OwlTail

Cover image of i Hollywood

i Hollywood

MovieZines Jakob Åsell intervjuar svenskarna som sökt lyckan i den amerikanska film- och tv-industrin. Träffa filmskaparna bakom kulisserna och få reda på vad som krävs för att lyckas i Hollywood.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast has few episodes.

This means there isn't enough episodes to provide the most popular episodes. Here's the rankings of the current episodes anyway, we recommend you to revisit when there's more episodes!

Podcast cover

8. Malin Barr

Skådespelerskan Malin Barr gästar MovieZines intervjupodd «i Hollywood» för att berätta om flytten till Los Angeles och vad som krävs för att slå igenom i USA.   I detta, det åttonde avsnittet av podden intervjuar Jakob Åsell den svenska skådespelerskan om det tuffa uppbrottet från dansen och om klyschan att alla servitörer i LA är skådespelare. Dessutom berättar Malin om en vardag där hon gör fyra auditions per dag och om hur det var att spela mot Lena Dunham och Steven Spielbergs son i skräckfilmen «Honeydew».

56mins

11 Aug 2020

Rank #1

Podcast cover

7. Dino Jonsäter

"Filmklippare, cyklist, trädfällare. Dessutom semiprofesionell medmänniska." Så presenterar Dino Jonsäter sig själv på Twitter. Han är DJ:n och ZTV-killen som blev Tomas Alfredssons bäste vän i klipprummet. Tillsammans ligger de bakom succéfilmerna “Låt den rätte komma in” och “Tinker, Tailor, Soldier, Spy”. MovieZines Jakob Åsell fick ett långt snack med Sveriges mest profilerade filmklippare som varvar trädfällning med uppdrag i Hollywood. Det blev ett långt samtal om Beach Boys, detalj-ackuratess, cykeltermer, det glada 90-talet och Ingmar Bergmans "Vargtimmen".

1hr 23mins

7 Jul 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

6. Anders Weidemann

Manusförfattaren Anders Weidemann gästar MovieZines intervjupodd “i Hollywood” för att berätta om resan från Skurups skrivarlinje till Hollywoods manusrum, där han idag är den första svenska showrunnern för en amerikansk tv-serie. Jakob Åsell hälsar på Anders i Los Angeles för ett långt samtal om skrivkramp, tvivel, Sydostasien, manusförfattar-klyschor och CBS-serien “Interrogation” – en multi-linjär kriminalhistoria där publiken själva väljer avsnittens ordning.

1hr 8mins

19 May 2020

Rank #3

Podcast cover

5. David F. Sandberg

Regissören David F. Sandberg gästar MovieZines intervjupodd “i Hollywood” för att berätta om hemmafilmerna som katapulterade honom till Hollywood där han idag regisserar filmer som “Shazam!” och “Annabelle 2”.   I detta, det femte avsnittet av podden intervjuar Jakob Åsell regissören om den kämpiga tiden före genombrottet, om vad han köpte för första lönen i USA och hur det kändes att ha mindre erfarenhet än praktikanterna när han för första gången i livet klev in på en filminspelning – i rollen som Hollywoodregissör. 

1hr 1min

24 Apr 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

4. Ninja Thyberg, del 2

Sex, makt och identitet står i fokus i den Cannes-prisade regissören Ninja Thybergs filmer. Jakob Åsell hälsade på det svenska stjärnskottet i Los Angeles under inspelningen av långfilmsdebuten som följer en ung svensk tjej på väg in i porrbranschen. I del 2 av intervjun fokuserar vi på långfilmen och verkligheten bakom kulisserna i Los Angeles porrfilms-industri. Ninja berättar bland annat om hur det går till på porrfilmens Oscarsgala, om varför hon använder porren som en spegel mot samhället och om det mänskliga behovet av sexskildringar på vita duken.

47mins

28 Jan 2020

Rank #5

Podcast cover

3. Ninja Thyberg, del 1

Sex, makt och identitet står i fokus i den Cannes-prisade regissören Ninja Thybergs filmer. Jakob Åsell hälsade på det svenska stjärnskottet i Los Angeles under inspelningen av långfilmsdebuten som följer en ung svensk tjej på väg in i porrbranschen. I del 1 av intervjun reflekterar Ninja Thyberg kring förutsättningarna för unga kvinnliga regissörer, om att slå i filmbranschens glastak och att pendla mellan hybris och självhat i arbetet med långfilmsdebuten.

1hr 14mins

28 Jan 2020

Rank #6

Podcast cover

2. Malin Åkerman

Skådespelerskan Malin Åkerman gästar MovieZines intervjupodd »i Hollywood« inför hennes svenska filmdebut med musikal-komedin »En del av mitt hjärta«. Vi pratar om genombrottet i Hollywood, om att kissa på Ben Stiller och framtidsplanerna som filmproducent.

29mins

25 Dec 2019

Rank #7

Podcast cover

1. Per Hallberg

Den trefaldigt Oscarsbelönade ljuddesignern Per Hallberg är premiärgäst i MovieZines nya intervjupodd »i Hollywood«. Jakob Åsell besöker Hallbergs ljudstudio i Los Angeles för ett samtal om resan från cykeluthyrningen på Öland till toppen av Hollywood,  om att tacka nej till Harvey Weinstein, om minnen från Oscarsgalan och filmljudets kraft.

1hr 1min

26 Nov 2019

Rank #8

Podcast cover

0. Trailer

TRAILER - Ett smakprov från kommande avsnitt av intervjupodden i Hollywood med (en snuvig) Jakob Åsell, som görs i samarbete med Moviezine. I den här podden går vi bakom kulisserna på drömfabriken i Kalifornien, träffar svenskarna som sökt lyckan västerut och tar reda på vad som krävs för att lyckas i Hollywood. Tryck på prenumerera för att inte missa några nya avsnitt! 

1min

17 Nov 2019

Rank #9