OwlTail

Cover image of Död mans pod

Död mans pod

Spökhistorier...från andra sidan.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Avsnitt 28: Om de som kommer om natten

I detta avsnitt möter vi varelser och vålnader som besöker dig under dygnets allra mörkaste timmar. Vi får träffa ansiktslösa och stifta bekantskap med maror och nattaktiva monster.Slutligen får vi veta vad som händer då man tar sig in i övergivna militärbunkrar efter mörkrets inbrott.Avsnittet innehåller den rysliga berättelsen "Försvinnande gott" av Peter Arrhenius. Du hittar den i novellsamlingen "Skräck".

42mins

25 Feb 2018

Rank #1

Podcast cover

Avsnitt 25: Om skrämmande händelser på skolor och internat

I detta avsnitt får vi höra berättelser om elever som möter spöken under skoltid. Vi får veta att skolväskor emellanåt kan innehålla läskigare saker än läxböcker och möter lärare som bokstavligen går över lik för att ALLA elever ska nå målen.Avsnittet innehåller den sanslöst spännande berättelsen "Offerträdet" av Magnus Nordin.

1hr 6mins

17 Jul 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 24: Om vad man kan skymta i speglar

I detta avsnitt tar vi oss en ordentlig titt i spegeln. Vi får höra om en riktigt obehaglig spegel i Södertälje och lära oss om hemskheter som man kan få se i svarta speglar. Dessutom blir vi upplysta om att alla faktiskt inte syns i speglarnas glas.I avsnittet förekommer ett stycke ur "Miras hemlighet" av Camilla Jönsson.

36mins

19 Jun 2017

Rank #3

Podcast cover

Avsnitt 21: Om mystiska syskon, spöklika släktingar och fasansfulla familjehemligheter

I detta avsnitt möter vi familjer som inte riktigt är som andra. Vi får stiftar bekantskap med den hemska Granny Tucker och träffar två tvillingar som verkar ha levt ett tidigare liv.Slutligen får vi veta hur det kan gå när man ska vakta sina småsyskon en mörk natt.Avsnittet innehåller berättelsen "Aldrig förlåt" av Mårten Melin. Den finns bland annat att läsa i boken "Typ helt övernaturligt"

33mins

15 Mar 2017

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 20: Om hemska händelser i trappor och hissar

I detta avsnitt får vi möta ondskefulla andar som lever i hissar. Vi får höra om märkliga händelser på ett engelskt gods och träffar en spindel av gigantiska mått.I avsnittet förekommer novellen "Hissen". Berättelsen är skriven av William Sleator och översatt till svenska av Sabina Cleman. Du hittar den bland annat i boken "Ta dig i akt - Skräckhistorier i urval av R L Stine".

40mins

17 Feb 2017

Rank #5

Podcast cover

Avsnitt 12: Om mystiska sms och märkliga meddelanden

I detta avsnitt får vi höra skrämmande historier om döda som söker kontakt genom datorer och telefoner. Vi möter en extremt obehaglig mobilfotograf och får slutligen stifta bekantskap med Vandraren utan ansikte.Avsnittet innehåller en berättelse ur boken "Vandraren utan ansikte" av Andreas Palmaer.

35mins

16 Jun 2016

Rank #6

Podcast cover

Avsnitt 11: Om spöklika skrik och skrämmande skratt

I detta avsnitt får vi stifta bekantskap med skrikande, vrålande och skrattande spöken. Vi får höra en försvunnen pojkes sista och mycket märkliga dagboksanteckning och möter en död man som skrattar...och mördar.I avsnittet förekommer en berättelse ur boken "Gastar och Gengångare" av Per Gustavsson.

19mins

1 May 2016

Rank #7

Podcast cover

Avsnitt 6: Om Malmannen, spökliftare och otäcka händelser i tunnelbanan

I avsnittet förekommer bland annat en spökhistoria från boken "Spökhistorier från äkta svenska spökplatser" av Dan Höjer

18mins

14 Oct 2015

Rank #8

Podcast cover

Avsnitt 5: Om onda dockor

I detta avsnitt får vi höra de sanna och kusliga historierna om dockorna Robert the Doll och Annabelle. Vi får också veta vad som kan hända med gulliga och snälla marionettdockor om nätterna.I avsnittet förekommer bland annat en spökhistoria från boken "Jag heter död" av Lena Arro.

23mins

4 Oct 2015

Rank #9

Podcast cover

Avsnitt 4: Om lekar man inte bör leka

Det fjärde avsnittet handlar om spöken, andar och väsen som man kan få kontakt med om man leker vissa lekar. Lekarna kan verka oskyldiga och harmlösa, men har du någon gång fått träffa Svarta Madam eller Röda kappan vet du att de i själva verket är livsfarliga. I avsnittet förekommer bland annat en spökhistoria från boken "Besökarens skugga" av Lena Ollmark och Mats Wänblad.

21mins

21 Sep 2015

Rank #10

Podcast cover

Avsnitt 3: Om varelser i vatten

I det tredje avsnittet får vi möta varelser som lever i eller nära vatten, såsom Näcken och Bäckahästen. Dessutom får vi höra en magisk och kuslig berättelse om kärlek! Berättelsen är hämtad från boken "Liksom helt magiskt" av Mårten Melin.

19mins

28 Aug 2015

Rank #11

Podcast cover

Avsnitt 33: Om japanska spöken

Drömmer ni om att resa till Japan? Det gjorde jag också en gång. Innan jag insåg att det finns varelser i landet som inte alls är lika vänliga som Totoro och Pikachu. I det här avsnittet får vi möta spöken med uppklippta munnar och ondskefulla varelser som vill dela folk på mitten. Vi kommer dessutom få höra om en fullständigt livsfarlig variant av kurragömma.

32mins

30 Mar 2020

Rank #12

Podcast cover

Avsnitt 30: Om hemsökta teatrar och blodisande biografbesök

I detta avsnitt besöker vi biografer där vålnader härjar fritt. Vi bekantar oss med teatrar och filminspelningar där otäcka händelser inträffar och får höra om en sadistisk lärare som slutligen blir bestraffad mitt under en teaterföreställning.Avsnittet innehåller ett stycke ur romanen "Norra Latin" av Sara Bergmark Elfgren.

38mins

8 Aug 2018

Rank #13

Podcast cover

Avsnitt 29: Om det hemska som sker i sjöar och hav

I detta avsnitt möter vi monster och vålnader som lever under vattnet. Vi får höra om spöklika skepp och lär oss att man inte bör simma in under badplatsers bryggor. Dessutom får vi veta vad som händer då man lyssnar på skrämmande röster från havet.Avsnittet innehåller novellen "När odjuret viskar" av Gustav Tegby. Du hittar berättelsen i novellsamlingen "Skräck" som är utgiven på förlaget Rabén & Sjögren.

42mins

1 Apr 2018

Rank #14

Podcast cover

Avsnitt 2: Om varulvar

Detta avsnitt handlar om varulvar. Vi får veta allt man kan tänkas behöva veta om varulvar och dessutom höra om den mytomspunna Gévaudanbesten som satte skräck i hela Frankrike under 1700-talet. Slutligen får vi höra en brutal historia om en flicka som får ett ytterst otrevligt besök!

9mins

20 Aug 2015

Rank #15