OwlTail

Cover image of MereMobil.dk
Technology
News
Tech News

MereMobil.dk

Updated 24 days ago

Technology
News
Tech News
Read more

Podcast fra MereMobil.dk om teknologi fortalt i et sprog alle kan forstå…

Read more

Podcast fra MereMobil.dk om teknologi fortalt i et sprog alle kan forstå…

Cover image of MereMobil.dk

MereMobil.dk

Latest release on Dec 01, 2020

Read more

Podcast fra MereMobil.dk om teknologi fortalt i et sprog alle kan forstå…

Episode #80: Klip kablet til dit internet i 2021

Podcast cover
Read more
Hør hvorfor PS5 kan give en kæmpe forskel i gamingoplevelsen. I denne episode taler jeg også om, hvordan du fra 2021 kan klippe kablet til dit internet.
Op mod 1.000 Mbit/s download og svartider på niveau med en fiberforbindelse – trådløst vel at mærke. Den fremtid står vi på tærsklen til.
Fra 2021 vil de første danskere kunne klippe kablet til internetforbindelsen og få nettet leveret trådløst. Slut med at være afhængig af fremskudte telefoncentraler, kabler i jorden eller gravearbejde i forhaven.
Det bliver også et ”god dag” til friere konkurrence på netforbindelser. Du skal ikke længere være afhængig af én given leverandør på din adresse, men kan vælge mere frit – altså helt frit om du vil have internet fra kablet uden i vejen fra f.eks. YouSee, et el-selskab eller gå den trådløse vej og vælge mellem blandt disse udbydere.
I denne episode kan du høre mere om, hvad det er vi skal forvente af de trådløse routere, der kan levere op til 1.000 Mbit/s via mobilmasterne. Det sker naturligvis via 5G-teknologien. Kom tæt på sagen med Frederik Scholten fra teleselskabet 3.
Jeg fortæller også lidt om PlayStation 5 og hvad den enorme power i spilkonsollen blandt andet betyder for dig, når du sætter dig ned med et spil som Ratchet & Clank, der kommer eksklusivt til PS 5.
Du kan også høre om den nye MacBook Pro med M1-chippen fra Apple Silicon.
ANMELDELSE: Så vild er MacBook Pro med M1-chip
Indslag i denne episode
01:13 PlayStation 5 – hvad betyder hastigheden for dig04:24 Klip internetkablet – 1.000 Mbit/s-trådløst venter fra 2021 - interview med Frederik Scholten24:19 MacBook Pro med Apple Silicon M1 – dette skal du vide28:05 Tak for denne gang – afslutning på sæson 7
Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk
Du kan høre min podcast på alle podcastplatforme. Herunder finder du links til nogle af mulighederne. Du kan også lytte i ovenstående afspiller.
Android: Lyt med heriPhone og iPad: Lyt med herSpotify: Lyt med herPodimo: Lyt med her
Lyt med på din favoritplayer, når du har tid. Husk! Du kan få besked i din mail, når jeg udgiver ny episode. Tilmeld dig her.
Mere til historien
Denne episode, episode 80, er optaget den 1. december 2020. Det er den sidste episode i sæson 7.

Dec 01 2020

29mins

Play

Episode #79: Hvorfor endnu et mobilselskab?

Podcast cover
Read more
Google har investeret et milliardbeløb i Nokia og TDC har åbnet Eesy. Hvorfor har de ikke bare sat priserne ned hos Telmore eller bevaret Fullrate? Lyt med her.
i episode 79 af podcasten fra MereMobil.dk sætter jeg fokus på Eesy, der netop er åbnet. Jeg spørger hvorfor Nuuday/TDC ikke blot kunne have bevaret Fullrate eller sat priserne ned hos Telmore fremfor at starte forfra. Du kommer også med på besøg hos Allan, der har anmeldt en meget speciel smartphone, som han efterfølgende anbefaler.
Eesy er navnet på et ny mobilselskab, der slår sig op på lave priser og et lille men enkelt udvalg af abonnementer. Bag Eesy står Nuuday, som ejes af TDC.
I denne episode stiller jeg det åbenlyse spørgsmål: Hvorfor sættes priserne ikke bare ned hos Telmore i stedet for at åbne et helt nyt teleselskab og tiltrække nye kunder, med de omkostninger det nu medfører.
Nuuday kunne også have skabt et nyt koncept til Fullrate, men i stedet blev Fullrate lukket tilbage i januar.
Du kan høre direktøren for digitale brands i Nuuday, Jens Grønlund fortælle, hvad idéen og strategien bag Eesy er. Jens Grønlund kommer også ind på, om det nu er slut med at opkøbe håbefulde teleiværksættere.
Her kan du tjekke de aktuelle priser hos Eesy %%%%
Nokia lander en kæmpe investering fra Google
Google har sammen med Qualcomm og Nokia Oy investeret 230 millioner dollars i HMD Global, der har rettighederne til at udvikle, producere og markedsføre telefoner under Nokia-varemærket.
Pengene skal blandt andet bruges til produktudvikling samt indtage nye markedsområder.
Hvad det kommer til at betyde for køberne af Nokia-telefoner fortæller Søren Kragh fra Nokia i Danmark i denne podcastepisode.
Smartphones med Nokia-navnet på er med i Android One-programmet, som Google står bag. Derfor får man som køber, allerede ved købet, en garanti for hvordan telefonen bliver opdateret og vedligeholdt fremadrettet.
Ifølge en undersøgelse af Counterpoint er HMD Global de bedste på markedet til at opdatere og vedligeholde deres telefoner. Læs mere om undersøgelsen af opdateringer her.
I denne episode kan du desuden komme med på besøg hos Allan Hansen, der har en forkærlighed for de skæve og specielle telefoner. Denne gang fortæller Allan om Asus Zenfone 7 Pro – en telefon der bestemt ikke er som alle de andre.
Allan skriver blandt andet anmeldelser og guides her på MereMobil.dk. Du kan læse hans test af Asus Zenfone 7 Pro her.
Indslag i denne episode
01:40 Google har investeret i Nokia, Søren Kragh fra Nokia Danmark06:02 Hvorfor Eesy? Hvad er meningen? Jens Grønlund, direktør for digitale brands i Nuuday18:45 Noget for sig selv – Asus Zenfone 7 Pro, anmelder Allan Hansen
Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk
Du kan høre min podcast på alle podcastplatforme. Herunder finder du links til nogle af mulighederne. Du kan også lytte i ovenstående afspiller.
Android: Lyt med heriPhone og iPad: Lyt med herSpotify: Lyt med herPodimo: Lyt med her
Lyt med på din favoritplayer, når du har tid. Husk! Du kan få besked i din mail, når jeg udgiver ny episode. Tilmeld dig her.
Mere til historien
Denne episode, episode 79, er optaget den 29. oktober 2020. Der udkommer en ny episode cirka én gang hver måned.

Oct 30 2020

31mins

Play

Episode #78: Er Disney+ pengene værd?

Podcast cover
Read more
Hør anmeldelsen af Disney+ og bliv klogere på om du skal på 5G nu. Jeg sætter også fokus på begrebet Android Enterprise Recommended.
Hør anmeldelse af Disney+ i denne episode. Jeg taler også om 5G NR og 5G mmWave. Desuden kan du blive klogere på hvad Android Enterprise Recommended betyder for dig.
Disney+ er den mest omtalte streamingtjeneste siden åbningen af Netflix. Disney står bag bunkevis af animerede karakterer, som vi alle kender og elsker, men Disney sidder i dag også på Star Wars- og Marvel-universerne samt mange andre rettigheder.
Mange stiller sig selv spørgsmålet, om Disney+ er 59 kroner om måneden værd? Eller 589 kroner for et årsabonnement?
Spørger du kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der gennem tre årtier har kommenteret på populærkulturen, er svaret klart: Disney er et slidt varemærke, der slet ikke forstår at sætte en digital dagsorden for særligt den yngre del af målgruppen.
Ifølge Niels Frid-Nielsen skal der i dag mere til på streamingmarkedet, end blot High School Musical som serie samt genudsendelser af Løvernes Konge og Avatar. I forhold til Netflix og HBO er Disney+ voldsomt bagud på nyskabende originalt indhold.
Du kan høre analysen og anmeldelsen af Disney+ fra Niels Frid-Nielsen i denne episode af podcasten fra MereMobil.dk.
Android Enterprise? Og er det nu du skal på 5G?
Nogle Android-telefoner sælges som ”Android Enterprise Recommended”. Som navnet antyder, er der tale om en særlig funktion til virksomheder, men betyder Android Enterprise Recommended noget for dig, når du køber en smartphone?
Jeg har besøgt Casper Thodsen fra erhvervsforhandleren Mobitel i Odense, for at få klarlagt hvad Android Enterprise Recommended er.
I denne episode sætter jeg også fokus på 5G, der allerede i dag dækker en stor del af landet hvor TDC’s netværk er spydspidsen. Skal du med nu på 5G eller skal du vente?
Indslag i denne episode
00:45 Anmeldelse af Disney+, kulturkommentartor Niels-Frid Nielsen14:04 Hvad er Android Enterprise Recommended, Casper Thodsen - Mobitel22:19 Bliv klogere på 5G NR og 5G mmWave, John G.
Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk
Du kan høre min podcast på alle podcastplatforme. Herunder finder du links til nogle af mulighederne.
Du kan også lytte i ovenstående afspiller.
Android: Lyt med heriPhone og iPad: Lyt med herSpotify: Lyt med herPodimo: Lyt med her
Jeg håber, at du vil lytte med. Husk! Du kan få besked i din mail, når jeg udgiver ny episode. Tilmeld dig her.
Mere til historien
Denne episode, episode 78, er optaget den 2. oktober 2020. Der udkommer en ny episode én gang om måneden.

Oct 05 2020

27mins

Play

Episode #77: Holder den bæredygtige smartphone?

Podcast cover
Read more
Fairtrade-guld og genbrugsplast. Holder Fairphone? Kom tæt på en anderledes smartphone. Jeg fortæller også om 5G-mobiler og Wi-Fi i hjemmet.
Hvad tænker du om miljø, etik og smartphones? Er du parat til at betale mere for at få en renere samvittighed? Jeg sætter fokus på den bæredygtige smartphone Fairphone sammen med Allan Hansen her fra MereMobil.dk.
Hvornår har du sidst tænkt over, om din smartphone er produceret under miljørigtige, etisk korrekte og menneskelige forhold? Formodentlig aldrig eller meget sjældent.
På dette punkt er Fairphone anderledes. Her er bæredygtighed i fokus og firmaet bag arbejder for gode arbejdsforhold i mineralminerne i Den Demokratiske Republik Congo. Desuden leverer de deres telefon Fairphone 3+ med en skruetrækker, så du selv kan skille den ad. Du kan således købe en ny kameramodul, batteri og flere andre reservedele til telefonen.
Fairphone 3+ er blevet testet af Allan Hansen, der skriver her på MereMobil.dk. Jeg har besøgt Allan i hans hjem, for at høre mere om Fairphone. Jeg tør godt sige, at Allan er splittet.
- ”Jeg har bare sådan lyst til at give alle fra Fairphone en kæmpe krammer,” lyder det fra Allan i podcasten.
LÆS OGSÅ: Hands-on med Fairphone 3+
Det skal også handle om ikke ting, der ikke er specielt miljørigtige. Hør blandt andet hvorfor din 5G-telefon ikke nødvendigvis fungerer på 5G-nettet. Jeg taler også om dårligt Wi-Fi i hjemmet og anmelder det system, som p.t. er bedst til at give lækker Wi-Fi dækning hjemme hos dig.
Jeg håber, at du vil lytte med.
Om podcasten fra MereMobil.dk
Vores podcast er for dig, der interesserer dig for teknologi og som gerne vil have noget af det ofte komplicerede stof forklaret.
Podcasten fra MereMobil.dk går tæt på aktuelle emner og interviewer interessante gæster.
Mit mål er, at du skal få mere viden om nogle af de ting teknologien gemmer på – uden det bliver for teknisk.
Podcasten kan lyttes via alle de populære podcastapps til Android, men den er også tilgængelig i Apple Podcasts på Spotify samt via tjenesten Podimo.
Podcasten udkommer med en ny episode cirka en gang om måneden. Tilmeld dig technyheder i indbakken, så du ved, når der udkommer en ny episode.
Mere til historien
Denne episode, nummer 77, er optaget torsdag den 10. september 2020.

Sep 10 2020

22mins

Play

Episode #76: Bliver 5G forsinket i Danmark?

Podcast cover
Read more
Forsinkes etableringen af 5G i Danmark? Jeg går også tæt på Galaxy Note20-serien og du kan høre, hvem der vinder et krus fra MereMobil.dk.
Episode 76 af tech-podcasten fra MereMobil.dk handler blandt andet om 5G og Samsung Galaxy Note20-serien
Roskilde Festival har i en lang årrække været teknisk kravlegård for nye mobilteknologier. Når omkring 130.000 mennesker er samlet på et meget lille areal, giver det unikke testmuligheder.
Aflysningen af festivallen som følge af corona-pandemien har betydet, at eksempelvis teleselskabet 3 ikke fik de testmuligheder for netværket, som de havde forventet.
Hvordan det påvirker 3’s etablering af 5G, har jeg taget en snak Stefan Ring Støhrmann om. Stefan er såkaldt Radio Network Engineering Manager – eller blot chef for radionetværket.
Stefan forklarer desuden, hvad du skal fokusere på, når du vælger en ny smartphone og du vil være 5G-klar. I interviewet kommer vi også ind på begreber som ”5G Light” og ”Rigtig 5G”.
I denne episode fortæller jeg om sensommerens store Samsung-nyhed, Samsung Galaxy Note20 Ultra og Galaxy Note20. Til sidst i episoden er der mails fra lytterne og uddeling af MereMobil.dk-krus.
Om podcasten fra MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er en udsendelse om teknologi, hvor jeg går tæt på vigtige emner og problemstillinger i smartphone- og tech-industrien. Mit mål er, at du skal få mere viden om nogle af de ting teknologien gemmer på – uden det bliver for teknisk. Med andre ord: Alle med interesse i moderne teknologi skal kunne være med.
Podcasten kan lyttes gratis via alle de populære podcastapps til Android, men den er også tilgængelig i Apple Podcasts på Spotify samt via tjenesten Podimo.
Der er lige nu 76 episoder at gå ombord i og jeg udgiver en ny cirka en gang om måneden.
Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Denne episode, 76, er optaget mandag den 10. august 2020.

Aug 11 2020

25mins

Play

Episode #75: Sommerspecial med spændende techstatus

Podcast cover
Read more
Lyt med på sommerudgaven af min techpodcast, hvor du får en status på det første halvår i techverdenen. I denne episode kan du vinde et MereMobil.dk krus.
I denne episode af techpodcasten fra MereMobil.dk kan du vinde dette fede krus. Lyt med og hør hvordan du gør.
De første seks måneder af 2020 er overstået og hvilke seks måneder. Intet blev som planlagt – coronakrisen ødelagde meget for mange. Samsung fik en ekstra hård salgsstart på Galaxy S20-serien, der begyndte stort set samtidigt med at blandt andet Danmark lukkede.
Det var også et hårdt halvår for Huawei. Alle er enige om, at Huawei P40 Pro er en virkelig fed telefon, hvor oplevelsen smadres af manglen på Googles apps og services.
Der er dog lyspunkter. Vi fik Motorola på banen med Motorola Edge+ og Edge. OnePlus prikkede igen til deres fans med OnePlus 8-serien, mens Sony Xperia 1 II efter min opfattelse var sæsonens darkhorse.
I denne sommerudgave af min podcast taler jeg med min mangeårige tech-fellow Lars Bennetzen fra Tech-test.dk. Lars fortæller om den kommende IFA-messe i september, der er efterårets store elektronikmesse. De normalt 250.000 deltagere er blevet til 5.000, hvilket har givet store udfordringer.
Lars Bennetzen deltager alligevel i IFA. Derfor får du her i episoden hans første forventninger til et meget anderledes IFA, hvor blandt andet Samsung ikke deltager.
Lars og jeg ser også tilbage på det første halvår af 2020 og frem mod det næste, der starter lige efter sommerferien. Kameratesten vi omtaler i episoden, finder du her.
Vind et krus fra MereMobil.dk
Jeg har produceret nogle få eksemplarer af et MereMobil.dk krus. Du kan vinde et af disse få krus. Lyt til episoden og find ud af hvordan du deltager.
Måske har du misset et par episoder af sæsonens podcasts. Derfor kan du i denne sommerspecial, via et kort tilbageblik, få et overblik over hvilke episoder der er værd at spole tilbage til, mens du slår græs, ligger i poolen eller maler plankeværket.
Lyt til techpodcasten fra MereMobil.dk - sådan gør du
Du kan lytte til techpodcasten fra MereMobil.dk på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.
Du finder podcasten på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Denne episode, 75, er optaget fredag den 10. juli 2020.

Jul 13 2020

27mins

Play

Episode #74: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog

Podcast cover
Read more
Huawei er på en næsten umulig mission, mener en teleanalytiker, der ikke levner Huawei mange chancer. Kom tæt på Huawei-sagen i denne episode.
Huawei er hårdt ramt af den amerikanske handelskrig, der nu er forlænget frem til maj 2021. Dermed er der fortsat ingen udsigter til, at Googles apps og services finder vej til Huaweis telefoner.
Konflikten handler slet ikke om apps og smartphone. Det handler om beskyttelse af den kritiske infrastruktur i vesten. I den sammenhæng betragter amerikanerne ikke Huawei som en fornuftig partner. Huawei, samt andre kinesiske virksomheder, udgør en sikkerhedsrisiko, mener amerikanerne.
Huawei-konflikten går ikke nødvendigvis over ved et eventuelt skift af den amerikanske præsident. I Washington er der nemlig bred opbakning til regeringens linje mod Huawei og andre kinesiske virksomheder. Det fortæller teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, der i halvdelen af året bor og arbejder i USA.
- ”Hvis der er lys for enden af tunnelen for Huawei, så er det nok lyset fra et modkørende tog,” lyder det fra John Strand.
Du kan blive klogere på, hvad Huawei konflikten i virkeligheden handler om samt høre om Huaweis udsigter for fremtiden i denne podcastepisode.
Smittesporing via apps og Bluetooth fungerer måske ikke
I Danmark er Netcompany i gang med at udvikle appen SmitteStop. Idéen er, at hvis du har været tæt på en coronasmittet, så får du en besked på telefonen. Teknologien i appen er Bluetooth LE og appen baserer sig desuden på en API, som Apple og Google har defineret.
Bluetooth er måske ikke en anvendelig metode til sikkert at fastslå en afstand eller en kontakt. Det mener datalog Henrik Kramselund Jereminsen. Han siger, at selv i et lukket laboratoriemiljø, er Bluetooth ikke en specielt god teknologi.
Indslaget med Henrik Kramselund stammer fra NØDRADIO, der er teknologikritikeren Anders Kjærulffs podcast. Jeg har fået lov af Henrik og Anders, til at bringe indslaget i podcasten her fra MereMobil.dk.
Du kan høre et uddrag af indslaget i min podcast. Den fulde version finder du i NØDRADIO, som kan hentes via blandt andet Apple Podcasts og Aflyttet.dk. Du skal kigge efter episode 26.
Hvis du vil høre mere om vores digitale privatliv under coronakrisen, så lyt til episode 73 – og hør hvordan myndighederne fik dine teledata, mens du sov.
Sådan lytter du til MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.
Du kan finde os på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Denne episode, 74, er den sidste i sæson 6 af techpodcasten fra MereMobil.dk. Har du idéer til sæson 7 så send mig gerne en mail. Min adresse er: johng@meremobil.dk.

Jun 10 2020

31mins

Play

Episode #73: Myndighederne fik dine teledata mens du sov

Podcast cover
Read more
I lynets hast fik myndighederne adgang til data danskernes adfærd. Opdagede du det skete og mon de i fremtiden vil have flere oplysninger ud af os?
Teleselskaberne har udleveret data om vores bevægelser til Statens Serum Institut (SSI). Lod du i den forbindelse mærke til, hvor let det var for myndighederne, at få adgang til disse data?
Jeg har ikke hørt én eneste person beklage sig over, at myndighederne rækker ud efter vores privatliv. Godt nok er dataene ikke personhenførbare, som det hedder, men mon ikke der heller ikke var negative røster, hvis din og min adfærd kunne følges i realtid af myndighederne?
Godkendelsen gik så hurtigt, at mange danskere nok slet ikke opdagede det.
Nu udleverer teleselskaberne dine data
I en krisesituation tænker vi mere på overlevelse end vores persondata. Det mener i hvert fald journalisten Anders Kjærulff, som er gæst i denne podcastepisode.
Anders er over en årrække blevet kendt via programmet Aflyttet på Radio 24 Syv. Tidligere har han blandt andet været medstifter af Harddisken på P1. I dag kan du møde Anders Kjærulff på Aflyttet.dk og mingarage.net.
I denne episode af min techpodcast spørger jeg blandt andet Anders Kjærulff, om han tror, at vi skal forvente mere - og mere detaljeret overvågning af vores adfærd i fremtiden.
iPhone-test udløste kommentarstorm
Du kan i episoden også høre mine tanker om iPhone SE. Jeg er i forbindelse med min anmeldelse af iPhone SE blevet meget overrasket over, hvor mange føleler denne telefon vækker. Efter to døgn var der over 200 kommentarer på anmeldelsen - og den tæller stadig.
Jeg går desuden tæt på det dilemma som mange smartphonekøbere ofte står i: Behøver jeg en smartphone til 8.000 kroner eller mere? Hvor billigt kan det gøres og hvad går jeg på kompromis med. Jeg forsøger at sætte nogle ord på dette.
VIDEO: Overpris eller mest for pengene – se mobilduellen
Episode 73 (sæson 6) af podcasten er optaget den 30. april 2020. Skriv meget gerne til mig, hvis du har idéer og inputs til podcasten. Min mail er johng@meremobil.dk.
Sådan lytter du til MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.
Du kan finde os på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Hvis du synes om podcasten så må du meget gerne anmelde den eller dele et link med dine venner og følgere. Det vil jeg blive meget taknemmelig for.

Apr 30 2020

36mins

Play

Episode #72: Udfordret Huawei-topmodel og radio sendt fra hjemmekontoret

Podcast cover
Read more
Jeg behandler Huawei P40 Pros gigantiske udfordring og fortæller også hvordan en radiostation via mobilnettet sender live fra værternes eget hjem. Lyt med!
Huawei P40 Pro byder på det aktuelt bedste mobilkamera i verden og leverer i det hele taget fantastisk hardware. Desværre har Huawei store problemer på softwaren. Manglen på Googles apps og de underliggende Google-tjenester påvirker P40 Pro i så negativ en grad, at den er vanskelig at anbefale.
Huawei har gjort hvad de kunne, for at mindske den dårlige oplevelse. Eksempelvis med deres appbutik AppGallery og download af apps direkte fra nettet – altså manuel installation af APK-filer.
Jeg tager hatten af for Huaweis ihærdighed. Desværre er det ikke nok.
Sammen med udviklingsredaktør hos Lyd & Billede, Peter Gotschalk, tages Huawei P40 Pro under kærlig behandling i denne episode. ”Kærlig” er ærligt ment, da hverken Peter eller jeg ønsker Huawei noget dårligt.
Overvejer du om din næste mobil skal være en P40 Pro? Det er en rigtig god grund til at lytte med.
Du kan læse min fulde anmeldelse af Huawei P40 Pro her.
Liveradio fra hjemmet
Coronakrisen rammer alle i en eller anden grad. Hos Nordjyske Medier, der driver radiostationerne ANR og Radio Nordjyske, er nogle af studieværterne sendt hjem.
Jeg taler med den tekniske chef Henrik Poulsen, der løfter sløret for hvordan der kan sendes både direkte og forproduceret radio fra værternes hjemmekontor. I samtalen kommer vi omkring USB-mikrofoner og 4G-dongles samtidigt med vi kigger små 26 år tilbage; hvad ville mulighederne have været dengang, hvis medarbejderne på en radiostadion skulle have en hjemmearbejdsplads?
Stor tak til nostalgisiten DanskRadio.dk for at levere et helt unikt lydklip til denne podcastepisode.
Jeg kommer desuden omkring Samsung Galaxy Z Flip. Hvordan fungerer en klaptelefon anno 2020? Kom tæt på fordele og udfordringer.
Læs anmeldelsen af Galaxy Z Flip her. Se desuden videoanmeldelsen af Samsung Galaxy Z Flip.
Jeg har optaget episode 72 (sæson 6) af podcasten den 2. april 2020. Skriv meget gerne til mig, hvis du har idéer og inputs til podcasten. Min mail er johng@meremobil.dk.
Sådan lytter du til MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.
Du kan finde os på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Vil du høre flere episoder? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Hvis du synes om podcasten, så må du meget gerne anmelde den eller dele et link. Det vil jeg blive meget taknemmelig for.

Apr 03 2020

53mins

Play

Episode #71: Derfor er vi vilde med streaming

Podcast cover
Read more
TV-serier og film via Netflix, HBO og ViaPlay er vildt populært. Hvorfor betaler vi flere hundrede kroner om måneden for adgang på smartphonen? Lyt med her.
Så snart muligheden byder sig rettes næsen mod smartphonens skærm, der gemmer på film og serier i høj kvalitet. At det koster 79, 99 eller 139 kroner om måneden er tilsyneladende sekundært.
I gennemsnit bruger danskerne i gennemsnit 2,3
streamservices. Målgruppen fra 18 til 39 år streamer fra hele 3,5 tjenester i gennemsnit.
Det viser en ny undersøgelse
af danskernes streamingvaner.
Hvorfor er vi så vilde med streaming og hvorfor slipper vi
gerne et par hundrede eller tre om måneden for adgangen til tjenesterne?
- ”Det er nemt og bekvemt. Du kan se film- og serier hvor du
vil og hvornår du vil på hvilken som helst platform. Sådan vil moderne
mennesker have den. Man gider ikke vente til klokken syv på at biografen viser
filmen. Vi vil se film når vi spontant kommer i tanke om det,” forklarer Niels
Frid-Nielsen, kulturkommentator på blandt andet DR og med to årtiers erfaring i
dækningen af film-, serier og kultur.
Så mens fakler og høtyve findes frem med den ene hånd, når YouSee hæver priserne, så betales der flittigt for indhold med den anden.
Udover den lette adgang så handler det også om kvalitet. De
førende instruktører, producere og skuespillere søger mod streaming-mediet og
de originale nye film- og tv-serier.
- ”Det er så godt, at du ikke kan lade være med at se med. Og når de bedste og trendsætterne går over til streaming så vil vi også være med. Vi taler ikke om småfolk. Vi taler om helt store instruktører som Martin Scorsese. Når han går til tv-film, trækker han sine skuespillere med. Se f.eks. den aktuelle The Irisman (2019, Netflix) hvor han har tre topskuespillere; Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci er med i én og samme film,” nævner Niels Frid videre som forklaringen på begejstringen for streaming.
I denne episode af min tech-podcast på MereMobil.dk kommer
du helt tæt på streaming og indholdsudviklingen, der i disse går præger vores
medievaner og hvor smartphonen er omdrejningspunktet.
Telia snød 3
Du kan også møde Telias direktør Thomas Kjærsgaard. Telia snød nemlig konkurrenten 3 på målstregen ved udgangen af fjerde kvartal 2019. Alle forventede, at 3 overhalede Telia og blev det tredjestørste teleselskab i Danmark. 3’s direktør var endda ude og erklære den næste målsætning – at gå efter andenpladsen.
Da kundetallene lå klar havde Telia hentet flere kunder end
mange forventede og beholdt således tredjepladsen. Telia vendte således i
fjerde kvartal nærmest endeløs nedgang til fremgang.
I en ærlig samtale fortæller Thomas Kjærgaard om hans bud på
den overraskende udvikling.
Jeg har optaget episode 71 (sæson 6) af podcasten den 27. februar 2020. Skriv meget gerne til mig, hvis du har idéer og inputs til podcasten. Min mail er johng@meremobil.dk.
Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk
Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone,
computer eller smarthøjttaler.
Du kan finde os på Android, Apple Podcasts og Spotify samt Podimo.
Nysgerrig efter mere? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
Der er STORE penge i streaming. Apple har betalt omkring 300
millioner dollars for serien The Morning Show til Apple TV+. David Letterman scorede
to millioner dollars per episode for My Next Guest, der blev produceret til
Netflix. Der er netop nu to sæsoner af Lettermans talkshow.

Feb 27 2020

28mins

Play

Episode #70: Hvor genialt er 120 Hz-skærme egentlig?

Podcast cover
Read more
Skærme med 120 Hz bliver den store skærmnyhed i 2020, mener en ekspert. Bliv klogere på hvad 120 Hz betyder for dig. Hør også om Sonos og mobilopladere.
I år får du højere opdateringshastigheder på din mobilskærm, hvis du køber en af årets topmodeller. Det står klart efter OnePlus har fortalt, at de går på 120 Hz i deres kommende topmodel. Samsung Galaxy S20-serien rygtes også at komme med denne skærmtype. Det samme rygte gælder for Apples kommende topmodeller.
Hvad betyder det for dig, at mobilskærmen opdaterer 120 gange i sekundet fremfor 60 gange, som tilfældet er i dag? Det har jeg spurgt Rasmus Larsen om. Rasmus er indehaver af Flatpanels.dk og ekspert i skærmteknologi.
Rasmus Larsen kan du møde i denne podcastepisode. På forståeligt
dansk sætter han skærmteknologien i perspektiv.
Hvis du interesserer dig for skærmformater, så tjek min podcast-episode #61. Her taler jeg med en professionel videoproducent om formaterne på skærme og videoindhold.
Du kan også komme tættere på EU’s ønske om at alle telefoner skal kunne bruge den samme mobiloplader. Denne sag har kørt i 10 år, men noget tyder på at Europa Parlamentet har tabt tålmodigheden. Der tales nu om lovgivning på området. En sådan lov kan potentielt gøre det ulovligt at sælge telefoner inden for EU, der ikke overholder direktiverne på området.
Jeg har talt med EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S) om sagen.
Efter interviewet står det ret klart, at sagen ret meget handler om Android økosystemet på den ene side og Apples på den anden.
EU
vil igen have én mobiloplader til alt fra iPhone til Samsung
Til slut i episoden handler det om Sonos, der havnet i en regulær shitstorm efter et tiltag, hvor de gerne vil udfase gamle produkter. Håndteringen har været alt andet end professionel.
Episode 70 af tech-podcasten fra MereMobil.dk er optaget den
27. januar 2020. Dette er den første episode i sæson 6.
Hvis du har kommentarer og idéer så send mig gerne en mail.
Min adresse er: johng@meremobil.dk.
Skriv også gerne i kommentarfeltet herunder.
Sådan lytter du til MereMobil.dk
Du kan lytte til podcasten fra din smartphone, computer eller
smarthøjttaler.
Vi er tilgængelige på Android, Apple Podcasts og Spotify samt den nye danske tjeneste Podimo.
Her kan
du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify
Mere til historien
Min ambition er at udgive en ny dansk tech-podcast cirka hver
fjerde uge.

Jan 27 2020

37mins

Play

Episode #69: Smartthings gjorde mit hus smartere

Podcast cover
Read more
Små billige trådløse dimser har sat turbo på ombygningen af mit hus til et smarthome. I denne episode taler jeg om Smartthings og ser tilbage på 2019.
Smart-teknologi har fyldt en del i mine podcasts i år. Denne gang fokuserer jeg på smarthome-dimser som du selv kan programmere og opsætte rutiner for. Det er rigtigt smart.
Jeg har sat Smartthings op i min bolig. Med Smartthings har
jeg kombineret en dørsensor med mine udendørslamper, der har Philips Hue pærer.
Når døren åbnes, så tænder lyset uden for huset men kun efter solnedgang.
Samtidigt modtager jeg en notifikation på mobilen, så snart døren åbnes.
Jeg har en søn på to år som gerne vil ud at lege. Derfor er
det ret fedt med en besked, når han er ved at ”løbe hjemmefra”.
En fugtsensor ved siden af vaskemaskinen og en
bevægelsessensor samt en 230 volt smartplug er også en del af mit setup.
I denne episode kommer du lidt tættere på Samsung
Smartthings og hvad det kan.
Jeg tager også et tilbageblik på to episoder fra 2019 som
jeg selv synes har været rigtigt interessante. Et eksempel er mit besøg hos
Allan Christophersen der arbejder hos Det Kgl. Bibliotek med bevaring af gamle
danske computerspil. Det var nok årets højdepunkt for mig.
Det blev i 2019 også til et møde med Murad Ahmed hos videoproduktionsselskabet
Make Sense, hvor jeg vendte fremtiden inden for skærm- og videoformater med
Murad. Han synes, ligesom jeg, at det er en uskik når smartphoneejerne filmer mens
telefonen holdes lodret i stedet for vandret, men det er åbenbart noget vi bare
skal lære at leve med.
Du kan høre episode 67 om gamle danske spil fra Commodore 64-dagene her. Hvis du vil lytte til episoden om skærme og videoformater, så er det episode 61 du skal have fat i.
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke dig fordi du lyttede til min tech-podcast. Jeg håber, at du vil lytte med i 2020.
Dette er episode 69. Den afslutter sæson 5. Episoden er optaget den 23. december 2019.
Gode idéer, kommentarer og inputs kan du sende på min mail: johng@meremobil.dk.
Lyt med nu
Du kan lytte til podcasten fra din smartphone, computer
eller smarthøjttaler.
Vi er tilgængelige på Android, Apple
Podcasts og Spotify
samt den nye danske tjeneste Podimo.
Her kan du bladre i arkivet af spændende
podcast-episoder.
Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify
Mere til historien
MereMobil.dk udgiver cirka hver fjerde uge en ny podcast på
dansk på teknologi. Jeg forsøger hver gang at producere episoder hvor helt
almindelige teknologiinteresserede danskere kan være med – altså dem som ikke
er super-nørder.

Dec 27 2019

20mins

Play

Episode #68: Besøg i gadget-huset, kriminelle og lidt om MacBook Pro

Podcast cover
Read more
Kom med til Fremtidens Hjem, der er en overflod af techdimser. Hør om den nye MacBook Pro 16” samt om du skal være nervøs for hackere.
https://youtu.be/QnG7SFAD5Xc
Lidt om tech-podcast episode 68
Jeg bor i et inferno af gadgets og teknologiske dimser, hvor nogle er mere smarte end andre. Netop fordi jeg interesserer mig for teknologi, var det nærliggende at lægge vejen forbi ”Fremtidens Hjem”. Besøget kom der et interessant indslag ud af. Det kan du høre her i tech-podcasten.
Udstillingshuset, der ligger i Vindinge ved Roskilde, er fyldt med alle de gadgets du kan tænke dig, og så er huset tilmed næsten selvforsynende med strøm. Du kan besøge huset hver søndag og opleve det på egen hånd.
I episoden her kan du desuden høre om IT-kriminelle. De kan lige så godt stå bag ved dig i Brugsen eller Rema 1000 frem for at komme fra Kina eller Indien. Det var lidt af en overraskelse for mig.
Jeg har talt med sikkerhedsekspert Michael Dahl, der ikke mener vi skal gå i panik eller holde op med at bruge smartphones af frygt for farlige ting. I stedet skal vi have mere omtanke ind i vores omgang med teknologien. Du kan i dette indslag høre hvilken mobilplatform som eksperten mener er den mest sikre.
Denne podcast-episode er produceret på den nye MacBook Pro
16-tommer. Hør mere om maskine i slutningen af episoden.
Jeg henviser undervejs til en tidligere episode, hvor IT-guru Preben Mejer deltog. Du kan høre ”Not so smart-home” her.
Tech-podcast 68 er optaget den 2. december 2019.
Sådan hører du tech-podcasten
Du kan lytte til podcasten fra din smartphone, computer
eller smarthøjttaler.
Vi er tilgængelige på Android, Apple Podcasts og Spotify samt den nye danske tjeneste Podimo.
Her kan du bladre i arkivet af spændende
podcast-episoder.
Mere til historien
MereMobil.dk udgiver cirka hver fjerde uge en ny podcast på dansk om teknologi. Jeg forsøger hver gang at producere episoder hvor helt almindelige teknologiinteresserede danskere kan være med – altså dem som ikke er super-nørder.

Dec 02 2019

37mins

Play

Episode #67: Hvor er de gamle computerspil?

Podcast cover
Read more
Spil til Commodore 64, Amiga 500 og endnu tidligere maskiner forsvinder. Mød Allan der kæmper for at bevare de gamle computerspil i et ræs mod stopuret.
Hvis ikke nogen sikrer de gamle spil på floppydisketter og bånd, så forsvinder de med tiden. Allan Christophersen arbejder med at bevare gamle danske computerspil (Foto: MereMobil.dk)
Du har måske en gammel Commodore 64, Amiga 500 eller en anden oldsag af en computer stående på loftet, fordi minderne fra en svunden tid er så stærke, at du ikke kan nænne at smide maskinerne ud.
Det kan også være, at du for længst har smidt det hele ud.
Men hov! Har du tænkt på, at du måske sletter sporene af digital
Danmarkshistorie?
Medier som disketter og bånd holder ikke evigt, og det gør maskinerne der kan afvikle dem heller ikke. Så hvordan skal eftertiden kunne vide noget som helst om vores digitale fortid?
Én mand kæmper mod uret
På et kontor i Den Sorte Diamant i København sidder en enmandshær, der kæmper mod tiden, mens spilmedierne forvitrer.
Allan Christophersen arbejder med at bevare og forstå den danske computerspilshistorie. Det Kgl. Bibliotek er Danmarks nationalbibliotek. Allans placering er altså på toppen af dansk bevaring, hvilket giver ham ret til at piratkopiere i jobbets tjeneste.
Jeg har inviteret mig selv på besøg hos Allan, der gemmer sig bag gamle Commodore 64-maskiner, båndstationer, opbevaringsudstyr og bunkevis af disketter og bånd. En spilmaskine som i sin tid kunne købes i Daells Varehus; en Dava-tronic video sport maskine.
Lyt til min techpodcast og rejs med tilbage i tiden. Dengang hvor Super Oswald og Hugo var tidens samtaleemner og endnu før det findes et af Danmarks første computerspil Kaptajn Kaper i Kattegat. Tidslommen befinder sig i midten af København
Hvis du er interesseret i at høre om perspektiverne for nye spil, så tjek min episode om Google Stadia.
DU KAN HJÆLPE: Hvis du har viden om gamle spil eller materialer liggende, så kan du maile til Allan Christophersen på adressen spil@kb.dk. Du kan også følge Allan på Twitter.
Commodore 1530 C2N Datasette (Foto: MereMobil.dk)Commodore 64 (Foto: MereMobil.dk)Floppydiscs til Commodore 64 (Foto: MereMobil.dk)Computerspillet Super OsWALD (Foto: MereMobil.dk)Dana Tronic maskine (Foto: MereMobil.dk)Dana Tronic maskine (Foto: MereMobil.dk)KryoFlux-drev der kan udlæse 1:1 data fra disketter (Foto: MereMobil.dk)
Lyt til tech-podcasten
Her bevares gamle danske computerspil for eftertiden. Det sker på Det Kgl. Bibliotek (Foto: MereMobil.dk)
Du kan lytte til podcasten fra din smartphone, computer eller
smarthøjttaler.
Vi er tilgængelige på Android, Apple Podcasts og Spotify samt den nye danske tjeneste Podimo.
Her kan du bladre i arkivet af spændende
podcast-episoder.
Mere til historien
MereMobil.dk udgiver cirka hver fjerde uge en ny podcast på dansk på teknologi. Jeg forsøger hver gang at producere episoder, hvor helt almindelige teknologiinteresserede danskere kan være med – altså dem som ikke er super-nørder.

Oct 30 2019

32mins

Play

Episode #66: Dansk 5G-lancering i 2020? Tæt på Sonos planer og Facebook-besøg

Podcast cover
Read more
Hvorfor skal vi have 5G når vi ikke har 4G over alt endnu? Kom tæt på Sonos og Ikeas fremtidsplaner – og kom med bag facaden hos Facebook.
Symfonisk er i butikkerne, men hvordan er Sonos og Ikeas planer for højttalere i fremtiden? Jeg har spurgt Ikea om de langsigtede perspektiver i samarbejdet med Sonos.
I Odense har Facebook åbnet deres niende datacenter. Det er verdens mest moderne datacenter, der er bygget efter en model som Apple, Google og Amazon kan lade sig inspirere af. Kom med bag hegnet i Tietgenbyen, og hør hvad der gør centeret særligt unikt.
Jeg stikker i denne episode af tech-podcasten også fingeren i jorden omkring 5G-planerne i Danmark. YouSee er klar til landsdækkende 5G inden udgangen af 2020, har de tidligere lovet, men hvad tænker andre i branchen om 5G? Er det et teknologiræs, som vi absolut skal være med på?
Jeg har mødt Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3 i Danmark. I en ærlig snak om 5G fortæller Kim Christensen, at han har svært ved at få øje på den perfekte businesscase, der gør, at vi bare SKAL have 5G. Desuden er selvkørende biler, der altid trækkes frem når der tales om 5G, et dårligt eksempel, mener han.
Lyt med nu - nu på Podimo
Den danske tech-podcast fra MereMobil.dk åbner her for den femte sæson efter en lang sommerpause.
Som noget helt nyt finder du også podcasten på den nye danske podcasttjeneste Podimo. Naturligvis er vi fortsat på Android, Apple Podcasts og Spotify.
Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.
Mere til historien
MereMobil.dk udgiver cirka hver fjerde uge en ny podcast på dansk om teknologi. Jeg forsøger hver gang at producere episoder hvor helt almindelige teknologiinteresserede danskere kan være med – altså dem som ikke er super-nørder.

Sep 25 2019

30mins

Play

Episode #65: Hvordan lærte Google dansk? (sommerspecial)

Podcast cover
Read more
SOMMERSPECIAL: Du kan tale dansk til Google og få svar på dansk. Imponerende! Hør hvordan Google lærte dansk. Bliv klogere på udfordringerne sproget giver.
Når du taler til Googles assistent, Google Assistant, så lægger der MANGE timers arbejde bag de svar du får. Dansk er ikke let at lære. Heller ikke for en digital butler der bor i maven på en stor serverpark.
Alene dialekterne er en udfordring. Vores dårlige udtale af sproget skal systemet nemlig også tage højde for.
Måden vi taler på, udfordrer ligeledes indlæringen. Hvad mener vi f.eks. når vi siger ”sæt en alarm til klokken 8”? Er det klokken 20 i aften eller klokken 8 i morgen tidlig? Forskelle på ”mor” og ”mord” samt ”mand og ”man” er andre eksempler på de tusindvis af ting, som systemet skal kende.
Google i Zürich står bag træningen af Googles stemmesystemer. Den danske sprogteknolog Anna Katrine Jørgensen er med på holdet.
I denne sommerspecial kan du genhøre interviewet med Anna Katrine. Det er sjældent Google stiller op til sådanne interviews, og endnu mere sjældent at de fortæller så indgående om processen, som tilfældet er her.
Hør episoden i playeren øverst i denne artikel.
Sommerspecial: Tech-podcast til din sommer
Episoden om Googles intensive danskkursus er den tredje og sidste sommerspecial af tech-podcasten fra MereMobil.dk. Nu starter efterårssæsonen, og det betyder helt nye episoder.
Jeg vil opfordre til, at du også lytter til sommerepisoderne om smarthomes og cloud-gaming.
Du bør også gå på jagt i arkivet af spændende podcast-episoder.
Du kan lytte i browseren eller via Apple Podcasts, Spotify samt i din favorit podcast-app på Android.
Mere til historien
Sommerspecial 3 er udgivet den 1. august 2019. Interviewet om Googles danskkursus er oprindeligt publiceret den 1. november 2018.

Aug 01 2019

26mins

Play

Episode #64: Når mit smarthome bliver usmart (sommerspecial)

Podcast cover
Read more
SOMMERSPECIAL: Smarte dimser KAN være rigtigt smarte. Desværre fejler mange enheder. Bare rolig! Det bliver godt senere, siger IT-guru Preben Mejer.
Smarthome! Alene ordet giver ret vilde tanker om, hvor fedt vores hjem kan blive, når teknologien giver os en hjælpende hånd.
Der er momenter hvor smarthome virkelig er fedt og mega smart, men der er desværre også store huller i osten.
Jeg har hjemmet fyldt med dimser, som taler sammen med smartphonen. Og jeg har en del udfordringer.
Men hvor smart er det egentlig, at persiennerne fra Copenhagen Blinds kræver en app, for at kunne åbnes og lukkes? Eller Netgear Arlo kameraerne udenfor, der løbende skal ind til opladning?
Robotstøvsugeren, som tosser rundt, kan ikke finde hjem til laderen og kører ind i ting. Eller hvad med Gardena robotplæneklipperen, som stadig kræver et kabel rundt om hele græsplænen? Appen har i øvrigt meget begrænsede funktioner.
Jøsses hvor er det sjældent særligt smart.
De smartdimser jeg har, som fungerer allerbedst, er Philips Hue, multiroom-systemet Sonos, Google Chromecast og Apple TV.
I denne sommerspecial kan du møde IT-guru Preben Mejer, der i 1994 startede TDC Internet. I dag er Preben direktør for videnscentret Radr. Preben har klare pointer om, at smarthomes i dag ikke er smarte nok. Men fremtiden ser mere lys ud.
Hør indslaget i playeren øverst i denne artikel.
HØR OGSÅ: Sommerspecial om cloud-gaming
Sommerspecial: En kort tech-podcast
Dette er den anden sommerspecial af tech-podcasten fra MereMobil.dk
I korte episoder kigger jeg, hen over sommeren, tilbage på nogle af de mest spændende indslag og gæster fra sæsonen.
Jeg vil opfordre til, at du går på jagt i arkivet af spændende podcast-episoder.
Du kan lytte i browseren eller via Apple Podcasts, Spotify samt i din favorit podcast-app på Android.
Mere til historien
Sommerspecial 2 er udgivet den 26. juni 2019. Interviewet om smarthomes er oprindeligt publiceret den 28. august 2019 i episode 51.

Jun 28 2019

16mins

Play

Episode #63: Google Stadia skuffer på pris og indhold (sommerspecial)

Podcast cover
Read more
SOMMERSPECIAL: Google Stadia blev ikke et tagselvbord af spil til en fast pris. Her kan du høre en spilekspert vurdere potentialet i cloudgaming.
For 69 kroner om måneden får du adgang til at købe spil på Google Stadia, der åbner i november 2019. Dem som havde forventet uanede mængder af spil, til en fast pris hver måned, fik dermed et slag i maven.
Genhør interviewet med Thomas Bense, hvor jeg sætter fokus på perspektiverne i cloudgaming. Du får spilekspertens tanker om fremtidens måde at spille på.
Du kan følge spilekspert Thomas Bense på Pixel.tv.
Hør indslaget i playeren øverst i denne artikel.
Sommerspecial: En kort tech-podcast
Dette er den første sommerspecial af tech-podcasten fra MereMobil.dk. I korte episoder kigger jeg, hen over sommeren, tilbage på nogle af de mest spændende indslag og gæster fra sæsonen.
Jeg vil opfordre til, at du går på jagt i arkivet af spændende podcast-episoder.
Du kan lytte i browseren eller via Apple Podcasts, Spotify samt i din favorit podcast-app på Android.
Mere til historien
Sommerspecial 1 er udgivet den 11. juni 2019. Interviewet om cloudgaming er oprindeligt publiceret den 28. maj 2019 i episode 62.

Jun 11 2019

12mins

Play

Episode #62: Giver spiltjenesten Google Stadia mening? Forstå Huawei-sagen i pixiefomat

Podcast cover
Read more
Kan du virkelig spille A-titler på en ældre computer via Google Stadia? Hør hvordan Huawei-sagen rammer dig. Lyt her til tech-podcasten fra MereMobil.dk.
De store kendte A-titler inden for spil skal i kunne spilles med en begrænset mængde regnekraft fra computere, tablets eller smartphones. Sådan er visionen fra Google, der via spiltjenesten Stadia kommer med deres bud på, hvordan cloudgaming skal fungere.
Giver Stadia mening, og kan det overhovedet lade sig gøre, at spille over nettet på denne måde? Hvad med forbindelserne og hastigheden? Hvad med svartiderne?
Ifølge spilekspert, og indehaver af Pixel.tv, Thomas Bense, skal vi ikke tænke så meget over teknikken. Det forventer han over tid bliver løst. En succes for Google handler om noget helt andet.
I episode 62 af tech-podcasten fra MereMobil.dk kan du møde Thomas Bense, og høre meget mere om cloudgaming, der måske bliver fremtidens måde at spille på.
Jeg runder også snakken med vores netværksekspert Johnny Olesen af. Det handler om de kommende 5G-frekvenser, som teleselskaberne har fået tildelt. Hør mere om, hvad de nye frekvenser får af betydning for dig og din smartphone.
Frekvenssnakken startede i episode nummer 61, som du kan høre her.
Hør også en anmeldelse af Motorola One Vision og få en lytteprøve på AirPods 2019.
Naturligvis ser jeg også på krigen mellem Huawei og USA.
Hør den danske tech-podcast
Episode #62 af tech-podcasten fra MereMobil.dk optaget live-on-tape mandag den 27. maj 2019.
Du læser netop nu shownotes. I toppen af teksten finder du afspilleren, så du kan lytte direkte i browseren.
I din favorit podcast-app til Android, samt i iTunes og Apples podcast app kan du lytte til alle episoderne. Du kan også lytte med på Spotify.
Tech-podcasten kan desuden høres på Næstved Lokal Radio og Radio Freja. Dette kan lade sig gøre, fordi vi stiller udsendelserne gratis til rådighed. Hvis du vil distribuere tech-podcasten, så skriv endelig til mig.
Tidligere episoder af tech-podcasten
SÆSON 4
EPISODE 61: Mystiske skærmformater, 5G-frekvenser og foldbart kaosEPISODE 60: Er foldables fremtiden og hvordan virker BroBizz?EPISODE 59: Stor update fra verdens største mobilevent MWCEPISODE 58: Frygt for Huawei bygger på uvidenhedEPISODE 57: Selvkørende motorcykler, 8K-skærme og fremtidens køkken
SÆSON 3
EPISODE 56: Hvad var bedst i 2018 – sæsonafslutningEPISODE 55: Hvem er den største i Danmark?EPISODE 54: Sådan lærte Google Assistant at tale danskEPISODE 53: Hvorfor har Apple magten over os?EPISODE 52: Det vildeste nye techEPISODE 51: Mit u(smarte) smarthome
SÆSON 2
EPISODE 50: Sæsonafslutning: Et spændende tilbageblikEPISODE 49: Nyt fra Netflix og Apple samt en defekt computerEPISODE 48: Google efterligner os menneskerEPISODE 47: Hvem kan disrupte mobilmarkedet?EPISODE 46: At være en lille producent i en kæmpe industriEPISODE 45: Duer mobilt bredbånd til noget?EPISODE 44: Overraskelser og skuffelser på Mobile World CongressEPISODE 43: En ulovlig app og et vildt opkøbEPISODE 42: Hvor fan’ blev din podcast af?
Mere til historien
Du er altid velkommen til at skrive til mig med inputs til podcasten. Min adresse er: johng@meremobil.dk. Jeg ser frem til at høre fra dig.

May 28 2019

33mins

Play

Episode #61: Mystiske skærmformater, 5G-frekvenser og foldbart kaos

Podcast cover
Read more
Er fremtidens videoformat rundt? Hvilken betydning får de nye 5G-frekvenser for din smartphone? Jeg sætter også fokus på Samsungs foldbare kaos.
Frekvenserne til blandt andet det kommende 5G-netværk er ”solgt”. Teleselskaberne har brugt over 2,2 milliarder kroner på at få adgang til en række nye frekvenser, der blandt andet kan bruges til 5G. Prisen er uden udstyr, antenner og opsætning.
Vores netværksekspert Johnny Olesen gør dig i denne episode meget klogere på, hvad noget så støvet og kedeligt (men nødvendigt) betyder for alle os mobilbrugere.
OVERBLIK: 5G-licenserne er fordelt
Du kan også høre Samsung Galaxy Fold, den prestigefyldte foldbare telefon fra Samsung, der henover påsken blev ramt af en rigtig møgsag. Lanceringen af Galaxy Fold er nu udskudt.
Heine Jørgensen, tech-redaktør på Ekstra Bladet, analyserer situationen.
Skærmene er ikke længere 16:9 – der ellers har været standarden. Nu har de alle mulige dimensioner. Oven i det er tjenesterne (som f.eks. Snapchat) begyndt at benytte aflange billede- og videoformater.
Det udfordrer i høj grad dem som producerer indhold. Jeg har mødt Murad Ahmed, der er indehaver af Make Sense Film. Samtalen gør dig klogere på fremtidens skærm- og videoformater.
KOMMENTAR: Giver 21:9-formatet mening?
Lyt med: Hør en dansk tech-podcast
Episode #61 af tech-podcasten fra MereMobil.dk optaget live-on-tape onsdag den 24. april 2019.
Du læser netop nu shownotes. I toppen af teksten finder du afspilleren, så du kan lytte direkte i browseren.
I din favorit podcast-app til Android, samt i iTunes og Apples podcast app kan du lytte til alle episoderne. Du kan også lytte med på Spotify.
Tech-podcasten kan desuden høres på Næstved Lokal Radio og Radio Freja. Dette kan lade sig gøre, fordi vi stiller udsendelserne gratis til rådighed. Hvis du vil distribuere tech-podcasten, så skriv endelig til mig.
Tidligere episoder af tech-podcasten
SÆSON 4
EPISODE 60: Er foldables fremtiden og hvordan virker BroBizz?EPISODE 59: Stor update fra verdens største mobilevent MWCEPISODE 58: Frygt for Huawei bygger på uvidenhedEPISODE 57: Selvkørende motorcykler, 8K-skærme og fremtidens køkken
SÆSON 3
EPISODE 56: Hvad var bedst i 2018 – sæsonafslutningEPISODE 55: Hvem er den største i Danmark?EPISODE 54: Sådan lærte Google Assistant at tale danskEPISODE 53: Hvorfor har Apple magten over os?EPISODE 52: Det vildeste nye techEPISODE 51: Mit u(smarte) smarthome
SÆSON 2
EPISODE 50: Sæsonafslutning: Et spændende tilbageblikEPISODE 49: Nyt fra Netflix og Apple samt en defekt computerEPISODE 48: Google efterligner os menneskerEPISODE 47: Hvem kan disrupte mobilmarkedet?EPISODE 46: At være en lille producent i en kæmpe industriEPISODE 45: Duer mobilt bredbånd til noget?EPISODE 44: Overraskelser og skuffelser på Mobile World CongressEPISODE 43: En ulovlig app og et vildt opkøbEPISODE 42: Hvor fan’ blev din podcast af?
Mere til historien
Du er altid velkommen til at skrive til mig med inputs til podcasten. Min adresse er: johng@meremobil.dk. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Apr 24 2019

38mins

Play