OwlTail

Cover image of Operation Dagsværk

Operation Dagsværk

Operation Dagsværks podcast om vores forskellige projekter fra hele verden.

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Grænseløs klimakamp // 3:3 - Oprindelige folks klimaaktivisme

Grænseløs klimakamp er en podcast af Operation Dagsværk i forbindelse med årets projekt: Thailand/Malaysia 2022. Igennem tre afsnit dykker vi ned i de forskellige problemstillinger, unge oprindelige folk står overfor. I denne podcast skal du høre mere om klimaaktivisme, og om hvordan unge aktivister fra de oprindelige folk i Thailand og Malaysia kæmper mod skovrydning. Du skal også høre om de udfordringer, de oplever, når de laver klimaaktivisme. I deres kamp mod skovrydning kæmper de nemlig ikke kun for klimaet, men også for deres folks overlevelse. Tak til MC Dommedag og Klimahystaden for lån af deres sang:)

11mins

23 Jun 2022

Rank #1

Podcast cover

Grænseløs klimakamp // 2:3 - Skovrydning

Grænseløs klimakamp er en podcast af Operation Dagsværk i forbindelse med årets projekt: Thailand/Malaysia 2022. Igennem tre afsnit dykker vi ned i de forskellige problemstillinger, unge oprindelige folk står overfor. I dette afsnit dykker vi ned i hvilke udfordringer oprindelige folk i Thailand og Malaysia oplever, når de kæmper for at beskytte skoven. De kæmper både mod skovrydning fordi det er deres hjem, men også for at beskytte vores allesammens klima. 

12mins

23 Jun 2022

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Grænseløs klimakamp // 1:3 - Om oprindelige folk

Grænseløs klimakamp er en podcast af Operation Dagsværk i forbindelse med årets projekt: Thailand/Malaysia 2022. Igennem tre afsnit dykker vi ned i de forskellige problemstillinger, unge oprindelige folk står overfor. I dette afsnit skal du høre om Thailands oprindelige folks bæredygtige levemåde, kultur og identitet.

8mins

23 Jun 2022

Rank #3

Podcast cover

Ret til sikkert sexarbejde afsnit 3

13mins

21 Sep 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Ret til sikkert sexarbejde afsnit 2

17mins

21 Sep 2021

Rank #5

Podcast cover

Ret til sikkert sexarbejde Afsnit 1

16mins

21 Sep 2021

Rank #6

Podcast cover

Unge med handicap i Uganda (2:2) // Mød Peter og Sarah med albinisme

I 2019 stiller Operation Dagsværk skarpt på unge med handicap i Uganda i samarbejde med Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) og Danske Handicaporganisationer (DH). I Uganda er der fortsat mange myter og fordomme omkring det at have et handicap, som skaber udfordringer, når man ønsker et ungdomsliv ligesom alle andre. I to podcasts møder vi unge med handicap i Uganda og får et indblik i deres ungdomsliv, de udfordringer de møder og de drømme de har. I denne podcast møder vi Peter og Sarah, som begge har albinisme. Vi hører om de myter, der finder sted i Uganda omkring albinisme og hvilke konsekvenser det har haft for dem hver især. Og vi får et indblik i hvor meget de begge har gjort for at komme fordommene til livs. Du kan støtte arbejdet med at nedbryde fordomme omkring handicap i Uganda ved at arbejde på Dagsværkdagen d. 6. november 2019.   // Podcasten er produceret af Christina Nielsen, med støtte fra Ole Fugl Musikken er koordineret af Lærke Møller Jørgensen // Med støtte fra Danidas Oplysningspulje

20mins

3 Sep 2019

Rank #7

Podcast cover

Unge med handicap i Uganda (1:2) // Mød Racheal med dværgvækst

I 2019 stiller Operation Dagsværk skarpt på unge med handicap i Uganda i samarbejde med Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) og Danske Handicaporganisationer (DH). I Uganda er der fortsat mange myter og fordomme omkring det at have et handicap, som skaber udfordringer, når man ønsker et ungdomsliv ligesom alle andre. I to podcasts møder vi unge med handicap i Uganda og får et indblik i deres ungdomsliv, de udfordringer de møder og de drømme de har. I denne podcast møder vi Racheal, som er en ung kvinde med dværgvækst, der oplever daglig diskrimination på grund af sit anderledes udseende. Racheal har fundet en vej frem med hjælp fra sin tro og ungdomshandicapbevægelsen i Uganda. Du kan støtte arbejdet med at nedbryde fordomme omkring handicap i Uganda ved at arbejde på Dagsværkdagen d. 6. november 2019.   // Podcasten er produceret af Christina Nielsen, med støtte fra Ole Fugl Musikken er koordineret af Lærke Møller Jørgensen // Med støtte fra Danidas Oplysningspulje

18mins

3 Sep 2019

Rank #8

Podcast cover

Podcastserie: Jeg tør godt tage ansvar 3:3. Verden Dakker For Dine Fødder

Dette er den tredje episode i Operation Dagsværks serie "Jeg tør godt tage ansvar". I denne serie rejser I lyttere med Operation Dagsværk ned og besøger Dagsværks projektlande Kenya, Somaliland og Dhaka. I denne serie kommer vi til at følge seje aktivister og de problemstillinger, de møder i hverdagen, samt hvordan disse aktiviteter, kan ses i helhed i forhold til FN's Verdensmål. I denne podcast følger vi Maisha fra Dhaka og hendes forsøg på at lave aktivisme i Dhakas slum. Lydbillederne og den malende fortælling fra Maisha beskriver, hvilken form for vilkår og sammenhold, der er i slummen og de store kontraster, der er i byen.  Denne podcast har fokus på Verdensmål 4, 11 og 13. Verdensmål 4: Lige og livslang kvalitetsuddannelse for alle ses igennem Maishas aktivistiske forsøg på at videregive sine privilegier ved at lære engelsk til folk fra slumområderne. Verdensmål 11 om bærdygtige byer ses igennem Operation Dagsværks Earth Clubs som Maisha også er del af, og som prøver at skabe bæredygtige byer. Serien er optaget, tilrettelagt, redigeret og fortalt af Ditlev Berg Overgaard, Anemone Christensen, Oleg Hertoft, Aske Rory Ching og Ditlev Berg Overgaard. Serien er redigeret af Ole Fugl Høgh. Serien er støttet af:  Dette oplæg samt podcast er produceret med økonomisk støtte fra den Europæiske Union. Afsenderen af oplæg samt podcast er alene ansvarlig for indholdet. Det afspejler på ingen måde EU’s holdning.   Med støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje.

13mins

3 May 2019

Rank #9

Podcast cover

Podcastserie: Jeg tør godt tage ansvar 2:3. Somaliland og Danmark 68.

Dette er den anden episode i Operation Dagsværks serie "Jeg tør godt tage ansvar". I denne serie rejser I lyttere med Operation Dagsværk ned og besøger Dagsværks projektlande Kenya, Somaliland og Dhaka. I denne serie kommer vi til at følge seje aktivister og de problemstillinger, de møder i hverdagen, samt hvordan disse aktiviteter, kan ses i helhed i forhold til FN's Verdensmål. I denne podcast følger vi Amun, når hun melder sig ind i Dhalad, Somalilands studenterbevægelse. I denne podcast får vi et indblik i, hvordan det er at være ung kvinde i Somliland og hvilke tanker og følelser Amun har, da hun første gang deltager i Dhalad - og hvordan denne organisation giver hende selvtillid til tage ansvar for hendes egen uddannelse. De følelser og tanker Amun får i Dhalad bliver sammenlignet med en kvindes oplevelser i den danske studenterbevægelse i Danmark i 1968.  Denne podcast har fokus på Verdensmål 4, 5 og 16. Verdensmål 4: kvalitetsuddannelse, kan ses igennem Dhalads kamp om bedre uddannelsesforhold i Somaliland. Verdensmål 5: Dhalad har fokus på empowerment af kvinder, idet Dhalad har lige mange mænd og kvinder repræsenteret i bevægelsen. Verdensmål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner kan ses igennem, at unge prøver at styrke uddannelseinstitutioner og få mere indflydelse i samfundet.   Serien er optaget, tilrettelagt, redigeret og fortalt af Katrine Riishøj og Gry Alstrøm. Serien er redigeret af Ole Fugl Høgh. Serien er støttet af:  Dette oplæg samt podcast er produceret med økonomisk støtte fra den Europæiske Union. Afsenderen af oplæg samt podcast er alene ansvarlig for indholdet. Det afspejler på ingen måde EU’s holdning.   Med støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje.

11mins

3 May 2019

Rank #10