OwlTail

Cover image of Sticklingarna podcast

Sticklingarna podcast

Trädgård, pyssel och annat som vi gillar.

Popular episodes

All episodes

Read more

Trädgård, pyssel och annat som vi gillar.

Avsnitt 21 Ensamavsnittet!

Podcast cover
Read more

Sticklingarna återvänder med ett avsnitt under årets sista veckor. Fokus har hamnat på annat än poddande i år men pysslandet o skapandet har fortsatt. Tyvärr har vi inte löst det tekniska än med att podda på distans. Så idag är det Sticklingarnas första ensamavsnitt. Carolin lever ut och pratar själv i 22 minuter :O Det blir en kort genomgång om olika projekt under hösten, både stickning och sömnad och en genomgång av alla sticksug hon har just nu! 

Dec 18 2020

22mins

Play

Avsnitt 20 - Lilla Hyttnäs-specialen

Podcast cover
Read more

I avsnitt 20 återupplever Linda och Carolin resan till Dalarna sommaren 2018 samt guidningen på Lilla Hyttnäs; Carl och Karin Larssons gård. Vi tittar i en bok med fotografier från huset och berättar om vår kärlek till några av föremålen och Dalarna. Tyvärr är vi inte sponsrade av Hemtex :D 

Jan 30 2019

35mins

Play

Avsnitt 19 - julpyssel, miljövänlig städning och bonader

Podcast cover
Read more

I avsnitt 19 pratar Carolin och Emeli om pysselläget. Det är dagen före julafton så vi stämmer av lite om vi fått till nåt julpyssel. Vi hamnar in på temat miljövänlig städning och hudvård/kroppsvård. Och Carolin känner ett starkt sug efter bonader, en turban och mamelucker :D Barnet leker i bakgrunden med den tredje poddaren Linda. 

Dec 23 2018

57mins

Play

Avsnitt 18 - Emelis trädgård!

Podcast cover
Read more

I avsnitt 18 är vi hemma hos Emeli och kollar runt. Carolin hittar en bra plats om man ska svärma :D och både Carolin och Linda blir förvånade över platsen Emeli valt till sin yoga. I avsnittet får ni också höra hur det gick till när Emeli friade till sin sambo i trädgården!

Sep 03 2018

45mins

Play

Avsnitt 17 - Bagageloppis och odling

Podcast cover
Read more

Carolin berättar om när hon var på bagageloppis och letade efter fler "little miss ..."-tröjor men hittade virkade dukar istället. Linda och Emeli har varit på Saltkällans marknad och blivit inspirerade av nyckelringar och porslinssmycken (@designbykallinskan och @stensmedjan). 

Aug 10 2018

45mins

Play

Avsnitt 16 - Sy-LAN och bröllop

Podcast cover
Read more

I avsnitt 16 kollar vi av odlings- och pysslingsläget hos Carolin, Linda och Emeli. Linda och Emeli har precis varit på bröllop och i sin roll som Toastmaster har Emeli ansvarat för några pyssel. Carolin har precis kommit hem från ett Sy-LAN med kompisarna från Stickklubben. Och vi pratar om vad vi återbrukat sen sist. O det där med att Pinterest envisas med att skicka 18 tips hela tiden... VARFÖR just 18??

Jul 09 2018

53mins

Play

Avsnitt 15 - Växtdöden...

Podcast cover
Read more

I avsnitt 15 får vi en uppföljning av Linda och Emeli om de gröna växterna. Carolin berättar om uppladdningen inför persiskt nyår och vi pratar om vad vi har pysslat/gjort sen sist

Mar 01 2018

22mins

Play

Avsnitt 14 - Gröna växter och en alternativ julkalender

Podcast cover
Read more

I avsnitt 14 är Linda med igen. Och Emeli, som vi träffade för nästan två år sen. Då höll hon på med en avancerad årspresent till sin sambo. Sedan dess har det blivit några till som hon berättar om. Linda fick en vision om en djungel i vardagsrummet vilket resulterat i att både hon och Emeli har fullt av gröna växter hemma. Båda två håller dessutom på med en romantisk julkalender som vi får veta mer om. /Carolin 

Dec 03 2017

52mins

Play

Avsnitt 13 - Carolin träffar Alexandra

Podcast cover
Read more

I avsnitt 13 får ni träffa Alexandra som Carolin känt JÄTTELÄNGE! :O Hon är teaterpedagog och berättar om sitt år av virkning, när hon var hemma hos en relativt främmande person och gjorde gipsmasker och om sin inställning till nålbindning. Carolin berättar om när hon köpte en brudkrona av frivoliteter och om allt mellan himmel och jord. Tyvärr tappade vi jingeln lite men hoppas ha tillbaks den till nästa gång! 

Nov 24 2017

32mins

Play

Avnitt 12 - Hemma hos Eva

Podcast cover
Read more

I avsnitt 12 får vi träffa Eva, Carolins kompis, som varit på väg att vara poddgäst i 2 år. Nu sitter vi iallafall äntligen på Evas balkong och får veta hur hon har valt växter för en liten yta. Och vi sitter i hennes vardagsrum och äter hembakta kakor och pratar om vem av oss som egentligen är mest house wife. Och om moster Majkens förkärlek för att kavla ut pepparkakor på lakan, om bokidéen, den halva diktsamlingen, en väggmålning och en väldigt nischad kryddbod någonstans utanför Helsingborg.

odla, pyssla, baka, sticka, virka, skriva

Aug 29 2017

54mins

Play

Avsnitt 11 - Linda är tillbaks från Australien

Podcast cover
Read more

I avsnitt 11 är Linda tillbaks från Australien och berättar lite om livet där, med fullt fokus på loppisfynd, "Gum Tree" som Carolin envisas med att kalla för Craigs list, om att hitta gratis saker efter vägen och hur man hittar decoupage-lim i Melbourne. Linda pratar också om den stickade tröjan hon fick av Carolin och Carolin avhandlar sina senaste pyssel. Det har blivit många smågrejer. Följ oss gärna på instagram på @sticklingarnapodcast

Jul 27 2017

58mins

Play

Sommaren är här!

Podcast cover
Read more

Podden firar äntligen tvåsiffrigt och vi gläds åt att sommaren är här! Vi börjar med att prata trädgård; med fokus på Maria, som ju är den enda som har en trädgård av oss. Carolin pratar lite om sina balkongodlingar men mest pratar hon om olika pyssel. Hon har varit på sitt livs första SY-Lan och Maria har sett en så snygg slipskjol!

Jun 29 2017

49mins

Play

Avsnitt 9 - Våravsnittet!

Podcast cover
Read more

I avsnitt 9 har vi tema Våren, för hjälp vad vi längtar efter sol o värme nu! Vi provar en ny mikrofon och ett nytt grepp o har delat upp avsnittet i "Inne" och "Ute". Vi har båda pysslat och Maria har kommit igång rejält i sin trädgård och har tillsammans med sin man byggt flera saker inför årets trädgårdssäsong. Följ oss gärna på Instagram där vi heter "sticklingarnapodcast" och hör gärna av er på nåt sätt till oss. Vi blir så glada för respons!

Apr 28 2017

46mins

Play

Avsnitt 8 Trädgårdsspecial - Hemma hos Jenny

Podcast cover
Read more

I avsnitt 8 går Carolin och Maria på upptäcktsfärd i Jennys villaträdgård! Vi får veta hur trädgården såg ut när de köpte huset, hur den ser ut nu och planerna framåt. Och hur många fruktträd av varje sort var det nu hon hade? Vi pratar även om snälla grannar som delar med sig av plantor och mycket mer!

Aug 01 2016

47mins

Play

Avsnitt 7 - Pysselspecial med Carolin och Linda

Podcast cover
Read more

NYTT FÖRSÖK... bra om man får med sig hela filen när man laddar upp. Förlåt! /Carolin

I avsnitt 7 pratar Carolin och hennes syster Linda (känd sedan tidigare pysselspecial för sitt intresse för decoupage) om vad Linda har decoupageat sen sist, och om vad man egentligen GÖR med alla washi-tejp förutom att köpa den och titta på den.

Jul 04 2016

46mins

Play

UFO's och ogräs

Podcast cover
Read more

I avsnitt 6 pratar vi om varför det blev ett så långt uppehåll! Och Carolin får i uppdrag att samla in och berätta om sina UFO:s. Det har blivit en del. Maria berättar om ogräsen som vill ta över i hennes trädgård eftersom de fick fri lejd förra året. Vi hoppas att ljudet är lite bättre denna gången. Men vi vet inte. Det hörs också två lekande barn i bakgrunden. =)

Sticka, virka, handarbete, pyssel, odla, trädgård

Jun 03 2016

49mins

Play

Avsnitt 5!

Podcast cover
Read more

I avsnitt 5 har vi fått nåt problem när vi spelade in ljudet så vi hörs nästan inte. Det låter lite om om vi pratar i en burk o mumlar. Men om ni lyckas höra vad vi säger så berättar vi om vad vi gjort sedan sist, våra planer för trädgårdarna, second handfyndat garn och vad vi pysslat sen sist. Avsnittet spelades in i juni men sedan kom semestern och semesterkoman slog till. Vi hoppas återkomma snart med ett nytt avsnitt och med bättre ljud. Håll tummarna!

Aug 06 2015

53mins

Play

Avsnitt 4 - Liseberg

Podcast cover
Read more

Hej! 

I avsnitt 4 (som blev väldigt försenat) berätta vi om när vi var på Trädgårdsdagarna på Liseberg. Maria får bedöma Carolins fröinköp från Spanienresan och vi spårar ur i vår shopping och kan inte välja. Och så äter vi våffla! =) 

#pyssel #odla #trädgård #Liseberg 

Jun 17 2015

35mins

Play

Pysselspecialen!

Podcast cover
Read more

I väntan på rapporteringen från Trädgårdsdagarna kommer här en pysselspecial! I avsnittet har jag (Carolin) bjudit med mig själv till min syster och hennes kompis Emelies pysseldag. Lindas pojkvän Niklas skulle ha varit med men hörs istället sjungandes i bakgrunden på väg till jobbet... Linda och Emelie berättar om morgonens loppisrunda, och vad de pysslar med just nu. Vi får höra om Lindas kakburk som hon decoupagar, och Emelies virkprojekt och om hennes hemliga projekt. Ni kan hitta länkar till Lindas pyssel på bloggen: http://sticklingarna.blogspot.se/Jag hoppas kunna fylla på med Emelies länkar snart med.

Pyssel, decoupage, virka, sticka, loppis

May 14 2015

42mins

Play

Avsnitt 2 - Marias trädgård, gödsel och nybörjarstickning

Podcast cover
Read more

I avsnitt 2 får Carolin för första gången se Marias hem men kanske ännu viktigare; hennes trädgård. Carolin tror att Marias pallkragar tillhör grannen, Maria funderar på vad som räcknas som pyssel och Carolin har tagit hjälp av Stickklubben för att få bra tips på nybörjarstickning.

Trädgård, odling, pyssel, sticka, virka

Apr 19 2015

57mins

Play