OwlTail

Cover image of Ofiltrerat

Ofiltrerat

Genom att prata med några av Sveriges största profiler i sociala medier, får vi chansen att blicka in bakom kameran. Bakom det som filtrerats, redigerats och publicerats. Bakom den till synes perfekta ytan. En podd från Aller media.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

07 - Bianca Wahlgren Ingrosso

Bianca Wahlgren Ingrosso föddes rakt in i kändisskapet, som dotter till en av Sveriges mest kända personer. Hon har prisats för sin blogg, synts på tidningsomslag och blivit utsatt för skvallerpressen. Medverkat i musikalen Sound of Music och kommit tvåa i Junior Eurovision Song Contest. Hon följs av över 130 000 människor på Instagram, syns flitigt på premiärer och jobbar på en av Sveriges populäraste nattklubbar. Bianca verkar helt enkelt vara i början av en alldeles strålande karriär. Men samtidigt berättar öppet om både ätstörningar och depressioner. Hur är det egentligen att växa upp i en av Sveriges mest kända familjer, och hur hanterar hon alla rykten och elaka påhopp i medierna? Vem är egentligen Bianca Wahlgren Ingrosso?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 4mins

13 Dec 2015

Rank #1

Podcast cover

92 - Dasha Girine

I veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat möter jag influencern Dasha Girine. Dasha berättar att hon gått i terapi, att hon alltid varit väldigt hård mot män vilket troligtvis grundar sig i någon form av daddy issues och att hon fått höra att folk är rädda för henne. Vi pratar om varför hon får så mycket skit från sina följare och hur hennes följare förstörde hennes och Douglas första weekend tillsammans sedan de blev föräldrar. Hon berättar om botox - och varför hon är öppen med det - vad hennes influencer-vänner har slutat med och hur hon resonerar kring sin sons integritet på sociala medier.Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

55mins

24 Mar 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

50 - Hanna Friberg

Den här veckan gästar Hanna Friberg, mer känd som Hannalicious, Ofiltrerat! Vårt samtal utgår mycket från den kris hon upplevde förra sommaren när hon ifrågasatte allt och mådde väldigt dåligt. En kris som handlade om vem hon är på sociala medier, hur det påverkar henne som person, vad hon förmedlar och livet i stort. Hanna berättar att hon började kritisera sig själv och hur hon såg ut och varför hon väljer att gå på dieter. Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

9 Apr 2019

Rank #3

Podcast cover

03 - Janni Delér

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 12mins

14 Nov 2015

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

73 - Fanny Lyckman

Äntligen gästar Fanny Lyckman min podcast Ofiltrerat! En gäst som jag innan tänkte skulle bli intressant att prata med - och det blev ännu bättre. Fanny berättar om sin syn på sitt instagramflöde som är provokativt, sexigt och utmanande. Innan vi sågs så hade jag ärligt talat inte riktigt fattat grejen, men när hon berättar om sin konst och hur hon jobbar så köper jag det rakt av och blir fascinerad. Hon är en sann konstnär och hon fångade mig.Vi pratar om hur man behöver förhålla sig till livet och hur man behöver resa sig igen och igen. Att man inte kan ge upp för att man har andra förutsättningar för att man är kvinna i en mansdominerad värld och hon avslöjar hur provokativ hon egentligen vill vara - och varför.Det och mycket mer i veckans avsnitt av OfiltreratSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

22 Oct 2019

Rank #5

Podcast cover

42 - Sabina Decireé

Fantastiska Sabina Decireé gästar veckans avsnitt Ofiltrerat!Vi möttes i studion och vårt samtal berörde mig på djupet. Sabina har varit med om så mycket trots att hon är så ung. Hon berättar om att hennes mamma, som dog när hon var 11 år, kunde ligga i hennes famn och säga att hon ville ta livet av sig.Hon berättar att hon aldrig gråter framför någon,att hennes pappa misshandlade hennes mamma när de levde ihop och att hon trots alla extensions, lösnagar och lösfransar ändå aldrig kände sig fin - så hon rakade nyligen av allt hår i någon slags kris. Hon berättar också om den ofrivilliga pausen från allt när hon i höstas inte orkade mer, hon slutade fungera.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 6mins

12 Feb 2019

Rank #6

Podcast cover

72 - Nicole Falciani

Det är 3 år sedan Nicole Falciani gästade min podcast Ofiltrerat för första gången. Vad har hänt sedan dess? Nicole berättar om åldersnoja som eventuellt grundar sig i "Blondinbella-generationen" - man måste bli så väldigt framgångsrik innan man är 25 för att det ska räknas. Nicole berättar att symtomen för depression kom tillbaka förra hösten och att hon direkt agerade på det för att slippa hamna där igen.Vi pratar om hur många byxor och trosor som fått kastas för att mensen kommit sådär plötsligt och jag frågar vad som sker nu som kommer att prägla henne om 3 år.Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av Ofiltrerat.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

54mins

15 Oct 2019

Rank #7

Podcast cover

51 - Klara "Tanbyklara" Elvgren

Den här veckan träffar jag Klara Elvgren, eller Tanbyklara som hon är igenkänd som i sociala medier. Klara berättar att hon gjort slut med flera vänner det senaste året, att hon ifrågasatt mycket av det hon gör i sociala medier och att hon är trött på trenden att vi kvinnor ska hylla varandra - eftersom hon känner att det inte kommer genuint.Vi pratar om kroppsfixering,hur vänskapsrelationer förändras och ångest Klara berättar om varför hon fortsätter att lägga upp perfekta bilder i sitt perfekta flöde och hon avslöjar hur lång vägen från idé till den perfekta bild som till slut postas faktiskt är. Det och mycket mer hittar du i veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 4mins

16 Apr 2019

Rank #8

Podcast cover

59 - Julia Frändfors

I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat möter jag Julia Frändfors! Julia som är en kvinnorna bakom den hyllade podden Daddy Issues och jobbar på Perfect Day Media. Vårt samtal kommer att handla om relationer, det faktum att folk tror att Julia är farlig och "är rädda för henne" innan de träffat henne och att hon kanske är i fel bransch. Hon berättar om hur hon hamnade mitt i mediaeliten, hur hon tog sig ur det destruktiva förhållandet som förstörde delar av henne och om vem hon egentligen är.Jag tycker så mycket om den här människan och vi fick till ett avsnitt som berör allt från mörker och djup till yta och karriär. Lyssna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 8mins

11 Jun 2019

Rank #9

Podcast cover

10 - Daniel Paris

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 7mins

19 Jun 2016

Rank #10

Podcast cover

63 - Therése Lindgren

Hurra och välkommen till första avsnittet av min podcast Ofiltrerat efter sommarlovet! Det är ingen mindre än Therése Lindgren som inleder säsongen. Vårt samtal kommer att handla om hennes relation till pengar (jag råkar av oklar rappa en snutt) och det faktum att hennes bolag omsatte 19,5 miljoner 2017 (13 miljoner i vinst). Hur har det påverkat henne? Jag konstaterar att det känns svårt att intervjua henne i och med att hon berättat så öppenhjärligt om så mycket - vad finns kvar att fråga om utan att gå för nära gränsen för det privata? Vi pratar om hennes framgång och om att hon börjat lyfta barnfrågan i sina social medier.Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av Ofiltrerat!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 6mins

13 Aug 2019

Rank #11

Podcast cover

76 - Josefine "Josefinesyoga" Bengtsson

I veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat möter jag Josefine Bengtsson, igenkänd som "Josefinesyoga" och kvinnan bakom konceptet "Soul space". Vårt samtal handlar om det mesta. Vi pratar om att kritisera flum, vad hennes 5 års på Handelshögskolan gjorde med henne, vad hon tror på och att hennes egna bakgrund ger substans till yogaskeptiker.Josefine ryter ifrån "har man inte möjlighet att ge sig själv en kvart om dagen, vad är det för liv"och vi pratar om de något galna meditatonsretreat hon utsätter sig själv för (10 timmars meditation om dagen i 10 dagar, hon beskriver det själv som ett fängelse).Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

12 Nov 2019

Rank #12

Podcast cover

68 - Lovisa Wallin

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag influencern Lovisa "Lojsan" Wallin. Vi djupdyker i vad man egentligen vill förmedla med perfekta flöden och Lovisa berättar varför hon tror att hon hade blivit bortskämd av att "bara" jobba som influencer. Sedan hamnar vi i vad Lovisa själv kallar ett "terapisnack" där vi grottar ner oss i hennes destruktiva sidor, varför hon sätter sig själv i skiten, vad hennes kontrollbehov egentligen grundar sig i och hur sjukt det egentligen är, något hon inte riktigt pratat om innan.Och har hon egentligen en så stark självkänsla som hon säger sig ha?See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 7mins

17 Sep 2019

Rank #13

Podcast cover

62 - Anna Haag

I veckans avsnitt möter jag skidstjärnan Anna Haag! Det var så roligt att få träffa Anna som jag ju följt slaviskt hela hennes karriär. Vårt samtal kom att handla om vad elitidrott egentligen är och innebär - och hon säger att hon inte uppmuntrar någon att börja med den eftersom det begränsar livet så mycket. Vi pratar om hennes och Emils relation och hur det är att leva så tätt inpå varandra, både som kärlekspar, kollegor och varumärke. Vi pratar hennes relation till sin kropp, hur hon kraschade totalt när hon lade av med skidorna och vad som hände sedan. Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av Ofiltrerat!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

47mins

2 Jul 2019

Rank #14

Podcast cover

52 - Molly Pettersson Hammar

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag artisten Molly Hammar. I slutet så säger hon att hon aldrig varit såhär ärlig offentligt tidigare. Vi går djupt och pratar om hennes relation till sig själv och sin kropp. Hon berättar att hon för bara några veckor sedan insåg att hon kommit för långt ifrån sig själv och att hon nyligen började gå i terapi igen efter ett längre uppehåll. Vi pratar om hur hennes starka och självständiga artistjag påverkar hennes privata jag och den insikt att hon behöver separera dem ibland. Och vi pratar såklart om den revansch som hon nu tar på de som dömde ut henne som artist. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

56mins

23 Apr 2019

Rank #15

Podcast cover

58 - Emelie Hollsten

I den här veckan av min podcast Ofiltreratträffar jag träningsprofilen och entreprenören Emelie Hollsten. Vi kommer direkt in på djupet då Emelie berättar att hon idag är på en trygg plats för första gången i livet. Hon berättar om det hot som hon levde med under uppväxten, hur det påverkade henne och vilka spår det satt i henne. Vi pratar om anknytning, hennes dröm om att bli psykolog och relationer. Hon berättar om rädslan för att hennes man Mikael Hollsten (känd som tränare i Biggest Looser) ska lämna henne och hur viktigt det var för henne att bli mamma.Det och mycket mer hör du i veckans avsnitt av Ofiltrerat! Jag blev enormt berörd av Emelie och hennes berättelse, rekommenderar er verkligen att lyssna på det här.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

58mins

4 Jun 2019

Rank #16

Podcast cover

90 - Elin "Break it and you will make it" Härkönen

I veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat möter jag influencern och träningsprofilen Elin Härkönen, eller "Break it and you will make it" som hon känns igen som från instagram. Elin berättar om olyckan som förändrade allt - hon blev avkastad av en häst och bröt nacken. Vårt samtal kommer att handla om hur hon allt känt att hon är för mycket och inte riktigt passar in, om sorg och att gå sin egen väg. Hon berättar om hur hon och hennes pojkvän Paolo Roberto träffades och varför de båda tvekade innan de inledde en relation. Vi pratar om hur det faktum att hon är uppvuxen med elitidrott har påverkat henne och hur hon värdesätter sina prestationer. Och hur splittrad hon känner sig efter att hon nyligen valde att lägga ner elitidrotten helt.Det och mycket mer i veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat. Lyssna där poddar finns!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

10 Mar 2020

Rank #17

Podcast cover

04 - Linn Herbertsson

Vid första anblicken lever Linn Herbertsson det perfekta livet med många resor, framgångsrika vänner kring Stureplan och en sambo som dejtat både prinsessan Madeleine och Carolina Gynning. Men Linn Herbertsson är mer än så. Hon utbildad Civilekonom, driver eget företag och har samlat in hundratusentals kronor till Cancerfonden genom sin blogg. Hon har även valt at berätta öppet om de trauman som drabbade hennes familj för ett par år sedan när både hennes mamma och bror gick bort inom loppet av ett par månader. Hur är det att leva med dessa kontraster? Var det självklart att prata öppet om familjesorgen för tusentals läsare? Vem är egentligen Linn Herbertsson?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 5mins

28 Nov 2015

Rank #18

Podcast cover

65 - Ellinor Bjurström

I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat möter jag influencern och modellen Ellinor Bjurström. Vårt samtal kommer att handla om hennes relation till sig själv och sin kropp, ätstörningarna som utvecklades i samband med att hennes föräldrar skilde sig och hur det är att vara så öppen med nästan allt i sociala medier. Ellinor berättar om det tragiska mordet på hennes vän i gymnasiet och hur hon dolde sin sjukdom från sina vänner.Ett ofiltrerat avsnitt om relationer, destruktivitet, ätstörningar, känslor och livet.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

27 Aug 2019

Rank #19

Podcast cover

82 - Flora Wiström

I veckans avsnitt har vi nöjet att få tillbaka författaren och influencern Flora Wiström. Hon gästade Ofiltrerat för 3,5 år sedan och vårt samtal då handlade mycket om det faktum att det precis tagit slut med personen hon delat 5 år med och hennes ilska för vår tids ideal. Vi inleder samtalet med det faktum att hon tog det modiga beslutet att blogga betydligt mindre - vilka effekter har det fått? Hon berättar att hennes vänner upplever henne som gladare och vi fortsätter vårt samtal om det faktum att hon nu, som 25 åring, känner sig vilse i sig själv. Att hon känner att livet har nått sin peak redan.Hon berättar om sin hormonspiral, sorgen kring hennes skrivande och hur hennes ekonomi drabbats av att minska på bloggandet.Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av Ofiltrerat.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

14 Jan 2020

Rank #20