Cover image of EVA Virkku
(1)
News

EVA Virkku

Updated 4 days ago

News
Read more

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn keskustelutilaisuus “livenä”.

Read more

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn keskustelutilaisuus “livenä”.

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0
Cover image of EVA Virkku

EVA Virkku

Latest release on Nov 14, 2019

The Best Episodes Ranked Using User Listens

Updated by OwlTail 4 days ago

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Rank #1: EVA Virkku: Miksi työ ja tekijä eivät kohtaa?

Podcast cover
Read more

Miksi Suomessa on 121 500 avointa työpaikkaa ja 226 000 työtöntä työnhakijaa?

Miksi työ ei löydä tekijäänsä? Onko syynä kelvoton koulutus, tympeät työnantajat vai kankeat kannustimet? Miten treffit työmarkkinoilla saataisiin onnistumaan?

Työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmasta EVA Virkku -tilaisuudessa (16.11.2019) keskustelevat työministeri Timo Harakka, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Antti Kauhanen ja Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen. Keskustelun vetää EVAn johtaja Emilia Kullas (kuvassa).

Kuuntele tilaisuudesta tehty podcast!

Lisää työttömien työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen määrästä: https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tyottomien-tyonhakijoiden-maara-vaheni-syyskuus-1

Nov 14 2019

58mins

Play

Rank #2: EVA Virkku: Suuri teknojättikeskustelu

Podcast cover
Read more

Googlen, Facebookin, Applen ja Amazonin kaltaisilla teknojäteillä on rahaa ja valtaa, ja mahdollisuus vaikuttaa kaikkien elämään. Onko ratkaisu lyödä mammutit halki, poikki ja pinoon?

Miksi teknojättien pilkkomisesta puhutaan? Niiden palvelut eivät ole sikamaisen kalliita – päinvastoin ne ovat pitkälti ilmaisia. Siis mitä vikaa teknojäteissä on? Ja miksi ihmeessä Suomessa ei ole teknojättejä?

Teknojäteistä keskustelevat ensimmäisessä EVA Virkku -tilaisuudessa teknologiayrittäjä, pääomasijoittaja Timo Ahopelto ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkimusprofessori Mika Maliranta. Keskustelun vetää EVAn johtaja Emilia Kullas.

Oct 07 2019

57mins

Play

Rank #3: Apunen/Maliranta: Jääkö ihminen koneen jalkoihin? – vieraana Daron Acemoglu

Podcast cover
Read more

Tässä hyvin erityisessä jaksossa Matti Apunen ja Mika Maliranta saavat hyvin, hyvin erityisen vieraan, kun taloustieteilijä Daron Acemogu saapuu studioon kesken Daron Acemoglu -teemaisen lähetyksen.

Miten suomalaiset hyötyvät markkinataloudesta Yhdysvalloissa? Miten koneiden kumouksesta selvitään?  Ja miksi jäykät työmarkkinat ovat haitaksi automaatiokehityksessä?

Entä mitä selvisi – tai oikeammin jäi epäselväksi – kun Matti luki läpi kaikkien puolueiden vaaliohjelmat? Tai mikä saa Mikan toteamaan, ettei Acemoglu ole väärässä – täytyy vain selittää, mistä ristiriita hänen lausunnoissaan johtuu?

Jakso on tuotantokauden viimeinen.

Jaksossa käsiteltyä kirjallisuutta:

Acemoglu & Robinson: Miksi maat kaatuvat

Acemoglu & Robinson: The Narrow Corridor: States, Societies, and the Fate of Liberty

Acemoglu, D., Naidu, S., Restrepo, P. ja Robinson, J. A. (2019). Democracy does cause growth. Journal of Political Economy, 127(1)

Acemoglu, Daron, Ufuk Akcigit, Harun Alp, Nicholas Bloom, and William Kerr. 2018. “Innovation, Reallocation, and Growth.” American Economic Review, 108 (11): 3450-91.

Daron Acemoglu, James A. Robinson, Thierry Verdier: Can’t We All Be More Like Scandinavians? Asymmetric Growth and Institutions in an Interdependent World (2012)

Acemoglu, D. ja Shimer, R. (2000). Productivity Gains from Unemployment Insurance. European Economic Review, 44(7), 1195-1224.

Daron Acemoglu & Pascual Restrepo, 2018. “The Race between Man and Machine: Implications of Technology for Growth, Factor Shares, and Employment,” American Economic Review, vol 108(6), pages 1488-1542.

Mitä mieltä olit jaksosta? Lähetä palautetta Selvästi parempi Apunen/Maliranta -podcastista: palaute@eva.fi

Apr 26 2019

1hr 8mins

Play

Rank #4: Eurotohtori: Tympeät vai kunniakkaat 30 vuotta – mitä Euroopalla on edessä?

Podcast cover
Read more

Toisen maailmansodan jälkeiset, edistyshenkiset 30 vuotta tunnetaan ranskankielisellä termillä Les trente glorieuses, ”kunniakkaat 30 vuotta”. Ovatko poliittisen hämmennyksen ja luottamuskriisien tulevat vuosikymmenet sitten vastaavasti Les trente merdiques, tympeyden 30-vuotinen taival?

Millainen on EU:n tulevaisuus?

“Tässä eri kansojen yhteisessä projektissa lähtökohtana oli, ettei sodita, ja että on olemassa kaikille yhteisiä intressejä, joista voidaan paremmin huolehtia yhdessä. Lisäksi Eurooppa on myös kansalaisten vapauden ja liberaalien arvojen tyyssija. Luulenpa, että sen merkitys on viime aikoina kirkastunut”, toteaa Vesa Vihriälä EU:sta Eurotohtori-podcastin seitsemännessä ja viimeisessä jaksossa.

Vesa Vihriälä on seurannut Italian kriisiä ja euroalueen tilaa kahden viikon välein EVAn johtaja Matti Apusen tenttaamana. Vihriälä on valtiotieteiden tohtori ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan ja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn toimitusjohtaja.

Eurotohtori-podcastin seitsemäs ja viimeinen jakso.

Feb 07 2019

21mins

Play

Rank #5: Eurotohtori: Isoista kriiseistä uudelleen arviointiin

Podcast cover
Read more

Mikä suunnaksi Englannissa, jossa puoluejärjestelmä on kuilun reunalla? Saksa ja Ranska hierovat neniä, mutta onko luvassa vain hyvää tunnelmaa vailla tuloksia? Eurotohtori-podcast päivystää taas Euroopan vuoteen äärellä.

“Saksan ja Ranskan näkemyksen Euroopan isoista kysymyksistä olisi jatkossakin oltava jokseenkin samanlainen, se on Euroopan hyvän kehityksen välttämätön edellytys”, toteaa Vesa Vihriälä Eurotohtori-podcastin kuudennessa jaksossa.

Vesa Vihriälä seuraa Italian kriisiä ja euroalueen tilaa kahden viikon välein EVAn johtaja Matti Apusen tenttaamana. Vihriälä on valtiotieteiden tohtori ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan ja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn toimitusjohtaja.

Eurotohtori-podcast päivittää noin 15 minuutissa Italian kriisin ja euroalueen tilan joka toinen torstai. Seuraava Eurotohtori-jakso ilmestyy 7.2.

Jan 24 2019

13mins

Play

Rank #6: Eurotohtori: Yltääkö populismiaalto komissioon asti?

Podcast cover
Read more

Millainen menestys populistipuolueita odottaa kevään eurovaaleissa? Entä mitä tapahtuisi, jos ne saisivat edustajan Euroopan komissioon? Eurotohtori pureutuu tällä kertaa EU:hun, populisteihin ja eurovaaleihin.

“Tähän mennessä kaikki ovat jakaneet ajatuksen Euroopan yhteisen intressin edistämisestä. Jos sitten tulee henkilö, joka ei näin tee, se muuttaa asetelmaa selvästi”, pohtii Vesa Vihriälä Vesa Vihriälä Eurotohtori-podcastin viidennessä jaksossa.

Vesa Vihriälä seuraa Italian kriisiä ja euroalueen tilaa kahden viikon välein EVAn johtaja Matti Apusen tenttaamana. Vihriälä on valtiotieteiden tohtori ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan ja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn toimitusjohtaja.

Eurotohtori-podcast päivittää noin 15 minuutissa Italian kriisin ja euroalueen tilan joka toinen torstai. Seuraava Eurotohtori-jakso ilmestyy 24.1.

Jan 10 2019

14mins

Play

Rank #7: Eurotohtori: Selvitäänkö kaikesta kuivin jaloin?

Podcast cover
Read more

Mitä tapahtuu EU:ssa vuonna 2019? Kuinka todennäköinen on uusi Brexit-kansanäänestys?  Ja millainen se olisi? Entä mitä kompromissi EU-komission ja Italian budjettikiistassa tarkoittaa?

“En usko, että selviämme ihan kuivin jaloin viimeaikaisista tapahtumista Italiassa, Britanniassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa, jossa viimeksi Trumpin hallinnosta erosi puolustusministeri James Mattis”, analysoi Vesa Vihriälä Eurotohtori-podcastin neljännessä jaksossa.

Vesa Vihriälä seuraa Italian kriisiä ja euroalueen tilaa kahden viikon välein EVAn johtaja Matti Apusen tenttaamana. Vihriälä on valtiotieteiden tohtori ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan ja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn toimitusjohtaja.

Eurotohtori-podcast päivittää noin 15 minuutissa Italian kriisin ja euroalueen tilan joka toinen torstai. Seuraava Eurotohtori-jakso ilmestyy 10.1.

Dec 27 2018

14mins

Play

Rank #8: Apunen/Maliranta: Ekonomistin joulu – Onko lahjan antamisessa mitään järkeä?

Podcast cover
Read more

Joulu on antamisen aikaa. Mitä paljastuu SPAM-paketista, kun Sentimentaaliset Pukit Apunen ja Maliranta purkavat käärepaperit ja kurkistavat joulun sisään?

Aiheuttaako joulupukki aina hyvinvointitappiota? Miksi sama paketti tuntuu vähäisemmältä sedän kuin isän antamana? Ja mikä on tutkimuksen mukaan parempi lisämotivaattori, kauniisti kääritty lahja vai kylmä käteinen?

Lisäksi Sana-Finlandiassa valitaan vuoden kaltoinkohdelluimmat sanat ja palkitaan niiden ehdottajat.

Podcastin teemaan liittyvä tweetin mittainen fiksi kuuluu ”Tunteilla onkin merkitystä. Ajatelkaa siis toisianne ja osoittakaa se myös lahjoin, se synnyttää hyvinvointivoittoja ja lisää tuottavuutta kansantaloudessa.”

Linkkejä eli näistä puhuttiin jaksossa:

Mitä mieltä olit jaksosta? Lähetä palautetta Selvästi parempi Apunen/Maliranta -podcastista: palaute@eva.fi

Dec 14 2018

41mins

Play

Rank #9: Eurotohtori: Onko Macronin tappio myös Euroopan tappio?

Podcast cover
Read more

Ranskan presidentti Emmanuel Macron aloitti määrätietoisilla uudistuksilla, joihin hänen edeltäjänsä eivät pystyneet, mutta sen jälkeen hänen asemansa on heikentynyt. Mikä vaikutus sillä on EU:n kehitykseen? Entä millainen Brexit-käsi on Britannian pääministeri Theresa Mayllä ja mikä hänen vaihtoehdoistaan on vähiten huono?

Vesa Vihriälä seuraa Eurotohtori-podcastissa Italian kriisiä ja euroalueen tilaa kahden viikon välein EVAn johtaja Matti Apusen tenttaamana. Vesa Vihriälä on valtiotieteiden tohtori ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan ja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn toimitusjohtaja. Onko Macronin tappio myös Euroopan tappio? -jakso on Eurotohtori-podcastin kolmas osa.

Eurotohtori-podcast päivittää noin 15 minuutissa Italian kriisin ja euroalueen tilan joka toinen torstai. Seuraava Eurotohtori-jakso ilmestyy 27.12.

Mitä mieltä olit jaksosta? Lähetä palautetta Eurotohtori-podcastista: palaute@eva.fi

Dec 13 2018

16mins

Play

Rank #10: Eurotohtori: Italia pantiin tiukille, kenen kantti kestää?

Podcast cover
Read more

Italian uuden hallituksen uppiniskaisuus uhkaa käydä maalle kalliiksi. EU:n komission mukaan Italia pitäisi pistää liiallisen alijäämän prosessiin. Päätös voi johtaa Italialle määrättäviin miljardisakkoihin. Tilanne on poliittisesti ja taloudellisesti hankala. Riittääkö EU:n kantti katsoa asia läpi?

Vesa Vihriälä seuraa uudessa Eurotohtori-podcastissa Italian kriisiä ja euroalueen tilaa kahden viikon välein EVAn johtaja Matti Apusen tenttaamana. Vesa Vihriälä on valtiotieteiden tohtori ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan ja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn toimitusjohtaja.

Eurotohtori-podcast päivittää noin 15 minuutissa Italian kriisin ja euroalueen tilan joka toinen torstai. Seuraava Eurotohtori-jakso ilmestyy 13.12.

Mitä mieltä olit jaksosta? Lähetä palautetta Eurotohtori-podcastista: palaute@eva.fi

Nov 29 2018

14mins

Play