OwlTail

Cover image of Lyt til ledelse

Lyt til ledelse

Lyt til ledelse er en række podcasts udsendt af Væksthus For Ledelse. Her kan du finde interessante podcasts til inspiration for dig, som er leder i en kommune eller region.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

Lyt til ledelse er en række podcasts udsendt af Væksthus For Ledelse. Her kan du finde interessante podcasts til inspiration for dig, som er leder i en kommune eller region.

Lyt til ledelse: Kampen om arbejdskraften

Podcast cover
Read more

Der mangler hænder i det offentlige, og der vil mangle endnu flere fremover. Det kræver kontroversielle løsninger og et samarbejde på tværs af hele Danmark. Hvilken rolle spiller topledere i løsningen på at skaffe og skabe flere hænder? Og hvordan kan det gribes an? Lyt med når stadsdirektør i Aarhus Kommune Niels Højberg diskuterer udfordringen med to andre topledere i ny podcast fra Væksthus for Ledelse.

Nov 25 2021

39mins

Play

Lydbog: Dit personlige lederskab

Podcast cover
Read more

For at lykkes med at lede andre, skal du kunne lede dig selv, herunder kende dig selv og vide, hvilke værdier du bygger din ledelse på i ord og handling. Lyt til Væksthusets lydbog om dit personlige lederskab.

Sep 23 2021

1hr 17mins

Play

Lyt til ledelse: Ledelse på tværs

Podcast cover
Read more

Hvordan udøver man ledelse på tværs af organisationer og fagligheder? Lyt med, når kommunaldirektør og tidligere ledelsesambassadør Jette Runchel sammen med en oversygeplejerske og sektionsleder drøfter deres erfaringer med at lede på tværs fra et fælles forskningsprojekt.

May 17 2021

23mins

Play

Lyt til ledelse: En udforskning af ledelsesbegreber

Podcast cover
Read more

Hvad er mod i ledelse egentlig? Hvad indebærer ydmyghed, og kan vi tale om sårbarhed i ledelse? Lyt med når kommunaldirektør og tidligere ledelsesambassadør Jette Runchel dykker ned i en lidt mere filosofisk snak om ledelsesbegreber sammen med to chefer.

May 06 2021

36mins

Play

Lyt til ledelse: Sammenhæng i ledelseskæden

Podcast cover
Read more

Chefer skal sikre sammenhæng i ledelseskæden, både opad, nedad og til siden. Men det er ikke lige til. Lyt med når ledelsesambassadør Jette Runchel sammen med en direktør og en chef drøfter chefens svære, men vigtige rolle i forhold til at sikre sammenhæng i ledelseskæden.

Nov 12 2020

25mins

Play

Ledelse mod strømmen: Selvfølgelig skal vi løse det her

Podcast cover
Read more

Skolechefen i Rudersdal Kommune var advaret, da regeringen lukkede landets skoler ned. Men det kom bag på Martin Tinning, da skolerne skulle åbne igen og i løbet af få uger stå klar med håndsprit og afstand mellem eleverne.

Det lod sig gøre at få børnene tilbage i skolen igen, fordi beslutningerne blev samlet på ganske få hænder. Og fordi alle – lærere, pædagoger og ledere – sprang til for at løse opgaven. Det afgørende var, at den fælles opgave og det fælles mål var tydeligt for alle.

Væksthus for Ledelse har talt med Martin Tinning om ledelse under corona-epidemien.

Oct 29 2020

16mins

Play

Ledelse mod strømmen: Kommunikation er nummer 1

Podcast cover
Read more

Når vilkårene ændres hele tiden, bliver kommunikation ekstra vigtig. For lidt kommunikation skaber frustrationer, mens for meget kan hæmme fagligheden og medarbejdernes egen drivkraft.

Det oplevede Bo Gammelgaard, leder af Handicap og Psykiatri i Næstved Kommune, da han selv og hans medarbejdere skulle manøvrere udsatte borgere gennem strømmen af nye retningslinjer og meldinger fra ministerier, der ikke altid gik i samme takt.

Væksthus for Ledelse har talt med Bo Gammelgaard om ledelse under corona-epidemien.

Oct 29 2020

16mins

Play

Ledelse mod strømmen - Et stærkt relationelt fundament blev afgørende i krisen

Podcast cover
Read more

I løbet af få dage skulle medarbejderne på Herlev Hospital indrette sig på den nye virkelighed med corona. Ingen vidste, hvordan den så ud. Ledende overlæge på Herlev Hospital Lisbet Ravn fortæller i denne podcast fra Væksthus for Ledelse om, hvorfor det har gjort mange ting mulige, at hun i forvejen havde et godt relationelt fundament og benyttede sig af styrken ved at have beslutningskraft.

Sep 16 2020

16mins

Play

Ledelse Mod Strømmen - Nye Veje i Nordjylland

Podcast cover
Read more

Gennem projektet, Nye Veje, er det lykkedes topledelsen fra regionen, kommunen og Aalborg Universitetshospital at skabe en række nye tilgange på sundhedsområdet i en situation, hvor man ellers stod med akut lægemangel og et nedlagt sygehus. Man har skabt en dynamisk fremgangsmåde for samarbejde på tværs af sektorer, der kan imødekomme de udfordringer, sundhedsvæsenet står overfor i yderområderne. Men hvordan kunne det praktisk lade sig gøre at vende en stemning af afvikling til en positiv udvikling? Hør mere i Væksthus for Ledelses podcast-serie Ledelse mod strømmen.

Aug 19 2020

23mins

Play

Ledelse Mod Strømmen - Når forandring ikke fryder

Podcast cover
Read more

Forandringer kan udløse konflikter. For centerchef i Aalborg Kommunes Handicap- og Ældreforvaltning, Jonna Kastberg, førte en omlægning af vagtplanlægningen til et forløb, hvor udfordringerne overhalede gevinsterne. Hør om de erfaringer, der blev gjort, de fejltrin, som fyldte undervejs, og den læring, hun og organisationen har fået ud af forløbet.

May 07 2020

21mins

Play

Ledelse Mod Strømmen - At lede efter drømme

Podcast cover
Read more

En stor fusion og medfølgende kulturændring er kun holdbar, hvis ens leder er insisterende og vedholdende – helt ned i de mindste detaljer. Tidligere administrerende direktør på Sygehus Lillebælt og nuværende ledelsesambassadør Dorte Crüger fortæller i denne podcast om at sætte patienten først i både ord og handling og bevise, at det ikke blot var en ny omgang ”operation morgenluft”.

Oct 23 2019

33mins

Play

Ørerne i maskinen - Hvordan holder du dine evner som leder ved lige?

Podcast cover
Read more

Som leder skal du følge med tiden, være omstillingsparat og søge ny viden. Men hvordan udvikler man sig som leder i en positiv retning? 

Jan 23 2019

26mins

Play

Ørerne i maskinen - Vær tydelig i din ledelsesstil

Podcast cover
Read more

Som leder skal du være synlig, til stede og præcis i din kommunikation. Du skal med andre ord være tydelig i din ledelsesstil. Men hvordan er man det?

Jan 23 2019

25mins

Play

Ørerne i maskinen - Om at sætte sig i chefstolen

Podcast cover
Read more

At gå fra at være menig medarbejder til en lederrolle betyder store omvæltninger. Pludselig følger et stort ansvar og mange forventninger samtidig med, at man må sige farvel til kollegaerne på gulvet. Så hvad skal man vide inden man sætter sig i chefstolen?

Oct 16 2018

26mins

Play

Ørerne i maskinen - Mobberi på arbejdspladsen

Podcast cover
Read more

Er der tale uskyldigt drilleri eller decideret mobning? Hvor går grænsen, og hvornår skal chefen gribe ind?

Sep 05 2018

26mins

Play

Ørerne i maskinen - At navigere i minefeltet #2

Podcast cover
Read more

Være en god chef, opfylde politisk fastsatte mål, yde den bedste service for borgeren. Den offentlige topleder skal kunne det hele -men hvordan klarer man lige det?

Oct 23 2017

29mins

Play

Ørerne i maskinen - At navigere i minefeltet

Podcast cover
Read more

De offentlige topledere opererer ofte i et minefelt, når de skal opfylde strategier -og samtidig også skal være mennesker.

Sep 19 2017

25mins

Play

Ørerne i maskinen - Når det brænder under fødderne

Podcast cover
Read more

Der scores i det forkerte mål. I Superligaen er trænerlunten kort - meget anderledes er det ikke for offentlige topchefer, når jorden brænder under dem. Så er der noget at stille op?

Jul 07 2017

24mins

Play

Ørerne i maskinen - Embedsmænd og politikere

Podcast cover
Read more

Embedsmænd og politikere arbejder på vidt forskellige vilkår, når de sammen skal finde de bedst mulige løsninger. Og det kan komplicere forholdet... Vært er Kurt Strand.

Apr 28 2017

24mins

Play

Ørerne i maskinen - Den ordentlige fyrring

Podcast cover
Read more

Kan det overhovedet gøres ordentligt, og hvordan undgår både chef og medarbejder skrammer? Meget er i spil, når der skal skæres ned og fyres. Vært er Kurt Strand

Feb 23 2017

24mins

Play