OwlTail

Cover image of Forklart

Forklart

De største nyhetssakene forklart på 15 minutter.Kontakt: forklart@aftenposten.no

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Vampyrer og juletrær: Omkampen i Georgia

I den amerikanske delstaten Georgia pågår en skitten valgkamp. På den ene siden står en pastor, og på den andre siden står en kontroversiell, tidligere fotballspiller med Donald Trump i ryggen. Resultatet kan bli avgjørende for amerikansk politikk de neste årene. Med utenriksjournalist Kjetil Hanssen.

17mins

2 Dec 2022

Rank #1

Podcast cover

Problemet med Trond Giskes suksess

Når Arbeiderpartiet gjør det dårligere enn noensinne på målinger, skulle man tro at et nytt og gigantisk lokallag var bare gode nyheter for partiledelsen. Men det er det ikke.Hør Aftenpostens politiske journalist Thomas Spence forklare hvorfor.

16mins

1 Dec 2022

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Den nye flyktningbølgen på vei mot EU

Et norsk skip fylt av flyktninger har skapt en krise i EU. Nå kommer en ny stor bølge flyktninger fra Afrika og Asia til Europa. Men de blir møtt av piggtrådgjerder, høyreradikale ledere og grensesoldater. Europakorrespondent Rakel Haugen Strand forklarer hvordan vinteren kan bli for flyktninger på vei til Europa.

16mins

30 Nov 2022

Rank #3

Podcast cover

Raseriet i Kina: Xi Jinpings store krise

Det som skjer i Kina nå, har ikke skjedd siden 1989. Folk går ut i gatene og demonstrerer åpent mot Xi Jinping og kommunistpartiet. Hvorfor skjer det nå, og hvordan svarer regimet? Tidligere Asia-korrespondent Kristoffer Rønneberg forklarer.

17mins

29 Nov 2022

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Klimakrise + energikrise = kjernekraft

Frykten for kjernekraften sitter fortsatt i etter Tsjernobyl, men nå sørger to kriser for at nye kraftverk dukker opp over hele verden. I spissen står Japan, som vet godt hva atomfrykten handler om. Med tidligere Asia-korrespondent Kristoffer Rønneberg.

12mins

28 Nov 2022

Rank #5

Podcast cover

Ronaldo: Egoet som ble for stort

Da Christiano Ronaldo langet ut i et TV-intervju, havnet fotballstjernen på ny i søkelyset. Nå handler det ikke om prestasjoner på banen, men om konflikter og et ego som har vokst seg større enn fotballspilleren Ronaldo. Med sportsjournalist Erlend Nesje.

19mins

25 Nov 2022

Rank #6

Podcast cover

Iran: To ting må skje før regimet faller

Rapperen Saman Yasin er en av mange tusen som er arrestert for å si imot det Iranske regimet, og nå har regimet begynt å dømme folk til døden for å demonstrere. Vi har valgt å se på fem grunner til at regimet fortsatt står sterkt - og to ting som gir demonstrantene håp.Med Midtøsten-korrespondent Hanne Christiansen.

16mins

24 Nov 2022

Rank #7

Podcast cover

Varsel på varsel: Skandalen i Forsvaret

Varslere i Forsvaret har fortalt om seksuelle overtramp, mobbing og trakassering fra ledere. Nå forsøker Forsvaret å rydde opp. Med NRK-journalist Marit Higraff.

16mins

23 Nov 2022

Rank #8

Podcast cover

Mikrobrikkene som kan utløse en storkrig

Det foregår et teknologikappløp mellom USA og Kina. Det nådde nye høyder da Joe Biden innførte strenge, nye regler litt i det skjulte. Hva handler kampen om mikrobrikkene om, og kan konflikten bli til storkrig? Med tidligere Asia-korrespondent Kristoffer Rønneberg.

16mins

22 Nov 2022

Rank #9

Podcast cover

Kort forklart: Hva kom ut av Klimatoppmøtet?

Et viktig fond og en slutterklæring som manglet to sentrale ord. Et klimatoppmøte er gjennomført i Sharm el-Sheikh, men hva ble resultatet? Politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim forklarer.

7mins

21 Nov 2022

Rank #10