit nära. Charlie har varit världens bästa(?) mamma vilket resulterade i en sinnessjuk färd mellan boule, bowling och vädjande till kassapersonal. Vi tar oss en titt in i vårt inre - och upptäcker att kvinnors livmodertapp ser helt fucking supercool ut och att LL Cool J talar till oss. Vill ni känna ruset och desperationer hos två kvinnor på dag 18 och 21? Varmt välkomna in i PMS-värmen!

56mins

24 Aug 2017

Rank #10

Podcast cover

110. Museum för krossade hjätrtan

Dag 18 har aldrig sett mer olika ut. En av oss håller på att svimma av ångest och en kvittrar som en kolibri. (Kvittrar de ens, mer hmmm-mmm väll?)   Vi kastar oss mellan konstprojekt om kärlek i Zagreb och allas dröm om flykten ur ekorrhjulet. Sen dundrar vi vidare mot hur minnen kan få oss att inte ens kunna använda samma kläder som när vi mådde som sämst. Sen berättar vi vad vi laddar upp med inför höstens alla sååå mysiga PMS-vändor. Tänk vitaminer, mineraler och medicin i en salig blandning. Vi konstaterar även att vi fick världens vackraste välkomstmottagande efter förra veckans avsnitt. Tack snälla för det!

1hr 18mins

3 Oct 2019

Rank #11

Podcast cover

89. Saxofuckingfon

Välkommen till den follikulära och ovulära fasen, aka dag 8 och 12. Vi rasslar oss smidigt igenom sömnsvårigheter, svullna bröst och effekterna av spotify premium. Charlie har räknat ut att semestern kommer bestå av 90(!) måltider till barn som egentligen inte vill äta och Jenny får direkt ägglossingskryp i hela kroppen. Det blir även stödgrupper, sexleksaker och passionsblomma. 

56mins

22 Jun 2017

Rank #12

Podcast cover

111. Ja, men då kanske jag bara ska podda med någon annan?

Dag 24. Stämningen är stickig, otålig och olycklig. Erkänn att ni är frestade att sjunka ner i PMS-mörkret med oss i en timme? 

59mins

10 Oct 2019

Rank #13

Podcast cover

80. Vrålapa!

Det är stickig stämning i podden idag...men så blir det ibland när pms is in da house. Efter ett tag mjuknar vi dock och tar oss igenom allt från världens längsta påsk till vikten av att låsa in sig på toaletten ibland. Sen pratar vi om våga gråta, säga STOPP och hur sjukt jobbigt det kan kännas när någon helt plötsligt har shorts på sig. Vi blickar även in i den högst märkliga medical cannabis-världen och hittar.. Whoopi Goldberg! 

53mins

19 Apr 2017

Rank #14

Podcast cover

101. Ska jag ta av mig byxorna?

Raise the roof - era PMS-systrar är tillbaka med full MENSKRAFT denna vecka. Det betyder outsinlig energi med okulta inslag samt exkat noll konspiratoriska idéer. Charlie har stått som en märr i Karis bås igen och Jenny har synkat sin cykel med månen för att se om hon har White Moon Cycle eller Red Mooon Cycle. Erkänn att det låter spännande? Sen tittar vi på dagboken som redskap för ett lyckligare liv och tipsar om Sisterhood of Saints, höstens mest inspirerande inredningsdetalj. 

47mins

27 Sep 2017

Rank #15

Podcast cover

79. Är yoga vårt nya mirakel?

Aauumm! 🙏🏻I veckans avsnitt har vi äntligen fått hit två superhärligt yogaproffs med erfarenhet av pms! Det här kommer ni gilla, vi lovar. Vad sägs om att rulla ut yogamattan, lägga er tillrätta och lyssna en stund? Vi snackar kvinnliga hormoner och yogans kraft att förändra och acceptera. Sen får vi lära oss att äggstockarna, binjurarna och sköldkörteln gärna hänger i gäng. Bra trio ändå! ✌🏻️Är ni redo för vårdande holiyoga, högst personliga affirmationer och vikten av att våga förlåta? 💛💛💛 Då ska ni lyssna på veckans avsnitt! 💥👈🏻 Vi har även fixat 30 dagars fri yoga på @yogobe om ni anger kampanjkoden pmspodden17 HUR mysigt? 💕🙏🏻💕👏🏻🌟Hoppas ni gillar och att ni är ok. #pms #pmspodden #pmssystrar

39mins

12 Apr 2017

Rank #16

Podcast cover

83. Kreativ ångest

I veckans avsnitt undrar vi om Charlie levt ett tidigare liv, som järv? Vi recapar 40-årsfirande, cannabisolja, rosenmetoden, ashwaganda, ssri och pms-gaser. Bonus! Ni får träffa tre av Jennys favvokaraktärer, skåningen, värmlänningen och fyrtiotalist-kvinnan. Och eftersom vi båda befinner oss i den luteala fasen (aka PMS) så snubblar vi runt i döden och ångest också. Erkänn att ni blir sugna! 

59mins

10 May 2017

Rank #17

Podcast cover

77. The Queen Bee - Nour El Refai!

Bow down for the Queen Of Fucking Everything - Nour El Refai!! 🌟🙌🏻👑 Ett vrålhärligt samtal om självmedicinering på scen, katt-terapi, panikbajs, depression, humor som makt och den aptrånga kvinnokostymen.

1hr 24mins

29 Mar 2017

Rank #18

Podcast cover

114. Jag är hellre blind än har rumpan full av hemorrojder!

Är goda nyheter goda, även under brinnande PMS? Spelar det ens någon roll om Australien planterar en miljard träd? Dag 3 möter dag 25 vilket innebär bubbligt kvitter och morr från spända käkar. Mycket nöje kära PMS-systrar!

57mins

7 Nov 2019

Rank #19