OwlTail

Cover image of Förlossningspodden

Förlossningspodden

En feministisk podcast som pratar föräldraskap, födande, känslor, ideal, föreställningar, smärta, underbara upplevelser och svåra känslor. Och så berättas det ofta om när en unge hittar sin väg ut i världen. Allt detta med mig Emma Philipsson som utöver poddmakande bland annat jobbar som doula. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

116. Ewa

Vem ammar ett barn under en graviditet? Och varför?Ewa berättar dels om två graviditeter och födslar, men också om detta med ”långtidsamning” (något hon själv förhållit sig svårt skeptisk till tidigare).Varför ammar man länge? Hur länge ”bör” man amma. När blir det märkligt och ”länge”?Vi pratar normer och sammanblandningen av kunskap och åsikter.Och tack till Länsförsäkringar som sponsrar avsnittet! (Det står nu klart - mina barn är alltså oförsäkrade enligt säkra källor..) See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 9mins

1 May 2018

Rank #1

Podcast cover

140. Evelina

Evelina hörde av sig och ville berätta om sin positiva förlossningsupplevelse.Det blir ett avsnitt om att bli lyssnad på, få plats och utrymme samt en härlig igångsättning. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr

30 Oct 2018

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

"Inte värre än mensvärk"

Elin kom till studion och förhoppningsvis ställer hon idén kring hur det "ska" kännas att föda barn på ända! (Att jag låter som en fascinerad förhörsledare rår jag inte för).Ni som vill Swisha ett bidrag till mig gör det på 070 443 1999.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

2 May 2017

Rank #3

Podcast cover

”Vadå ofarlig smärta!?" Gravidcoachen rätar ut frågetecken

I dagens avsnitt gästas jag av gravidcoachen, doulan och beteendevetaren Anna. Som utöver sina egna förlossningar rätar ut frågetecken kring smärta och hur vi hanterar den. Om du efter avsnittet känner att du vill gå en Föda utan rädsla-kurs hos Anna så gå in på http://www.gravidcoach.se/ och ange Förlossningspodden när du mailar Anna din anmälan. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

38mins

3 Nov 2015

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Fysioterapeuten / hjälten Mia Fernando

I det här avsnittet kommer vi både få en förlossningsberättelse men också en fysioterapeuts kunskap och erfarenhet av förlossningsskador, både privat och i sitt jobb. Om hur man gör för att få hjälp, om vad en sfinkter är, och hur Mia repade sig och blev en resurs för mängder av kvinnor.Bloggen vi refererar till är bakingbabies.se Varsågoda - Mia See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

4 Apr 2017

Rank #5

Podcast cover

149. Mikaela

Ett avsnitt om en fantastisk födsel! Egentligen vill jag inte skriva mer för det är ett rätt maffigt avsnitt att bara lyssna på. Rakt upp och ned.Så - gör det! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

51mins

29 Jan 2019

Rank #6

Podcast cover

194. Emelie

Vi har att göra med en härlig graviditet, miljoner dagar över tiden och en klassisk bebisbubbla. Och ja, jag är fortfarande lite avis på Emelie som satt höggravid i min soffa. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

51mins

25 Feb 2020

Rank #7

Podcast cover

Var det jag som födde mitt barn?

Matilda satte sig i bilen från Linköping och körde hit till studion för ett samtal om graviditet, oro inför förlossningen, en virrig färd genom en park med stormande värkar, och så en raketförlossning.Skulle hon inte få möta värkarna? Märka en upptrappning av intensitet? Vad var det som hände och hur skulle huvud, själ och kropp hinna fatta?Och hur gör man när man ett par månader efter förlossningen fortfarande inte riktigt känner att huvud, själ och kropp fattat och en gnagande känsla av att det inte var en själv som födde sitt barn? Om det och mycket mer pratar jag och Matilda om i dagens avsnitt.(Bild på Matilda dyker som vanligt upp på på Instagram (Forlossningspodden) under hashtag #poddgästen) Och så länken till liveinspelningen av Förlossningspodden http://www.sensus.se/Evenemang/liveinspelning-med-forlossningspodden-284545/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

45mins

24 Feb 2016

Rank #8

Podcast cover

93. Jennie del 1

Jennie kom till studion och berättade om två födslar där den andra födseln blev en oerhört traumatisk upplevelse. Den resulterade i ett friskt barn men Jennie lämnades bland annat med en sfinkterruptur.En rasande berättelse om skulderdystoci, rädsla och oumbärliga ljudtips för alla som ska föda. Och så avslutar vi med att knipa...(Lunchknipet vi pratar om sker alltså runt tolv på instagram där Jennie heter @gordelkerstin ) See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

38mins

14 Nov 2017

Rank #9

Podcast cover

161. Frågor & Svar

Tack för alla frågor jag fick in, jag lyckades svara på mindre än en tiondel. Men det kanske blir ett uppföljningsavsnitt snart!Tack till min sambo Carina som hjälpte till som sidekick (och som tålamod när jag blev galen av allt som gick fel..) See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

20mins

1 May 2019

Rank #10

Podcast cover

112. Hanna

Hur är det ens möjligt att orka när ens partner diagnostiseras med cancer någon vecka innan man ska föda barn?Vad händer med fokus, pepp och bubblor? Och ork?Hanna kom och berättade om sitt senaste år. En berättelse om att orka men också om att högt säga att allt inte alls gick bra. Det var inte så här det skulle bli och det kostade på enormt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

55mins

3 Apr 2018

Rank #11

Podcast cover

En förlossning två perspektiv – del 1

Det här är del ett av två avsnitt som båda handlar om samma förlossning men från de två blivande föräldrarnas olika perspektiv.Victor kom till studion och pratade om rädslor, förväntningar och om att inte vilja stjäla utrymme från sin födande fru.Vi pratade länge både före och efter intervjun och om vi låter lite trötta precis mot slutet så är det för att vi hade pratat och skrattat länge på en och samma förmiddag. Varsågoda – Victor See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

43mins

28 Apr 2016

Rank #12

Podcast cover

148. Isabel

En berättelse om en helt fantastisk förlossning.Men också om en tuff graviditet, illamående och tankar kring hur man ”ska” föda.Ett avsnitt fullt av tankar kring kejsarfödsel/kejsarsnitt, vårdens bemötande och hur man ska mötas när man vill föda barn om än inte vaginalt.(Också ett perfekt avsnitt för den som vill förbereda sig inför en planerad kejsarfödsel) See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 8mins

22 Jan 2019

Rank #13

Podcast cover

121. Boel

Om jag var otydlig i inledningen så vill jag säga - det här är del 1 av mitt och Boels samtal. Del 2 kommer senare.Men i det här avsnittet pratar vi om barnlängtan. Om att göra vad som helst för att bli gravid. Om att skickas hem med tabletter och sorg i väntan på att en graviditet definitivt ska ta slut.Om att vi inte pratar om det existensiella med att vänta och längta efter barn.Och, om det välsignade tillståndet...Finns det någon som tycker det är välsignat? (Spoiler - ja, såklart!) See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

54mins

5 Jun 2018

Rank #14

Podcast cover

118. Anna

Doulan Anna berättar om sina tankar kring födande. Både utifrån sin egen födsel och sitt jobb som doula.Vi pratar om vad en doula gör, hur Anna och hennes kollegor jobbar och varför hon ville bli doula. Om fördomar, fördelar och tips för gravida.Tack Länsförsäkringar som sponsrar avsnittet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

55mins

15 May 2018

Rank #15

Podcast cover

174. Cornelia

Cornelia kom och berättade om sina två graviditeter och födslar.Två trygga och fina födslar som skedde helt på hennes villkor.Jag önskar sååå mycket att förlossningspersonal lärde sig vikten av att ge upp rummet samt att invänta den som föder. (Anlita mig så lovar jag att föreläsa för barnmorskeelever komplett med rollspel och praktiska övningar..!!)Lyssna och njut av Cornelias berättelse!OCH - här finns mer info för dig som vill gå min och Annas doulautbildning i höst!http://www.gravidcoach.se/doulautbildning See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

17 Sep 2019

Rank #16

Podcast cover

181. Anna del 1

181. AnnaDet här är ett dubbelavsnitt om två tuffa graviditeter och om två fantastiska födslar.Delvis.Och så handlar det om alopecia. Om rädslan att föda sitt barn helt utan hår. Och om livet som pågår med förluster och relationer.Patreons blir ni här: https://www.patreon.com/forlossningspodden1 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

51mins

5 Nov 2019

Rank #17

Podcast cover

181. Anna del 2

Det här är ett dubbelavsnitt om två tuffa graviditeter och om två fantastiska födslar.Delvis.Och så handlar det om alopecia. Om rädslan att föda sitt barn helt utan hår. Och om livet som pågår med förluster och relationer.Patreons blir ni här: https://www.patreon.com/forlossningspodden1 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

34mins

5 Nov 2019

Rank #18

Podcast cover

159. Greta del 2

Om när man blir snuvad på tre månader av sin graviditet.Om att få barn i vecka 28. Med ALLT vad det innebär...Ett fint, roligt och stundtals sorgligt avsnitt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

54mins

17 Apr 2019

Rank #19

Podcast cover

180. Emelie

Emelie från avsnitt 177 är tillbaka i podden för att berätta om tiden efter förlossningen.Det är ett ganska tungt avsnitt om förlossningsdepression men också ett vansinnigt fint avsnitt. Missa inte detta avsnitt.Vill man stötta podden via Patreon så gör man det här: https://www.patreon.com/forlossningspodden1Och visst vill man det!? Det kostar ynka 5 dollar i månaden och då ger ni mig lön OCH får samtidigt bonusavsnitt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

57mins

29 Oct 2019

Rank #20