OwlTail

Cover image of Nordcloud

Nordcloud

Pilvivallankumous-podcast kertoo kaiken, mitä pilvipalveluista tulee tietää. Nordcloudin maajohtaja Anssi Pakkanen johdattelee podcast-sarjassa jaksoittain vaihtuvan vieraan keskustelemaan pilvipalveluiden trendeistä, digitalisaatiosta ja eri toimialojen muutoksesta. Mukana muun muassa Saku Tuominen, Arhi Kivilahti ja Tommi Tuovila - tule sinäkin!

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Azure Radio EP 0 - Test 101

Azure Radio EP 0 - Test 101

31 Jan 2018

Rank #1

Podcast cover

Jakso 10: Kaupan alan murros / Arhi Kivilahti, Ruokakesko

Anssin vieraana 10. jaksossa on verkkokaupan historiasta tohtoriksi väitellyt, entinen Oxfordin tutkija, nykyinen Ruokakeskon kehitysjohtaja, Arhi Kivilahti. Digitalisaatio näkyy joka puolella, mutta Arhi on erityisen kiinnostunut yrityksistä, jotka selviävät ja vahvistuvat hypekäyristä ja toimialan surmanluukuista huolimatta. Mistä toisten yritysten innovointi ja lisäarvon tuottaminen kumpuaa, kun toisilla pienikin muutos johtaa turmioon? Miltä kaupan tulevaisuus näyttää - mikä muuttuu ja mikä ei? Virheiden tekeminen muutoksessa kuuluu asiaan, mutta vauhtisokeutta on syytä varoa. Arhin mukaan myös historiasta voi oppia paljon.

29mins

25 Apr 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Jakso 9: Julkisen pilven ostaminen / Ilja Summala, Nordcloud

Julkisten pilvipalveluiden rokkitähti, Nordcloud Group CTO Ilja Summala keskustelee Anssin kanssa julkisen pilven ostamisesta hyötyineen ja haittoineen. Ilja tunnetaan pilvitekijöiden keskuudessa kokeneena mestarina ja hän pystyy hyvillä mielin kertomaan, miten pilveistys toteutetaan oikein ja kunnolla alusta asti.Nyt digitaalisen transformaation keskellä tilanne on se, että kaikki bisnes on softabisnestä. Kysymys kuuluu: miten tavallinen yritys voi kilpailla internetjättien kanssa? Julkinen pilvi yksi kriittisimmistä työkaluista tässä. Mitkä muut trendit vievät pilveistystä eteenpäin?

17mins

18 Apr 2017

Rank #3

Podcast cover

Jakso 8: Digitalisaation case-esimerkkejä kentältä / Matti Antila, Microsoft

Microsoftin kumppaniliiketoiminnasta vastaava Matti Antila kertoo, mitä kentällä ja ekosysteemin parissa tapahtuu. Antila avaa esimerkkejä rahoitus- ja vakuutustoimialoilta. Kyseiset toimialat saattoivat herätä digitalisaatioon häntäjoukoissa, mutta puskevat nyt etunenässä mielenkiintoisten innovaatioiden kautta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi vertaislaina?

16mins

10 Apr 2017

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Jakso 7: Millaiset mallit digitalisoivat terveydenhuoltoalan? / Kalle Alppi, Mehiläinen

Pilvivallankumousten konkari, TiVin vuoden 2015 CIO Kalle Alppi kertoo muutoksen jotamisesta ja siitä, miltä terveydenhuoltoalan tulevaisuus näyttää pilvipalveluiden ja digitalisaation näkökulmasta. Kalle kertoo, kuinka yritysasiakas ja yksityisasiakas menevät tänäpäivänä sekaisin — esimerkiksi digitalisation ei ole ole vain kuluttajabisneksen murhe. Digitalisaatiossa piilee valtavia mahdollisuus niin yrittäjäbisnekselle, kuin kunnankin terveydenhuoltopalveluille. Loppukäyttäjän näkökulmasta valmiudet uusiin käytäntöihin ovat jo edenneet organisaatioiden ohi. Hyvää tässä on loppukäyttäjien halukkuus digitaalisten palveluiden käyttöön. Toimijoiden aktiivisuutta ja yhteistyötä sen sijaan kaivataan yhä enemmän.

21mins

4 Apr 2017

Rank #5

Podcast cover

Jakso 6: Tulevaisuuden pilvipalvelut / Antti Alila, Microsoft

Antti Alila rakentaa pilvilinnoja niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Antti ja Anssi juttelevat 6. jaksossa siitä, miltä pilvipalvelujen käyttö näyttää tutkimustulosten valossa nyt ja tulevaisuudessa. Kannattaako uusiin palveluihin siirtyä laitteet vai palvelut edellä ja miten Suomi voisi kehittää uusia digitaalisia palveluita?

11mins

28 Mar 2017

Rank #6

Podcast cover

Jakso 5: Born in the Cloud / Vesa Tiihonen, Nordcloud

Nordcloud on ilmoittanut visiokseen olevansa Euroopan johtava jatkuvien palvelujen tuottaja julkisissa pilvipalveluissa. Miten ihmeessä tällainen kasvutavoite saavutetaan ja mitä osaamista ja resursseja asiakkailta vaaditaan, jotta julkipilveen siirtyminen on mahdollista? Anssin kanssa aiheesta keskustelee Vesa Tiihonen Nordcloudilta.

18mins

21 Mar 2017

Rank #7

Podcast cover

Jakso 4: Vakuutusalan tulevaisuus / Julius Manni, IF

Anssin vieraana on vakuutusyhtiö IF:n uusista liiketoiminnoista vastaava Julius Manni. Manni kertoo toimialan olevan erittäin hedelmällinen alusta digitalisaatiolle, mutta mitä muutoksen johtaminen vaatii? Millainen vaikutus uusilla alan Startupyrityksillä on isoihin toimijoihin ja miltä näyttää alan tulevisuus 5-10 vuoden päästä. Kuuntele vastaukset jaksosta.

15mins

13 Mar 2017

Rank #8

Podcast cover

Jakso 3: Mikä ihmeen DevOPS? / Pasi Katajainen, Nordcloud

Nordcloudin CTO Pasi Katajainen tuntee erittäin hyvin sekä pilven että puuterin. Jaksossa Pasi ottaa kantaa siihen, mitkä ovat vuoden 2017 suurimmat trendit pilveistyksessä. Mitä multicloud tai hybridi aspekti mahdollistavat ja kuinka kokonaisratkaisua kannattaa lähteä suunnittelemaan – ja kannattaako kaikkea edes pilveistää? Jaksossa sivuutetaan myös Pasin toista intohimoa, puuterilumesta ja vuoristosta nauttimista.

17mins

1 Mar 2017

Rank #9

Podcast cover

Jakso 2: Koulutuksen muutos / Saku Tuominen, HundrED

Podcast jaksossa keskitytään koulutuksen muutokseen, kun Anssi saa vieraakseen Saku Tuomisen. Miten digitalisaatioon ollaan valmistauduttu ja kuinka satavuotias Suomi pärjää tässä kilpailussa tulevaisuudessa? Saku Tuominen on tunnettu lukuisista kirjoistaan, lähes sadan tv-sarjan formaatista, sekä viimeisimmin koulutusvientiin keskittyvästä HundrED-hankkeestaan. Kuuntele podcastista Sakun tulevaisuuden visioista.

19mins

23 Feb 2017

Rank #10