OwlTail

Cover image of Drama för unga

Drama för unga

Spännande berättelser för dig som är ung. Lyssna!Ansvarig utgivare: Doreen Kanter

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Cringe 2 del 5: Skolhellsovården

Ingen tror på Lara när hon berättar hur konstig hennes bonusbror Raymond blir så fort de ensamma. Inte ens kuratorn. Ali avslöjar sina innersta tankar för skolsyster. Det borde han inte ha gjort I andra säsongen av den skruvade humorserien Cringe går kompisarna Lara och Ali i sexan och livet är ännu mer cringe. De pratar med varandra om allt  - pinsamma föräldrar, läskiga alkisar, galna mattanter, störda bonusbrorsor, knäppa kuratorer... William Spetz har skrivit manus ihop med Åsa Lindholm och spelar också de flesta av rollerna i denna sex delar långa serie om mellanstadiets alla våndor och pinsamheter. Varje avsnitt avslutas med en nyskriven låt, framförd av William Spetz själv.

15mins

8 Jul 2018

Rank #1

Podcast cover

Mördarens apa del 10 av 10: Den stora skandalen

Äntligen tillbaka i Lissabon! Sally Jones letar febrilt efter Morro som försvunnit från sjukhuset där han vårdats. Men Sally Jones är inte den enda som är på jakt efter Morro. Kommissarie Garretta ringer på dörren och han hotar att skjuta Sally Jones om hon inte berättar var Morro finns! Till den här serien finns det en lärarhandledning på sverigesradio.se.

14mins

25 Jun 2018

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Mördarens apa del 2 av 10: Ensam i staden

Sally Jones och Chiefen är utan både jobb och hem sedan deras båt Hudson Queen sjunkit. Just när de trodde att det inte kunde bli värre söker banditen Alphonse Morro upp dem igen. Den här gången har han med sig en pistol. Efter en dramatisk brottningsmatch på kajen lämnas Sally Jones ensam i staden. Till den här serien finns det en lärarhandledning på sverigesradio.se.

14mins

25 Jun 2018

Rank #3

Podcast cover

Cringe 2 del 1: I matsalen

Lara får panik i matsalen. Var ska man sitta om ens kompis är sjuk? Hos stirrarna? Eller fnissarna? Ali tvingas att be om specialmat av den fruktansvärda mattanten - som hatar specialmatsbarn! I andra säsongen av den skruvade humorserien Cringe går kompisarna Lara och Ali i sexan och livet är ännu mer cringe. De pratar med varandra om allt  - pinsamma föräldrar, läskiga alkisar, galna mattanter, störda bonusbrorsor, knäppa kuratorer... William Spetz har skrivit manus ihop med Åsa Lindholm och spelar också de flesta av rollerna i denna sex delar långa serie om mellanstadiets alla våndor och pinsamheter. Varje avsnitt avslutas med en nyskriven låt, framförd av William Spetz själv.

15mins

8 Jul 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Bröderna Lejonhjärta, del 2 av 10

Plötsligt är jag inte längre i min sjuksäng! Jag är utomhus och står vid grinden till ett vitt hus med gröna knutar och en grön dörr. På grinden sitter en skylt: Här bor Bröderna Lejonhjärta. Hör Astrid Lindgrens klassiska berättelse om Bröderna Lejonhjärta som en stjärnspäckad dramaserie i Barnradion. Dramatisering av Alex Haridi. Serien är tänkt för ca 9-13 år och uppåt. Till den här serien finns det en lärarhandledning och diskussionsfrågor på sverigesradio.se. I rollerna: Leon Sandelius och Malte Myrenberg Gårdinger m.fl. Musik: Andreas Söderström Ljuddesign: Frida Englund Regi: Eva Staaf

14mins

27 Oct 2019

Rank #5

Podcast cover

Cringe 2 del 6: Sommarlov!

Ali berättar om sin fruktansvärt pinsamma skolavslutning. Lara försöker avslöja hur knäpp hennes bonusbror Raymond egentligen är. Och hur ska det bli att börja sjuan?! I andra säsongen av den skruvade humorserien Cringe går kompisarna Lara och Ali i sexan och livet är ännu mer cringe. De pratar med varandra om allt  - pinsamma föräldrar, läskiga alkisar, galna mattanter, störda bonusbrorsor, knäppa kuratorer... William Spetz har skrivit manus ihop med Åsa Lindholm och spelar också de flesta av rollerna i denna sex delar långa serie om mellanstadiets alla våndor och pinsamheter. Varje avsnitt avslutas med en nyskriven låt, framförd av William Spetz själv.

15mins

8 Jul 2018

Rank #6

Podcast cover

Mördarens apa del 7 av 10: Maharadjans hov

Under färden till Indien har Sally Jones blivit förråd av en svekfull sjöman. Han har sålt henne till en direktör, som vill använda Sally i byteshandel med en indisk maharadja. Nu hänger Sally Jones liv på om hon lyckas imponera på maharadjan i schackpartiet som just ska ta sin början Till den här serien finns det en lärarhandledning på sverigesradio.se.

14mins

25 Jun 2018

Rank #7

Podcast cover

Mördarens apa del 8 av 10: En ondskefull plan

På jakt efter Alphonse Morro har Sally Jones hamnat vid en maharadjas hov i Indien. Den egensinniga maharadjan har fattat tycke för Sally Jones. Men det leder till avundsjuka vid hovet. Nu smider hovmarskalken ondskefulla planer för att göra sig av med Sally. Till den här serien finns det en lärarhandledning på sverigesradio.se.

14mins

25 Jun 2018

Rank #8

Podcast cover

Mördarens apa del 9 av 10: Schack matt

Sally Jones har fått reda på att Alphonse Morro är tillbaka i Lissabon. Hon vill ta sig tillbaka dit för att, med hjälp av Morro, försöka rentvå Chiefen från mordanklagelserna. Men ska maharadjan gå med på att släppa henne? Återigen är det ett schackparti som avgör Sally Jones öde. Till den här serien finns det en lärarhandledning på sverigesradio.se.

14mins

25 Jun 2018

Rank #9