OwlTail

Cover image of FAR-podden

FAR-podden

Samhällsgranskaren som ger dig perspektiv. En podcast som vänder och vrider på frågorna som är aktuella just nu - från nya lagar och regler till trender i arbetslivet och politiska beslut. Vi söker svaren på hur du påverkas i din yrkesroll och på vilket sätt branschen kan bidra till samhällsnyttan.

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Avsnitt 18 - Alla pratar om hållbarhet men vad innebär det för dig och din byrå?

Att arbeta strategiskt med hållbarhet är ett sätt att framtidssäkra byrån och verksamheten. I denna podd diskuterar vi hållbarhetsarbete med Therese Svensk och Linnea Eriksson från FAR:s samarbetspartner Pure Act. I samtalet deltar också Henrik Ahnkron, VD och auktoriserad revisor på WeAudit som utsågs till Årets framtidsbyrå 2021. WeAudit började sitt interna hållbarhetsarbete 2020 med stöd av Pure Act.

41mins

28 Nov 2021

Rank #1

Podcast cover

Avsnitt 17 - Förslaget till revisionsstandard för företag med mindre komplex verksamhet, LCE

I somras kom förslaget om en ny revisionsstandard för företag med mindre komplex verksamhet (LCE). Förslaget är nu ute på remiss med sista svarsdag 31 januari 2022. I det här avsnittet av FAR-podden tar vi bland annat upp bakgrunden till förslaget, vem som kommer att kunna använda sig av den nya standarden och hur den skiljer sig från ISA.

20mins

7 Oct 2021

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 16 - Penningtvätt

Revisions- och rådgivningsbranschen har en unik insyn och kännedom om företagen och borde därmed också ha goda förutsättningar att upptäcka oegentligheter. Ändå får Finanspolisen få rapporter om misstänkt penningtvätt från branschen. Frågan är, hur kan vi öka kunskapen om penningtvätt och bli bättre på att rapportera? Om detta och en hel del annat pratar vi om i den här podden. Gäster är Magnus Karlsson från Finanspolisen och Mathias Gunnarsson från Länsstyrelsen i Västra Götaland.

41mins

21 Jun 2021

Rank #3

Podcast cover

Avsnitt 15 - Så framtidssäkrar du din byrå

Gäster i detta avsnitt är Martin Grimlund och Ludvig Grimlund från Win-Win Ekonomi som berättar om sin förändringsresa och ger handfasta tips på hur du tar din byrå till nästa nivå – och bli Årets framtidsbyrå. Win Win Ekonomi belönades med FAR:s pris Årets framtidsbyrå 2020.

34mins

26 Apr 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 14 - Aktuellt inom hållbarhet

Vad är aktuellt inom hållbarhet just nu? Och hur går det med EU:s taxonomiförordning? Gäster i detta avsnitt är Torbjörn Westman (KPMG) och Isabelle Hammarström (PwC) från FAR:s specialistgrupp Hållbarhet.

27mins

11 Jan 2021

Rank #5

Podcast cover

Avsnitt 13 - De hetaste skattefrågorna inför årsskiftet

De hetaste skattefrågorna inför årsskiftet, är temat för ett webbinarium och en podd som spelades in på FAR i förra veckan. Vi får också veta vilka större förändringar vi kan vänta oss på skatteområdet under 2021 samt åt vilket håll vindarna blåser inom EU när det gäller skatt. Och sist, men inte minst, får vi också några skatteråd i corona-tider. Experter är Ulrika Lundh Eriksson, Auktoriserad skatterådgivare, PwC, och Hans Peter Larsson, skatteansvarig på FAR.

25mins

14 Dec 2020

Rank #6

Podcast cover

Avsnitt 12 - Revisionssamarbete över gränserna

Vi pratar om samarbetet över gränserna mellan revisorsorganisationerna i de nordiska länderna. Varför är det viktigt med samarbete? Vilka möjligheter ger det Sverige att göra sin röst hörd i internationella sammanhang?Pernilla Halling, Balans chefredaktör, samtalar med Jens Röder, generalsekreterare i NRF, och Karin Apelman, generalsekreterare i FAR.

37mins

2 Oct 2018

Rank #7

Podcast cover

Avsnitt 11 - Så framtidssäkrar du din byrå

Saldo redovisning, Årets framtidsbyrå 2017, berättar om sin omställningsprocess. Mattias Segerbrand och Matias Aphram, Saldo redovisning, ger tillsammans med Bengt Skough från FAR, konkreta tips på hur du gör din byrå konkurrenskraftig även i det framtida affärslandskapet. Pernilla Halling, chefredaktör Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare leder samtalet.

25mins

15 May 2018

Rank #8

Podcast cover

Avsnitt 10 - Ska revisionen vara lagstadgad eller efterfrågestyrd?

Det hettar till när Caroline af Ugglas och Johan Rippe gästar FAR-podden för att diskutera nyttan med revision med Pernilla Halling och Dan Brännström.

30mins

27 Apr 2018

Rank #9

Podcast cover

Avsnitt 9 - Skatteplanering - är allt som är lagligt tillåtet?

Finns det rätt och fel när det gäller skatteplanering? Är det lagen eller moralen som ska styra? Och i så fall vems moral - din eller min? Det blev ett engagerat samtal mellan Katrin Westling Palm, Skatteverkets nya generaldirektör, och Magnus Larsson, till vardags skatterådgivare på Deloitte tillika FAR:s ordförande.

32mins

2 Mar 2018

Rank #10