OwlTail

Cover image of På sporet af Aarhus Letbane

På sporet af Aarhus Letbane

Er du frisk på en tur med Danmarks første letbane? Så lyt med på et udpluk af fortællinger, som til sammen udgør historien om Aarhus Letbane

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Afsnit 15: Velkommen til Lethbanen

15. og sidste afsnit i podcastserien ”På Sporet af Aarhus Letbane” har været en overraskelse frem mod Letbanens officielle åbning for passagerer. I dette afsnit kommer lytterne med ind i lydstudiet, da filminstruktør og forfatter Jørgen Leth gæstede Aarhus for at udføre en helt særlig opgave: Indtaling af Letbanens standsningssteder og andre små servicemeddelelser. I lydstudiet bliver der også plads til fortællinger om barndomsminder fra hjembyen Aarhus.Sidste afsnit i podcastserien adskiller sig fra de øvrige, da det er første og eneste afsnit, som bliver tilgængeligt, når Letbanen er åbnet for passagerer. Stiger man ovenikøbet ombord på ét af de to letbanetog, som dedikeret til Jørgen Leth, er man sikret den fulde rejseoplevelse.God fornøjelse, og tak fordi I lyttede med.Musik i intro og underlæg af SonicwaysYderligere musik:Lee Rosevere - Under Suspicion

16mins

21 Dec 2017

Rank #1

Podcast cover

Afsnit 14: Letbaneførere er stolte som få

Næste afsnit i føljetonen skal handle om letbaneførerne – de første i Danmark af sin slags, som skal køre letbanetogene. I afsnit 14 tages lytterne med bag kulissen, når to nye letbaneførere fortæller deres historier om at sidde bag styrepinden. Hvad skal der til for at blive letbanefører, og hvilket stof er de gjort af? Én ting er sikkert: Letbaneførerne brænder for at køre letbanetog, og det er med julelys i øjnene, at de fortæller om deres nye arbejdsplads.Tak til AGF for lyden af lokalpatrotisme. Musik i intro og underlæg af SonicwaysYderligere musik:Lee Rosevere - FeatherlightKevin Macleod - Backed VibesAfsnittet er opdateret 2/11/17.

12mins

1 Sep 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Afsnit 13: Regnbuefarvet kasket med propel

Podcastserien, På sporet af Aarhus Letbane, er tilbage! Danmarks første letbanetog er nemlig sluppet løs i gaderne i Aarhus. Derfor skal vi alle sammen vænne os til et nyt transportmiddel, der på den ene side vejer 50 tons og bruger lang tid om at bremse og på den anden side er både hurtigt og støjsvagt. Lyt med og få gode råd til, hvordan du omgås den nye gigant i trafikken uden at få skrammer.Dette er første af tre afsnit i denne lille føljeton.Tak til Signe Ribergård for lån af stemme til Aarhus Letbanes fire råd. De kan ses her:http://www.letbanen.dk/nyheder/2017/29-sikkerhed/Lydlogo af SonicwaysYderligere musik:Lee Rosevere - Sad Marimba PlanetAfsnittet er opdateret 2/11/17.

13mins

18 Aug 2017

Rank #3

Podcast cover

Afsnit 12: "Jeg har hjertebanken…"

Vi skal have rundet På sporet af Aarhus Letbane af på fornemste vis, og det gør vi ved at komme helt, helt tæt på letbanetoget, der en dag skal transportere os rundt i Aarhus. Kom med når toget rører dansk jord for første gang, og bliv inddraget i det spændende drama om vi endelig kan få lov til at køre med, når der udføres testkørsel. Lydlogo af Sonicways Musik:Turku: Nomads of the Silk Road - Drum SoloKai Engel - Walking Barefoot on GrassKevin Macleod - Faster Does ItLee Rosevere - Under Suspicion

16mins

5 Dec 2016

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Ekstraordinær annoncering 2

Der er lige noget, du skal høre...igen. Men det bliver sidste ekstraordinære annoncering!

2mins

27 Nov 2016

Rank #5

Podcast cover

Afsnit 11: Der må være en kant

Det er mandag morgen. Du går frem for at stige på toget, men pludselig ligger du nede på skinnerne i stedet. Ikke ligefrem den bedste start på dagen. Sporene til Aarhus Letbane skal også fragte godstog til og fra Grenå, men med denne opgave følger en række udfordringer. Stationernes perronforkanter. Musik: Ian Alex Mac - The Working Dayhttp://freemusicarchive.org/music/Ian_Alex_Mac/Cues/The_Working_Day

15mins

14 Nov 2016

Rank #6

Podcast cover

Afsnit 10: Støj, strøm og stråling

Hvilke lyde er der omkring dig lige nu? Arbejdet med Letbanen er forbundet med støj, men når Letbanen står færdig, kommer den ikke til at larme mere end en vaskemaskine. Denne podcast ser nærmere på fænomenet støj, og så er der også tid til lidt undervisning i fysik.

15mins

30 Oct 2016

Rank #7

Podcast cover

Ekstraordinær annoncering

Der er lige noget, du skal høre...

1min

17 Oct 2016

Rank #8

Podcast cover

Afsnit 9: Da Letbanen gik under jorden

Der var høj puls og sved på panden, da anlægget af to ekstra tunneller mellem Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital i Aarhus truede med at ødelægge hospitalsudstyr på operationsstuer og intensive afdelinger.

13mins

9 Oct 2016

Rank #9

Podcast cover

Afsnit 8: Kender du typen?

Hvis du var en bil, hvilket mærke ville du så være? Nogenlunde sådan lød udgangspunktet, da arbejdet med Letbanens identitet begyndte. Siden er der kommet farve, følelse, fornemmelse og lyd på Letbanen. Lyt med og hør, om du kan kende hende.

14mins

25 Sep 2016

Rank #10